kourdistoportocali.comNews DeskTέμπη> Τα τρένα της μεγάλης επαναφοράς και οι λάθος διώξεις

Black Swan και ανθρωποθυσίες

Tέμπη> Τα τρένα της μεγάλης επαναφοράς και οι λάθος διώξεις

Τους διώκουν για λάθος λόγο. Πιθανόν να διώκουν και τους λάθος ανθρώπους

Δευτέρα 13 Μαίου 2024

Τους διώκουν για λάθος λόγο. Πιθανόν να διώκουν και τους λάθος ανθρώπους.

Σύμφωνα με την είδηση που διαβάσαμε στην ΑΥΓΗ «τρεις πανίσχυροι επιχειρηματίες και επικεφαλής των εταιρειών Άκτωρ και Alstom, διώκονται από την Ευρωπαία εισαγγελέα για την τραγωδία στα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 και συγκεκριμένα για «εγκληματικό σχεδιασμό».

By Pendulum

Κι όμως η πρόσληψη και η προαγωγή του συνταξιούχου (από το 2016) Παναγιώτη Τερεζάκη ο οποίος επαναπροσλήφθηκε στον ΟΣΕ ως σύμβουλος τον Απρίλιο του 2022, ένα χρόνο σχεδόν πριν την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, και προήχθη από τον Γεραπετρίτη μετά τη σύγκρουση έχοντας στο “ενεργητικό” του 57 νεκρούς (ανάμεσα στους οποίους μία νεαρή Εβραιοπούλα το σώμα της οποίας δεν ανευρέθη) κάνουν το συμβάν να δείχνει ως τελετή ανθρωποθυσίας ή ως γεγονός του Μαύρου ΚύκνουBlack Swan.

Εάν σκεφτείς ότι το ίδιο απόγευμα “κόπηκε” το ένα καλώδιο στο Σταθμό Παλαιοφαρσάλων (ώστε η επιβατική και η εμπορική αμαξοστοιχία να ταξιδέψουν αποφασιστικά προς τη σύγκρουση (όπως η προσχεδιασμένη σύγκρουση του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ με το παγόβουνο) τοποθετημένες στην ίδια ράγα.

Εάν σκεφτείς ότι οι δύο αμαξοστοιχίες φορτώθηκαν με εκρηκτικά υλικά και κοφτερές λεπίδες ώστε να μην μείνει ίχνος στοιχείων καθώς η εργαστηριακή σύγκρουση θα συνέβαινε εντός του τούνελ.

Εάν σκεφτείς ότι η επιβατική αμαξοστοιχία σταμάτησε στο πουθενά για 11 ολόκληρα λεπτά μετά το Σταθμό Λαρίσης σε μία προσπάθεια να συγχρονισθεί η σύγκρουση (εντός του τούνελ;) όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς εκ του αποτελέσματος.

Σε αυτή τη περίπτωση>

-Δεν θα χρειάζονταν εκχωμάτωση, μπάζωμα.

-Δεν θα χρειαζόμασταν το “ανθρώπινο λάθος” του σιωπηλού και αθώου σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά στον οποίο θα βάζαμε έναν επιδέξιο αδειλίνιο δικηγόρο και σε 5-6 χρόνια θα ήταν ελεύθερος

-Δεν θα χρειαζόμασταν δύο σατανικής φύσεως τροχαία σε Βόλο και Λαγονήσι με θύμα του δευτέρου τον διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ που είχε πρόσβαση στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της βραδιάς

Η σύγκρουση των Τεμπών έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Ανθρωποθυσία στο Μάτι όπου κι εδώ έλαβαν προαγωγή οι εμπλεκόμενοι κρατικοί υπάλληλοι.

Eάν επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος αρκούσε ένας επιδέξιος δικηγόρος για να βγάλει τον σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά σε πέντε χρόνια από τη φυλακή. Ούτε μοντάζ, ούτε μπάζωμα. Για τον σιωπηλό έγκλειστο σταθμάρχη- χωρίς το μοντάζ– δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία.

Το Μάτι έκανε τον Τσίπρα να καταπιεί τη γλώσσα του και να μην ξαναπεί “go back μαντάμ Μέρκελ”, όπως τα Μνημόνια έκαναν τον οξυδερκή ποδηλάτη ΓΑΠ να βγάλει το σκασμό και να μην ξαναπεί “λεφτά υπάρχουν” γιατί όσα υπάρχουν ανήκουν σε άλλους και συγκεκριμένα σε μία χούφτα οικογένειες που “τους ανήκει” ο κόσμος.

Ξυλόλιο και χρυσόσκονη

Καθώς η BlackRock και η Unilever καταπίνουν τη WOKE, DEI, ESG Aτζέντα μείωσης του δυτικού πληθυσμού, καλούμε τον Γεραπετρίτη να εξηγήσει στους γονείς της Εβραιοπούλας φοιτήτριας  (η γιαγιά της βρέθηκε σε ένα αντίστοιχο βαγόνι για το Άουσβιτς) Αρχιτεκτονικής στο ΑΠΘ Εριέττας Μόλχο-photo κάτω οι οποίοι δεν είχαν την ”πολυτέλεια” να πάρουν κάτι από εκείνη, έστω σε μια μαύρη σακούλα, έστω σε ένα κουτί την στάχτη της, γιατί έδωσε προαγωγή στον Παναγιώτη Τερεζάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουρού Γιώργο Μυλωνογιάννη, να μας διευκρινήσει σε ποιον ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα της κλιματικής αλλαγής για την οποία με τόση ζέση μίλησε σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στον Χρήστο Κώνστα.

Oσο για την ταλαίπωση Ευρωπαία Εισαγγελέα που δηλώνει ότι συναντά εμπόδια στη διελεύκανση της σύγκρουσης στα Τέμπη την καλούμε να απευθυνθεί στο γραφείο της κατ΄εξοχήν αρμοδίας Ursula von der Leyen-σχετική photo.

Γιώργος Μυλωνογιάννης

Γιώργος Γεραπετρίτης

Mία δίωξη στα τυφλά;

(Αντιγράφουμε από την ΑΥΓΗ)

Εγγυήσεις μαμούθ για να μην προφυλακιστούν – Σύμφωνα με τη δίωξη εμπόδισαν την εκτέλεση της σύμβασης 717

Όσο για τους “Τρεις πανίσχυροι επιχειρηματίες και επικεφαλής των εταιρειών Άκτωρ και Alstom, διώκονται από την Ευρωπαία εισαγγελέα για την τραγωδία στα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 και συγκεκριμένα για «εγκληματικό σχεδιασμό»” το πιο πιθανό είναι η Ευρωπαία Εισαγγελέας να χρειασθεί να καλέσει την

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reporters United και της Ευρυδίκης Μπερσή, πρόκειται για τους Δημήτρη Κούτρα, επί δεκαετίες διευθυντής και κατόπιν μέτοχο της Άκτωρ, Αλέξανδρο Εξάρχου (κεντρική photo) που συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα Άκτωρ, Intrakat και Σταύρο Βλάχο επικεφαλής της Alstom στην Ελλάδα.

Κατά την Ευρωπαία εισαγγελέα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις διευθυντές (οι κύριοι Κούτρας, Βλάχος και ο διευθυντής της Κοινοπραξίας, προερχόμενος από την Άκτωρ Σπύρος Καραβάκης) «προκάλεσαν στους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ την απόφαση να τελέσουν την αξιόποινη πράξη της απάτης περί τις επιχορηγήσεις στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου επιχειρησιακού προγράμματος» «με πειθώ, φορτικότητα, προτροπές και παραινέσεις έχοντας προσωπική επικοινωνία με τους ως άνω κατηγορουμένους-αυτουργούς (σ.σ.: με τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ) και επηρεάζοντας την βούλησή τους προς την κατεύθυνση τέλεσης της επίμαχης αξιόποινης πράξης [ΑΠ 9/2023]».

Η «απάτη περί τις επιχορηγήσεις» είναι η παροχή ψευδών βεβαιώσεων ότι το έργο προχωρούσε κανονικά, ώστε να συνεχίζεται η ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και να μην υπάρχουν συνέπειες για την κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom από τις συνεχείς καθυστερήσεις.

Παράλληλα στο κατηγορητήριο κατά των τριών για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη που συνέταξε η Ευρωπαία εισαγγελέας αναφέρεται ότι:

«Ζητούσαν την πληρωμή των […] εργασιών […] ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν εκπονηθεί και εγκριθεί οι απαιτούμενες τεχνικές μελέτες από την εταιρεία Alstom, κατά παράβαση των όρων της Σύμβασης».

Η «απάτη περί τις επιχορηγήσεις» είναι η παροχή ψευδών βεβαιώσεων ότι το έργο προχωρούσε κανονικά, ώστε να συνεχίζεται η ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και να μην υπάρχουν συνέπειες για την κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom από τις συνεχείς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που παρουσιάζουν οι Reporters United, εφόσον η κοινοπραξία δεν προσκόμισε εγκεκριμένες μελέτες από την Alstom, όπως υποχρεούτο, η ΕΡΓΟΣΕ (κατά προέκταση, το υπουργείο Μεταφορών και η πολιτική ηγεσία του) όφειλε να την κηρύξει έκπτωτη ή να ζητήσει να καταβληθούν ποινικές ρήτρες. Αυτό δεν συνέβη. Οι διευθυντές των πανίσχυρων ομίλων φέρονται να έπεισαν τους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ να δηλώσουν εγγράφως ότι για τις καθυστερήσεις έφταιγαν άλλοι παράγοντες και όχι η απουσία εγκεκριμένων μελετών από την ίδια την κοινοπραξία.

Να σημειωθεί ότι και οι οι κύριοι Κούτρας και Εξάρχου απαντώντας στις ερωτήσεις του Reporters United, αρνήθηκαν ότι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717 είχαν ως αποτέλεσμα την τραγωδία στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023 ενώ ο Σταύρος Βλάχος απάντησε δια του γραφείου τύπου της Alstom στη Ρουμανία ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη και συνεργάζεται με τις αρχές.

Παράλληλα η πλευρά Εξάρχου δείχνει προς τους προηγούμενους σε Άκτωρ και Alstom.

Όπως ανέφερε o εκπρόσωπος της Intrakat στην απάντησή του προς το Reporters United «Υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών (TOMH, Alstom) τον Ιανουάριο 2021 και η Alstom ανέλαβε να εκτελέσει όλες τις εναπομείνασες εργασίες και να εισπράξει τα ανάλογα έσοδα, αναλαμβάνοντας παράλληλα τόσο την ευθύνη για το έργο, όσο αποκλειστικώς και την διοίκηση της κοινοπραξίας».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Δημήτρη Κούτρα επιβλήθηκε εγγύηση 1.000.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Αλέξανδρο Εξάρχου εγγύηση 500.000 ευρώ χωρίς απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK