kourdistoportocali.comNews DeskΤο κινέζικο "πείραμα" κορωνοϊού της Guangzhou> H έκθεση Canton Fair και η τεράστια εγκατάσταση καραντίνας των 5.000 δωματίων

Δημοσίευμα CNN

Το κινέζικο “πείραμα” κορωνοϊού της Guangzhou> H έκθεση Canton Fair και η τεράστια εγκατάσταση καραντίνας των 5.000 δωματίων

Οι ταξιδιώτες θα μεταφέρονται με λεωφορεία απευθείας από το αεροδρόμιο και θα περιορίζονται στα δωμάτιά τους

Καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο ανοίγουν ξανά τα σύνορα τους, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, το Πεκίνο φαίνεται να τους διπλασιάζει, επενδύοντας στη στρατηγική των μηδενικών κρουσμάτων Covid. Τελευταίο παράδειγμα, μία τεράστια εγκατάσταση καραντίνας 260 εκατομμυρίων δολαρίων και 5.000 δωματίων για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στη χώρα, που θα ανοίξει στη νότια μητρόπολη της Κίνας, την Guangzhou.

Η νέα εγκατάσταση καραντίνας θα ανοίξει εγκαίρως για την έκθεση China Import and Export, η οποία ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου. Η εξαμηνιαία εκδήλωση, γνωστή και ως Canton Fair, είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της Κίνας, που προσελκύει συνήθως δεκάδες χιλιάδες εταιρείες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο φέτος, η συμμετοχή θα περιοριστεί στους εξαγωγείς και τους αγοραστές που έχουν ήδη την έδρα τους στην Κίνα.

Το συγκρότημα αποτελείται από σειρές τριώροφων κτιρίων με γκρι στέγες, σε παραδοσιακό κινέζικο στιλ και εκτείνεται σε μια έκταση μεγέθους ίσου με 46 γήπεδα ποδοσφαίρου. Η κατασκευή της δομής χρειάστηκε λιγότερο από τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης. Το συγκρότημα, θα αντικαταστήσει τα επιλεγμένα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε όλο το Guangzhou και στα οποία μένουν υπό καθεστώς καραντίνας Κινέζοι και διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό, μία κίνηση που αποσκοπεί στη μείωση της έκθεσης των κατοίκων σε εισαγόμενα περιστατικά.

Οι ταξιδιώτες θα μεταφέρονται με λεωφορεία απευθείας από το αεροδρόμιο και θα περιορίζονται στα δωμάτιά τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Κάθε δωμάτιο διαθέτει βιντεοκάμερα συνομιλίας και θερμόμετρο με τεχνητή νοημοσύνη, ενώ τρία γεύματα την ημέρα θα παραδίδονται από ρομπότ, καθώς τα πάντα θα είναι σχεδιασμένα υπέρ της ελαχιστοποίησης της άμεσης επαφής με τα μέλη του προσωπικού.

«Είναι αναμφισβήτητα το πιο υπερσύγχρονο κέντρο καραντίνας στον κόσμο, πολύ υψηλής τεχνολογίας, πολύ εξελιγμένο», δήλωσε στο CNN ο Yanzhong Huang, ανώτερος συνεργάτης για την παγκόσμια υγεία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Ο Διεθνής Σταθμός Υγείας Guangzhou -όπως ονομάστηκε επίσημα- είναι ο πρώτος στο είδος του στην Κίνα. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να είναι το πρώτο από τους πολλούς, καθώς η κινεζική κυβέρνηση εντείνει τη στρατηγική της μηδενικής ανοχής απέναντι στον κορωνοϊό. «Δεν πρόκειται για ένα μέτρο περιορισμού της πανδημίας. Οι Κινέζοι ηγέτες έχουν την άποψη ότι αυτή η κατάσταση θα παραταθεί για καιρό και έστι η Κίνα θα συνεχίσει τους αυστηρούς ελέγχους των συνόρων της», δήλωσε ο Huang.

Για περισσότερο από 18 μήνες, η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της για τους περισσότερους ξένους. Αυτοί οι λίγοι στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος καθώς και οι Κινέζοι πολίτες που επιστρέφουν θα πρέπει να υποβληθούν σε τουλάχιστον δύο εβδομάδες υποχρεωτικής καραντίνας σε ξενοδοχείο, ακολουθούμενη από τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα απομόνωσης στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι, ο ιός έχει παραβιάσει επανειλημμένα τις άμυνες της Κίνας. Τον Μάιο, η εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Delta προκάλεσε ένα ξέσπασμα στη νότια επαρχία Guangdong, συμπεριλαμβανομένων των Guangzhou και Shenzhen. Εκείνη την εποχή, η Guangdong δέχονταν το 90% όλων των ξένων ταξιδιωτών που εισέρχονταν στην Κίνα, με περίπου 30.000 άτομα να βρίσκονται σε καραντίνα στις 300 κεντρικές εγκαταστάσεις που είχαν επιλεγεί σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με έναν επαρχιακό αξιωματούχο υγείας.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, το Guangdong είχε περιορίσει το ξέσπασμα, αλλά οι αρχές αποφάσισαν ότι τα υπάρχοντα μέτρα δεν ήταν αρκετά για να αποκλείουν τον ιό. Ο Zhong Nanshan, κορυφαίος σύμβουλος δημόσιας υγείας στην κυβέρνηση, δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η Guangzhou θα χτίσει μια κεντρική εγκατάσταση καραντίνας για όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό προκειμένου να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες.

Το έργο ξεκίνησε γρήγορα, με περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους να τοποθετούνται στο εργοτάξιο. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα και μια πρώτη ομάδα από 184 μέλη ιατρικού προσωπικού μετακόμισε την περασμένη εβδομάδα στη δομή για να προετοιμαστεί για την επίσημη έναρξή της.

Το συγκρότημα έχει σχεδιαστεί ως μια απομονωμένη «φούσκα» σε απόσταση από την πόλη, κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο οι ταξιδιώτες αλλά και οι εργαζόμενοι θα τίθενται υπό υποχρεωτική καραντίνα. Το ιατρικό προσωπικό θα εργάζεται για 28 ημέρες στην εγκατάσταση, θα περνάει από μόνο του μια εβδομάδα καραντίνας και άλλες δύο εβδομάδες σε κατ’ οίκον καραντίνα πριν επιτραπεί να βγει έξω, δήλωσε αξιωματούχος στην εφημερίδα Guangzhou Daily.

Η κίνηση της Κίνας να ενισχύσει τα μέτρα καραντίνας για τις αφίξεις από το εξωτερικό έρχεται τη στιγμή που πολλές χώρες ανοίγουν τα σύνορα τους. Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα διευκολύνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλους τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους επισκέπτες από τον Νοέμβριο.

Αλλά στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυξάνονται οι κλήσεις προς τις αρχές να παρατείνουν την καραντίνα για τις αφίξεις από το εξωτερικό. Πολλοί έχουν κατηγορήσει τους Κινέζους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό ότι μετέφεραν τον ιό στην Κίνα, ειδικά μετά το τελευταίο ξέσπασμα στη νότια επαρχία Fujian.

Αρχικά, οι ειδικοί που συμβουλεύουν την κυβέρνηση εντόπισαν έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Σιγκαπούρη που είχε επιστρέψει πριν από ένα μήνα στη χώρα ως πιθανή πηγή της νέας επιδημίας, παρά το γεγονός ότι είχε ολοκληρώσει 21 ημέρες καραντίνας κατά την άφιξη, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε αρνητικός στον ιό συνολικά εννέα φορές.

Αργότερα, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είπαν ότι ο άνδρας ήταν πιθανό να είχε μολυνθεί από τον ιό κατά τη διάρκεια της κεντρικής καραντίνας των 21 μερών. Αλλά η διευκρίνιση δεν ήταν ικανή να ηρεμήσει τις διαδικτυακές εκκλήσεις για αυστηρότερες απαιτήσεις καραντίνας.

Η κίνηση της Κίνας προς αυστηρότερη καραντίνα έρχεται παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει κάνει τεράστια βήματα στην προσπάθεια εμβολιασμού. Νωρίτερα αυτό το μήνα, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως με τα εγχώρια εμβόλια, αντιπροσωπεύοντας το 71% του 1,4 δισεκατομμυρίου πληθυσμού της Κίνας, ποσοστό υψηλότερο από πολλές χώρες που έχουν ανοίξει τα σύνορά τους.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Λίστα ΣΟΚ με νεκρούς αθλητές μετά τον εμβολιασμό δικαιώνει(;) την επιλογή του Στέφανου Τσιτσιπά. Πλήρως εμβολιασθέντες και τα πρώτα κρούσματα της sexy εργαστηριακής Βotswana
Γιατί ο ΠΟΥ παρέκαμψε δύο γράμματα του ελληνικού Αλφάβητου προκειμένου να ονομάσει Omicron την παραλλαγή της Botswana
Βill Gates και Yuval Harari διαψεύδουν τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Η καλύτερη επένδυση και οι ψεκασμένοι
To ευρηματικό σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη για τη Φώφη τον μετέτρεψε αίφνης σε Σερβετάλη των οξυδερκών ΚΙΝΑΛιτών
AstraZeneca, Pfizer/ΒioNTech, Moderna έχουν ήδη έτοιμα τα εμβόλια για την Omicron ενώ η παγκόσμια κοινότητα αναμένει την εκτυφλωτική Omega
ΙΣΡΑHΛ-Πανεπιστήμιο Ariel> Ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε επιφάνειες μέσα σε 2 δευτερόλεπτα
O Kυριάκος στην Ήπειρο> Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο
Ας ετοιμασθούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη τουρκική πολεμική επίθεση
Η συναρπαστική Βotswana mutation με 10 μεταλλάξεις στη πρωτεΐνη ακίδας θα σας καθηλώσει στους δέκτες σας. Ισως χρειαστούν νέα εμβόλια
Καλώς ήλθες στη μεγαλύτερη άσκηση επιβίωσης του Παγκόσμιου Netflix. Μάθε πως οργανώνεται το Ισραήλ
Πλήρως εμβολιασθέντες όσοι έχουν εντοπιστεί με τη sexy Βotswana. Έκτακτο διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Συναγερμός στη Βρετανία για 2 κρούσματα της Omicron του κορωνοϊού- Εντοπίστηκαν άλλα 2 στη Βαυαρία