kourdistoportocali.comNews DeskΣφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά

Στην πορτοκαλί λίστα

Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά

Ακόμα και βουλευτές της κυβέρνησης Τζόνσον δηλώνουν την απορία τους για τις αποφάσεις του υπουργείου υγείας

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αγγλία η απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον και του υπουργού υγείας Ματ Χάνκοκ να μην εντάξει την Ελλάδα στην πράσινη λίστα των χωρών που οι Βρετανοί μπορούν να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να χρειαστεί να υποστούν τις 15 ημέρες αυστηρής καραντίνας της επιστροφής.

Πολλές από τις χώρες της πράσινης λίστα είναι εξαιρετικά απομακρυσμένες για τους Εγγλέζους ή δεν επιτρέπουν στους τουρίστες να εισέλθουν, όπως είναι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Σε άλλους πιθανούς προορισμούς με χαμηλά επίπεδα μόλυνσης και υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών, δόθηκε καθεστώς… «πορτοκαλί», πράγμα που σημαίνει ότι οι παραθεριστές θα πρέπει να απομονωθούν όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, το κόστος των ταξιδιών που θα επιλέξουν για διακοπές την Πορτογαλία -η μόνη χώρα στη λίστα που αποτελεί προορισμό των Βρετανών τουριστών- έχει αυξηθεί πέραν του αναμενόμενου καθώς η μικρή χώρα της Ιβηρικής προσπαθεί να εκμεταλλευτεί της κατάστασης.

Η εφημερίδα Mail on Sunday αναφέρει ότι οι λίστες διακοπών θα αναθεωρηθούν την εβδομάδα που ξεκινά στις 31 Μαΐου, κάτι που θα γίνει γνωστό με ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα. Η συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης Τζόνσον, θα αξιολογεί από εδώ και στο εξής τα δεδομένα κάθε τρεις εβδομάδες πριν παρουσιάζει τα ευρήματά της.

Παρ ‘όλα αυτά, ο Χάνκοκ κατηγορήθηκε εχθές ότι «αντιμετώπισε όλους τους άλλους σαν ανόητους, ηλίθιους και παιδιά» για το συγκεκριμένο θέμα καθώς περιλαμβάνονται χώρες στην πράσινη λίστα, όπως κάποια νησιά στο νότιο Ατλαντικό, που κατοικούν μόνο… πιγκουίνοι.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος ανέφερε στην εφημερίδα ότι «το όλο πράγμα είναι καταστροφή. Το πρόγραμμα των εμβολιασμών τους καλύπτει όλους, αλλά οι αποφάσεις είναι αυστηρά των επιστημόνων».

Αρκετές πηγές ανέφεραν ότι τα ελληνικά νησιά δεν είχαν φτάσει στον πρώτο «πράσινο κατάλογο» επειδή οι υπεύθυνοι υγείας «δεν ήταν έτοιμοι» να αξιολογήσουν τα δεδομένα των νησιών ξεχωριστά.

Ο βουλευτής των Tory, Daniel Kawczynski, ο οποίος συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος για την Ελλάδα, είπε: «Πώς μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε την Ελλάδα ως σύνολο εάν περιλαμβάνει εκατοντάδες νησιά; Νησιά όπως η Κως, η Ρόδος, η Κρήτη και η Κέρκυρα έχουν όλα τα δικά τους αεροδρόμια. Δεν υπάρχει καν θέμα πτήσης προς Αθήνα. Μερικά από αυτά τα νησιά έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό R και οι αρχές έχουν θεσπίσει μέτρα για την προστασία των τουριστών.

Όλοι οι ενήλικες στο νησί της Χάλκης, για παράδειγμα, έχουν εμβολιαστεί και από τον περασμένο μήνα δεν υπάρχουν περιπτώσεις Covid».

Εκφράζοντας απορίες για τη «λογική προσέγγιση» της κυβέρνησης, ένας άλλος βουλευτής των Tory ανέφερε ότι «Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε όλους. Έτσι σκέφτηκαν, “Ας τις βάλουμε στη λίστα, γιατί δεν είναι δικό μας λάθος αν δεν μπορείτε να πάτε”», συμπλήρωσε με νόημα.

Υπήρξε επίσης μεγάλη απογοήτευση από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Τζόνσον σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία. Το αφεντικό της easyJet, Johan Lundgren, ανέφερε ότι η απόφαση αποκλεισμού μεγάλων τουριστικών προορισμών ήταν «υπερβολικά προσεκτική» και «δεν δικαιολογείται από τα αποδεικτικά στοιχεία».

Είπε ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και τα νησιά τους θα πρέπει να μετακινηθούν στο «πράσινο» καθεστώς σε τρεις εβδομάδες με την υπόλοιπη Ευρώπη να ακολουθήσει μέχρι το καλοκαίρι, καθώς ο κίνδυνος σε αυτές τις χώρες είναι «πολύ χαμηλός», συγκρίσιμος με αυτόν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Sean Doyle, δήλωσε ότι είναι «απογοητευμένος» από την περιορισμένη επανεκκίνηση στα διεθνή ταξίδια, προσθέτοντας: «Με τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, χρειαζόμαστε περισσότερους προορισμούς για να γίνουμε “πράσινοι” στα τέλη Ιουνίου, επιτρέποντας στους Βρετανούς να κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Είναι σαφές ότι η Αμερική πρέπει να βρίσκεται στην πράσινη λίστα. Μια αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των χωρών μας θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας και θα στηρίξει την κατεστραμμένη αεροπορική βιομηχανία».

Οι Βρετανοί που αναζητούν να περάσουν μία εβδομάδα στην Πορτογαλία βλέπουν ότι θα πληρώσουν τουλάχιστον 75% περισσότερα από ό,τι το περασμένο καλοκαίρι. Ένας ιστότοπος για διακοπές που απευθύνεται σε Βρετανούς τουρίστες ανέφερε ότι μια επταήμερη διαμονή στα τέλη Μαΐου για μια τετραμελή οικογένεια με πρωινό στο Αλγκάρβε κοστίζει £2.794. Συγκριτικά, μια διαμονή επτά διανυκτερεύσεων σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων πέρυσι για μια οικογένεια τεσσάρων κόστιζε 1.596£ τον Αύγουστο.

Η τιμή των πτήσεων προς την Πορτογαλία επίσης αυξήθηκε απότομα. Ενώ η easyJet προσέφερε 73£ για μια πτήση της 16ης Μαΐου από το Λούτον προς το Αλγκάρβε, την επόμενη ημέρα η τιμή για την ίδια πτήση ήταν έως και 234£.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης