kourdistoportocali.comNews DeskTHE TIMES OF ISRAEL> H εξέχουσα Eβραία ραβίνος Tamarah Benima που συνέκρινε τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων με τον Ναζισμό εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Το “σύνθημα” Draghi

THE TIMES OF ISRAEL> H εξέχουσα Eβραία ραβίνος Tamarah Benima που συνέκρινε τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων με τον Ναζισμό εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Στο μεταξύ το CDC δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ανοσία της αγέλης όπως κάποτε

Kι ενώ η Αυστρία προχωρά σε εγκλεισμό 2 εκατ. πολιτών τους οποίους οι λόγιοι, μορφωμένοι και με βαθιά γνώση της παγκόσμιας ιστορίας Έλληνες τηλεπαρουσιαστές χαρακτηρίζουν “ψεκασμένους”, στην Ολλανδία εξέχουσα μεταρρυθμίστρια ραβίνος έκανε σύγκριση των μέτρων περιορισμών των ανεμβολίαστων με τον Ναζισμό.

Οι συγκρίσεις πολλαπλασιάζονται τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κίτρινων αστεριών στις διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών του ιού.

Σύμφωνα με τους The Times of Israel η Tamarah Benima, μία εξέχουσα και ειλικρινής 71χρονη μεταρρυθμιστής ραβίνος από το Άμστερνταμ, έκανε τη σύγκριση στη διάρκεια ομιλίας της στη βόρεια ολλανδική πόλη Leeuwarden.

«Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προφανώς επέτρεψαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να οδηγηθούν σε ολοκληρωτική σκέψη», είπε για την πανδημία της COVID-19, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019. Ό,τι δεν ταιριάζει με την προοπτική τους πρέπει να αποσιωπηθεί».

Όσοι εμπλέκονται στην επιβολή μέτρων δημόσιας υγείας για τον COVID-19 «έχουν τις καλύτερες προθέσεις», πρόσθεσε η Benima. «Αλλά ως Εβραία έχω να πω πως αυτό που συνέβη στη ναζιστική Γερμανία είναι μια προειδοποίηση για μένα. Όσοι ήταν στην εξουσία είχαν όλοι τις καλύτερες προθέσεις. Όπως όταν κήρυξαν τους Εβραίους κινδύνο για τη «δημόσια υγεία». Επίσης όταν κήρυξαν πόλεμο ενάντια στον «ιό» εκείνης της εποχής. Επομένως, μην παίζετε με τη φωτιά παραμερίζοντας τους ανθρώπους στην κοινωνία μας ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», όπως κάνει τακτικά ο υπουργός Υγείας Hugo De Jonge».

Μετά τις συγκρίσεις των μέτρων κατά των ανεμβολίαστων με τον Ναζισμό η Τamara Benima, επικεφαλής της Dutch Union for Progressive Judaism, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση-σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Τhe Times of Israel- μία και δέχθηκε τις επικρίσεις άλλων Εβραικών οργανώσεων για την σύγκριση.

-I spoke out against totalitarian speech and thinking. I spoke out against the new totalitarian ideology Woke, that endangers Jews and non-Jews alike.

Η Yvonne Walvisch-Stokvis, η πρόεδρος της Ολλανδικής Ένωσης για τον Προοδευτικό Ιουδαϊσμό, επέκρινε την Benima χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της «μια άστοχη σύγκριση μεταξύ της εξόντωσης των ανθρώπων όπως ήταν και της θέσης των ανθρώπων κατά του εμβολιασμού σήμερα».

Στην Αυστρία τώρα, μετά την απόφαση που έλαβε χθες η κύρια επιτροπή του Κοινοβουλίου και τη συνεννόηση του καγκελαρίου Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, από σήμερα και καταρχήν ως την 24η Νοεμβρίου οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να αθληθούν, επειδή χρειάζονται ιατρική βοήθεια ή –φυσικά– για να εμβολιαστούν.

Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται επίσης από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, ενώ ήδη είχαν αποκλειστεί από τις επιχειρήσεις εστίασης, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια. Οι περιορισμοί ισχύουν για τους πάντες άνω των 12 ετών. Για τους μαθητές ηλικίας 12-15 ετών ωστόσο υπάρχει το λεγόμενο «Πάσο-Νίντζα», πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και ανάρρωσης. Το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) υπολογίζει ότι τα μέτρα θα επηρεάσουν την καθημερινότητα περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλότερος από ποτέ (…). Έχουμε έναν φαύλο κύκλο της πανδημίας, ο οποίος πρέπει να σπάσει (…). Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει ένα αποφασιστικό, δύσκολο βήμα. Δεν κάνουμε αυτό το βήμα επιπόλαια, οι αριθμοί όμως μιλούν καθαρά από μόνοι τους», ανέφερε ο κ. Σάλενμπεργκ ανακοινώνοντας τα μέτρα και τόνισε ότι «διαφορετικά, η Αυστρία δεν θα ξέφευγε ποτέ από τον φαύλο κύκλο».

Υπερασπίστηκε την απόφαση να συμπεριληφθούν στο lockdown και οι μαθητές ηλικίας άνω των 15 ετών, επισημαίνοντας ότι οι νέοι μεταδίδουν τον νέο κορονοϊό, παρότι συνήθως δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα. Τα σχολεία πάντως θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με την υποχρέωση για διενέργεια τριών διαγνωστικών τεστ εβδομαδιαίως, ένα εκ των οποίων πρέπει να είναι μοριακό – ακόμη και για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ τόνισε ακόμη ότι ιδιαίτερη σημασία έχει και η επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων, διαβεβαιώνοντας ότι «θα γίνει με μεγάλη συνέπεια». Όποιος παραβιάζει τους νέους κανονισμούς, κινδυνεύει με πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ για όποιον αρνηθεί τον έλεγχο, το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 1.450 ευρώ. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο όχι μόνο ανανέωσης της ισχύος του μέτρου μετά την 24η Νοεμβρίου, αλλά και της επιβολής ακόμη αυστηρότερων περιορισμών. Επιπλέον μέτρα θεωρείται πιθανό ότι θα ληφθούν στα κρατίδια της Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ, όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μούκσταϊν έκανε λόγο ακόμη και για πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα αφορά και τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες, κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και για περιορισμούς στις εκδηλώσεις όπου το κοινό δεν έχει προκαθορισμένες θέσεις.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ υπογράμμισε κατ’ επανάληψη ότι τα μέτρα εστιάζουν στους ανεμβολίαστους, καθώς «το μοναδικό εισιτήριο εξόδου από τον φαύλο κύκλο της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός». Έχει χαρακτηρίσει «ντροπιαστικά χαμηλό» το ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία (67%).

Ο υπουργός Υγείας πάντως σημείωσε ότι από την ανακοίνωση του μέτρου για πρόσβαση στον χώρο εργασίας μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με αρνητικό τεστ, έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των εμβολιασμών.

Οι αποφάσεις της αυστριακής κυβέρνησης εντείνουν την πολιτική αντιπαράθεση και στη Γερμανία, όπου το γενικό lockdown εξακολουθεί να απορρίπτεται από την κυβέρνηση, αλλά παραμένει υπαρκτό ενδεχόμενο για επιμέρους περιοχές.

Χθες το βράδυ, σε πολιτική συζήτηση στην τηλεόραση της Bild, εκπρόσωποι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Φιλελευθέρων (FDP) απέφυγαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο. Ο εκπρόσωπος του SPD για θέματα Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής αντίστοιχων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους και ζήτησε την ακύρωση μεγάλων εκδηλώσεων, όπως οι γιορτές του Καρναβαλιού και οι χριστουγεννιάτικες αγορές.

Όποια εκδήλωση πραγματοποιείται, διευκρίνισε, θα πρέπει να αφορά μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες, οι οποίοι όμως θα έχουν επιπλέον ελεγχθεί με τεστ. Προειδοποίησε ότι «σε λίγες ημέρες θα έχουν γεμίσει οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Από την πλευρά του CDU, ο υπηρεσιακός προσωπάρχης της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν συμφώνησε στην ακύρωση των χριστουγεννιάτικων αγορών στις περιοχές με έξαρση της πανδημίας: «δεν γίνεται να συνεχίζει κανείς την κοινωνική του ζωή υπό αυτές τις συνθήκες», τόνισε. Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του FDP Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, τονίζοντας ότι «αν κλειστούν μέσα και οι εμβολιασμένοι, θα στείλουμε το λάθος μήνυμα: ότι ο εμβολιασμός δεν έχει αποτέλεσμα».

Από σήμερα πάντως περιορίζεται σημαντικά η κοινωνική ζωή των ανεμβολίαστων και στο Βερολίνο, καθώς –σε πρώτη φάση ως την 28η Νοεμβρίου– δεν θα έχουν πρόσβαση σε χώρους εστίασης, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, γυμναστήρια, κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, αλλά και στους ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους της πρωτεύουσας. Τα διάσημα νυχτερινά κλαμπ του Βερολίνου λειτουργούσαν ήδη με τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Επιπλέον, αν και ο κανόνας δεν ισχύει για τα ξενοδοχεία, θα εφαρμόζεται για τους τουρίστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τουριστικά λεωφορεία ξεναγήσεων και τουριστικά σκάφη στον ποταμό Σπρέε. Κύριος λόγος της απόφασης της τοπικής Γερουσίας είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, αλλά και η σημαντική επιβάρυνση των νοσοκομείων της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charité ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ακυρώνει όλες τις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος.

Ανάλογοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους ισχύουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στην Σαξονία, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσουν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων, σε μια νέα προσπάθεια συντονισμού και εφαρμογής ενιαίων κανονισμών.

Όταν ο Draghi έδωσε το σύνθημα

To ενδιαφέρον για όσους παρακολουθούν με προσοχή δύο χρόνια τώρα την υπόθεση της πανδημίας είναι ότι η εντατικοποίηση των μέτρων και η αύξηση των κρουσμάτων ήρθε σχεδόν σε ολόκληρη των Ευρώπη με το που “πάτησε το κουμπί” ο Mario Draghi κατά την παρέμβασή του στην σύνοδο της G20 η οποία διεξήχθη στη Ρώμη.

Εδώ ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος να εμβολιαστεί, κατά της Covid 19 το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους και έθεσε ως επόμενο, αναγκαίο (!) στόχο να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού του πλανήτη μέχρι τα μέσα του 2022.

Mετά τη παρέμβαση Draghi πατήθηκε το κουμπί της επόμενης φάσης της επιχείρησης σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει συντονισμένες κινήσεις των κυβερνήσεων κατά των ανεμβολίαστων και ιδιαίτερα κατά όσων δεν έχουν λάβει ουδεμία δόση παρότι και οι εμβολιασθέντες με δύο δόσεις μετά τη παρέλευση 5μηνου είναι ανεμβολίαστοι. Η επιμονή να λάβουν έστω και ένα τρύπημα οι ανεμβολίαστοι του κόσμου είναι από πολλές απόψεις “ενδιαφέρουσα”.
Στο μεταξύ σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει, το CDC δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ανοσία της αγέλης όπως κάποτε.

Σε κάτι που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όποιον παρακολουθεί στενά την αφήγηση σχετικά με τον Covid (ή εκείνους που παρακολουθούν την αφήγηση για την ανοσία της αγέλης από την αρχή), το CDC έχει “παραμερίσει την ασυλία της αγέλης ως εθνικό στόχο”, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ από τους LA Times.

Αυτό που κάποτε ήταν μια σχετικά απλή ιδέα έχει μετατραπεί τώρα σε κάτι «πολύ περίπλοκο», σύμφωνα με τον Dr. Jefferson Jones, ιατρό στην Ειδική Ομάδα Επιδημιολογίας του CDC για τον COVID-19

«Η σκέψη ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε κάποιο όριο όπου δεν θα υπάρχει πλέον μετάδοση λοιμώξεων μπορεί να μην είναι δυνατή», είπε σε μια ομάδα που συμβουλεύει το CDC την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ ο Jones, λέει ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του Covid, «ακόμα κι αν ο εμβολιασμός ήταν καθολικός, ο κορωνοϊός πιθανότατα θα συνέχιζε να εξαπλώνεται», αναφέρει η έκθεση.

Επομένως, η ανοσία της αγέλης φαίνεται να έχει πλέον απομακρυνθεί από το τραπέζι. «Θα αποθαρρύναμε» τη σκέψη με όρους «αυστηρού στόχου», ανέφερε ο Jones.

Ο Dr. Oliver Brooks, a member of the CDC’s Advisory Committee on Immunization Practices (μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του CDC για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης) είπε στους L.A. Times ότι «πρέπει να αυξήσουμε» την απορρόφηση των εμβολίων Covid.

Ο Brooks παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι η εστίαση που απομακρύνεται από την ανοσία της αγέλης «σου δίνει λιγότερα κίνητρα για να εμβολιάσεις περισσότερους ανθρώπους».

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε απλώνεται πλέον ένα ομιχλώδες χάος, ένα δυστοπικό πέπλο πάνω από μία αγνώστου προελεύσεως πανδημία η οποία θα μπορούσε να έχει 3 αιτίες.

  1. Τη φυσική προέλευση που δεν αποδεικνύεται
  2. Το εργαστηριακό ατύχημα που συγκαλύφθηκε από τους Κινέζους και τους Δυτικούς
  3. Την συνειδητή εξαπόλυση του ιού κατά της ανθρωπότητας -μια αιτία που κερδίζει διαρκώς έδαφος στο μυαλό των ανθρώπων της παγκόσμιας κοινότητας καθώς διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ…

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΜΒΟΛΙΑ COVID> Στο 98% η θνησιμότητα για άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Eμβολιασμός-φιάσκο και για τους υπόλοιπους [Truth or Fiction> Vaccines Protect Against Hospitalization & Death]
Τι είναι το Μοντέλο Αντηχητικής Αναγνώρισης (RRM) που χρησιμοποιεί η δανέζικη εταιρία βιοτεχνολογίας στην οποία επένδυσε ο Novak Djokovic
Η 3η δόση
-Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, ιδού γιατί με το πρόστιμο του υποχρεωτικού εμβολιασμού οδηγείτε τη χώρα στην αγκαλιά του Πολάκη και του Τσίπρα. Ο ρόλος της εργαστηριακής πανδημίας [Δημοσκόπηση Prorata]
ΒREAKING> Οι εργαζόμενοι στα Starbucks δεν απαιτείται πλέον να εμβολιάζονται κατά του COVID-19
Side Effects> H Eυρωπαική Ένωση καταγράφει πλέον επίσημα τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19 και τα νέα δεν είναι καθόλου καλά…
[VIDEO] Eντείνεται η φημολογία για στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Διαρροές για πραξικοπήματα (!) σε χώρες της Ευρώπης
[VIDEO]> H 24χρονη Γεωργία εξιστορεί όσα έζησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο
Tι συμβαίνει στον πλανήτη; Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για πολυάριθμες παραβιάσεις του Κώδικα της Νυρεμβέργης ενώ ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri που έφερε στο φως τα ντοκουμέντα των παρενεργειών του εμβολίου της Pfizer έχει καταγραφεί ήδη στην Ιστορία
TΗΕ LANCET> Θρίλερ στη Νότιο Αφρική με 7 υγιείς νέους Γερμανούς που είχαν κάνει 3 δόσεις και βρέθηκαν με Omicron! Η 3η δόση γεννάει την Omicron;
The greatest cover-up in human history;
O Boris Johnson απελευθερώνει το Ηνωμένο Βασίλειο από την τυραννία των πιστοποιητικών εμβολιασμού και σπέρνει το σαράκι της αμφιβολίας για το ρόλο της Ε.Ε. Κόμμα ετοιμάζει πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας