kourdistoportocali.comNews DeskΠανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca

Η τεχνολογία αδενοϊού χρησιμοποιείται επίσης στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Οι επιστήμονες στη Βρετανία πιστεύουν ότι έχουν λύσει το μυστήριο πίσω από τους εξαιρετικά σπάνιους θρόμβους αίματος που προκαλούνται από το εμβόλιο της AstraZeneca. Μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων, με τη συμμετοχή ερευνητών από τη φαρμακοβιομηχανία, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Science Advances, ανέφεραν ότι σε πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων, περίπου μίας στις 100.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί στο σώμα να μπερδεύει τα αιμοπετάλια του αίματος με θραύσματα ιού.

Το βρετανικής παραγωγής εμβόλιο, που αναπτύχθηκε με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πιστεύεται ότι έσωσε περίπου ένα εκατομμύριο ζωές από την Covid-19 και ήταν η ραχοκοκαλιά του αρχικού εμβολιαστικού προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, βοηθώντας το να γίνει η πιο εμβολιασμένη χώρα στη Δύση.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για τους θρόμβους προκάλεσαν την Άνοιξη τον περιορισμό του εμβολίου σε άτομα κάτω των 40 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο και οδήγησαν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna να προτιμηθούν για νεαρούς ενήλικες αλλά και ως ενισχυτικά. Επίσης, το εμβόλιο της AstraZeneca απαγορεύτηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην αγοράσουν ούτε μία δόση.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε πρόσφατα μια επείγουσα επιχορήγηση σε μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ προκειμένου να διερευνηθεί το φαινόμενο της πήξης του αίματος. Διαπίστωσαν ότι το κέλυφος του εμβολίου-φορέα, ο εξασθενημένος ιός του κρυολογήματος που χρησιμοποιείται για να διδάξει στα κύτταρα πώς να εξουδετερώνουν την Covid, μερικές φορές δρα σαν μαγνήτης και προσελκύει τα αιμοπετάλια.

Για λόγους που οι επιστήμονες εξακολουθούν να διερευνούν, το σώμα στη συνέχεια θεωρεί εσφαλμένα αυτά τα αιμοπετάλια ως απειλή και παράγει αντισώματα για να τα καταπολεμήσει. Ο συνδυασμός των αιμοπεταλίων και των αντισωμάτων που συσσωρεύονται μεταξύ τους οδηγεί στο σχηματισμό επικίνδυνων θρόμβων αίματος.

Ωστόσο, τονίζουν ότι αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς μόνο 426 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο από περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που ισοδυναμεί με λιγότερες από μία στις 100.000. Η παρενέργεια έχει συνδεθεί με 73 θανάτους. Οι ερευνητές τώρα κάνουν περαιτέρω έρευνες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία που προκαλεί αυτούς τους θρόμβους και εάν το εμβόλιο μπορεί να τροποποιηθεί για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ένα εμβόλιο αδενοϊού, που σημαίνει ότι περιέχει έναν γενετικά τροποποιημένο ιό, σε αυτήν την περίπτωση τον ιό του κρυολογήματος του χιμπατζή, τροποποιημένο ώστε να μην μπορεί να μολύνει το ανθρώπινο σώμα. Το εμβόλιο λειτουργεί χρησιμοποιώντας τον ιό του κρυολογήματος για να μεταφέρει ένα μέρος του γενετικού κώδικα του ιού Covid, τον οποίο το σώμα μαθαίνει στη συνέχεια να αναγνωρίζει και να προετοιμάζεται για μια πραγματική μόλυνση από τον ιό.

Ουσιαστικά, μετά την απελευθέρωση στο σώμα, ο αδενοϊός συνδέεται με μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη στο αίμα, γνωστή ως παράγοντας αιμοπεταλίων 4 (PF4), η οποία συνήθως χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για την προώθηση της πήξης σε περίπτωση τραυματισμού. Χρησιμοποιώντας απίστευτα λεπτομερείς εικόνες του αδενοϊού στο εμβόλιο, οι επιστήμονες απέδειξαν ότι ο αδενοϊός στο εμβόλιο της Οξφόρδης είναι αρνητικά φορτισμένος και ότι θα μπορούσε να προσελκύει θετικά φορτισμένες πρωτεΐνες σαν μαγνήτης.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι σε περίπτωση «λανθασμένης ταυτότητας» το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού θεωρεί αυτό το σύμπλεγμα αιμοπεταλίων ως απειλή και απελευθερώνει αντισώματα για να του επιτεθεί, συγκεντρώνοντας μαζί του και πυροδοτώντας δυνητικά απειλητικούς για τη ζωή θρόμβους αίματος. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται ανοσοθρομβωτική θρομβοπενία που προκαλείται από το εμβόλιο (VITT).

Η τεχνολογία αδενοϊού χρησιμοποιείται επίσης στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο έχει επίσης συνδεθεί με έναν μικρό αριθμό απειλητικών για τη ζωή περιπτώσεων θρόμβων αίματος.

Ενώ το εμβόλιο της AstraZeneca έχει αποδειχθεί ότι έσωσε χιλιάδες ζωές, η κυκλοφορία του αμαυρώθηκε αφού αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε μια σπάνια πιθανότητα να αναπτυχθεί ένας απειλητικός για τη ζωή θρόμβος μετά τη χορήγησή του και την αναφορά θανάτων. Οι περιπτώσεις αυτές οδήγησαν στο να περιοριστεί η κυκλοφορία του για άτομα άνω των 40 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο και να απαγορευτεί εντελώς σε ορισμένες χώρες, αν και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης παρόμοιου απειλητικού για τη ζωή θρόμβου αίματος από την ίδια την Covid ήταν υψηλότερος.

Ο καθηγητής Alan Parker από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, ειδικός στη χρήση αδενοϊών στην ιατρική, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη, ανέφερε ότι «Το VITT συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, επειδή πρέπει να λάβει χώρα μια αλυσίδα σύνθετων γεγονότων για να ενεργοποιηθεί αυτή η εξαιρετικά σπάνια διαδικασία. Τα δεδομένα μάς επιβεβαιώνουν ότι το PF4 μπορεί να συνδεθεί με αδενοϊούς. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη του μηχανισμού στον οποίο βρίσκεται το VITT. Η δημιουργία ενός μηχανισμού θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία αυτής της διαταραχής».

Ο καθηγητής Parker είπε ακόμη ότι η ομάδα ελπίζει ότι τα ευρήματά της μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την καλύτερη κατανόηση των σπάνιων παρενεργειών των νέων εμβολίων κατά της Covid-19 όσο και για τον σχεδιασμό καλύτερων εμβόλων στο μέλλον.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα συμμετείχαν επίσης στη μελέτη και χρησιμοποίησαν εξοπλισμό ηλεκτρο-μικροσκόπιου για να τραβήξουν απίστευτες λεπτομερείς εικόνες του αδενοϊού που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca. «Αν και η έρευνα δεν είναι οριστική, προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και η AstraZeneca διερευνά τρόπους για να αξιοποιήσει αυτά τα ευρήματα ως μέρος των προσπαθειών μας για την άρση αυτής της εξαιρετικά σπάνιας παρενέργειας» ανέφεραν οι ίδιοι.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
[#WeRemember] VERA SHARAV-ΕΠΙΖΩΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ > Το Ποτέ Ξανά είναι τώρα. Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα [VIDEO]
ΗΠΑ-PROJECT VERITAS> Ιατρικό προσωπικό παραδέχεται λάθος αραίωση στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer [VIDEO]