kourdistoportocali.comNews DeskPoseidon 2M39> Αυτό είναι το τρομακτικό, υποβρύχιο, πυρηνικό όπλο του Πούτιν;

Αποκάλυψη

Poseidon 2M39> Αυτό είναι το τρομακτικό, υποβρύχιο, πυρηνικό όπλο του Πούτιν;

Η τορπίλη θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αλυσίδα θανατηφόρων ραδιενεργών τσουνάμι που θα χώριζαν στα δύο πόλεις και κωμοπόλεις

Το σενάριο ακούγεται τρομακτικό ακόμα και για ταινία θρίλερ: Ένα πυρηνικό υποβρύχιο, σαν τα drones αλλά κάτω από τη θάλασσα, σέρνεται κατά μήκος του πυθμένα του ωκεανού, γλιστρά κάτω από την άμυνα παράκτιων ραντάρ και πυροδοτείται με καταστροφικό αποτέλεσμα για όλη τη Νέα Υόρκη.

Ένα απέραντο τείχος υψώνεται από τη θάλασσα, σχίζει στα δύο την πόλη, εξαλείφει τα πάντα και αφήνει την περιοχή πλημμυρισμένη από τοξική ραδιενέργεια.

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε σχέδια για τον τελευταίο στρατιωτικό εφιάλτη του πριν από μερικά χρόνια, όλοι πίστευαν ότι μπλόφαρε.

Με ικανότητα να καταστρέψει ένα τεράστιο τμήμα της ακτογραμμής με κεφαλή πολλών μεγατόνων, η τορπίλη Poseidon 2M39 θα πυροδοτούσε μια αλυσίδα θανατηφόρων ραδιενεργών τσουνάμι που θα χώριζαν στα δύο πόλεις και κωμοπόλεις, αφήνοντάς τις ακατοίκητες για δεκαετίες.

Αυτό το «nuke kiamat» ή «τορπίλη αποκάλυψης» είναι ακριβώς το είδος του σούπερ όπλου που ο Ρώσος ηγέτης ονειρευόταν από παιδί για να τρομάξει τους αντιπάλους του και να τους λυγίσει στη βούλησή του.

Εκείνη την εποχή, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ειδικοί της άμυνας είχαν απορρίψει την ιδέα ως απίθανη φαντασίωση. Αλλά τώρα η ζοφερή αλήθεια έχει προκύψει από τον λιωμένο πάγο της Αρκτικής: η Ρωσία αναπτύσσει πραγματικά τον Ποσειδώνα, στέλνοντας ένα παγωμένο μήνυμα στη Δύση.

Τουλάχιστον τρία υποβρύχια drones προσαρμοσμένα για τη μεταφορά των τεράστιων τορπιλών δοκιμάζονται ήδη στην Αρκτική όπου το καθεστώς του Πούτιν δημιουργεί έντονη στρατιωτική παρουσία.

Η περιοχή κάποιους μήνες του χρόνου είναι παγωμένη και αδιάβατη, αλλά ο πάγος με την κλιματική αλλαγή λιώνει όλο και περισσότερο και αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το οικονομικό σχέδιο της Ρωσίας να ανοίξει και να ελέγξει μια βόρεια ναυτιλιακή διαδρομή από την Ευρώπη στην Ασία.

Η σταδιακή εξαφάνιση των πάγων έχει επίσης εκθέσει τη στρατιωτική ευπάθεια των κάποτε αδιαπέραστων βόρειων συνόρων της Ρωσίας. Ο Πούτιν θέλει το 2M39 να αναπτυχθεί στην Αρκτική μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να τον ενημερώνει συχνά για τις δοκιμές που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και θα συνεχιστούν φέτος.

Η ύπαρξη σχεδίων για το 2M39 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, από έναν Ρώσο στρατηγό το 2015, ο οποίος φωτογραφήθηκε να συνομιλεί με τον Πούτιν ενώ έφερε τα σχέδια για το υποτιθέμενο απόρρητο όπλο.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ανέπτυξε την τορπίλη σε μια ομιλία του στην οποία κινούμενες εικόνες έδειχναν πυρηνικές κεφαλές να πέφτουν στις ΗΠΑ.

Ενώ οι σκεπτικιστές απέρριψαν τον Ποσειδώνα ως «φαντασίωση» για να τρομάξει τη Δύση, εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας επέμειναν ότι υπήρχαν πάρα πολλές ενδείξεις ότι αυτό το έργο ήταν θανατηφόρα σοβαρό.

Επισήμαναν την απόδειξη ότι η Μόσχα τροποποιούσε ακριβά υποβρύχια, τοποθετώντας μεγάλες υποβρύχιες πόρτες υπόστεγων αντί για συμβατικούς σωλήνες τορπιλών, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εκτοξεύσουν τόσο μεγάλους πυραύλους.

Λίγοι πιστεύουν τώρα ότι ο Ποσειδώνας είναι ένας μύθος, αν και οι ακριβείς δυνατότητες και η εφικτότητα ενός τέτοιου μέγα όπλου παραμένουν αντικείμενο έντονης συζήτησης.

Το 2019, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο YouTube με ένα ρωσικό ωκεανογραφικό ερευνητικό πλοίο που ολοκλήρωσε θαλάσσιες δοκιμές κοντά στην Αρκτική.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες παρατήρησαν στο κατάστρωμα του την τορπίλη του Ποσειδώνα, προκαλώντας εικασίες ότι το όπλο σχεδιάστηκε να εκτοξευτεί από τον βυθό, στον οποίο θα μπορούσε να κατεβεί από την πλευρά του σκάφους, καθώς και από ένα υποβρύχιο.

Αυτή η επιλογή, η οποία αποτρέπει την πιθανότητα εντοπισμού και καταστροφής του πριν από την εκτόξευση της τορπίλης, θα ήταν σίγουρα δυνατή.

Και δεδομένου ότι διαθέτει το δικό του εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, καθώς στην πραγματικότητα ενεργεί σαν υποβρύχιο drone, η ακτίνα δράσης της τορπίλης είναι σχεδόν απεριόριστη αν και ορισμένοι την έχουν εκτιμήσει στα 10.000 χιλιόμετρα (6.200 μίλια).

Αυτό που είναι γνωστό με βεβαιότητα είναι ότι το Poseidon είναι η μεγαλύτερη τορπίλη που κατασκευάστηκε ποτέ.

Πάνω από 1,82 μέτρα σε διάμετρο και μήκος 20 μέτρα, το εξ αποστάσεως ελεγχόμενο όπλο είναι 30 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος μίας τυπικής τορπίλης και εκτιμάται ότι ζυγίζει 100 τόνους. Ωστόσο, σε σύγκριση με τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, είναι πιθανό να είναι σχετικά αργό, καθώς χρειάζεται ώρες για την επίτευξη ενός στόχου.

Μια ταχύτητα έως και 80 μίλια την ώρα από μια αντλία που χρησιμοποιεί πίδακα νερού για πρόωση θεωρείται πιθανή.

Ειδικοί από τη Δύση αμφισβητούν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι ταξιδεύει με ταχύτητα πάνω από 120 μίλια/ώρα υποβρύχια, λέγοντας ότι η τεχνολογία που απαιτείται για αυτήν την ταχύτητα θα έκανε την τορπίλη εύκολα ανιχνεύσιμη.

Και είναι η ανιχνευσιμότητα το κλειδί για την τρομακτική δυνατότητα αυτού του όπλου. Έχει το πλεονέκτημα της απόλυτης μυστικότητας καθώς αγκαλιάζει τον βυθό για να ξεπερνά τα ραντάρ. Οι ρωσικές πηγές περιέγραψαν την τορπίλη σχεδόν ασταμάτητη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Christopher A. Ford, τότε βοηθός υφυπουργός Διεθνούς Ασφάλειας και Μη Διάδοσης των πυρηνικών των ΗΠΑ, περιέγραψε τον Ποσειδώνα ως σχεδιασμένο να «κατακλύσει τις παράκτιες πόλεις των ΗΠΑ με ραδιενεργά τσουνάμι».

Το επιστημονικό φαινόμενο των γιγαντιαίων κυμάτων που σκάνε ενώ βρίσκονται ακόμη μακριά στη θάλασσα, γνωστό ως το φαινόμενο Van Dorn, είναι γνωστό και η ιδέα μίας γιγαντιαίας πυρηνικής τορπίλης ικανής να δημιουργήσει τέτοια κύματα διερευνήθηκε από τις ΗΠΑ ακόμα και πριν από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ωστόσο, οι αμερικάνικες μελέτες του Ναυτικού των ΗΠΑ στις δεκαετίες του 1950 και 1960 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας ενός μεγάλου κύματος διαλύεται όταν σπάει στην υφαλοκρηπίδα πριν φτάσει στην ακτή, οπότε θεωρήθηκε λιγότερο από ιδανικό όπλο.

Ωστόσο, ο Ποσειδώνας αρχικά περιγράφηκε ότι μπορεί να φέρει κεφαλή 100 μεγατόνων, δηλαδή μεγαλύτερη ακόμη και από την περίφημη Tsar Bomba των Σοβιετικών, το πιο ισχυρό πυρηνικό όπλο που δοκιμάστηκε ποτέ.

Με αυτό το είδος ωφέλιμου φορτίου, η έκρηξη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι που σκάει πολύ μακριά από τις ακτές, κάτι που σημαίνει ότι ο Ποσειδώνας δεν χρειάζεται καν να πλησιάσει μια πόλη-στόχο για να την καταστρέψει.

Σύμφωνα με το TASS, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο στρατός της χώρας λέει τώρα ότι θα οπλιστεί με πολύ μικρότερη κεφαλή δύο μεγατόνων, δηλαδή 133 φορές ισχυρότερη από τη δύναμη της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα, αλλά, λένε ορισμένοι ειδικοί, είναι απίθανο να είναι αρκετά ισχυρή για να δημιουργήσει ένα τσουνάμι υπεράκτια.

Ενώ οι ρωσικοί ισχυρισμοί για τον Ποσειδώνα αλλάζουν συνεχώς, οι δυτικοί αρχηγοί άμυνας παραδέχονται ότι ανησυχούν βαθιά για οτιδήποτε μπορεί να εκτοξεύσει πυρηνική επίθεση χωρίς καν να εντοπιστεί από τα πυραυλικά αμυντικά τους συστήματα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Εις το όνομα του πατρός
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!