kourdistoportocali.comNews DeskRishi Sunak> Λουσμένος από αγωνία και βροχή ανήγγειλε ξαφνικά εκλογές για τις 4 Ιουλίου

Breaking News

Rishi Sunak> Λουσμένος από αγωνία και βροχή ανήγγειλε ξαφνικά εκλογές για τις 4 Ιουλίου

Λίγες ώρες μετά την διαρροή της είδησης που θέλει τον Klaus Schwab του WEF  να παραιτείται

Tετάρτη 22 Μαίου 2024

Λίγες ώρες μετά την διαρροή της είδησης που θέλει τον Klaus Schwab του WEF  να παραιτείται ένα από τα πουλέν του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak έντρομος και πνιγμένος στη βροχή προκηρύσσει γενικές εκλογές για τις 4 Ιουλίου.

Ο Rishi Sunak έδωσε το έναυσμα για τις καλοκαιρινές εκλογές σε μια δραματική και υπό βροχή δήλωση στη Downing Street απόψε.

Μετά από μια ασυνήθιστη μέρα φημών, ο Βρετανός πρωθυπουργός βάζει ένα τεράστιο στοίχημα ανακοινώνοντας την ημερομηνία ως την Πέμπτη 4 Ιουλίου – παρά το γεγονός ότι οι Εργατικοί είναι μίλια μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

Καθώς το κουστούμι του ήταν βρεγμένο και με τους διαδηλωτές να παίζουν τον ύμνο των Νέων Εργατικών του «Things Can Only Get Better» στο παρασκήνιο, ο κ. Sunak επεσήμανε ότι ο πληθωρισμός «επέστρεψε στο φυσιολογικό» και επέμεινε ότι «σταματούσε τις βάρκες».

«Το ερώτημα τώρα είναι πώς και ποιον εμπιστεύεστε για να οδηγήσει τη χώρα σε ένα ασφαλές μέλλον… τώρα είναι η στιγμή για τη Βρετανία να αποφασίσει το μέλλον της», είπε.

Υποστηρίζοντας τις παγκόσμιες απειλές από τη Ρωσία και την Κίνα, ο κ. Sunak παρουσίασε τον εαυτό του ως την ασφαλή επιλογή για τους ψηφοφόρους. «Στις 5 Ιουλίου, είτε ο Sir Keir Starmer είτε εγώ θα είμαστε πρωθυπουργός. Έχει δείξει ξανά και ξανά ότι θα πάρει τον εύκολο δρόμο και θα κάνει τα πάντα για να πάρει την εξουσία», είπε.

«Αν ήταν ευτυχής να εγκαταλείψει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε να γίνει ηγέτης των Εργατικών μόλις πάρει τη δουλειά, πώς μπορείς να ξέρεις ότι δεν θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα αν γινόταν πρωθυπουργός;»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Sir Keir απάντησε με τη δική του δήλωση λέγοντας ότι καλωσόρισε «μια στιγμή που χρειάζεται η χώρα και περίμενε».

«Μια ευκαιρία να αλλάξετε προς το καλύτερο το μέλλον σας, την κοινότητά σας, τη χώρα σας», είπε.

“Θα είναι μια μακρά εκστρατεία, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, αλλά ανεξάρτητα από το τι άλλο ειπωθεί και γίνει, αυτή η ευκαιρία για αλλαγή είναι το αντικείμενο αυτών των εκλογών.”

Πριν από σήμερα οι εκλογές αναμένονταν ευρέως το φθινόπωρο και η βόμβα απειλεί να βάλει φωτιά στο Tinderbox των Τόρις, με τους βουλευτές να λένε στη MailOnline ότι ο κ. Sunak έχει μια «επιθυμία θανάτου».

Προειδοποίησαν ότι το Κοινοβουλευτικό Κόμμα θα «τρελαθεί» στην προοπτική να κινηθεί προς μια καταστροφική ήττα.

Καθώς η χώρα ετοιμάζεται για μια τιτάνια αναμέτρηση που θα μπορούσε να καθορίσει μια γενιά:

Ο Jeremy Hunt σκότωσε τις φήμες ότι θα αποχωρήσει από τα Κοινά, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στην «περιθωριακή» νέα έδρα των Godalming & Ash.

Η βασιλική οικογένεια πρόκειται να αναβάλει τους αρραβώνες «που μπορεί να φαίνεται ότι αποσπούν την προσοχή ή αποσπούν την προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία», ανακοίνωσε το Buckingham Palace.
Τα βλέμματα στρέφονται στο αν ο Nigel Farage θα εισέλθει ξανά στην πολιτική μάχη, με φόβους ότι η Μεταρρύθμιση θα διασπάσει τη δεξιά ψήφο. Σε ένα βίντεο απόψε ο πρωταθλητής του Brexit είπε ότι ο κ. Sunak είχε επιλέξει την «αυτοκτονία» και η εμφανισή του ήταν «παρωδία».
Ο Βoris Johnson προέτρεψε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τους Tories εν μέσω εικασιών ότι μπορεί να εμφανιστεί στην προεκλογική εκστρατεία των Γενικών Εκλογών.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Εργατικοί βρίσκονται σε καλό δρόμο για μια τεράστια πλειοψηφία 236 βουλευτών.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK