kourdistoportocali.comNews DeskTo Vanity Fair και τα αμερικανικά ΜΜΕ ισοπεδώνουν το profile του Bill Gates. Exουν το λόγο τους και αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας

Αντέχεις την αλήθεια;

To Vanity Fair και τα αμερικανικά ΜΜΕ ισοπεδώνουν το profile του Bill Gates. Exουν το λόγο τους και αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το κάποτε ιερό τέρας των ΜΜΕ

Το διαζύγιο του Bill και της Melinda French Gates μετά από 27 χρόνια γάμου έγινε αμέσως το αγαπημένο θέμα των αμερικανικών εφημερίδων και περιοδικών, πλαισιωμένο με καταπληκτικά πρωτοσέλιδα, αποκλειστικές φωτογραφίες παπαράτσι και πυρετώδεις εικασίες. Πλήθος ανθρώπων με επαφές στη Silicon Valley, στη Φλόριντα και σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης για εβδομάδες συζητούν το θέμα.

Δεν υπάρχει ΜΜΕ που να μην έχει δημοσιεύσει κάτι. Εντούτοις, στη Microsoft, τα πράγματα, ακόμα και μετά την ανακοίνωση, ήταν για ημέρες τρομακτικά… αθόρυβα. Το διαζύγιο δεν συζητιέται από κανέναν. Επίσης, δεν υπάρχουν συναντήσεις σε όλη την εταιρεία ή εσωτερικές ομάδες, ούτε μαζικά email, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Κι όμως τα μεγάλα ΜΜΕ έχουν τους λόγους τους που ακουμπάνε τον περίτεχνα χτισμένο μύθο του Bill Gates κι αυτός ο λόγος δεν είναι απλά το διαζύγιό του αλλά κάτι πολύ πιο βαθύ και πολύ πιο σκοτεινό που διαισθάνονται ότι κρύβει αυτός ο τύπος.

Και αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο της Microsoft, οι ειδήσεις γύρω από το διαζύγιο είχαν πολύ μικρή -εάν υπήρξε- επίδραση στις καθημερινές λειτουργίες της Microsoft. Ο Bill ουσιαστικά εγκατέλειψε την εταιρεία γύρω στο 2008, ανάφερε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σημειώνοντας ότι και οι δύο Gates άρχισαν να εστιάζουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο φιλανθρωπικό ίδρυμά τους.

Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν. Καθώς το διαζύγιο προχωρεί, άτομα που γνωρίζουν το ζευγάρι δεν αναμένουν ότι θα διατηρηθεί το ίδιο κλίμα. Σύμφωνα με δύο υπαλλήλους που γνωρίζουν πολλά, κάποιος από τον κύκλο της Melinda συνεργάστηκε με έναν ιδιωτικό ερευνητή προκειμένου στοιχεία να συνεισφέρουν στην κατάθεση του διαζυγίου. Παρ’ όλα αυτά, ένας εκπρόσωπος της Melinda χαρακτήρισε στο περιοδικό Vanity Fair τον ισχυρισμό «εντελώς εσφαλμένο. Ούτε η Melinda ούτε κάποιος από τον κύκλο συνεργατών της προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή».

Παρόλο που η Microsoft δεν σχολιάζει τις ειδήσεις, μπορεί πλέον να είναι δυσκολότερο για τον τεχνολογικό γίγαντα να μείνει αμέτοχος σχετικά με τις συμπεριφορές του Bill, τόσο στο γραφείο όσο και εκτός, καθώς ήδη πρώην υπάλληλοι αναφέρουν την ακατάλληλη συμπεριφορά του στο χώρο εργασίας, ρομαντικές σχέσεις με υφισταμένους του, και τις απαιτήσεις ενός αφεντικού που, για χρόνια, είχε την εικόνα ενός σπασίκλα σωτήρα της τεχνολογίας και ο οποίος πλέον μπορεί να καταγγελθεί.

Υπήρχε πράγματι μια εποχή που ο Bill Gates είχε θεωρηθεί ως ένας από τους πιο κακούς ανθρώπους στον πλανήτη. Πληκτρολογώντας το όνομά του σε μια πρώιμη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο επέστρεφαν αποτελέσματα και χαρακτηρισμοί όπως ο αντίχριστος. Ο κόσμος σχεδόν πανηγύριζε όταν η Microsoft έχασε στο πρώτο στάδιο τη διάσημη υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του 2001.

Αλλά από τότε, ο Gates ξεκίνησε μια 20ετή προσπάθεια δημοσίων σχέσεων για να ορίσει τον εαυτό του ως καλοκάγαθο σπασίκλα, βαθιά ενθουσιασμένο από τις νέες τεχνολογίες, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας προκειμένου να διορθωθούν τα δεινά του κόσμου. Ήδη, έχει δώσει δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση της ελονοσίας, της κλιματικής αλλαγής και της παγκόσμιας πείνας.

Ο ίδιος ηγήθηκε της προσπάθειας να προειδοποιήσει για μια πιθανή παγκόσμια πανδημία (το 2015, ο Gates ανέφερε ότι μια πανδημία ήταν επικείμενη και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο περισσότερων από 30 εκατομμυρίων ανθρώπων) και στη συνέχεια, όταν το όραμά του έγινε πραγματικότητα και η COVID-19 εξαφάνισε την παγκόσμια οικονομία και σκότωσε εκατομμύρια, ήταν εκεί στην πρώτη γραμμή των ερευνητικών προσπαθειών για τα εμβόλια.

Ωστόσο, μετά το διαζύγιό του, έγινε ολοένα και πιο σαφές ότι υπάρχει και μία άλλη πλευρά του Bill Gates. Οι ιστορίες δεκατιών σύμφωνα με τις οποίες δεν ήταν εύκολο να δουλέψει κάποιος μαζί του είναι σωστές, είπε ένας πρώην υπάλληλος.

Οι περισσότερες από αυτές είχαν «πνιγεί» σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση συμφωνιών μη αποκάλυψης από τον Gates. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα έλεγαν, “Έχετε ένα NDA. Δεν μπορείτε να μιλήσετε”», ανέφερε ο πρώην υπάλληλος, ο οποίος υπέγραψε μια τέτοια συμφωνία. Ωστόσο, η αλλαγή του κλίματος σχετικά με τη συμπεριφορά του Gates ενθάρρυνε αυτόν τον πρώην εργαζόμενο να μιλήσει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ο 65χρόνος έχει ανά πάσα στιγμή πανέτοιμους δικηγόρους. «Και αυτοί δεν είναι… “καλοί” δικηγόροι», πρόσθεσε.

Όπως οι περισσότεροι ηγέτες εταιρειών τεχνολογίας, εξήγησε ο υπάλληλος, ο Gates ήταν συχνά ανυπόμονος και απαιτητικός, συμπεριφορά που ήταν συνηθισμένη δεδομένης της ταχείας ταχύτητας του κλάδου, του άγριου τρεξίματος για ηγετικούς ρόλους και των διακυμάνσεων της αγοράς, όπου οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο μπορούν αποκομίσουν κέρδος ή απώλεια δισεκατομμυρίων σε αγοραία αξία σε μία ημέρα.

Ένας πρώην πολύ στενός συνεργάτης του Gates στη Microsoft εξήγησε ότι εάν χάνονταν μία προθεσμία, ο υπεύθυνος της ομάδας θα έπρεπε να απαντήσει απευθείας στον Gates. Ο πρώην υπάλληλος που και εκείνος υπέγραψε ένα σύμφωνο NDA, τον ονόμασε «αδυσώπητο» και «άνθρωπο που σε υποτιμούσε συνεχώς», προσθέτοντας, ότι «Θα σου έκανε μια ερώτηση, και όταν απαντούσες, θα σε κοίταζε και θα έλεγε, “ΔΕΝ είναι η σωστή απάντηση”».

Χρόνια τώρα υπήρχαν ψίθυροι μέσα στη Microsoft και στους ευρύτερους επαγγελματικούς και κοινωνικούς κύκλους του Gates για ακατάλληλες εξωσυζυγικές σχέσεις. Κανένας από αυτούς (τους ψιθύρους) δεν ήταν εντελώς σοκαριστικός για ανθρώπους που γνώριζαν την κατάσταση.

Η σχέση του Bill και της Melinda ξεκίνησε ως ειδύλλιο στο γραφείο, με τον Bill ως το αφεντικό και τη Melinda ως τη νεότερη υπάλληλο με την οποίο φλέρταρε σε ένα συνέδριο πριν της ζητήσει να βγουν στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας.

Όπως ανέφεραν οι The New York Times, ο Bill κυνηγούσε γυναίκες που εργάζονταν για εκείνον, τουλάχιστον σε δύο γνωστές περίπτωσεις, όταν ήταν πρόεδρος της Microsoft, κάποτε στέλνοντας email σε μια υπάλληλο για να της ζητήσει να δειπνήσει μαζί του και άλλη μία φορά να πει σε μια γυναίκα που εργάζονταν στο Ίδρυμα Gates ότι ήθελε να την βγάλει για δείπνο ενώ ήταν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους Times, οι γυναίκες δεν αισθάνθηκαν πιεσμένες, αλλά η ισορροπία της δύναμης ήταν απελπιστικά δυσανάλογη.

Το 2019, το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ξεκίνησε έρευνα για τη συμπεριφορά του Bill αφού ενημερώθηκε για την προσπάθεια του να προσεγγίσει μία υπάλληλο το 2000, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal. Ο Bill παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο τον επόμενο χρόνο, αφού η εταιρεία προσέλαβε δικηγορικό γραφείο για να εξετάσει τον ισχυρισμό (εκπρόσωπος είπε ότι η «απόφασή του να φύγει από το διοικητικό συμβούλιο» δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση).

Για τους ανθρώπους που εργάστηκαν γι ‘αυτόν, η συμπεριφορά του Bill ήταν κάτι σαν ανοιχτό μυστικό. Ο πρώην υπάλληλος που υπέγραψε το NDA ανέφερε ότι υπήρχαν στιγμές που ο Bill πήγαινε στο γραφείο οδηγώντας μια Mercedes, και μια ώρα αργότερα, ένα από τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας του εμφανίζονταν με μια χρυσο-καστανή Porsche με την οποία ο Gates έφευγε. «Όλοι υποθέταμε ότι έπαιρνε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όταν ήταν μαζί με γυναίκες», είπε ο πρώην υπάλληλος. «Ήξερα ότι υπήρχαν πολλές εκτός τόπου συναντήσεις που δεν ήταν στο ημερολόγιό του».

Σύμφωνα με κάποιον που ήταν κοντά στον Bill, οι απιστίες του δεν ήταν μυστικό για πολλούς από τους γύρω του. Mια άλλη πηγή κοντά στον 65χρονο πάντως αμφισβητεί ότι ο Bill θα εξαφανίζονταν από το γραφείο, λέγοντας ότι ήταν «ένας από τους πιο οργανωμένους ανθρώπους στον πλανήτη».

Δεν είναι σαφές για το πόσα γνώριζε η Melinda για τη συμπεριφορά του συζύγου της ή για αυτές τις φήμες ή πόσο συνυπολόγισαν από κοινού την απόφασή της να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Άνθρωποι κοντά στο ζευγάρι είπαν ότι υπήρχε ένταση εδώ και αρκετό καιρό, ότι ζούσαν ξεχωριστές ζωές για χρόνια και ότι η απόφαση για χωρισμό είχε καθυστερήσει έως ότου η μικρότερη κόρη τους να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο.

Οι Times ανέφεραν ότι το 2018, η Melinda ήταν δυσαρεστημένη με τον τρόπο με τον οποίο ο Bill αντιμετώπισε μια αξίωση σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του μακροχρόνιου διαχειριστή των χρημάτων του, επιμένοντας ότι θα έπρεπε να φέρει ανεξάρτητους ανακριτές.

Και μετά το 2019, όταν η σχέση μεταξύ του συζύγου της και του Jeffrey Epstein έγινε γνωστή στο κοινό, προσέλαβε δικηγόρους διαζυγίου, βάζοντας το σχέδιο της για διαζύγιο εμπρός…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories
Σ’ αυτή τη φωτογραφία δεν υπάρχει καμία λογική, καμία αισθητική, απουσιάζουν ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια. Πως μπορούν οι 3 πρώην να το κάνουν στον εαυτό τους όλο αυτό;
Όταν  η Βίβλος του Συντηρητικού Κόσμου, ο The Spectator και η Βίβλος του Ιατρικού Κόσμου, το The British Medical Journal, σημαίνουν συναγερμό κάτι συμβαίνει εκεί έξω…