kourdistoportocali.comNews DeskΣκάνδαλο Hunter Biden> Και ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter παραδέχεται ότι ήταν λάθος η λογοκρισία για το αμαρτωλό laptop

Γράφει ο Ronny Reyes/Dailymail.Com

Σκάνδαλο Hunter Biden> Και ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter παραδέχεται ότι ήταν λάθος η λογοκρισία για το αμαρτωλό laptop

- Τα αρχεία του Twitter για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου σύντομα θα δημοσιευτούν στο ίδιο το Twitter. Το κοινό αξίζει να μάθει τι πραγματικά συνέβη… έγραψε τη Δευτέρα ο Elon Musk

Ο πρώην επικεφαλής «εμπιστοσύνης και ασφάλειας» του Twitter παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανε λάθος όταν λογόκρινε την σκοτεινή υπόθεση του φορητού υπολογιστή του γιου του Αμερικανού προέδρου Hunter Biden.

Από τον Ronny Reyes/Dailymail.Com

Ο Yoel Roth, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα τον Νοέμβριο μετά την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Musk, ανέφερε ότι η αυθεντικότητα του ρεπορτάζ της New York Post σχετικά με το λάπτοπ του Biden ήταν δύσκολο να επαληθευτεί και προτιμήθηκε τότε, τον Οκτώβριο του 2020, να λογοκριθεί.

Πράγματι, το Twitter εμπόδισε σκόπιμα τους χρήστες να κοινοποιήσουν συνδέσμους στο πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας σχετικά με την ιδιωτική ζωή του Hunter Biden και τους αμφιλεγόμενους επιχειρηματικούς δεσμούς του με την Ουκρανία ενόψει των εκλογών του 2020 και της αναμέτρησης του πατέρα του Biden και του Donald Trump.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Kara Swisher, ο Roth είπε: «Δεν ξέραμε τι να πιστέψουμε, δεν ξέραμε τι ήταν αλήθεια, υπήρχε καπνός -και τελικά για μένα, η υπόθεση δεν έφτασε σε ένα σημείο που να αισθάνομαι άνετα με το να αφαιρέσω αυτό το περιεχόμενο από το Twitter. Αλλά πυροδότησε κάθε ένα από τα καλά συντονισμένα μου καμπανάκια συναγερμού. Τα πάντα σχετικά με αυτό έμοιαζαν με χακάρισμα και διαρροή».

Τα σχόλια του Roth έρχονται καθώς ο Elon Musk πρόκειται να δημοσιοποιήσει αρχεία που σχετίζονται με την «καταστολή της ελευθερίας του λόγου» στο Twitter, τα οποία αναμένεται να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες που αφορούν τη λογοκρισία του ρεπορτάζ με το φορητό υπολογιστή.

Όπως έγινε γνωστό μέσω της εφημερίδας, ο John Paul Mac Isaac, ιδιοκτήτης του καταστήματος υπολογιστών όπου ο Hunter εγκατέλειψε το λάπτοπ του, έδωσε ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου στον δικηγόρο του Donald Trump, Rudy Giuliani, τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο Giuliani φέρεται να διέρρευσε έγγραφα και φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής του προς τη New York Post και έδωσε επίσης ένα ολόκληρο αντίγραφο στον πρώην σύμβουλο του Trump, Steve Bannon, και τον συμπαρουσιαστή του podcast του Jack Maxey.

Η Post δημοσίευσε αποσπάσματα email και φωτογραφίες από το λάπτοπ ενόψει των εκλογών του 2020, αλλά χωρίς έλεγχο ταυτότητας του υλικού, απορρίφθηκαν ευρέως ως πλαστά ή ως «ρωσική παραπληροφόρηση». Η DailyMail.com απέδειξε τελικά ότι ο φορητός υπολογιστής και τα αρχεία του ήταν αληθινά και ότι το περιεχόμενό ήταν αξιόπιστο ώστε να αναφερθεί από τα ΜΜΕ.

Ο Roth ισχυρίστηκε επανειλημμένα την Τετάρτη ότι παρά τον κώδωνα του κινδύνου που χτυπούσε, ποτέ δεν πίστευε ότι η ιστορία έπρεπε να λογοκριθεί. «Ώστε ήταν λάθος;», ρώτησε η Kara Swisher. «Κατά τη γνώμη μου, ναι», απάντησε.

Ο πρώην επικεφαλής ασφάλειας του Twitter σημείωσε ότι οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν σε κατάσταση συναγερμού το 2020, λέγοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, είχαν προειδοποιηθεί από το FBI για θέματα σχετικά με τη ξένη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση πριν από τις εκλογές.

Ο Roth είναι το τελευταιο στέλεχος της πλατφόρμας που επεκρίνει πλέον εκείνη την απόφαση της εταιρείας αφού ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Jack Dorsey, είχε πει πέρυσι ότι ήταν «απόλυτο λάθος». «Κάναμε ένα απόλυτο λάθος με τη New York Post, το διορθώσαμε μέσα σε 24 ώρες», είπε ο Dorsey κατά τη διάρκεια συνάντησης με νομοθέτες στο Κογκρέσο. «Δεν είχε να κάνει με το περιεχόμενο, είχε να κάνει με την πολιτική των παραβιασμένων υλικών, είχαμε μια εσφαλμένη ερμηνεία».

Ωστόσο, και οι δύο και ο Roth και ο Dorsey δεν έχουν πει ποιος ήταν αυτός που τελικά επέβλεψε τη λογοκρισία του ρεπορτάζ. Ο σημερινός επικεφαλής του Twitter Elon Musk έχει επανειλημμένα επικρίνει την τότε απόφαση του Twitter να καταστείλει την ιστορία του Biden, λέγοντας ότι η διαφάνεια από την εταιρεία είναι «απαραίτητη» εάν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θέλει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κοινού. «Τα αρχεία του Twitter για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου σύντομα θα δημοσιευτούν στο ίδιο το Twitter. Το κοινό αξίζει να μάθει τι πραγματικά συνέβη…», έγραψε.

Ώρες αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Musk συνέχισε τα σχόλιά του, χαρακτηρίζοντας τα σχέδιά του ως μάχη μεταξύ ελευθερίας και «τυραννίας».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK