kourdistoportocali.comNews DeskΠροειδοποίηση για τη νέα "σούπερ παραλλαγή" με 32 μεταλλάξεις του κορωνοϊού της Μποτσουάνα

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Προειδοποίηση για τη νέα “σούπερ παραλλαγή” με 32 μεταλλάξεις του κορωνοϊού της Μποτσουάνα

Πιθανότατα εμφανίστηκε σε μια παρατεταμένη λοίμωξη ενός ανοσοκατεσταλμένου ασθενή, μάλλον σε κάποιον με αδιάγνωστο AIDS

Βρετανοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα παραλλαγή της Covid που πιστεύεται ότι εμφανίστηκε στη Μποτσουάνα και είναι η πιο μεταλλαγμένη έκδοση του ιού μέχρι τώρα. Μόνο 10 περιπτώσεις του στελέχους, το οποίο θα μπορούσε τελικά να ονομαστεί «Nu», έχουν ανιχνευθεί μέχρι στιγμής. Αλλά έχει ήδη εντοπιστεί σε τρεις χώρες, υποδηλώνοντας ότι η παραλλαγή είναι πιο διαδεδομένη.

Φέρει 32 μεταλλάξεις, πολλές από τις οποίες υποδηλώνουν ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτική και ανθεκτική στα εμβόλια και έχει περισσότερες αλλοιώσεις στην πρωτεΐνη ακίδας από οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού. Αυτό που έως τώρα γνωρίζουμε είναι ότι οι αλλαγές στην ακίδα καθιστούν λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια, επειδή εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει μια παλαιότερη έκδοση αυτού του τμήματος του ιού.

Ο καθηγητής Francois Balloux, γενετιστής στο University College του Λονδίνου, ανέφερε ότι πιθανότατα εμφανίστηκε σε μια παρατεταμένη λοίμωξη ενός ανοσοκατεσταλμένου ασθενή, μάλλον σε κάποιον με αδιάγνωστο AIDS. «Προς το παρόν, θα πρέπει να παρακολουθείται στενά. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε υπερβολικά, εκτός κι αν αρχίσει να αυξάνεται σε συχνότητα» ανέφερε. Σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι λοιμώξεις μπορεί να παραμείνουν για μήνες επειδή το σώμα δεν είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσει. Αυτό δίνει στον ιό χρόνο να αποκτήσει μεταλλάξεις που του επιτρέπουν να ξεπεράσει τις άμυνες του σώματος.

Ο Δρ Tom Peacock, ένας ιολόγος στο Imperial College, ο οποίος εντόπισε πρώτος την εξάπλωσή της νέας παραλλαγής, περιέγραψε τον συνδυασμό μεταλλάξεων της παραλλαγής ως «φρικτή». Προειδοποίησε ότι η B.1.1.529, η επιστημονική της ονομασία, έχει τη δυνατότητα να είναι «χειρότερη από οτιδήποτε άλλο», συμπεριλαμβανομένου του παγκοσμίως κυρίαρχου στελέχους Delta.

Επιστήμονες είπαν στο MailOnline, ωστόσο, ότι ο άνευ προηγουμένου αριθμός μεταλλάξεων του μπορεί να λειτουργήσει εναντίον του και να το καταστήσει «ασταθές», εμποδίζοντάς το να γίνει ευρέως διαδεδομένο. Ανέφεραν ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχούμε υπερβολικά», επειδή δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια ότι εξαπλώνεται γρήγορα.

Ήδη, τρεις μολύνσεις έχουν ανιχνευθεί στη Μποτσουάνα μέχρι σήμερα και έξι στη Νότια Αφρική, όπου η επιτήρηση είναι πιο τεταμένη. Ένα κρούσμα εντοπίστηκε επίσης σε έναν 36χρονο άνδρα στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την ήπειρο.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός
Οι ορθόδοξοι εβραίοι της Νέας Υόρκης αντιδρούν με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα σχολεία