kourdistoportocali.comNews DeskΣπύρος Θεοδωρόπουλος> Kρατήστε μικρό καλάθι για το διαβόητο Ταμείο Ανάκαμψης

Μη λύνετε τις ζώνες σας

Σπύρος Θεοδωρόπουλος> Kρατήστε μικρό καλάθι για το διαβόητο Ταμείο Ανάκαμψης

Επενδύσεις γίνονται από funds, όχι από «στρατηγικούς»

Kρατήστε μικρό καλάθι για το διαβόητο Ταμείο Ανάκαμψης (σημ. Κουρδιστού:με τη προυπόθεση ότι θα υπάρχουν ζώντες στο τέλος του κύκλου των εργαστηριακών πανδημιών) διαμήνυσε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρώην ιδιοκτήτης της Chipita και από τους κορυφαίους businessmen της χώρας, στην εκδήλωση Fortune CEO Initiative 2021.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε τα πράγματα με το όνομά τους, επισημαίνοντας αυτό που έρχεται, δηλαδή ότι μετά το τέλος (;) της πανδημίας θα πρέπει η χώρα να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα, και πως το ζητούμενο είναι να μην φτάσουμε σε νέα κρίση και νέα πτώχευση.

Ανέφερε πως κατά τη γνώμη του υπάρχουν υπερβολικά αιτήματα από φορείς της αγοράς, λέγοντας για την περίπτωση των φορέων της εστίασης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα, και δήλωσε πως αυτό που τον ανησυχεί είναι το κράτος ενδίδει.

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τις προσδοκίες δήλωσε πως δεν θα πρέπει να ακουμπάμε όλες τις ελπίδες στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο πράγματι θα απευθυνθεί σε μεγάλους οργανισμούς.

Πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις

Ανέφερε ότι χρειαζόμαστε μεγέθυνση των επιχειρήσεων για να σταθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να είναι ανταγωνιστικές. Στο κατά πόσο οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, ο ίδιος είπε με έμφαση ότι «οι τράπεζες είναι πνιγμένες στη ρευστότητα και θέλουν να δώσουν δάνεια, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι επιχειρηματίες δεν είμαστε ικανοί να πάρουμε τα λεφτά», προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν το έχουν οι τράπεζες αλλά οι μικρές επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζονται στο ότι φοροδιαφεύγουν, δεν κόβουν αποδείξεις, έχουν φτωχό στελεχιακό δυναμικό.

Επενδύσεις από funds, όχι από στρατηγικούς επενδυτές

Για τις επενδύσεις γενικότερα, ανέφερε ότι το κλίμα είναι καλό καθώς ανακοινώθηκαν πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες και εξαγορές. Και το 2021 είναι μία χρονιά των ρεκόρ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη δραστηριότητα των funds που έχουν κάνει 8-9 δισ. ευρώ εξαγορές και επενδύσεις, λέγοντας ότι οι ξένοι αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες και έχουν τη δυνατότητα να συνενώσουν μικρότερες εταιρείες και να δημιουργήσουν μεγαλύτερες που θα είναι πιο ανταγωνιστικές.

Ωστόσο, δήλωσε πως δεν γίνονται επενδύσεις από στρατηγικούς επενδυτές και το ζητούμενο είναι τι θα γίνει μετά από 4-5 χρόνια που τα funds θα θελήσουν να αποεπενδύσουν.

Άγριος πληθωρισμός θα πιέσει τους μισθούς

Για τις ανατιμήσεις ειδικά στα τρόφιμα ανέφερε πως είναι πολύ υψηλός – τον χαρακτήρισε «άγριο» – και πως αργά ή γρήγορα οι κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να τον περάσουν στους μισθούς. Όπως είπε τα φυτικά λιπαρά έχουν αυξηθεί 400% από πέρυσι. Τα δημητριακά κινούνται μεταξύ 50% και 60%, τα υλικά συσκευασίας κατά 50%, η ζάχαρη με 18%, το κακάο με 15%.

«Δεν γίνεται να μην περάσει στους μισθούς ο πληθωρισμός. Από τον Γενάρη θα αναγκαστούν οι κυβερνήσεις να τον περάσουν και στους μισθούς. Έχω την εντύπωση ότι θα ζήσουμε με πληθωρισμό τα επόμενα χρόνια. Το καλό για την Ελλάδα είναι ότι η κυρία Λαγκάρντ έχει αποφασίσει να μην αλλάξει το μείγμα πολιτικής της, αλλά όταν θα αποφασίσει να το αλλάξει θα στενοχωρηθούμε».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
Η μετάλλαξη Οmicron της COVID-19 και η προσπάθεια του George Soros να διασώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!