kourdistoportocali.comNews DeskMετά από ένταλμα πιο αργόσυρτο από πλάνο του Αγγελόπουλου παρεδόθη ο Λιγνάδης

Προσήλθε με ταξί στη ΓΑΔΑ;

Mετά από ένταλμα πιο αργόσυρτο από πλάνο του Αγγελόπουλου παρεδόθη ο Λιγνάδης

-Πόσο πιο ακριβή είναι η τιμή και η υπόληψη του παιδεραστή θεατράνθρωπου από αυτή των ανήλικων θυμάτων του;

Τελικά ο Λιγνάδης προσήλθε στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί μετά το σάλο που προκλήθηκε όλο αυτό το διάστημα. Ο Εισαγγελέας με καθυστέρηση που θύμιζε τα πλάνα του συγχωρεμένου Θόδωρου Αγγελόπουλου εξέδωσε το σχετικό ένταλμα και ενώ βοούσε ο τόπος. Εύλογα η συνεργάτης μας Αντιγόνη Τζοβάρα αναρωτιόνταν σε προηγούμενο δημοσίευμα:

Αλήθεια πόσο πιο ακριβή είναι η τιμή και η υπόληψη του παιδεραστή θεατράνθρωπου από αυτή των ανήλικων θυμάτων του;

Βοά ο τόπος εδώ κι ένα μήνα με το ελληνικό #metoo να λαμβάνει φρικαλέες διαστάσεις, καθώς, μετά τις καταγγελίες για βιασμούς και παντός είδους κακοποιήσεις μεταξύ ενηλίκων, κάποιοι μιλούν πλέον ανοιχτά και ξεκάθαρα για παιδεραστία.

Και πόσες μαρτυρίες on camera πρέπει να παρακολουθήσουμε ακόμα για να επέμβει ο εισαγγελέας, να «κουνηθεί» η υπουργός Πολιτισμού, να χαλάσει ο κόσμος τελοσπάντων, γιατί τέτοιος που είναι, μόνο αν χαλάσει, μπορεί να ξαναφτιάξει κάποτε.

Η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Βασίλη στα «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη δεν ήταν η πρώτη, αλλά ίσως θα έπρεπε να είναι η τελευταία για να δούμε επιτέλους μια κάποιου είδους κινητικότητα ή κινητοποίηση. Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #metoo είδαμε μια συνέντευξη με αρχή μέση και τέλος, με καίριες δημοσιογραφικές ερωτήσεις και σφαιρική κάλυψη που δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία για την εγκυρότητα των όσων καταγγέλθηκαν.

Εξάλλου, ο άνθρωπος αυτός που εκτέθηκε δημόσια χθες στο πανελλήνιο είναι εκείνος που κατέθεσε την πρώτη μηνυτήρια αναφορά εναντίον του θεατράνθρωπου, το όνομα του οποίου ο κόσμος το έχει τούμπανο κι ακόμη κανείς δεν τον κατονομάζει στα ίσα, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός συγκάλυψης και ξεπλύματος. Όσο, όμως, δουλεύουν τα υψηλά πλυντήρια, τόσο περισσότερα άπλυτα βγαίνουν στη φόρα.

Πολλά ακούσαμε χθες το βράδυ που άλλα τα ξέραμε ήδη -από προηγούμενες συνεντεύξεις θυμάτων- κι άλλα ειπώθηκαν για πρώτη φορά. Και για μια ακόμη φορά, όλα όσα ακούστηκαν ήταν συγκλονιστικά. Ακούσαμε ότι δεν ήξεραν μόνο οι φίλοι και οι του σιναφιού τις αγριότητες του θεατράνθρωπου -που τον έτρεχαν κιόλας στα νοσοκομεία εξαιτίας των «περιπετειών» του. Τα ήξερε και η μάνα του!

Ακούσαμε για οντισιόν ανηλίκων, ακούσαμε για μαθητές ιδιωτικού σχολείου, ακούσαμε για άλλους δυο νέους που κατήγγειλαν ανάλογα περιστατικά τα οποία συνέβησαν το 2014, το 2015 και το 2017 –άρα δεν έχουν παραγραφεί. Ακούσαμε σημεία και τέρατα. Εμείς οι ξάγρυπνοι στην Αθήνα. Ο εισαγγελέας μάλλον βρίσκεται στο Σιάτλ ή κοιμάται νωρίς τα βράδια. Άραγε με τι συνείδηση…

Τελικά, πόσους θέλουμε ακόμη; Πόσο πιο πολύ περιμένουμε να εκτεθούν στις τηλεοράσεις και να αναβιώσουν διά των αφηγήσεών τους τις κακοποιήσεις που υπέστησαν;

«Τον παιδεραστή μου δεν τον φοβάμαι πια, αυτός πρέπει να με φοβάται», είπε χθες το βράδυ ο Βασίλης. Και μακάρι να έχει δίκιο.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Οι New York Times εξηγούν γιατί το καλοκαίρι μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο
Γιατρός-θρύλος του Rutgers New Jersey Medical School πεθαίνει στην Ινδία από Covid-19 παρότι είχε εμβολιασθεί
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
EKTAKTO> Η Μεγάλη Βρετανία σταματάει οριστικά το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 40!
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Πως θα κάνεις εταιρία με μηδενικό φορολογικό συντελεστή στη Νέα Υόρκη της Ερήμου [Εμιράτα]
Morgan Wolfe> 40χρονη με θρόμβους αίματος μετά το εμβόλιο Johnson & Johnson αποκαλύπτει
Δεν έχει σχέση με το εμβόλιο που είχε κάνει πρόσφατα ο θάνατος της λατρεμένης Milva
Γιατί ο Bill Gates αντιτάχθηκε αρχικά στην απελευθέρωση των πατεντών εμβολίων
Ο Νικόλας Πατέρας βάζει τη σφραγίδα του στα 140 Χρόνια του Θεραπευτηρίου Ευαγγελισμός
The Generator> Παγκόσμια αποδοχή για τον Έλληνα καθηγητή