kourdistoportocali.comNews DeskΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!

Τι ζούμε άραγε;

ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!

Μόνο μέσα σε ένα μήνα πέθαναν πολύ 69 αθλητές με όνομα και επώνυμο μετά τον εμβολιασμό

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 550 (79.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 140 (20.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ω, Θεέ μου!

Πρόκειται για απόσπασμα από το Capital.gr σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ! Πρόκειται για τη χθεσινή (Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021) ανακοίνωση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι όποιος εμπιστεύεται το κράτος πεθαίνει, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε ότι το ποσοστό των εμβολιασθέντων διασωληνωμένων είναι μόνο 20%. Είναι κάπου ανάμεσα στο 60-80%.

Σ΄ένα κράτος όπου οι επιστήμονες γιατροί ορκισθέντες τον όρκο του Ιπποκράτη αρνούνται να συμπληρώσουν κίτρινες κάρτες ενώ αναζητούσαν με μανία ασθενείς για να τους βεβαιώσουν αιτία θανάτου Covid-19 γιατί να τους πιστέψουμε;

Την ίδια ώρα ο ανεκδιήγητος αρχηγός της Αξιωματικής μιλάει για εμβολιαστική κουλτούρα τη  στιγμή που μόνο μέσα σε ένα μήνα πέθαναν πολύ 69 αθλητές με όνομα και επώνυμο μετά τον εμβολιασμό. Είναι ο ίδιος που τώρα κατηγορεί τον πρωθυπουργό για τα πρόστιμα ενώ όταν ο Μητσοτάκης μοίραζε 150εύρα πάλι τον κατηγορούσε!

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του αμερικανικού VAERS υπάρχουν πάνω από 50.000 νεκροί από τα εμβόλια, ανάμεσά τους και παιδάκια που συμμετείχαν στις κλινικές μελέτες.

Τώρα θα μας πείτε ποιοι γονείς πηγαίνουν τα 2χρονα και 5χρονα παιδάκια τους στις κλινικές μελέτες των εμβολίων. Που τα βρίσκουν τα παιδάκια;

Κι έρχεται ο  Δρ. Θάνατος από τα Τζουμέρκα να μιλήσει για κουλτούρα εμβολιασμού.

Αντιγράφουμε από το Capital.gr>

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.196, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 945.095 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.04 (95% ΔΕ: 0.96 – 1.12).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.234 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 690 (61.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 550 (79.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 140 (20.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.530 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή +28.68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 466 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διάγραμμα 4: Ηλικιακή Κατανομή κρουσμάτων, νοσηλευόμενων στις MEΘ και ασθενών που απεβίωσαν από την αρχή της πανδημίας.

Ακολούθως παρουσιάζεται η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 6.196 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 8 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 6.188 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Πίνακας 2: Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 01 Δεκεμβρίου 2021.

Η εμβολιαστική κουλτούρα του Αλέξη

Οικονομικό εκβιασμό για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, και παράλληλα δικαίωμα εξαγοράς της επιλογής να παραμείνουν ανεμβολίαστοι όσοι έχουν, χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των άνω των εξήντα ετών πολιτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της βουλής.

«Εφαρμόζετε μέτρο που δεν είναι στην πραγματικότητα υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ξεχωρίζετε μια ηλικιακή κατηγορία και βάζετε πρόστιμο που δεν τηρή αρχή αναλογικότητας. Άλλο ο χαμηλοσυνταξιούχος και άλλο αυτός που έχει μεγάλο εισόδημα. Αυτό που κάνετε είναι οικονομικός εκβιασμός αδύναμων και εξαγορά για τους οικονομικά ισχυρούς.

Για παράδειγμα.

Αυτός που σήμερα είναι 59 ετών και είναι αναγκαίο να τον πείσουμε να εμβολαιστεί για να σώσει τη ζωή του αλλά έχει ενστάσεις έλλειμμα ενημέρωσης και ακούει εσάς να λέτε για τους άνω των 60. Αυτός θα αποκτήσει εμβολιαστική κουλτούρα;

Τι μας είπατε; Μας είπατε ότι το 100ρικό είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί θα πάει για στήριξη Υγείας. Εχετε πρώτα καταστρέψει την Υγεία και μας λέτε για το κατοστάρικο των εμβολιασμένων. Γι’ αυτούς ενδιαφέρεστε ή για να καλύψετε την τρύπα την δημοσιονομική;

Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι αυτή την ώρα οι αντιπαραθέσεις, η πολιτική σύγκρουση και τα επιχειρήματα. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει. 150 συμπολίτες μας και συγγενείς τους αγωνιούν γιατί θα μπορούσαμε να παρέχουμε ουσιαστική φροντίδα σε δύσκολη συγκυρία την δυνατότητα να έχουν καλύτερη τύχη. Εϊναι στα χειρουργικά κρεβάτια. Σας καλώ για ακόμα μια φορά. Δώστε μας στοιχεία. Πόσοι διασωληνόνονται εκτός ΜΕΘ και πόσοι από αυτούς καταφέρνουν να επιβιώσουν; Πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ;

Το να αντιμετωπίσεις την αλήθεια είναι προϋποθεση για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. Εσείς κρύβετε την αλήθεια.

Ας πούμε ότι με μαγικό τρόπο καταφέρναμε να εμβολιάσουμε όλο τον κόσμο. Η άποψή μου είναι ότι με το μέτρο σας αντίθετα αποτελέσματα θα έχευε. Εγώ εύχομαι όλοι να εμβολιαστούν αύριο πρωί. Όμως ακόμα και σε ένα τέτοιο σενάριο η κατάσταση στο ΕΣΥ δεν θα καλυτέρευε. Το τοίχος ανοσίας θέλει 2 μήνες για να χτιστεί

Θα περάσουμε μαύρα Χριστούγεννα. Σας απασχολεί αυτό; Ότι μέχρι Χριστούγεννα θα χάσουμε άλλους 2 χιλ. ανθρώπους. Θα πάρετε μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή; Εχουμε κατοστάρες ανθρώπων που χάνουμε καθημερινά.

Δεν σας περνά από το μυαλό να ενισχύσετε το ΕΣΥ.

Σας καλώ να αναλογιστείτε την ευθύνη. Προχωρήσετε άμεσα. Αν σήμερα έχουμε 150 πρόχειρα διασωληνωμένους σημαίνει ότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον 200 νέες κλίνες ΜΕΘ

Είναι υποχρέωσή μας να ενδιαφερθούμε γι’ αυτό. Επιτάξτε τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και όσες ΜΕΘ υπάρχουν εκεί. Αναπτύξετε τώρα κλίνες ΜΕΘ αξιοποιώντας και των στρατιωτικών νοσοκομείων. Εκτός αν οι ανεμβολίαστοι δεν σας νοιάζει αν θα ζήσουν.

Και βεβαίως υπάρχει το 15% στις ΜΕΘ που είναι εμβολιασμένοι. Και η μεγάλη ανησυχία είναι ότι τώρα με την Ομικρον το 5ο κύμα θα είναι κύμα εμβολιασμένων.

Πέραν των άλλων που αφορούν την απόφασή σας για την χειρότερη δυνατή μορφή υποχρεωτικότητας πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με όσους είναι στα νοσοκομεία. Προσλάβετε τώρα ιατρούς. Μας λέτε ότι δεν μπορείτε. Αλήθεια; Πέρυσι πώς πήρατε 200 στις ΜΕΘ με διαδικασίες φαστ τρακ;

Λέτε ψέματα ότι δεν υπάρχουν ιατροί.

Στη χθεσινή ου συνάτηση με ΕΙΝΑΠ μου έδωσαν αναλυτικά στοιχεία και μου είπαν ότι εκτιμούν πως πρόκειται για 800 ιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων (παθολόγοι, καρδιολόγοι) που περιμένουν διορισμό.

Από 1η υγειονομική περιφέρεια νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ προκήρυξη μιας θέσης παθολόγου και εκδήλωσαν ενδιαφέρον 39. Γιατί δεν τους παίρνετε;

Σε άλλο νοσοκομείο το ενδιαφέρον από 45 ιατρούς. Γιατί δεν τους παίρνετε;

Επενδύετε στην λογική ατομικής ευθύνης.

Σας καλώ, κ. Μητσοτάκη, προσωπικά να πάμε μαζί και να συζητήσουμε τους ιατρούς και να μας πουν αν υπάρχουν ή όχι

Δεν προχωράτε όμως σε προσλήψεις ιατρών όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί το είπατε, το δήλωσε ο κ. Πέτσας πριν φτιάξει τις λίστες, ότι αν δίναμε χρήματα για πρόσληψη ιατρών και ΜΕΘ θα πετούσαμε τα χρήματα σε μαύρη τρύπα. Μας το είπε και ο κ. Σκέρτσος ότι είναι πολυτέλεια να έχουμε όσες κλίνες απαιτεί η συγκυρία.

Αυτή είναι η αντίληψή σας.

Θέλω να απευθύνω έκκληση για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα κρίσιμα. Να ανταποκριθούμε στην έκτακτη συνθήκη. Αφήστε την αυταρέσκεια και αυταρχισμό που γεννά η δήθεν βεβαιότητα σας ότι έχετε δίκιο και πάρτε μέτρα για αποκλιμάκωση κρουσμάτων.

Τα σχολεία είναι αυτή την στιγμή κέντρο που επωάζετε ο ιός. Τι κάνατε; Συγχωνεύσεις τάξεων. 29 παιδία στην ίδια τάξη. Για να μην προσλάβετε εκπαιδευτικούς.

Κάνετε το πρωτοφανές να περιμένετε να νοσήσει το 50+1 των μαθητών για να κλείσει η τάξη. Η Βουλή έκλεισε με την νόσηση ενός υπουργού. Είναι λογικό αυτό που κάνετε;

Το 25% των νέων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ είναι παιδία, μαθητές.

Αραίωση δρομολογίων ΜΜΜ.

Όπου δεν σας συμφέρει λέτε ότι δεν κολλάει. Δεν πήρατε κανένα από τα μέτρα που σας έχουμε προτείνει. Καμία ουσιαστική καμπάνια. Και παίρνετε το πιο ακραίο μέτρο που οδηγεί σε καταστάσεις διχασμού και προοπτική σαμποτάζ και μια προοπτική υποβάθμισης της προσπάθειας αύξησης της κουλτούρας εμβολιασμών.

Αυτό που σας ζητάμε, κ. Μητσοτάκη, είναι να σταματήστε να σκέφτεστε μόνο πως θα επιτεθείτε στον Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.

Πήρατε καμία πρωτοβουλία να απευθυνθείτε στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης για συνεννόηση.

Πάρτε πρωτοβουλίες συνεννόησης. Τολμήστε να πάρετε μέτρα συναίνεσης. Εχετε την ευθύνη.

Σας είχα προτείνει να πάμε πόρτα-πόρτα να τους πείσουμε με εθελοντικές οργανώσεις. Και σε όσους έχουν άλλη ιδεολογία να πάμε με την Εκκλησία να τους πείσουμε.

Η Πορτογαλία έφτασε στο 87% χωρίς υποχρεωτικότητα.

Αποτύχατε και παίρνετε μέτρα που θα συσκολέψουν την κατάσταση. Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο αποτυχίας. Την δική σας αποτυχία θα την πληρώσουμε ακριβά όλοι».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί
Η εταιρεία μόδας της Victoria Beckham έχει χρέη ύψους 53,9 εκατομμυρίων λιρών
Shmuel Shapira> Ο Ισραηλινός επικεφαλής του Ιατρικού Σώματος του IDF και διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας υποστηρίζει ότι η Ευλογιά των Πιθήκων προκλήθηκε από τα εμβόλια COVID-19
FOXnews> Η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε ότι είναι δεκτοί οι ανεμβολίαστοι επιβάτες
Kύπριος Επισμηνίας χειριστής ελικοπτέρων πέταξε ξαφνικά στην αιωνιότητα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ζωντανός εάν υπηρετούσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
New York Times> Γιατί η ρωσική οικονομία δεν κατέρρευσε υπό το βάρος των κυρώσεων, διαψεύδοντας “επιφανείς” οικονομολόγους