kourdistoportocali.comNews DeskΌραμα Ελπίδας για το ΚΙΝΑΛ και τη χώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Η τελευταία αποστολή της Γεννηματά

Όραμα Ελπίδας για το ΚΙΝΑΛ και τη χώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Η τυχόν επιστροφή Σύριζα στην εξουσία δια μέσω της κ. Γεννηματά θα δώσει τη χαριστική βολή στην Ελλάδα

Kαθώς ο εμφυλιοπολεμικός φανατισμός διαπερνά τα social media και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έρχεται όλο και πιο κοντά ένα παράλυτο ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να μετατραπεί σε απειλή για τη χώρα.

Ένα ΚΙΝΑΛ του οποίου η ηγεσία παραμένει στη θέση της μόνο και μόνο για να συνεργασθεί με τον Σύριζα ή να τορπιλίσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ είναι αποστολή θανάτου για τη χώρα στο σύνολό της.

Η τυχόν επιστροφή Σύριζα στην εξουσία δια μέσω της κ. Γεννηματά θα δώσει τη χαριστική βολή αρχικά στην οικονομία και στη συνέχεια στην εθνική ακεραιότητα της χώρας.

Ο μόνος λόγος που κρατάει την κ. Γεννηματά στη θέση της είναι το να φέρει σε πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή. Παραμένει στη θέση της παρά τη δεινή δημοσκοπική εικόνα του κόμματός της ενώ όφειλε να ανοίξει την διαδικασία διαδοχής της χθες.

Οι δυνάμεις που κρατάνε την κ. Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μας υπενθυμίζουν απλά ότι αυτό το κράτος δύο αιώνες τώρα παραμένει κατάπτυστα φεουδαρχικό, διαπλεκόμενο, νοσηρό.

Κόντρα στις βουλές της σήψης έρχεται η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος σαν κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να κρύψει την οργή του για τη συμπεριφορά του Τσίπρα και έφτασε στο σημείο να θέλει να τον πλακώσει όπως δήλωσε.

Όσο πιο άμεσα ο κ. Λοβέρδος αναδειχθεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τόσο θα μειώνονται οι πιθανότητες επανόδου του ασκεριού του Σύριζα στην εξουσία.

Ο Λοβέρδος κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν αποτελεί απλά ελπίδα μόνο για το ΚΙΝΑΛ (ώστε αυτό να εξέλθει από την “επιβεβλημένη” χειμέρια νάρκη αλλά αποτελεί ελπίδα για τη χώρα στο σύνολό της.

 

Eίναι τέτοιο το εμφυλιοπολεμικό μένος ώστε το κατ εξοχή τρολ του Σύριζα η Έλενα Ακρίτα ξεχνά τις σχέσεις στοργής του Αλέξη με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Ιερώνυμο-παρά τις διακηρύξεις του Σύριζα για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας-και λοιπές κορώνες σαν αντιπολίτευση.

Αλλά τι να πει κανείς για όσους υποστηρίζουν με φανατισμό την επιστροφή ενός κόμματος στην εξουσία το οποίο προκάλεσε τόσα δεινά στη χώρα>

Τι έκανε πάλι ο γίγαντας, ο κολοσσός, ο ανέμελος ποδηλάτης; Τί πήγε κι έκανε o τεράστιος; Πού πήγε και πέταξε πάλι τα λεφτά μας ενώ εμείς κοιτάζαμε αλλού;

Γράφει λοιπόν η κ. Ακρίτα>

Αλλού κοιτάζαμε εμείς αλλού ντ’ αλλού. Πώς να σωθούμε κοιτάζαμε, πώς να σώσουμε τα παιδιά μας κοιτάζαμε, πώς να σώσουμε τα σπίτια μας κοιτάζαμε, πως να πληρώσουμε τα χρέη μας κοιτάζαμε, πως να επιβιώσουμε σε αυτό το σίχαμα που μάς περιβάλλει, αυτό κοιτάζαμε.

Πού να πάει το μυαλό μας, πού να το συλλάβει νους ανθρώπου, τι πήγε κι έκανε ο πρωθυπουργός με τα λεφτά μας. Συμφώνησε λέει με την εκκλησία να πληρώνει αυτός (δηλαδή εμείς) ένα μέρος από το μισθολόγιο των λαϊκών που εργάζονται εκεί. Ο άρχοντας ο κιμπάρης ο έξω καρδιά που σκορπάει τα κερατιάτικα από τη δική μας τσέπη, πάει και δίνει κι άλλα λεφτά στην εκκλησία.

Θα πληρώνουμε εμείς τον ψάλτη. Και την καντηλανάφτισσα που κάνει φου φου τα κεράκια, ακόμα δεν τα βάλαμε στο εικονοστάσι. Θα χρηματοδοτούμε εμείς – ποιαν; Την Εκκλησία της Ελλάδας τη παμπλούτου. Που έχει περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ και 1.300.000 στρέμματα διασπαρμένα σε ολόκληρη την επικράτεια. (732.000 στρέμματα βοσκοτόπια, 367.000 δασική γη, 189.000 στρέμματα γεωργικές εκτάσεις που τις εκμεταλλεύεται οικονομικά).

Θα πληρώνουμε εμείς για να τα έχει ο Μητσοτάκης καλά με τους παπάδες.

Θα πληρώνουμε εμείς διότι προφανώς συγκαταλέγεται και αυτό στις υποχρεώσεις της… ατομικής μας ευθύνης.

Όπως ατομική μας ευθύνη είναι όλα τα τρελά και τα παράλογα, όλα τα αυθαίρετα και τα καταχρηστικά που κάνει αυτή η κυβέρνηση. Ξέρεις μωρό μου, αυτά που διακηρύσσει ο Μητσοτάκης κι άμα βρει τα σκούρα, τα ανακαλεί πίσω ο Κυριάκος. Κι αυτά δική μας ευθύνη είναι. Ατομική.

Αλήθεια για την ατομική ευθύνη του πρωθυπουργού δεν θα μιλήσει ποτέ κανείς; Αυτός δεν είναι ο καραβοκύρης στον συγκεκριμένο Τιτανικό; Οποια παπαριά κι αν πουν οι υπουργοί του κι οι παραστεκάμενοι του, αυτός δεν έχει την τελική ευθύνη; Την πολιτική, την οριστική και – γιατί όχι; – και την ατομική;

Το ΕΣΥ καταρρέει και δεν έχει ευθύνη;

Κρεββάτια δεν υπάρχουν και δεν έχει ευθύνη;

Βγαίνει ο Πέτσας, λέει το μνημειώδες «καλά που δεν πετάξαμε 10.000.000 στις ΜΕΘ» – και ο πρωθυπουργός δεν έχει ευθύνη; Κι επειδή δεν τα ‘πετάξαμε’ στις ΜΕΘ, τώρα μάς περισσεύουν και τα δίνουμε στην καντηλανάφτισσα. Και ο πρωθυπουργός πάλι δεν έχει ευθύνη;

Κοντεύουμε να πεθάνουμε οι μισοί σε αυτή τη χώρα και δεν έχει ευθύνη;

Τα εμβόλια πάνε στους δικούς του, στον κάθε Γκρούεζα ‘μα εγώ είμαι του κόμματος, κύριε υπουργέ’ και δεν έχει ευθύνη;

Δεν έχει ευθύνη που δεν εμβολιάζονται οι πραγματικά ευπαθείς ομάδες;

Αυτοί που παίζουν κάθε μέρα τη ζωή τους κορόνα γράμματα;

Οι αυτοκινητιστές που στα ταξί τους μπαίνουν δέκα άγνωστοι κάθε μέρα;

Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι που αναγκαστικά έρχονται σε επαφή με τόσο κόσμο;

Αλήθεια, αυτούς τους ανθρώπους πότε θα τους εμβολιάσουμε; Πριν ή αφού πεθάνουν;

Ζούμε στη χώρα που βγήκε ο άλλος ο τεράστιος ο Κώστας Καραμανλής και είπε: «Καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο ή ένας συρμός του Μετρό, και όλοι να φοράνε μάσκα, παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα».

Και καλά ο υπουργός πες έχει το ακαταλόγιστο. Ο πρωθυπουργός όμως; Ο άνθρωπος που τον επέλεξε γι’ αυτή τη θέση δεν έχει ευθύνη; Και αν δεν έχει ΚΑΙ αυτός ευθύνη – τότε ποιος έχει; Ο επιβάτης;

Σχεδόν 200.000 σχολικά γεύματα καταργήθηκαν με ευθύνη του πρωθυπουργού. Και δεν ντρέπεται αυτός ο άνθρωπος. Βλέπει τα ματάκια αυτών των παιδιών και δεν σκύβει το βλέμμα. Γιατί εδώ μιλάμε για παιδιά βασανισμένα, παιδιά ταλαιπωρημένα, στοιβαγμένα σε τάξεις με τηλεκπαίδευση του κ@λου, παιδιά που τα στέλνουμε με κουβέρτες στο σχολείο.

Συγγνώμη το έχει καταλάβει αυτό; Έχει καταλάβει ότι είναι πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας που το 2021 στέλνει τα παιδιά της με κουβέρτες στο σχολείο;

Και δεν έχει ευθύνη; Τεράστια ευθύνη; Πολιτική, προσωπική, ατομική ευθύνη; Είτε μιλάει ως πρωθυπουργός, είτε ως πατέρας που επικαλείται τα παιδιά του,;

Όταν η χώρα βουλιάζει στην ανέχεια, στην ασθένεια, στην απόγνωση κι ο πρωθυπουργός της πληρώνει ψάλτες και καντηλανάφτες για να μη χάσει τα ψηφαλάκια της εκκλησίας, τότε έχει ευθύνη. Κι η ευθύνη αυτή θα καταγραφεί στην Ιστορία.

Και η δική του. Και της θείας του. Αυτής με το λουλακί μαλλί. Που κάθεται στο στασίδι και τον αποθεώνει με την ψήφο της στις εκλογές.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Εις το όνομα του πατρός
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή