kourdistoportocali.comNews DeskΝερό από τον Αέρα> Οι άνθρωποι πίσω από την πρωτοποριακή υπηρεσία της Ολυμπίας Οδού

Breaking News

Νερό από τον Αέρα> Οι άνθρωποι πίσω από την πρωτοποριακή υπηρεσία της Ολυμπίας Οδού

Παναγιώτης Παπανικόλας-Γιώργος Ευστρατιάδης

Χρειάστηκε η συνεργασία δύο ξεχωριστών ανθρώπων του εγχώριου επιχειρείν και του κατασκευών για να γίνει πραγματικότητα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που αφορά σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων οδηγών για να μην πούμε το σύνολο των Ελλήνων.

Το δελτίο τύπο που έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λίγα 24ωρα πριν ανέφερε μεταξύ άλλων>

 • Δωρεάν, φρέσκο, πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας σε 10 νέα σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου
 • Μια καινοτόμος ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση παραγωγής νερού

Η Ολυμπία Οδός επεκτείνει την πρωτοποριακή υπηρεσία «Νερό από τον αέρα» σε 10 ακόμα χώρους στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου.

Η υπηρεσία αυτή αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία μέσω της δωρεάν παροχής καθαρού, φρέσκου, πόσιμου και υψηλής ποιότητας δροσερού νερού που παράγεται από την υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.

Το σύστημα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και αποτελείται από δύο Hydropanels που μέσω ενός συμπιεστή μετατρέπουν τους υδρατμούς του αέρα σε νερό.

Το νερό στη συνέχεια εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία τα οποία το καθιστούν κατάλληλο για πόση. Το σύστημα διαθέτει και ψύκτη που εξασφαλίζει δροσερό νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ταξιδιώτες το μόνο που χρειάζονται να έχουν μαζί είναι τα δικά τους μπουκαλάκια-παγούρια.

Η δημοσίευση του δελτίου στο Κουρδιστό Πορτοκάλι και σε άλλα ΜΜΕ είχε τεράστια απήχηση στο αναγνωστικό κοινό. Ήταν λογικό να αναζητήσουμε τα πρόσωπα που έκαναν πράξη αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση-πρωτοβουλία.

Και τα πρόσωπα της πρωτοβουλίας έχουν πράγματι εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ας ξεκινήσουμε από τον επικεφαλής της Ολυμπίας Οδού. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας-κεντρική photo, είναι ένα φωτεινό μυαλό, σπουδαίος Έλληνας και άνθρωπος για τα δύσκολα και τις ειδικές αποστολές εάν αναλογιστούμε ότι έβαλε τη σφραγίδα του στη κατασκευή της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Dr. Παναγιώτης Παπανικόλας έλαβε πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1987.

Το 1990 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δομοστατική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά, ενώ το 1995 έλαβε το Διδακτορικό του στη Δομοστατική Μηχανική.

Τον Ιούλιο 1998 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί αυτή την τιμητική πρόκληση, διότι την ίδια ακριβώς περίοδο είχε αποδεχθεί τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή για τη Μελέτη και Κατασκευή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Τα σημαντικότερα ορόσημα στην επαγγελματική του δραστηριότητα είναι τα εξής:

1998: Τεχνικός Διευθυντής για τη Μελέτη και Κατασκευή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων)

2004: Προϊστάμενος Μηχανικός στο Περιφερειακό Γραφείο Ιωαννίνων του έργου της Εγνατίας Οδού (αυτοκινητόδρομος μήκους 600 χλμ.)
2009-σήμερα:

– Διευθυντής Χώρας (Ελλάδα) της Vinci Concessions S.A.

– Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γέφυρα Α.Ε. (Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου)

– Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ολυμπία Οδός Α.Ε. (εταιρείας παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου με διόδια μήκους 220 χλμ. που συνδέει την Αθήνα με την Πάτρα).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναδημοσιεύσουμε ένα ρεπορτάζ από τον ιστότοπο Ypodomes.com που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σχεδόν 3 έτη πριν, τον Ιούνιο του 2020 και είχε τίτλο>

HEALTH & SAFETY AWARDS: 5 βραβεία υγείας και ασφάλειας για τη Γέφυρα Α.Ε.

Πέντε βραβεία επεφύλασσε ο φετινός διαγωνιστικός θεσμός των βραβείων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία «HEALTH & SAFETY AWARDS» για τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Μεταξύ όλων ξεχωρίζει το βραβείο κλαδικού νικητή “WINNER” στον τομέα «Υποδομές Μεταφορών» (Αερολιμένες, Λιμένες, Σιδηρόδρομοι, Αυτοκινητόδρομοι) για την εφαρμοζόμενη από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και τη ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. πολιτική υγείας & ασφάλειας στη Γέφυρα.

Έπεται το χρυσό βραβείο “GOLD” για τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στην κατηγορία «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας» (Ενότητα «Ενδοεταιρική καμπάνια υγειούς εργασιακού χώρου») για τη δράση «Εβδομάδα Υγείας & Ασφάλειας στην εργασία – Είναι επιλογή και όχι θέμα τύχης».

Δύο αργυρά “SILVER” βραβεία απονεμήθηκαν στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στην κατηγορία «Εμπέδωση κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας» (Ενότητα «Ετοιμότητα Αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης) για το πρόγραμμα «Ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου», καθώς και στην κατηγορία «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές» (Ενότητα «Κινητή μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών») για τον εξοπλισμό διάσωσης από τους πυλώνες. Τέλος, χάλκινο βραβείο “BRONZE” στην κατηγορία «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας» έλαβε η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

(Ενότητα «Επικαιροποίηση & Βελτίωση Συστήματος Υγείας & Ασφάλειας») για το πρόγραμμα «Δυναμικό σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» είναι ένα έργο που λειτουργεί και συντηρείται σε ένα περιβάλλον απαιτητικό, με δύσκολη πρόσβαση, με συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα και αδιάλειπτη λειτουργία «24/7/365».

Θεμελιώδεις αξίες για τις εταιρικές οντότητες της Ζεύξης Ρίου–Αντιρρίου αποτελούν η εγκαθίδρυση συνθηκών υγείας και ασφάλειας κατά την εργασία του ανθρώπινου δυναμικού και των υπεργολάβων, αλλά και η ευαισθητοποίηση των χρηστών της Γέφυρας,με στόχο την ανάπτυξη ενός ομόκεντρου ευρύτερου περιβάλλοντος υγείας και ασφάλειας.

Ως συνέχεια μιας παράδοσης που δημιουργήθηκε κατά την επτάχρονη περίοδο της κατασκευής, κανένα αξιοσημείωτο εργατικό ατύχημα δεν συνέβη στη διάρκεια των 16 χρόνων λειτουργίας της Γέφυρας, που συμπληρώνονται τον Αύγουστο, χάρη στην επισταμένη καθημερινή προσπάθεια της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η οποία λειτουργεί βάσει πιστοποιημένου ενοποιημένου συστήματος διαχείρισης, όπως και η ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

Ο στόχος «ατύχημα μηδέν» της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που αφορά σε πρώτο βαθμό τους εργαζόμενους, επιδιώκεται παράλληλα με αντίστοιχες πρακτικές για την ασφάλεια των χρηστών, οι οποίες υλοποιούνται από τη ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

Το 2019, σε σύνολο περίπου 220.000 εργατοωρών δεν συνέβη κανένα εργατικό ατύχημα, συμπεριλαμβανομένων των υπεργολάβων.
Με αφορμή την απονομή των βραβείων, ο (τότε) Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε τα εξής:

«Το ότι εμείς, που για 7 χρόνια χτίζαμε την Εθνική μας Γέφυρα και τη λειτουργούμε επί άλλα 16, γυρίζουμε μετά τη δουλειά στις οικογένειές μας σώοι και αβλαβείς, είναι ένα επίτευγμα που δεν θα μπορούσε να ανανεώνεται σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου, χωρίς τη θέληση της ομάδας και των μελών της.

Είναι η ομάδα που επί 8.000 μέρες, με εμπειρία, γνώση και κόπο τιμά τον ρόλο του παραχωρησιούχου που της ανέθεσε το ελληνικό Δημόσιο, διατηρώντας υψηλού επιπέδου συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τα μέλη της και τους πολίτες που συνειδητά επιλέγουν τις υπηρεσίες μας. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την τεχνογνωσία που μας κληροδότησε ο κύριος μέτοχός μας.

Στις οικογένειες που περιμένουν κάθε μέρα την επιστροφή μας και στην παγκόσμια οικογένεια του Ομίλου VINCI, αφιερώνουμε αυτά τα βραβεία».

Πάμε τώρα στην ιστορική εταιρία Υδάτωρ, δημιούργημα μίας παραδοσιακής οικογένειας επιχειρηματιών από τη Πάτρα.

Η εταιρία Υδάτων είναι ίσως η παλαιότερη στην Ελλάδα που έχει ως αντικείμενο το ΝΕΡΟ και όλες τις εκδοχές και τα προιόντα που σχετίζονται με αυτό. Η εταιρία Υδάτων εισάγει τα Hydropanels που εγκαταστήθηκαν στην Ολυμπία Οδό.

Η Υδάτωρ ανήκει στην οικογένεια Ευστρατιάδη από τη Πάτρα. Μια οικογένεια που έβλεπε και εξακολουθεί να βλέπει μπροστά.

Τον Ιανουάριο του 2021 ο κ. Γιώργος Ευστρατιάδης είχε δώσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Ειδική Έκδοση του Τhe Best και στην Ελευθερία Μακρυγένη την οποία αναδημοσιεύουμε.

Μια οικογένεια με παράδοση, η οικογένεια Ευστρατιάδη

Γιώργος Ευστρατιάδης: Το επόμενο «μακριά» είναι… κοντά

Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές τόσο στην αγορά, όσο και εν γένει στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι υποχρεώνοντας σε αλλαγές τις επιχειρήσεις. Πώς επηρέασε την επιχείρησή σας;

Όπως κάθε μια επιχείρηση έτσι και η Υδάτωρ επηρεάστηκε από τις εξελίξεις αυτής της χρονιάς. Λόγω της φύσης της εργασίας μας λειτουργούσαμε ήδη με υποδομές, οι οποίες δεν μας εμπόδισαν να εργαστούμε από το σπίτι, και η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα ήταν σχετικά εύκολη. Τα τελευταία δέκα χρόνια και με την εμπειρία της κρίσης στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, εμπλουτίσαμε τόσο το πελατολόγιό μας, όσο και την γκάμα των προϊόντων μας. Αυτό μας θωράκισε, ακόμα περισσότερο, ώστε να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, όπως αυτή με επιτυχία όπου φυσικά, επιτυχία εν μέσω πανδημίας, θεωρείται να την ξεπεράσουμε με μικρές μόνο απώλειες.

Παρά τις δυσκολίες, η υγειονομική κρίση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

«Θεωρώ ότι καμία κρίση, η οποία αφορά την υγεία, δεν πρέπει να λογίζεται ως ευκαιρία. Αυτό που έκανε και συνεχίζει να κάνει η κρίση αυτή, είναι πρωτίστως να δοκιμάζει τις αντοχές μας τόσο ως εταιρίες όσο και ως άτομα. Οι επιλογές και οι αποφάσεις που λαμβάνονται αυτή την περίοδο από όλους, εκτός από επείγουσες, είναι και σημαντικές, διότι θα κρίνουν την επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων την ημέρα μετά το πέρας της κρίσης. Κάθε κρίση προκαλεί ευκαιρίες και η μεγαλύτερη είναι η δυνατότητα της εταιρικής ενδοσκόπησης, μια διεργασία που συχνά ξεχνιέται από τους περισσότερους. Η ευκαιρία είναι τα τραβήξουμε το χαλί και να καθαρίσουμε όσα δεν προλαβαίνουμε σε άλλες περιόδους. Να δούμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μας αρέσει να τα βλέπουμε. Στην Υδάτωρ μας ‘άρεσε’ που είχαμε δυνατές συνεργασίες με εταιρίες του εξωτερικού, μέχρι που φτάσαμε την άνοιξη να μην μπορούμε να προσφέρουμε συγκεκριμένα προϊόντα, επειδή στην Ιταλία κάποιοι κατασκευαστές είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας. Αυτό μας ενεργοποίησε και είναι κάτι που εμείς ασχολούμενοι με το νερό δεν μπορούμε να δεχτούμε. Ετοιμάζουμε για τον λόγο αυτό νέες γραμμές παραγωγής στην Πάτρα, ώστε να είμαστε πιο αυτόνομοι και γιατί όχι, να είμαστε εμείς αυτοί που θα εξάγουμε προϊόντα στις χώρες από τις οποίες μέχρι πρόσφατα μόνο εισαγάγαμε».

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες; Υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές;

«Δυο είναι οι καλύτερες πρακτικές για μια επιχείρηση. Να έχουν όλοι τα μάτια τους ανοιχτά και όταν καθώς τα έχουν ανοιχτά εντοπίσουν κάτι σημαντικό, να μην φοβηθούν να αλλάξουν, να αλλάξουν συμπεριφορά, εργαλεία της δουλειάς τους, αντικείμενο, πελάτες, ακόμα και δραστηριότητα. Κάθε επιχείρηση περιέχει ρίσκο το ρίσκο είναι στην ίδια τη λέξη επιχείρηση. Στόχος είναι να μειώσουμε το ρίσκο, όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι διαφορετικό να σκέφτομαι ότι η Υδάτωρ πουλάει αντλίες και διαφορετικό να σκεφτόμαστε ότι η Υδάτωρ δίνει νερό, όπου το χρειάζεστε. Αν σκεφτούμε έτσι τότε εκτός από αντλίες, μπορούμε να ασχοληθούμε και με άλλα πράγματα. Το ίδιο ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις. Βέβαια αυτή η λογική απαιτεί εκτός από ανοιχτά μάτια και διάθεση αλλαγής και χρόνο για να υλοποιηθεί. Δυστυχώς οι υψηλής έντασης κρίσεις δεν δίνουν τέτοια περιθώρια. Για το λόγο αυτό πρέπει κάθε μέρα ανεξάρτητα κρίσης ή όχι, να βελτιώνουμε την επιχείρησή μας, να την κάνουμε καλύτερη, πιο αυτόνομη, να την προσαρμόζουμε στις νέες τάσεις, χωρίς να περιμένουμε μια κρίση να μας ταρακουνήσει».

Την επομένη της πανδημίας, σε ποιους κλάδους της οικονομίας πρέπει να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης;

«Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο μακροπρόθεσμα σκεφτόμαστε. Αν θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα της ανάπτυξης σε δυο-τρία χρόνια και να καλύψουμε τις πληγές που δημιουργήθηκαν, τότε η απάντηση είναι στους κλάδους που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Έτσι θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση γρήγορα και θα επανέλθει η οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα. Αν όμως σκεφτούμε μακροπρόθεσμα, σε ορίζοντα 5-10 ετών, τότε θα χρειαστεί να σκεφτούμε όχι τους προσωρινά πληττόμενους τομείς, αλλά τους μόνιμα παραμελημένους την βιομηχανία, την αγροτική μας δύναμη και πάνω από όλα την εκπαίδευση. Η τουριστική βιομηχανία μας είναι από τις καλύτερες του κόσμου. Οι άλλες βιομηχανίες μας όμως δυστυχώς έχουν μείνει πολύ πίσω. Οι επόμενες κρίσεις που έρχονται, η επισιτιστική, η κλιματική και η τεχνολογική δεν θα συγχωρήσουν τις χώρες που δεν έχουν ενεργήσει στις σωστές κατευθύνσεις. Αντίθετα θα μας φυλακίσουν ακόμα περισσότερο σε ένα βραχύχρονο αγώνα επιβίωσης. Πρέπει να ξεκινήσουμε να βλέπουμε πιο μακριά, γιατί πολύ απλά το επόμενο “μακριά” είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου για το Νερό από τον Αέρα που έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί και οι επιβάτες της Ολυμπίας Οδού>

 • Δωρεάν, φρέσκο, πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας σε 10 νέα σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου
 • Μια καινοτόμος ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση παραγωγής νερού
 • Νικητής των Βραβείων Περιβάλλοντος της VINCI, η υπηρεσία βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία και προστατεύει το Περιβάλλον

Η Ολυμπία Οδός επεκτείνει την πρωτοποριακή υπηρεσία «Νερό από τον αέρα» σε 10 ακόμα χώρους στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου. Η υπηρεσία αυτή αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία μέσω της δωρεάν παροχής καθαρού, φρέσκου, πόσιμου και υψηλής ποιότητας δροσερού νερού που παράγεται από την υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.

Το σύστημα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και αποτελείται από δύο Hydropanels που μέσω ενός συμπιεστή μετατρέπουν τους υδρατμούς του αέρα σε νερό. Το νερό στη συνέχεια εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία τα οποία το καθιστούν κατάλληλο για πόση. Το σύστημα διαθέτει και ψύκτη που εξασφαλίζει δροσερό νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ταξιδιώτες το μόνο που χρειάζονται να έχουν μαζί είναι τα δικά τους μπουκαλάκια-παγούρια.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2021 και λειτούργησε πιλοτικά στο χώρο υγιεινής και στάθμευσης στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας (Χ.Θ. 50,8). Η θετική ανταπόκριση των ταξιδιωτών στο «Νερό από τον Αέρα» οδήγησε στην επέκταση του προγράμματος σε 10 ακόμα χώρους στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου:

Στην κατεύθυνση προς Πάτρα:

 • Χ.Θ. 34,7 (Νέα Πέραμος)
 • Χ.Θ. 67,1 (Άγιοι Θεόδωροι)
 • Χ.Θ. 90,2 (Αρχαία Κόρινθος)
 • Χ.Θ. 129,6 (Λυκοποριά)
 • Χ.Θ. 159,2 (Διακοπτό)

Στην κατεύθυνση προς Αθήνα:

 • Χ.Θ. 50,8 (Κακιά Σκάλα)
 • Χ.Θ. 65,5 (Άγιοι Θεόδωροι)
 • Χ.Θ. 117,45 (Ξυλόκαστρο)
 • Χ.Θ. 135 (Λυγιά)
 • Χ.Θ. 158,9 (Διακοπτό)
 • Χ.Θ. 185,3 (Λαμπίρι)

Η πρωτοβουλία της Ολυμπίας Οδού διακρίθηκε στα Βραβεία Περιβάλλοντος του Ομίλου VINCI, στα οποία περισσότερες από 2.500 ομάδες από όλα τα έργα του Ομίλου μοιράστηκαν τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους.

Η γαλάζια σταγόνα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών τα κτήρια των χώρων στάθμευσης που διαθέτουν εξοπλισμό για «Νερό από τον αέρα» σημαίνονται με μια χαρακτηριστική γαλάζια σταγόνα σαν αυτή που βλέπετε στη συνημμένη φωτογραφία.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να βρουν τα 11 σημεία στο Διαδραστικό Χάρτη στο olympiaodos.gr ή στην εφαρμογή για κινητά Olympia Odos, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν για ios και android.

Το μοναδικό έργο του είδους του στην Ελλάδα, αλλά και μια παγκόσμια πρωτοτυπία λόγω του συνδυασμού Hydropanel και ψύκτη, έχει επιτύχει τα παρακάτω σημαντικά αποτελέσματα:

 • Ημερήσια παραγωγή έως 10 λίτρα πόσιμου και δροσερού νερού/ σύστημα.
 • Υψηλής ποιότητας νερό, βάσει των αυστηρών οδηγιών των διεθνών οργανισμών EPA και FDA, καθώς και των ελέγχων του Γενικού Χημείου Κράτους.
 • Άμεση παρακολούθηση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου νερού, μέσω της εφαρμογής SOURCE.
 • Μείωση χρήσης πλαστικού, καθώς οι ταξιδιώτες δε χρειάζεται πλέον να αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού για να ξεδιψάσουν, αλλά χρησιμοποιούν τα δικά τους δοχεία.
 • Μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με πλήρη ενεργειακή αυτονομία για την παραγωγή και την ψύξη του νερού, καθώς δεν απαιτείται η διασύνδεση σε κανένα δίκτυο, νερού ή ενέργειας.

Απολαμβάνουμε το ταξίδι

Η Ολυμπία Οδός αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία και ταυτόχρονα προστατεύει το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Ο άνθρωπος και το περιβάλλον είναι στον πυρήνα της στρατηγικής της VINCI HIGHWAYS, μέλος της οποίας είναι η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, όπου η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας παράλληλα με επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν πάγια δέσμευση.

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού και Διευθυντής Ελλάδας της VINCI Highways, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία μας «Νερό από τον Αέρα» ανταποκρίνεται στη δέσμευση της VINCI Highways για ορθή χρήση των φυσικών πόρων και δίνει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα, ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε ένα ζωτικής σημασίας προϊόν, όπως το νερό, δωρεάν στους ταξιδιώτες. Στόχος μας είναι η υποστήριξη ενός επιχειρησιακού μοντέλου που λαμβάνει υπόψη του τον πελάτη/ ταξιδιώτη, το περιβάλλον και την κοινωνία συνολικά».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK