kourdistoportocali.comNews DeskΟ Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ νοσηλεύονταν μυστικά 4 μέρες στην Εντατική. Το απέκρυψε ακόμη και από τον Biden. Είχε λάβει όλα τα εμβόλια COVID-19

Breaking News

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ νοσηλεύονταν μυστικά 4 μέρες στην Εντατική. Το απέκρυψε ακόμη και από τον Biden. Είχε λάβει όλα τα εμβόλια COVID-19

Θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Lloyd J. Austin καθώς ο στρατός των ΗΠΑ έχει ανοιχτά μέτωπα

Η υπ’ αριθμόν 2 αξιωματούχος του Πενταγώνου δεν έμαθε ότι το αφεντικό της νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο την 1η Ιανουαρίου παρά μόνο τέσσερις ημέρες αφότου είχε αναλάβει ορισμένα από τα καθήκοντά του, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι την Κυριακή, εμβαθύνοντας το μυστήριο του γιατί ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin νοσηλεύτηκε και γιατί έκρυψε την ιατρική του κατάσταση από ανώτερους αξιωματούχους της άμυνας και ακόμη και από τον Πρόεδρο Βiden μέχρι λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του.

Η σχετική είδηση προκάλεσε έντονη φημολογία στα social media και ειδικά στο Twitter για τους λόγους της μυστικοπάθειας γύρω από τη νοσηλεία του Austin.

Ηταν μόλις Αύγουστος του 2022 όταν ο υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin έβγαινε για δεύτερη φορά εντός του έτους “εκτός λειρουργίας” λόγω COVID-19.

Ο Austin είχε βρεθεί θετικός και τον Ιανουάριο του 2022.

Με αφορμή το γεγονός της νόσησης ο υπουργός είχε δηλώσει ότι είναι “πλήρως εμβολιασμένος, συμπεριλαμβανομένων δύο αναμνηστικών δόσεων”.

«Τα εμβόλια λειτουργούν και θα παραμείνουν στρατιωτική ιατρική απαίτηση για το εργατικό δυναμικό μας», είχε πει τότε ο Austin. «Συνεχίζω να ενθαρρύνω όλους όσοι είναι επιλέξιμοι για ενισχυτική δόση να λάβουν ένα».

Το Πεντάγωνο δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Joe Biden και άλλους ανώτατους αξιωματούχους για τη νοσηλεία του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin για τρεις ημέρες, δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan και άλλοι ανώτεροι βοηθοί του Λευκού Οίκου δεν γνώριζαν για τη νοσηλεία του Austin την 1η Ιανουαρίου έως ότου το Υπουργείο Άμυνας έστειλε το μήνυμα στις 4 Ιανουαρίου, δήλωσαν δύο άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Ο Sullivan ενημέρωσε τον Biden λίγο μετά την ειδοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών την Πέμπτη.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν πολύ απίθανο ο Austin να ενημέρωσε προσωπικά τον Biden πριν από την ενημέρωση του Sullivan. «Αν ο Jake δεν το ήξερε, σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος δεν ήξερε», είπε ένας από αυτούς. «Ποιος θα του έλεγε για την κατάσταση του Austin αν όχι ο Jake; Και αν κάποιος το έλεγε στον πρόεδρο, ο Jake θα ήταν η πρώτη του κλήση».

Σε όλους τους αξιωματούχους και άλλα άτομα που μίλησαν για αυτήν την ιστορία δόθηκε η ανωνυμία για να συζητήσουν ένα ευαίσθητο θέμα.

Aλλά η είδηση της κατάστασης του Austin προκάλεσε σοκ σε όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου, καθώς δεν γνώριζαν ότι το αφεντικό του Πενταγώνου αντιμετώπιζε επιπλοκές μετά από μια εκλεκτική ιατρική διαδικασία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Οι υπάλληλοι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας εξεπλάγησαν ότι το Πεντάγωνο χρειάστηκε τόσο πολύ για να τους ενημερώσει για τη κατάσταση του Austin. Το Πεντάγωνο δεν δημοσιοποίησε τις πληροφορίες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ειδοποιώντας το Κογκρέσο περίπου 15 λεπτά πριν εκδώσει μια δημόσια δήλωση.

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί με αυτόν τον τρόπο», είπε ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Το NSC και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σε μια δήλωση του Σαββάτου μετά από μια προηγούμενη έκδοση αυτής της ιστορίας που δημοσιεύθηκε, ο Austin είπε: “Θα μπορούσα να κάνω καλύτερη δουλειά, εξασφαλίζοντας ότι το κοινό ενημερώθηκε κατάλληλα. Δεσμεύομαι να τα πάω καλύτερα. Αλλά αυτό είναι σημαντικό να πω: αυτή ήταν η ιατρική μου διαδικασία και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις μου σχετικά με την αποκάλυψη».

Το NBC News ανέφερε ότι ο Austin πέρασε τέσσερις ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας!

Ωστόσο, η νοσηλεία του Austin είναι ένα μυστικό που φυλάσσεται στενά, που κρατήθηκε από ανώτερους αξιωματούχους του Πεντάγωνο και τους ηγέτες του Κογκρέσου μέχρι λίγο πριν τη δημόσια δήλωση, σύμφωνα με εννέα αξιωματούχους της DOD και δύο βοηθούς του Κογκρέσου. Μερικοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου έμαθαν για την κατάσταση του Austin μόνο μέσω του δελτίου ειδήσεων. Ένας από τους αξιωματούχους του DOD είπε ότι στο γραφείο τους οι βοηθοί του Austin είπαν ότι ο γραμματέας εργαζόταν από το σπίτι για όλη την εβδομάδα.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK