kourdistoportocali.comNews DeskΠοια η απόσταση του ταξιδεύουν τα μολυσμένα σωματίδια

Αμερικάνικα κέντρα ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Ποια η απόσταση του ταξιδεύουν τα μολυσμένα σωματίδια

Πως εξηγείται ότι άνθρωποι μολύνθηκαν χωρίς να έχουν επαφή με μολυσμένο άτομο [VIDEO]

Στη μερική αναθεώρηση των μέχρι τώρα γνωστών τρόπων με τον οποίο μεταδίδεται κυρίως ο κορωνοϊός προχώρησαν την Παρασκευή, 15 σχεδόν μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα αμερικάνικα κέντρα ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ, ο νέος κορωνοϊός είναι κυρίως αερομεταφερόμενος και μπορεί να ταξιδέψει για περισσότερα από 1,8 μέτρα. Δηλαδή, «η COVID-19 εξαπλώνεται όταν ένα μολυσμένο άτομο εκπνέει σταγονίδια και πολύ μικρά σωματίδια που περιέχουν τον ιό σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 1,8 μέτρων και τα οποία εισπνέονται από άλλους ανθρώπους ή προσγειώνονται στα μάτια, τις μύτες ή το στόμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Τα άτομα που βρίσκονται πιο κοντά από αυτήν την απόσταση από το μολυσμένο άτομο είναι πιθανότερο να μολυνθούν».

Προηγουμένως, το CDC προειδοποιούσε ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνονταν κυρίως μέσω της στενής επαφής, του βήχα και του φταρνίσματος, και όχι μέσω της γνωστής «αερομεταφερόμενης μετάδοσης». Οι ιοί που είναι αερομεταφερόμενοι είναι αρκετά μικροσκοπικοί για να διανύσουν μακρύτερες αποστάσεις ως αερολύματα και όχι ως μεγαλύτερα «σταγονίδια».

Τα παραπάνω στοιχεία είναι γνωστά αρκετό καιρό τώρα, αλλά το CDC σε μεγάλο βαθμό έκρινε την περασμένη εβδομάδα το ζήτημα, λέγοντας ότι εξακολουθεί να αξιολογεί τα δεδομένα. Οι συμβουλές του οργανισμού συνεχίζουν επίσης να απομακρύνονται από την προειδοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο προσβολής του ιού από τις επιφάνειες, αν και η νέα καθοδήγηση αναγνωρίζει την πιθανότητά της μόλυνσης.

Το CDC αναγνώρισε τον Οκτώβριο ότι υπήρχε η δυνατότητα αερομεταφερόμενης μετάδοσης, αλλά υποβάθμισε αυτόν τον κίνδυνο, λέγοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης ήταν χαμηλός σε αποστάσεις μεγαλύτερες από τα 1,8 μέτρα (έξι πόδια), παρόλο που τέτοιες περιπτώσεις είχαν τεκμηριωθεί. Πάντως, οι στενές επαφές παραμένουν η κύρια αιτία για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Με πολλές ιστορίες ανθρώπων που εμφανίστηκαν να αναπτύσσουν μυστηριωδώς την COVID-19, χωρίς να έχουν μολυνθεί από γνωστές στενές επαφές, η μετάδοση μέσο του αερολύματος έμοιαζε αναπόφευκτα να αναγνωριστεί ως τρόπος εξάπλωσης. Το CDC κατάργησε επιτέλους την οδηγία που καθορίζει ότι ο ιός εξαπλώνεται ΜΟΝΟ με «στενή επαφή».

Οι ενημερώσεις του CDC έρχονται επίσης σε μια στιγμή, μια εβδομάδα αφότου ενημέρωσε ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να πάνε με ασφάλεια χωρίς μάσκα για οποιαδήποτε εξωτερική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού των γύρω τους, εκτός αν βρίσκονται μεταξύ πλήθους.

Ωστόσο, η υπηρεσία εξακολουθεί να λέει ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν ασκούνται με μέλη του σπιτιού τους ή με πλήρως εμβολιασμένους φίλους και οικογένειες.

Ανέφερε επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να βάζουν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια μικρών εσωτερικών συγκεντρώσεων με άλλους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους, οδηγία που ακολουθούσε πιστά ο Πρόεδρος και η πρώτη κυρία, Joe και Jill Biden, καθώς και η Αντιπρόεδρος Kamala Harris, τις τελευταίες δύο εβδομάδες .

Η αλλαγή ήταν πολυαναμενόμενη και ευπρόσδεκτη, αλλά προκάλεσε επίσης σύγχυση καθώς στις ΗΠΑ δεν απαιτείται από ανθρώπους να φέρουν απόδειξη εμβολιασμού, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να μάθει κάποιος αν ο άλλος με τον οποίο έρχεται σε επαφή δεν έχει εμβολιαστεί.

Πάντως, όπως συμβαίνει σε κάθε είδος μετάδοσης ιών, η μετάδοση αερολύματος είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά η νέα προειδοποίηση σχετικά με την ικανότητα του ιού να εξαπλώνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 1,8 μέτρων μέσω λεπτών σωματιδίων έρχεται σε μια στιγμή που περισσότεροι Αμερικανοί -εμβολιασμένοι ή μη εμβολιασμένοι- συνωστίζονται χωρίς μάσκα.

Και πολλοί ειδικοί έχουν πει ότι τα CDC καθυστέρησαν να αλλάξουν μεγάλο μέρος της καθοδήγησής τους σχετικά με την πανδημία.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης