kourdistoportocali.comNews DeskΟλοκαύτωμα στην Ινδία> Τρόμος από τριπλή μετάλλαξη στον ίδιο κορωνοϊό

Συναγερμός

Ολοκαύτωμα στην Ινδία> Τρόμος από τριπλή μετάλλαξη στον ίδιο κορωνοϊό

Οι θάνατοι στην Ινδία δεν υπολογίζονταν πάντα με σωστές διαδικασίες, ακόμη και πριν από την πανδημία

Τον τρόμο και την αγωνία που είδε στο πρόσωπο του πατέρα του λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είναι κάτι που ο νεαρός Ινδός Swapnil Rastogi δεν θα ξεχάσει ποτέ. Κι αυτό, ενώ ο ίδιος οδηγούσε με απελπισία γύρω από από το Lucknow, την πρωτεύουσα της πολυπληθούς πολιτείας Uttar Pradesh της Ινδίας, αναζητώντας ένα νοσοκομειακό κρεβάτι.

Νωρίτερα, είχε καταφέρει να προμηθευτεί πολύτιμο οξυγόνο από έναν φίλο του καθώς τα συμπτώματα κορωνοϊού του πατέρα του είχαν επιδεινωθεί. Αλλά δεν ήταν αρκετό για να τον σώσει: Ο Raj, πατέρας του, μόλις 59 ετών, πέθανε τελικά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, αφήνοντας τον γιο του γεμάτο θλίψη αλλά και οργή. «Δεν ήταν ο ιός που σκότωσε τον πατέρα μου, ήταν η έλλειψη νοσοκομειακής περίθαλψης», λέει. «Έτρεξα σε δωδεκάδες νοσοκομεία αλλά δεν μπορούσα να βρω κρεβάτι. Το σύστημα έχει καταρρεύσει».

Λίγοι θα αμφισβητούσαν τα λόγια του. Σήμερα, ο θυμός του Rastogi συνδυάζεται με την αίσθηση του φόβου που καταδιώκει τον πληθυσμό της Ινδίας περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων καθώς ένα δεύτερο κύμα πανδημίας κατακλύζει τα νοσοκομεία της χώρας, αφήνει τους πολίτες να πεθαίνουν στους δρόμους και κυριεύει όχι μόνο απελπισμένες οικογένειες, αλλά και διευθυντές νοσοκομείων που ζητούν οξυγόνο και προμήθειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιδημιολόγοι αναφέρουν συνεχώς μολύνσεις με νέες παραλλαγές κορωνοϊού που οδηγούν σε αυτό το σφοδρό κύμα, συμπεριλαμβανομένης της «διπλής μετάλλαξης» B1617 που δεν εμφανίζεται πάντα σε εξετάσεις ακόμη και όταν ασθενείς έχουν συμπτώματα και των οποίων οι αξονικές τομογραφίες δείχνουν όλα τα σημάδια βλάβης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Υπάρχει ακόμη μία πιο τρομακτική ανακάλυψη, αυτή της «τριπλής» μετάλλαξης. Θα είναι άραγε αποτελεσματικά τα εμβόλια έναντι τέτοιων παραλλαγών και μάλιστα όταν έχει εμβολιαστεί μόλις το 10%, ίσως και λιγότερο, του πληθυσμού;

Κυβερνητικές και νοσοκομειακές τηλεφωνικές γραμμές δεν απαντούν καν στα τηλέφωνα, ενώ οι δρόμοι των πόλεων και των μικρών κωμοπόλεων είναι γεμάτοι από οικογένειες που κάνουν αυτό που έκανε ο Rastogi, οδηγώντας για ώρες ψάχνοντας οξυγόνο ή νοσοκομειακό κρεβάτι.

Εν τω μεταξύ, τα κρεματόρια δουλεύουν όλη τη νύχτα -σε αντίθεση με το έθιμο των Ινδουιστών που υπαγορεύει ότι κανένα σώμα δεν πρέπει να καίγεται μετά τη δύση του ηλίου- για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός θυμάτων.

Ακόμα κι έτσι, η καθυστέρηση είναι τέτοια που οι οικογένειες πρέπει να περιμένουν ώρες στη ζέστη των 35 βαθμών πριν μπορέσουν να αποτεφρώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συγκεντρωμένα σε ομάδες δίπλα στις αυτοσχέδιες πλατφόρμες που έχουν κατασκευαστεί για να φιλοξενήσουν τις τυλιγμένες σορούς.

