kourdistoportocali.comNews DeskΠρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του "σκότωσε" την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη

Δρ. Scott Gottlieb στο CNN

Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη

Δόθηκαν οδηγίες που «δεν ήταν πολύ καλά ενημερωμένες, άλλαζαν πολύ γρήγορα και δεν εξηγήθηκαν πολύ καλά» [VIDEO]

Ο κόσμος θα είναι πολύ δύσπιστος με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας όταν η επόμενη πανδημία χτυπήσει, επειδή οι οδηγίες που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού περιείχαν πολλά αντικρουόμενα μηνύματα και «δεν βασίζονταν στην επιστήμη», προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής του FDA επί κυβέρνησης Donald Trump σε συνέντευξή του στη Margaret Brennan στην εκπομπή του CBS, Face The Nation.

Ο Δρ. Scott Gottlieb, ανέφερε στο CNN την Κυριακή ότι στους Αμερικανούς δόθηκαν οδηγίες που «δεν ήταν πολύ καλά ενημερωμένες, άλλαζαν πολύ γρήγορα και δεν εξηγήθηκαν πολύ καλά». Ο πρώην επικεφαλής του FDA αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σύσταση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμένουν σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον, χαρακτηρίζοντάς την κοστοβόρα και επώδυνη. «Ο κανόνας των δύο μέτρων ήταν αυθαίρετος από μόνος του, κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε», δήλωσε ο Gottlieb. «Εξαιτίας αυτού αναγκάστηκαν να κλείσουν πολλά σχολεία επειδή δεν μπορούσαν να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών», είπε ο Gottlieb. «Και αυτό δεν βασίστηκε σε μια πολύ σαφή επιστημονική άποψη και άλλαζε με την πάροδο του χρόνου».

Τα CDC τελικά τροποποίησαν τις οδηγίες για να πει ότι οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1 μέτρου, αλλά ο Gottlieb αποκάλυψε ότι αρχικά η υπηρεσία πρότεινε μια ελάχιστη κοινωνική απόσταση 3 μέτρων. «Ο κόσμος πλέον θα έχει ένα σοβαρό ερώτημα σχετικά με το εάν οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας πρέπει να ενδυναμωθούν περισσότερο σε μια κρίση δημόσιας υγείας. Και νομίζω ότι για να δώσουμε τη σωστή απάντηση σε μια νέα κρίση, θα χρειαστεί να ενδυναμώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας μας. Αλλά θα υπάρχουν πολλοί που θα είναι πολύ δύσπιστοι για να το κάνουν αυτό».

Ο Gottlieb είπε ότι ο σκεπτικισμός των υπαλλήλων δημόσιας υγείας υπερβαίνει τις πολιτικές διαιρέσεις μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. «Πιστεύω ότι είναι πολύ ευρύτερο από αυτή την σχέση», ανέφερε. «Πιστεύω ότι ο σκεπτικισμός πλέον θα είναι πιο διάχυτος».

Στη ίδια συνέντευξη, ο επικριτικός με τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση Trump, ανέφερε ότι η κατευθυντήρια γραμμή άλλαξε στο 1 μέτρο φέτος την άνοιξη λόγω της πρόσθετης πίεσης από τη διοίκηση του Biden να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα, κάτι που θα ήταν εφικτό μόνο εάν μειώνονταν το μέτρο των δύο μέτρων απόσταση. Τα CDC ανέφεραν τον Μάιο ότι ο λόγος πίσω από την αυτοσχέδια αλλαγή ήταν μια μελέτη που απέδειξε ότι η κοινωνική απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ δύο ατόμων με μάσκα μείωνε τις πιθανότητες μόλυνσης από την COVID-19 κατά 70%.

Ωστόσο, ο Gottlieb υποστήριξε ότι η μελέτη είχε γίνει το φθινόπωρο του 2020 και ότι το CDC περίμενε μέχρι την άνοιξη για να αλλάξει την κατευθυντήρια γραμμή του. «Αυτό γεννά το ερώτημα ότι αν είχαν πράγματι το αποτέλεσμα της μελέτης το φθινόπωρο, γιατί δεν άλλαξαν τις συμβουλές το φθινόπωρο; Γιατί περίμεναν μέχρι την άνοιξη; Από αυτό φαίνεται η αυθαιρεσία στη λήψη μίας οδηγίας που δεν ήταν βασισμένη στην επιστήμη. Εξαιτίας όλων αυτών, οι Αμερικανοί αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον τρόπο λήψης των αποφάσεων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρώην επίτροπος ήταν επίσης επικριτικός για την αδράνεια του Trump και την έλλειψη συμβιβασμού με την αποστολή ενός ενιαίου μηνύματος σε μια περίοδο κρίσης, δίνοντας το παράδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η COVID-19 κόστισε τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών. Πρόσθεσε δε ότι ενώ ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος ήταν αρχικά αποφασισμένος να πάρει σημαντικές αποφάσεις για να σταματήσει την εξάπλωση, τελικά ασχολήθηκε περισσότερο με το πώς η πανδημία επηρέασε την Αμερική με άλλους τρόπους.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον