kourdistoportocali.comNews DeskΟι παύσεις εμβολιασμών και οι θρομβώσεις εντείνουν την καχυποψία στις ΗΠΑ

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι παύσεις εμβολιασμών και οι θρομβώσεις εντείνουν την καχυποψία στις ΗΠΑ

Η προσφορά εμβολίων κατά της COVID-19 αρχίζει να ξεπερνά τη ζήτηση

Τεράστια ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες η προσφορά εμβολίων κατά της COVID-19 αρχίζει να ξεπερνά τη ζήτηση, καθώς εκατοντάδες ραντεβού για εμβολιασμούς ακυρώνονται σε ολόκληρη τη χώρα και οι Πολιτείες αναφέρουν ότι λιγοστεύει ο πληθυσμός που δηλώνει πρόθυμος να λάβει εμβόλιο.

Από την Παρασκευή, το 49% των ΗΠΑ είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και διάφορες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο το 60% ενδιαφέρεται να κάνει αμέσως εμβόλιο. Οι αξιωματούχοι υγείας έχουν υπολογίσει ότι η χώρα πρέπει να επιτύχει ποσοστό εμβολιασμού από 70-90% για να αποικτήσει ανοσία της αγέλης, να φτάσει δηλαδή στο σημείο όπου ο ιός να μην κυκλοφορεί ελεύθερα επειδή δεν θα μπορεί να βρει ευπαθείς ομάδες για να προσβάλει.

Η απόφαση για αναστολή της χορήγησης εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson εξαιτίας της εμφάνισης θρόμβων αίματος εντείνει το κλίμα καχυποψίας, αλλά οι ειδικοί της δημόσιας υγείας λένε ότι η παύση είναι απόδειξη ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια παρακολουθούνται αυστηρά.

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης της Πενσυλβανίας Tom Wolf έκανε έκκληση στους κατοίκους να εμβολιαστούν, καθώς οι κλινικές στην πολιτεία ανέφεραν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, διαθέσιμα ραντεβού που δεν εξυπηρετούνταν κάθε μέρα.

«Η διαθεσιμότητα των ραντεβού μάς προκαλεί ανησυχία, διότι είναι ενδεικτική της διστακτικότητας που επικρατεί», δήλωσε η Alison Beam, αναπληρώτρια υπουργός υγείας της Πολιτείας.

Ανέφερε ότι το γεγονός πως σχεδόν οι μισοί από τους εργαζόμενους στα γηροκομεία της Πενσυλβανίας έχουν απορρίψει τα εμβόλια αποτελεί περαιτέρω απόδειξη για το «πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν και για το πόσο μεγάλη είναι θα είναι η πρόκληση στο εγγύς μέλλον».

Με πιο έντονο μπλε οι πιο διστακτικοί να εμβολιαστούν

Μια πρόσφατη έρευνα από την KFF διαπίστωσε ότι μόλις το 61% των ενηλίκων δηλώνουν ότι είτε έχουν λάβει το εμβόλιο είτε θέλουν να το κάνουν το συντομότερο δυνατό.

Ένα άλλο 17% θέλει να «περιμένει και να δει», ενώ το 13% ανέφερε ότι «σίγουρα δεν θα» εμβολιαστούν. 7% δήλωσαν ότι θα έπαιρναν το εμβόλιο μόνο αν χρειαζόταν. Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης, όπως και άλλες, ένα περίεργο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων έναντι των εμβολίων, με το 29% των Ρεπουμπλικανών να δηλώνουν ότι «σίγουρα δεν θα εμβολιαστούν», σε σύγκριση με μόλις το 5% των Δημοκρατικών.

Λιγότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους (46%) δηλώνουν ότι θέλουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, σε σύγκριση με το 79% των Δημοκρατικών. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η διάθεση του εμβολίου επιβλέπεται εν μέρει τόσο από τον Ρεπουμπλικανικό Ντόναλντ Τραμπ όσο και από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι και οι δύο εμβολιάστηκαν.

Υπάρχει επίσης φυλετικό χάσμα έναντι των εμβολίων, αν και είναι λιγότερο έντονο από τον πολιτικό διχασμό. Οι μαύροι είναι η φυλετική ομάδα που λέει ότι θέλει να «περιμένει και να δει» στο 24%. Μόνο το 16% των λευκών θέλει να περιμένει όπως και το 18% των ισπανόφωνων.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Γιατί τώρα;
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Ποια η απόσταση του ταξιδεύουν τα μολυσμένα σωματίδια
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο