kourdistoportocali.comNews DeskΠοια είναι η νέα μετάλλαξη AY3 που απειλεί ξαφνικά το Iσραήλ

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Ποια είναι η νέα μετάλλαξη AY3 που απειλεί ξαφνικά το Iσραήλ

Προέκυψε από τη μετάλλαξη Delta

Ξαφνικά η μετάλλαξη Delta γεννά νέες παραλλαγές στο πολυεμβολιασμένο Ισραήλ.

Έτσι ανώτερος αξιωματούχος της χώρας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα νέο στέλεχος της παραλλαγής Delta θα μπορούσε να οδηγήσει το Ισραήλ σε νέο lockdown.

Βy Team

H νεοφερμένη μετάλλαξη η οποία ονομάζεται AY3 (ποιος τους δίνει άραγε τα ονόματα;) θα μπορούσε να είναι το κερασάκι στη τούρτα.

“Εάν φτάσει στο Ισραήλ, ίσως μας εξαναγκάσει στο lockdown που θέλουμε να αποφύγουμε”, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Υγείας, Dr. Asher Shalmon , στην Επιτροπή Νομικών και Συντάγματος της Κνεσέτ, αναφερόμενος στην AY3, η οποία πιστεύεται ότι προέρχεται στη Νότια Αμερική και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.
Μόλις δύο ημέρες αργότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 10 κρούσματα AY3 στο Ισραήλ, οκτώ μεταξύ των ατόμων που επέστρεψαν πρόσφατα από το εξωτερικό και δύο που φαίνεται να έχουν μολυνθεί εντός της χώρας.
“Το AY3 είναι ένας υποτύπος της παραλλαγής Delta, που εμπίπτει στην κατηγορία αυτών που ονομάσαμε παραλλαγές Delta-Plus”, δήλωσε ο καθηγητής Cyrille Cohen, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan. “Όλοι τους παρουσιάζουν μια μετάλλαξη που ονομάζεται 417, η οποία είναι ύποπτη ότι βοηθά την παραλλαγή να ξεφύγει από αντισώματα”.

Όλοι οι ιοί τείνουν να μεταλλάσσονται συνεχώς. Ενώ οι περισσότερες μεταλλάξεις δεν έχουν συνέπειες, μια ομάδα μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργήσει μια νέα παραλλαγή και ο ιός μπορεί να δημιουργήσει μια διαφορετική πρωτεΐνη ως συνέπεια.

Στην περίπτωση του κορονοϊού, η βασική πρωτεΐνη που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η πρωτεΐνη ακίδα, η οποία βρίσκεται στην επιφάνεια του ιού και της επιτρέπει να διεισδύσει στα κύτταρα ξενιστές και να προκαλέσει λοιμώξεις.
Οι παραλλαγές προκαλούν ανησυχία όταν αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του ιού, καθώς τείνουν να προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα ή να φαίνονται πιο ανθεκτικές στα αντισώματα.
«Είδαμε ότι από τον Μάιο το στέλεχος ήταν σχεδόν ανύπαρκτο στις ΗΠΑ και τώρα αντιπροσωπεύει περίπου το 13% όλων των περιπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, και σε ορισμένες μεμονωμένες πολιτείες όπως το Μισισιπή και το Μιζούρι, έως και 43% -45% των περιπτώσεων », σημείωσε ο Cohen.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η παραλλαγή έχει φτάσει στο Ισραήλ και ότι η χώρα κινδυνεύει περισσότερο από τον αποκλεισμό, ο καθηγητής είπε ότι δεν πιστεύει ότι έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο.
«Πρέπει να παρακολουθήσουμε από κοντά τι συμβαίνει και να δούμε αν θα εξαπλωθεί περαιτέρω στη χώρα», είπε. «Με την αρχική Delta ήμασταν σε παρόμοια κατάσταση: Η Delta βρισκόταν στο Ισραήλ τον Απρίλιο, αλλά παρέμεινε αδρανής μέχρι που ξαφνικά τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται τον Ιούνιο», είπε.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ισραήλ είναι ότι με 7.000-8.000 νέους φορείς ιών που εντοπίζονται καθημερινά, η χώρα δεν καταφέρνει να πραγματοποιήσει γενετικές αλληλουχίες όλων των νέων κρουσμάτων, αλλά μόνο ενός στατιστικού δείγματος, το οποίο δεν επιτρέπει στις υγειονομικές αρχές να διατηρεί τις παραλλαγές πλήρως υπό παρακολούθηση.
«Όταν είχαμε λιγότερα κρούσματα, καταφέραμε να τα ακολουθήσουμε σχεδόν όλα», εξηγεί ο Cohen.
Όσον αφορά το πόσο ανησυχητική είναι η παραλλαγή εάν θα εξαπλωθεί, ο Cohen είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να το πούμε, καθώς οι πληροφορίες είναι ακόμα πολύ περιορισμένες.
«Η εντύπωσή μου είναι ότι όταν πρόκειται για την προστασία των αντισωμάτων, δεν πρόκειται να είναι ένα θέμα όλα ή τίποτα, αλλά μάλλον θα διατηρήσουμε κάποια μορφή προστασίας, ακόμη και αν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αποδειχθεί χαμηλότερη.»

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
New York Times> Γιατί οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι εγκαταλείπουν την παγκόσμια πρωτεύουσα του πλανήτη
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
Ακόμα μία ηχηρή παραίτηση στη Silicon Valley> Αποχωρεί ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann
Yossi Amrani> Οι Συμφωνίες του Αβραάμ είναι ένα περιφερειακό αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους