kourdistoportocali.comNews DeskΠως η μονταζιέρα του Μαξίμου παγίδευσε τον αιρετικό Γιάννη Στουρνάρα. Το Bloomberg, η FED και τα επιτόκια

Breaking News

Πως η μονταζιέρα του Μαξίμου παγίδευσε τον αιρετικό Γιάννη Στουρνάρα. Το Bloomberg, η FED και τα επιτόκια

Η κυβέρνηση ας ασχοληθεί με την προετοιμασία του πολέμου με την Τουρκία στον οποίο μας οδηγούν οι πολιτικές της

Αθήνα 1 Απριλίου 2024

Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε στο Βloomberg να προαναγγέλει μειώσεις επιτοκίων σχεδόν ταυτόχρονα με τον Jerome Powell της FED που τις ξόρκιζε επίσης στο Βloomberg!

Γράφαμε μόλις την 21η Μαρτίου

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αξιοπρεπής άνθρωπος και με ήθος. Επίσης παρότι κεντρικός τραπεζίτης δεν αποτελεί φερέφωνο κανενός. Ο Γιάννης Σουρνάρας λοιπόν πρότεινε πρόσφατα ότι πρέπει να γίνουν μειώσεις των επιτοκίων και μάλιστα είπε ότι οι δύο πρώτες μειώσεις πρέπει να γίνουν πριν από το καλοκαίρι.

By Benjamin Guggenheim

Παρά την σωστή για την οικονομία προσέγγιση του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη τόσο ο Jerome Powell όσο και η Christine Lagarde δείχνουν καιρό τώρα μια έντονη δυσανεξία στο σενάριο επιστροφής του φθηνού χρήματος. Και είναι λογικό από τη μεριά τους.

Ακούστε να δείτε το γιατί. Ο Powell (FED) και η Lagarde (ECB) γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ελέγχου-μείωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού εξαιτίας του σκασίματος της φούσκας του παγκοσμίου χρέους.

Πως είναι δυνατόν εν μέσω επιχείρησης Γενοκτονίας αίφνης να μοιράσουν εκ νέου φτηνό χρήμα;

Στόχος των ιδιοκτητών του χρήματος, το οποίο είναι το κατ΄εξοχήν εργαλείο (σχεδόν) παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι να εξαφανίσουν το (φτηνό) χρήμα από τη μεγάλη μάζα των αναλώσιμων κουνουπίων-ανθρώπων. Τα 8 δις είναι πολλοί. Δεν έχουμε τι να τους κάνουμε όπως λέει και ο Yuval Harari ο οποίος προτείνει ως λύση να “τους κρατάμε απασχολημένους με ναρκωτικά και video games”- ώσπου να τους πεθάνουμε.

(Διαθέτουμε άλλωστε τόσα εργαλεία σε αυτή τη κατεύθυνση)

Αυτή είναι η φιλοσοφία της Ατζέντας 2030. Ο μόνος λόγος που οι FED και η ECB αφήνουν ανοιχτό το παραθυράκι μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ και η ιδέα ότι θα μπορούσε να κερδίσει ο Trump τις εκλογές.

Σε αυτή τη περίπτωση το deep state θα επιχειρήσει να ελέγξει και τον Trump ο οποίος δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι. Άλλωστε πολύ πρόσφατα έκανε δηλώσεις υπέρ των mRNA εμβολίων ευθανασίας. Ο Trump κατά πάσα πιθανότητα θα συμβιβαστεί με το deep state και θα συνεχίσει στη γραμμή μείωσης του δυτικού πληθυσμού.

Η μόνη ελπίδα αντίστασης ακούει στο όνομα Robert Kennedy Jr. To deep state δολοφόνησε πατέρα και θείο. O JFK δολοφονήθηκε 5 μήνες αφότου υπέγραψε το διάταγμα 11110 που έδινε στους Αμερικανούς πολίτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν το αμερικανικό δολάριο και να μην δανείζονται με τόκο (200 δις ευρώ τόκους ημερησίως πληρώνουν οι Αμερικανοί πολίτες για τα σχεδόν 35 τρις του αμερικανικού δημοσίου χρέους) από τη FED.

Kαθώς λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη η Γενοκτονία ερήμωσης του πληθυσμού και οι βρεφοποιημένοι Έλληνες παρακολουθούν τελετές ανθρωποθυσίας όπως στο Μάτι και στα Τέμπη τις οποίες αποδίδουν στο ξεχαρβαλωμένο κράτος δύο πρόσωπα τόλμησαν -ακούσια ή εκούσια -να πάνε κόντρα στην Ατζέντα μείωσης του δυτικού πληθυσμού και στα εργαλεία της.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο Σαμαράς σχεδόν ξεκάθαρα, ο Στουρνάρας πιο διακριτικά.

Μόλις λίγα 24ωρα ο Γιάννης Στουρνάρας θα δώσει συνέντευξη στον Πρώτο Θέμα. Το Πρώτο Θέμα θα προαναγγείλει τη συνέντευξη προτάσσοντας ως τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ>

Στουρνάρας στο Πρώτο Θέμα: Η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε τέσσερις μειώσεις επιτοκίων το 2024

To Bloomberg αναφέρεται στην συνέντευξη του διοικητή της ΤτΕ στο Πρώτο Θέμα – «Πιστεύω ότι η μείωση των επιτοκίων κατά τέσσερις φορές φέτος, κατά 25 μονάδες βάσης κάθε φορά, είναι δυνατή» δηλώνει.

Τέσσερις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024, με συνολική περικοπή κατά 100 μονάδες βάσης, προαναγγέλλει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, στην οποία αναφέρεται το Bloomberg.

«Εάν ο πληθωρισμός εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις μας για τον Μάρτιο και εάν αυτή η τάση συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε μειώσεις στα βασικά επιτόκια από την ΕΚΤ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι η μείωση των επιτοκίων κατά τέσσερις φορές φέτος, κατά 25 μονάδες βάσης κάθε φορά, είναι δυνατή».

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι «αυτή δεν είναι ακόμη μια ενιαία άποψη»: «Ορισμένοι συνάδελφοι είναι πιο επιφυλακτικοί και πιστεύουν ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα πρέπει να είναι πιο μέτριες», υπογράμμισε στη συνέντευξή του.

Μόνο που σχεδόν ταυτόχρονα το Bloomberg δημοσίευε ρεπορτάζ με δηλώσεις του Jerome Powell της FED (Παρασκευή σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Fed του Σαν Φρανσίσκο) ο οποίος δήλωνε ότι δεν πρέπει να βιασθούμε να μειώσουμε τα επιτόκια γιατί υπάρχει πιθανότητα ο πληθωρισμός να επανέλθει και να πρέπει να επανέλθουμε, και αυτό θα ήταν πολύ ενοχλητικό…

«Το γεγονός ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με τόσο σταθερούς ρυθμούς, το γεγονός ότι η αγορά εργασίας είναι ακόμα πολύ, πολύ ισχυρή, μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε λίγο πιο σίγουροι για την πτώση του πληθωρισμού πριν κάνουμε το σημαντικό βήμα μείωση των επιτοκίων. Εάν μειώσουμε τα επιτόκια πολύ σύντομα, υπάρχει πιθανότητα ο πληθωρισμός να επανέλθει και να πρέπει να επανέλθουμε, και αυτό θα ήταν πολύ ενοχλητικό…»

Και το ρεπορτάζ του Bloomberg συνέχιζε>

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική όσον αφορά τις προσδοκίες των επενδυτών για τα επιτόκια. Μάλιστα, η Fed δηλώνει έτοιμη να αγνοήσει τις ελπίδες της Wall Street για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, εάν αισθάνεται ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, την Παρασκευή. «Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να μειώσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση δίνουν στην κεντρική τράπεζα περισσότερο χρόνο να περιμένει μέχρι ο πληθωρισμός να πλησιάσει στο 2%.

Λίγες ώρες πριν μιλήσει ο Powell σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Fed του Σαν Φρανσίσκο, κυκλοφόρησε ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της κεντρικής τράπεζας -ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο τον περασμένο μήνα στο 2,5% σε ετήσια βάση, μετακινούμενος περισσότερο από τον στόχο του 2% της Fed. Ωστόσο, ο Powell δεν έδειξε να ανησυχεί γι’ αυτό, λέγοντας ότι είναι «αρκετά σύμφωνος με τις προσδοκίες μας».

Παρόλα αυτά, η μικρή αύξηση του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν οι τιμές αυξάνονταν δύο φορές πιο γρήγορα από ό,τι τώρα. Ωστόσο, ο Powell εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων πολύ νωρίς. «Εάν μειώσουμε τα επιτόκια πολύ γρήγορα, υπάρχει πιθανότητα ο πληθωρισμός να επανέλθει και αυτό θα ήταν πολύ ανατρεπτικό (για την οικονομία)», είπε.

Ο ίδιος αναγνώρισε επίσης τους κινδύνους να αφεθούν τα επιτόκια εκεί που βρίσκονται τώρα. Εάν η Fed περιμένει πολύ για να μειώσει, τα υψηλά επιτόκια θα μπορούσαν να τιμωρήσουν περαιτέρω τους Αμερικανούς και την οικονομία πυροδοτώντας δυνητικά ύφεση. «Πρόκειται για μια οικονομία που δεν αισθάνεται ότι υποφέρει από το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων», είπε ο Powell.

Από τη στιγμή που ο Powell ο οποίος δίνει γραμμή στη Lagarde εμφανίζεται κατά της μείωσης των επιτοκίων η επικεφαλής της ΕΚΤ και απόλυτο εργαλείο του WEF-όπως και η Ursula-σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων.

Το αντίθετο μάλιστα.

(Δείτε το σχετικό VIDEO με τις δηλώσεις Powell στο τέλος του κειμένου)

Στη συνέχεια το Πρώτο Θέμα θα εξαφάνιζε σχεδόν το σχετικό απόσπασμα περί της μείωσης των επιτοκίων από τη συνέντευξη του Έλληνα Κεντρικού Τραπεζίτη.

Μόνο που ήδη είχαν καταφέρει μία πρόσκαιρη νίκη κατά του αιρετικού Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη.

Ποιοι την έστησαν στον Γιάννη Στουρνάρα εμφανίζοντάς τον εκτός γραμμής;

Κατά πάσα πιθανότητα η μονταζιέρα του Μαξίμου σε συνεργασία εντός της Ελλάδος με το Πρώτο Θέμα στο οποίο δημοσιεύθηκε τις πρώτες ώρες και ο (αποτέλεσμα κοπτοραπτικής) διάλογος του σταθμάρχη των Τεμπών σε συνεργασία με τον άνθρωπο του WEF στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Bloomberg και ο ομώνυμος επιχειρηματίας είναι από τους κατ΄εξοχήν προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της μεγάλης επαναφοράς. Δηλαδή ενός παγκόσμιου πληθυσμού μόλις 2 δις κατοίκων όπου οι κοστοβόροι δυτικοί θα αποτελούν μειοψηφία!

O Larry δεν θα ρισκάρει την εταιρία που ο ίδιος ίδρυσε για τις ορέξεις του Klaus

Μόνο που για να είσαι μέσα στα πράγματα σήμερα θα πρέπει να ιδρώνεις τη φανέλα, να αφιερώνεις χρόνο, να μελετάς να αναλύεις 24/7.

Εάν το έκαναν αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου θα διαπίστωναν για παράδειγμα ότι ο Larry Fink της BlackRock μπροστά στο κίνδυνο να πληγώσει ανεπανόρθωτα την εταιρία του στην ετήσια αποστολή του προς τους επενδυτές ναι μεν κρούει τον κίνδυνο του παγκοσμίου χρέους και της αδυναμίας πληρωμής συντάξεων αλλά μοιάζει να απομακρύνεται από το αφήγημα της κλιματικής κρίσης και των κριτηρίων.

Ο Larry δεν θα είναι από εκείνους που θα βρεθούν στο εδώλιο όταν θα καταρρέει ο Klaus Schwab. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα φερέφωνα του Klaus εντός της Ελλάδας.

Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχους τους δύο ανθρώπους που αποτελούν ελπίδα της επόμενης μέρας για τη χώρα μας. Τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αντώνη Σαμαρά και ας ασχοληθούν με την προετοιμασία του πολέμου με την Τουρκία στον οποίο μας οδηγούν οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης.

Περισσότερο SEX ακολουθεί>

Το δυτικό οικονομικό μοντέλο με τα δανεικά από τη FED και τη BIS δεν είναι πλέον βιώσιμο αλλά η αντικατάστασή του ούτε εύκολη είναι, ούτε ανώδυνη. Προκρίνονται λύσεις όπως το “δεν θα σου ανήκει τίποτε και θα είσαι ευτυχισμένος” και αυτό γιατί όπως λέει ο σύμβουλος του WEF Yuval Harari το πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός της γης και “πρέπει να κρατάμε του βρεφοποιημένους πολίτες απασχολημένους με ναρκωτικά και video games”.

Στη πραγματικότητα το πρόβλημα δεν είναι ο υπερπληθυσμός της γης. Τα 8 δις όρθιοι και καταλαμβάνoντας ένα τ.μ ο καθένας χωράμε στη Κρήτη.

Το πρόβλημα είναι το παγκόσμιο χρέος-χρήμα ως εργαλείο διακυβέρνησης και το γεγονός ότι αυτό ανήκει σε ιδιώτες οι οποίοι δεν θέλουν σε ουδεμία περίπτωση να απωλέσουν την δυνατότητα ελέγχου του κόσμου μέσα από εταιρίες όπως είναι η Vanguard (από την οποία ο Musk εξαγόρασε το Twitter), η BlackRock, η State Street και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς όπως η FED και η BIS.

Στους προαναφερθέντες ανήκει θα λέγαμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας του χρήματος ως εργαλείου διακυβέρνησης του κόσμου. Για να πάψει το χρήμα να ανήκει σε ιδιώτες θα πρέπει να εφαρμοστεί το διάταγμα 11110 που υπέγραψε ο JFK τον Ιούνιο του 1963 και 5 μήνες μετά δολοφονήθηκε από τη CIA με δημοσιεύματα να θέλουν τον οδηγό και τον συνοδηγό της λιμουζίνας να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Ο όρος θεωρία συνωμοσίας-για όσους σπεύσουν-κυκλοφόρησε στους Times της Νέας Υόρκης, την κατ΄εξοχήν εφημερίδα του deep state, ένα χρόνο μετά ώστε να διασκεδάσει την έντονη φημολογία της εποχής μια και ο κόσμος πίστευε ότι η CIA σκότωσε τον JFK με το πιο πιθανό σενάριο ως αιτία να είναι το διάταγμα 11110 που έδινε τη δυνατότητα στο υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ να τυπώσει το κρατικό δολάριο και να μην δανείζεται από τη FED όπως συμβαίνει ως σήμερα με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί πολίτες να πληρώνουν 200 δις δολάρια τη μέρα σε τοκοχρεολύσια του δημοσίου χρέους των 34 τρις δολαρίων.

Μάλιστα το 2030 έρχεται η ώρα να πληρωθούν συντάξεις δις ευρώ. Μόνο που οι ασφαλιστικοί φορείς δεν διαθέτουν τα ποσά ούτε και τη διάθεση. Οπότε τι απομένει; Planδημίες, εμβόλια ευθανασίας και στειρότητας, κλιματική αλλαγή, αντικατάσταση δυτικού πληθυσμού με πιο φτηνούς, WOKE και DEI ιδεολογία και οτιδήποτε σκοτώνει τη δυτική οικογένεια αλλά και τις δυτικές εταιρίες.

Η Κλιματική Κρίση είναι πατέντα και εργαλειοποίηση της έως ένα βαθμό μόλυνσης που πράγματι προκαλεί ο άνθρωπος στο περιβάλλον για την επιβολή νέων lockdowns και τυραννικού καθεστώτος. Όπως θα συμβεί και όταν πετάξουν τον νέο εργαστηριακό ιό και ο ΠΟΥ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το ρόλο του παγκοσμίου τυράννου.

Η πιο απέλπιδα προσπάθεια της elite της μεγάλης επαναφοράς είναι η αντικατάσταση του χρήματος με το ψηφιακό νόμισμα δλδ με ένα ανύπαρκτο μπλιμπλίκι που κάλλιστα θα γίνει καπνός στη διάρκεια μιας παγκόσμιας διακοπής ρεύματος ή πρόκλησης πτώσης και διακοπής λειτουργίας των servers.

Μάλιστα η πρόσβαση του κάθε ανθρώπου στο ψηφιακό πορτοφόλι του θα εξαρτάται από το πόσο υπάκουος είναι στις τυραννικές εντολές ευθανασίας του κράτους. Θα πρέπει να εμβολιάζεται για κάθε νέα εργαστηριακή planδημία και επιδημία, θα πρέπει να βγαίνει μόνο για 15′ από το σπίτι (με άλλοθι τη κλιματική κρίση), δεν θα πρέπει να ταξιδεύει για να μην μολύνει το περιβάλλον, δεν θα πρέπει να καλλιεργεί τη γη για τους ίδιους λόγους, θα πρέπει να έχει ελεγχόμενη πρόσβαση στο νερό και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά τα τελευταία με άλλοθι τη κλιματική κρίση η οποία δεν προέκυψε από τον ουρανό ούτε από τη φύση. Τα “πνευματικά δικαιώματα” της κλιματικής κρίσης εμφανίζονται να έχουν συγκεκριμένα παγκόσμια Ιδρύματα που ανήκουν την παγκόσμια elite στη οποία εντελώς συμπτωματικά ανήκει και η ιδιοκτησία του ιδιωτικού χρήματος.

Καθώς η φούσκα του παγκοσμίου χρέους έσκασε όπως είπαμε η συγκεκριμένη elite- μέσα από την Ατζέντα 2030- θέλει να επιβάλει τον έλεγχο και τη μείωση του δυτικού πληθυσμού με κύριο στόχο τη κοστοβόρα δυτική οικογένεια.

Έτσι αφού μας εμβολίασαν και μας έκλεισαν σπίτια χρησιμοποιώντας τον τρόμο τώρα προπαγανδίζουν την κλιματική αλλαγή αναθέτοντας τη σχετική αποστολή σε “δοκιμασμένους” υπουργούς όπως ο Βασίλης Κικίλιας.

Η εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής από την elite του deep state στόχο έχει τον θάνατό σου γιατί κοστίζεις ακριβά. Ο πλανήτης εάν αφεθεί χωρίς τα κατασκευασμένα εργαστηριακά-δήθεν φυσικά- φαινόμενα που στόχο έχουν την υπεράσπιση του αφηγήματος της κλιματικής κρίσης μπορεί να μας θρέψει αρκεί να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο και σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Μόνο που οι ιδιοκτήτες του χρήματος ως εργαλείο παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν δίνουν δεκάρα για τη φύση στη πραγματικότητα. Απλά χρησιμοποιούν το αφήγημα της κλιματικής κρίσης για να καταστρέψουν τον δυτικό κόσμο επειδή το μοντέλο τους χρεοκόπησε.

Έτσι επιδιώκουν με άλλοθι τη κλιματική κρίση να κλείσουν βιομηχανίες, να βάλουν λουκέτο στο παγκόσμιο εφοπλισμό καταργώντας τυραννικά πολλές από τις ανάγκες του δυτικού ανθρώπου στις οποίες βασίσθηκε το American Dream. H elite της μεγάλης επαναφοράς δεν δίνει δεκάρα για το περιβάλλον. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι οι 5 εταιρίες της να εξακολουθούν να κυβερνούν και να κατέχουν τον κόσμο ακόμη και εάν αυτός ο κόσμος τους χρειαστεί να μείνει με μόλις 2 δις κατοίκους-μία παγκόσμια τυραννική Κίνα.

Κι αυτό γιατί δεν θέλουν να επιτρέψουν στις ΗΠΑ να τυπώσουν το δικό τους δολάριο και όχι να δανείζεται από τη FED και στην Ευρώπη το δικό της ευρώ χωρίς να εμπλέκεται η BIS, η ιδιωτική Τράπεζα Διεθνών Διαπραγματεύσεων-παρότι στη Google θα διαβάσετε ότι οι εν λόγω τράπεζες δεν είναι ιδιωτικές.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK