kourdistoportocali.comNews DeskΣιγκαπούρη> Το Πρακτορείο Reuters απορεί με την έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα-πρότυπο του εμβολιασμού. Το 30% των θανάτων ήταν πλήρως εμβολιασθέντες

Το ποστοστό εμβολιασμού της χώρας ξεπερνάει το 84%

Σιγκαπούρη> Το Πρακτορείο Reuters απορεί με την έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα-πρότυπο του εμβολιασμού. Το 30% των θανάτων ήταν πλήρως εμβολιασθέντες

"Τα εμβόλια ενδέχεται να μην προστατεύουν ορισμένους από τους πιο ευάλωτους"

Απορημένο το Πρακτορείο Reuters προσπαθεί να δώσει μία εξήγηση για την εκτίναξη των κρουσμάτων στην Σιγκαπούρη το ποστοστό εμβολιασμού της οποίας ξεπερνάει το 84%.

Λίγοι έχουν απομείνει να εμβολιαστούν στην πλούσια Σιγκαπούρη μετά από μια δυναμική εκστρατεία που πέτυχε ένα επίπεδο κάλυψης που ζηλεύουν πολλά έθνη που μάχονται με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά μια αύξηση ρεκόρ θανάτων και μολύνσεων προειδοποιεί για κινδύνους που μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά μας.

Παρά τις εντολές μάσκας, τους αυστηρούς κοινωνικούς περιορισμούς και τις αναμνηστικές δόσεις του COVID-19 που είναι διαθέσιμες για περισσότερο από ένα μήνα, οι λοιμώξεις στην τελευταία επιδημία της ασιατικής πόλης-κράτους, λόγω της παραλλαγής Delta, ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών σε 280, από 55 στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Η Σιγκαπούρη ενδέχεται να αντιμετωπίσει δύο έως τρία επιδημικά κύματα καθώς τα μέτρα χαλαρώνουν ολοένα και περισσότερο», δήλωσε ο Alex Cook, ειδικός σε μοντέλα ασθενειών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS).

«Μέχρι τότε, οι θάνατοι πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, εκτός εάν πολλοί από τους υπόλοιπους μη εμβολιασμένους ηλικιωμένους μπορούν να εμβολιαστούν ή περισσότεροι να λάβουν το αναμνηστικό τους εμβόλιο-3η δόση».

Η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πολλές λεγόμενες χώρες COVID-zero που επέβαλε ορισμένα από τα αυστηρότερα μέτρα στον κόσμο για να συγκρατήσει τις λοιμώξεις και τους θανάτους πολύ κάτω από τους απολογισμούς οπουδήποτε αλλού.

Αυτό ήταν μέρος μιας στρατηγικής αναμονής έως ότου εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των 5,5 εκατομμυρίων πολιτών της πριν από τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών και την επανέναρξη μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας.

Τώρα σιγά-σιγά ανοίγει ξανά τα σύνορά της, επεκτείνοντας τα ταξίδια χωρίς καραντίνα σε σχεδόν δώδεκα χώρες. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν ξεκινήσει μια παρόμοια μετάβαση, ενώ η Κίνα δεν έχει προχωρήσει ακόμη.

Αν και το 84% των κατοίκων της Σιγκαπούρης έχουν εμβολιαστεί πλήρως, οι περισσότεροι με δόσεις από Pfizer (PFE.N)/BioNTech ή Moderna (MRNA.O), τα εμβόλια ενδέχεται να μην προστατεύουν ορισμένους από τους πιο ευάλωτους.

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν περίπου το 30% των θανάτων τον τελευταίο μήνα, οι περισσότεροι άνω των 60 ετών με υποκείμενα ιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτες που δείχνουν ότι τα εμβόλια προσφέρουν λιγότερη προστασία σε ηλικιωμένους και πολύ άρρωστους (!)

Ωστόσο, ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών της Σιγκαπούρης με 1,77 ημερήσιους θανάτους ανά εκατομμύριο ανθρώπους ξεπερνά τους αντίστοιχους περιοχών όπως η Ιαπωνία με 0,14, η Νότια Κορέα με 0,28 και η Αυστραλία με 0,58,  σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data.

Ακολουθεί το ποσοστό των ΗΠΑ 4,96 και της Βρετανίας 1,92.

Ωστόσο, οι σωρευτικοί θάνατοι ως ποσοστό του πληθυσμού εξακολουθούν να είναι μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο, με 47,5 ανά εκατομμύριο. Αυτό συγκρίνεται με τα ποσοστά 2.825,7 στη Βραζιλία και 2.202,4 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά από μια χαλάρωση των περιορισμών τον Αύγουστο, το τελευταίο κύμα της Σιγκαπούρης οδήγησε σε καθημερινές μολύνσεις αυτή την εβδομάδα σχεδόν 4.000, ή σχεδόν τρεις φορές υψηλότερα από την κορύφωση του περασμένου έτους.

Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της πανδημίας, οι σκληροί περιορισμοί συγκρατούν τις λοιμώξεις, αλλά η αποτελεσματικότητά τους έναντι της Delta φαίνεται να μειώνεται, λένε οι ειδικοί, αν και το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά ή ήπια.

«Η πραγματικότητα είναι ότι καθώς ο COVID γίνεται ενδημικός, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα νοσούν από τον COVID».

Η Σιγκαπούρη θα παρατείνει ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για περίπου ένα μήνα για να μειώσει την πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, δήλωσαν οι αρχές αυτή την εβδομάδα.

Τώρα, με σχεδόν κανέναν πολίτη της Σιγκαπούρης άνω των 12 ετών ανεμβολίαστο επικεντρώνονται στις αναμνηστικές δόσεις.

«Δεν νομίζω ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα έχει κανένα αντίκτυπο στους αριθμούς των κρουσμάτων», δήλωσε ο Paul Tambyah, πρόεδρος της Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμώξεων Ασίας-Ειρηνικού.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Η Aman Resorts απαντά στο Κουρδιστό Πορτοκάλι για το Amanzoe του Κρανιδίου
O Jeffrey Sachs, o (σοφός) Eυάγγελος Βενιζέλος (νέος Πρωθυπουργός Οικουμενικής) και οι Κασιδιάρης-Χίος
Ανέμελοι νέοι με φόντο 400 δις χρέος προετοιμάζουν συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο στο Μαξίμου
The Wall Street Journal> Συγκλονιστικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να πετάξουν στα σκουπίδια τα εμβόλια COVID των Pfizer-Moderna
Dietmar Hopp> Ποιος είναι ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος που μηνύει την εταίρο της Pfizer, BionTech
Με tweet γεμάτο υπονοούμενα για τη μείωση του πληθυσμού της Γης απαντά ο Musk για τα δίδυμα, το Twitter έκανε Unblocked τον Alex Berenson ενώ έκρηξη κατέστρεψε τους Georgia Guidestones
O υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης είχε νοσηλευθεί στην Εντατική με COVID-10. Σήμερα βγήκε εκ νέου θετικός
Tι είναι αυτό που τρομάζει έναν θεσμικό πρωθυπουργό ώστε να δέχεται παθητικά και κάτω από πίεση την επίσπευση των εκλογών σαν ομολογία ήττας;
Ο λόγος που μας συμφέρει, ως πολίτες, η απόφαση του Κυριάκου να εξαντλήσει τη 4ετία δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι
Οι New York Times εξηγούν> Πως η Wall Street “απέδρασε” από την κατάρρευση των Κρυπτονομισμάτων
Le Point> Οι εδαφικές κατακτήσεις θα ηρεμήσουν το θυμό των υπηκόων του καθώς κι εκείνος έχει εκλογές το 2023
Αίτηση πτώχευσης από την Scandinavian Airlines (SAS)> Ακόμα ένας ιστορικός αερομεταφορέας στη μέγκενη της ύφεσης