kourdistoportocali.comNews DeskRobb Butler> Κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών ένας εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Robb Butler> Κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών ένας εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ

- Η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να είναι εις βάρος της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής ένταξης

Τις αντιρρήσεις του στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εξέφρασε ένας από τους επικεφαλής του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας, Robb Butler. Ο Butler ανέφερε ότι αν και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αυξήσει την πρόσληψη εμβολίων, μακροπρόθεσμα, πιθανά να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. «Η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να είναι εις βάρος της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής ένταξης», αλλά πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να ξεκινήσει μία συζήτηση τόσο σε ατομικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο. Και πρέπει να είναι μια υγιής συζήτηση».

Οι αναφορές του Butler στο βρετανικό Sky News έρχονται μετά τις νέες δηλώσεις του Επιτρόπου Τουρισμού της Γερμανίας, Thomas Bareiss, ότι αναμένει πως οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα γίνουν υποχρεωτικοί στη χώρα και επίσης ακολουθούν την κίνηση της Αυστρίας να τους καταστήσει υποχρεωτικούς από τον Φεβρουάριο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός Υγείας Sajid Javid απέρριψε το ενδεχόμενο μαζικών υποχρεωτικών εμβολιασμών για την Covid, λέγοντας στο BBC την Κυριακή ότι δεν πιστεύει ότι είναι κάτι που η κυβέρνηση «θα έβλεπε ποτέ», εκτός από το NHS (Δημόσιο Σύστημα Υγείας) και το προσωπικό κοινωνικής φροντίδας.

Ωστόσο και ο Anthony Costello, καθηγητής παγκόσμιας υγείας στο University College του Λονδίνου και πρώην επικεφαλής του ΠΟΥ, είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα «απωθούσε πολλούς ανθρώπους» και θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχές. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους σε μέρη της Ευρώπης παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων είναι επειδή οι άνθρωποι δεν φορούν όλοι μάσκες προσώπου. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε ότι έως τώρα η Αυστρία και η Γερμανία έχουν το μισό ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην Ολλανδία είναι λιγότερο από το ένα τέταρτο, κάτι που σημαίνει ότι «δεν πρέπει να χαϊδεύουμε τον εαυτό μας πολύ στην πλάτη».

Ανέφερε επίσης ότι η επιβολή εμβολίων θα «απωθούσε πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα εμβόλια. Και μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε τη δυσάρεστη πολιτική ανυπακοή και τις ταραχές που είχαν σε όλη την Ευρώπη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Dominic Raab είπε στο Sky News ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου λειτουργεί καλά. Πρόσθεσε: «Έχουμε πει ότι δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να πάμε στο Σχέδιο Β μας, το οποίο από μόνο του δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικά εμβόλια. «Φυσικά έχουμε εξετάσει τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις που πρέπει να ισχύουν στο NHS και για την προστασία των κατοίκων των οίκων φροντίδας, αλλά ποτέ δεν ήταν καν στο Σχέδιο Β μας να έχουμε υποχρεωτικά εμβόλια και ακόμα δεν είναι».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός
Οι ορθόδοξοι εβραίοι της Νέας Υόρκης αντιδρούν με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα σχολεία