kourdistoportocali.comNews DeskΌλο και περισσότεροι επιδημιολόγοι συμφωνούν> Αυτός ο κορωνοϊός θα μείνει εδώ για πάντα

Κατάματα η αλήθεια

Όλο και περισσότεροι επιδημιολόγοι συμφωνούν> Αυτός ο κορωνοϊός θα μείνει εδώ για πάντα

Ο λόγος μόλυνσης-θνησιμότητας θα συνεχίσει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου

Όλο και πληθαίνουν οι απόψεις της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας ότι ο νέος κορωνοϊός θα γίνει με τον καιρό εποχιακή ασθένεια όπως η γρίπη, πως δεν θα εξαφανιστεί ποτέ και θα είναι ανάμεσα μας για πάντα.

Στην αρχή της πανδημίας, οι ειδικοί της δημόσιας υγείας ήλπιζαν ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του SARS-Covid-2, καθιστώντας τον μια ασθένεια όπως η ευλογιά.

Τώρα, τα μέλη της ιατρικής κοινότητας πιστεύουν ότι η COVID-19 πιθανότατα θα γίνει ενδημική ασθένεια, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμφανίζεται πάντα στον πληθυσμό αλλά θα κυκλοφορεί σε χαμηλά ποσοστά.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά άτομα να εκτίθενται από παιδιά και να αναπτύσσουν κάποια ανοσία, η οποία θα τους προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, αλλά όχι απαραίτητα από την επαναμόλυνση.

«Αυτός ο κορωνοϊός πρόκειται να μείνει εδώ», δήλωσε ο Δρ. John Brownstein, επικεφαλής της καινοτομίας στο Παιδικό Νοσοκομείο της Βοστόνης, στο ABC News. «Η εξάλειψη αυτού του νέου κορωνοϊού είναι βασικά αδύνατη» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής πιστεύει ότι ο συνδυασμός εμβολιασμών και φυσικής ανοσίας μέσω προηγούμενης λοίμωξης θα είναι αρκετός για να αποφευχθούν οι αυξήσεις στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες.

«Η ελπίδα είναι ότι με αρκετή φυσική ανοσία και ανοσοποιήσεις, θα γίνεται ολοένα μέρος του φυσικού κύκλου των εποχών, κυρίως του Χειμώνα, αλλά δεν θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο», δήλωσε ο Brownstein.

Η άποψη του συμπίπτει με μία πρόσφατη έρευνα που προέβλεπε ότι ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, αλλά ότι τα εμβόλια θα περιορίσουν την ικανότητά του να μεταδίδεται και να προκαλεί θανατηφόρα συμπτώματα.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, εξέτασε τις μελέτες τεσσάρων κορωνοϊών κοινού κρυολογήματος, οι οποίοι μολύνουν τους περισσότερους ανθρώπους σε νεαρή ηλικία.

Η μόλυνση κατά την παιδική ηλικία παρέχει κάποια ανοσία, όπως κατά της σοβαρής ασθένειας, αλλά όχι απαραίτητα κατά της επαναμόλυνσης.

«Η φυσική λοίμωξη στην παιδική ηλικία παρέχει ανοσία που προστατεύει τους ανθρώπους αργότερα στη ζωή από σοβαρές ασθένειες, αλλά δεν αποτρέπει την περιοδική επανεμφάνιση. Η επαναμόλυνση είναι δυνατή εντός ενός έτους, αλλά ακόμη και αν συμβεί, τα συμπτώματα θα είναι ήπια και ο ιός απομακρύνεται πιο γρήγορα από το σώμα», δήλωσε η Jennie Lavine, μεταδιδακτορική καθηγήτρια στο Emory University.

Η ίδια υπογραμμίζει την ανάγκη να διαχωριστούν τα συστατικά της ανοσίας στο SARS-CoV-2. Πόσο διαρκεί η ανοσία που αποτρέπει την παθολογία και πόσο διαρκεί η ανοσία που αποτρέπει τη μετάδοση; Αυτές οι διάρκειες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές», σημείωσε.

Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε υπέθεσε ότι η ανοσία που δημιουργούν οι άνθρωποι έναντι του νέου κορωνοϊού είναι παρόμοια με εκείνη άλλων κορωνών. Αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, για τα οποία η σοβαρή μόλυνση και ο θάνατος είναι πολύ σπάνια.

Προβλέπει ότι αυτός ο λόγος μόλυνσης-θνησιμότητας θα συνεχίσει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου μέχρι να φτάσει κάτω από 0,1%, ένα ποσοστό παρόμοιο με εκείνο της εποχικής γρίπης.

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της COVID-19 θα μπορούσε να σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές κατά το πρώτο έτος ή κατά το δεύτερο, αλλά ο συνεχιζόμενος μαζικός εμβολιασμός μπορεί να είναι λιγότερο κρίσιμος όταν το SARS-CoV-2 γίνει ενδημικό», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Ottar Bjornstad, διακεκριμένος καθηγητής εντομολογίας και βιολογίας στο Penn State. «Ωστόσο, ο στοχευμένος εμβολιασμός σε ευάλωτους υποπληθυσμούς μπορεί να σώσει ζωές».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Εις το όνομα του πατρός
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!