Τέτοιες εικόνες είναι η καταστροφική απόδειξη που φαίνεται και από τα νούμερα: Τις τελευταίες 24 ώρες η Ινδία κατέγραψε 314.835 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 2.104. Στην πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, ένας στους τρεις πολίτες είναι θετικοί. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία. Τα ανεπίσημα πιθανότατα να δείχνουν πολύ μεγαλύτερα νούμερα, καθώς αρκετές πολιτείες αναφέρουν ότι δεν έχουν πραγματικό αριθμό θανάτων.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό σημαίνει ότι η Ινδία έχει τώρα το υψηλότερο ποσοστό Covid-19 στον κόσμο, ενώ ζοφερές προβλέψεις κάνουν λόγο για μισό εκατομμύριο νέα κρούσματα καθημερινά μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Αυτή είναι η τρομακτική κατάσταση που οδήγησε τη δημοσιογράφο Ιράμ Χουσεΐν να τη χαρακτηρίζει ως «ολοκαύτωμα». Έπρεπε να ικετεύσει για τους γονείς της -και οι δύο σοβαρά άρρωστοι με Covid- να τους δοθεί νοσοκομειακό κρεβάτι για να ανακαλύψει τελικά ότι δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ιατρικές εγκαταστάσεις για τη θεραπεία τους. «Δεν έχουν τίποτα για να το πολεμήσουν. Χωρίς φάρμακα, χωρίς οξυγόνο», είπε η κ. Χουσεΐν. «Βλέπω βιβλικές σκηνές». Είναι σκηνές που ξεδιπλώνονται παντού, από τις πιο εύπορες γωνιές των πόλεων έως τις φτωχότερες αγροτικές κοινότητες, κατακλυσμένες τόσο από την άγρια ​​όσο και από την ταχύτητα του ιού.

Και το γεγονός ότι αυτές οι τραγωδίες συμβαίνουν σε μια χώρα που, μέχρι πρόσφατα, πριν από ένα μήνα, φάνηκε να έχει ξεπεράσει τον κορωνοϊό καλύτερα από πολλές άλλες στη Δύση, τις καθιστά ακόμη πιο συνταρακτικές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στηριζόμενο σε αναφορές συγγενών των νεκρών, εργαζομένων και αυτόπτων μαρτύρων, τα κρεματόρια σε τουλάχιστον πέντε πόλεις δείχνουν ότι ο πραγματικός αριθμός θανάτων από Covid θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος από τους θανάτους που αναφέρθηκαν από τις υπηρεσίες υγείας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι θάνατοι στην Ινδία δεν υπολογίζονταν πάντα με σωστούς υπολογισμούς, ακόμη και πριν από την πανδημία. Η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων, ειδικά σε αγροτικά χωριά, λαμβάνουν χώρα στο σπίτι και συνήθως δεν καταγράφονται. Για άλλους, η αιτία του θανάτου που αναφέρεται συχνά είναι το γήρας ή η καρδιακή προσβολή, όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόνο μεταξύ του 20% με 30% όλων των θανάτων στην Ινδία είναι κατάλληλα ιατρικά πιστοποιημένοι.

Ειδήσεις από ολόκληρη την Ινδία υποδηλώνουν ότι ένας συνδυασμός κακής διαξαγωγής των τεστ και ενός συστήματος υγείας που κατακλύζεται από εκείνους που έχουν νοσήσει από τον ιό σήμαινε ότι η ακριβής μέτρηση των θανάτων παραμένει μία πρόκληση ακόμη και ένα χρόνο μετά την πανδημία.

Η μη ακριβής καταγραφή δεδομένων θανάτου «δημιουργεί την εσφαλμένη αντίληψη ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν ανεκδοτικά περιστατικά και η συνολική κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο Himanshu Sikka της IPE Global, μια εταιρεία συμβούλων ανάπτυξης. «Αυτό βλάπτει τις μελλοντικές προετοιμασίες και τα μέτρα που απαιτούνται για ένα πιθανό τρίτο κύμα», πρόσθεσε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Μαρία Θεοδωρίδου> Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-15 ετών. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Ερευνα του Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων