kourdistoportocali.comNews DeskO Salim Ramji στη θέση του Tim Buckley. Η Vanguard επέλεξε ένα πρώην στέλεχος της BlackRock ως τον επόμενο ηγέτη

O Buckley είχε αποσύρει την Vanguard από τη συμμαχία για το κλίμα

O Salim Ramji στη θέση του Tim Buckley. Η Vanguard επέλεξε ένα πρώην στέλεχος της BlackRock ως τον επόμενο ηγέτη

Η εταιρεία με έδρα την Πενσυλβάνια είναι ο 2os μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο πίσω από την BlackRock και ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Boeing

Ο όμιλος Vanguard επέλεξε ένα πρώην στέλεχος της BlackRock ως τον επόμενο ηγέτη του, βάζοντας έναν outsider επικεφαλής του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων για πρώτη φορά στην περίπου 50χρονη ιστορία του.

By The Pendulum

Η Vanguard επέλεξε τον Salim Ramji, πρώην ανώτερο στέλεχος της BlackRock, για να είναι ο πέμπτος διευθύνων σύμβουλός της, καθιστώντας τον τον πρώτο outsider επικεφαλής του χρηματοοικονομικού διαχειριστή 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ramji θα αντικαταστήσει τον Tim Buckley, ο οποίος είπε μόλις τον Μάρτιο ότι σχεδίαζε να αποσυρθεί μετά από έξι χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος της Vanguard, η οποία πρωτοστάτησε στις παθητικές επενδύσεις υπό τον αείμνηστο ιδρυτή της John Bogle.

Η εταιρεία με έδρα την Πενσυλβάνια είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο πίσω από την BlackRock.

Πρώην συνεργάτης της McKinsey, ο Ramji εντάχθηκε στη BlackRock πριν από μια δεκαετία για να ηγηθεί της εταιρικής στρατηγικής. Αναδείχθηκε στην ηγεσία της τεράστιας επιχείρησης iShares και ανταλλαγών εμπορικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ταχείας ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η BlackRock κυκλοφόρησε το πρώτο spot bitcoin ETF καθώς και μια σουίτα προϊόντων ομολόγων.

Ο Ramji θεωρούνταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της BlackRock μέχρι που ανακοίνωσε την παραίτησή του τον Ιανουάριο ως μέρος μιας ευρείας αναδιοργάνωσης. Εκείνη την εποχή, άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος είπαν ότι πιθανότατα θα επιδίωκε να διευθύνει μια δική του εταιρεία, δεδομένου ότι ο ιδρυτής της BlackRock Larry Fink δεν δείχνει σημάδια απόσυρσης.

Η BlackRock συνεχάρη τον Ramji για τον διορισμό του σε δήλωση την Τρίτη, λέγοντας ότι «είναι περήφανη που έχει ιστορικό αποφοίτων της εταιρείας μας να ηγούνται πολλών εταιρειών διαχείρισης επενδύσεων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Ο Mark Loughridge, επικεφαλής ανεξάρτητος διευθυντής της Vanguard, περιέγραψε τον Ramji ως έναν «εξαιρετικό ηγέτη» που θα βοηθούσε την εταιρεία, η οποία ανήκει στους επενδυτές της, να εξερευνήσει ευκαιρίες ανάπτυξης στη διαχείριση πλούτου και τη μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας. Ο Buckley σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου και του CEO, με τον Loughridge να γίνεται πρόεδρος.

Ο Ramji, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος με την Clifford Chance στο Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε σε μια δήλωση: «Είναι τιμή να συμμετέχω στην Vanguard. . . το σημερινό τοπίο των επενδυτών αλλάζει και αυτό προσφέρει ευκαιρίες για τη Vanguard να προωθήσει την αποστολή της να δώσει στους ανθρώπους τις καλύτερες ευκαιρίες για επενδυτική επιτυχία». Θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Η Vanguard είπε επίσης την Τρίτη ότι ο πρόεδρος και επικεφαλής επενδύσεων Greg Davis, ο οποίος είχε θεωρηθεί ως κύριος εσωτερικός υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και θα επεκτείνει τις αρμοδιότητές του για ρυθμιστικές και κυβερνητικές υποθέσεις.

Ο επικεφαλής της Vanguard υπερασπίζεται την απόφαση να αποσύρει τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων από τη συμμαχία για το κλίμα, σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Financial Times, που υπογράφουν οι Chris Flood, Harriet Agnew και Patrick Jenkins στο Λονδίνο και Madison Darbyshire στη Νέα Υόρκη.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι για την Vanguard

Ο επικεφαλής της Vanguard υπερασπίζεται την απόφαση να αποσύρει τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων από τη συμμαχία για το κλίμα [Financial Times]

«Δεν μπορούμε να δηλώσουμε ότι οι επενδύσεις (περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνησης), έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις επενδύσεις με ευρεία βάση δεικτών», δήλωσε ο Buckley

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vanguard υπερασπίστηκε την απόφασή του να αποσύρει τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο από μια παγκόσμια συμμαχία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας ότι η φωνή του ομίλου «πνίγηκε».

Τον Δεκέμβριο, η Vanguard παραιτήθηκε από την πρωτοβουλία Net Zero Asset Managers, έναν συνασπισμό 301 διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

«Αισθανθήκαμε ότι η φωνή μας πνίγεται ή μπερδεύεται», είπε ο Tim Buckley σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο Buckley πρόσθεσε ότι η προσέγγιση της Vanguard για τη διαχείριση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στα πρότυπα γνωστοποίησης των εταιρειών, «δεν έχει αλλάξει».

«Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπαγορεύσουμε τη στρατηγική της εταιρείας», είπε, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του σχετικά με την απόφαση. «Θα ήταν ύβρις να υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε τη σωστή στρατηγική για τις χιλιάδες εταιρείες στις οποίες επενδύει η Vanguard. Θέλουμε απλώς να βεβαιωθούμε ότι οι κίνδυνοι αποκαλύπτονται κατάλληλα και ότι κάθε εταιρεία παίζει με τους κανόνες».

Η Vanguard βρέθηκε παγιδευμένη ανάμεσα στις δύο πλευρές της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή.

Η απόφαση να αποσυρθεί από τον συνασπισμό έχει πυροδοτήσει οργή μεταξύ περιβαλλοντικών ακτιβιστών που έχουν ήδη εξοργιστεί από την άρνηση του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων που εδρεύει στην Πενσυλβάνια να αποκλείσει νέες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα.

Οι ακτιβιστές του κλίματος λένε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να πιέσει τις εταιρείες να επιταχύνουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές των δραστηριοτήτων τους, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί των ΗΠΑ την κατηγορούν ότι δεν υποστηρίζει τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων.

Ο Buckley, ωστόσο, είπε ότι η Vanguard “δεν ήταν στο παιχνίδι της πολιτικής”.

«Οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στον καθορισμό των βασικών κανόνων για την επίτευξη μιας δίκαιης μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα», είπε, όταν ρωτήθηκε για την αυξανόμενη πολιτικοποίηση των επενδύσεων ESG.

Το αφεντικό της Vanguard προειδοποίησε επίσης τους επενδυτές να μην περιμένουν ανώτερες αποδόσεις από το όργωμα χρημάτων σε κεφάλαια ESG και εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία – δύο από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα του κλάδου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων – αντί των δεικτών που υποστηρίζει η εταιρεία του.

«Δεν μπορούμε να δηλώσουμε ότι οι επενδύσεις (περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνησης), έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις επενδύσεις με ευρεία βάση δεικτών», δήλωσε ο Buckley. «Η έρευνά μας δείχνει ότι η επένδυση ESG δεν έχει κανένα πλεονέκτημα έναντι της επένδυσης ευρείας βάσης».

Η Vanguard έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο και έχει δημιουργήσει μια επιχείρηση με 7,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, υπερασπιζόμενος τα χαμηλού κόστους ανιχνευτικά κεφάλαια που ακολουθούν έναν δείκτη όπως ο S&P 500 ή ο FTSE 100.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, η Vanguard δεν καταβάλλει μερίσματα σε εξωτερικούς μετόχους. Αυτή η δομή την βοήθησε να γίνει ο πιο επιθετικός ανταγωνιστής τιμών του επενδυτικού κλάδου με συνεχείς μειώσεις στις προμήθειες κεφαλαίων από την ίδρυσή της το 1975.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζονται τα κεφάλαια ESG έχουν εκτοξευθεί στα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια από μόλις 0,6 τρις ​​δολάρια στις αρχές του 2018. Όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε σε σημαντικά κέρδη για τις μετοχές της ενέργειας και της άμυνας, προαναγγέλλοντας την αναζήτηση ψυχής για επενδυτές που επικεντρώνονται στο ESG σε ένα δύσκολο περιβάλλον για αποδόσεις

Η Vanguard πουλά μόλις 28 βιώσιμα κεφάλαια με παγκόσμιο ενεργητικό 33,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι πολύ πίσω από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της BlackRock, ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος 282 βιώσιμων κεφαλαίων με περιουσιακά στοιχεία 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Morningstar.

Η εταιρεία προσφέρει κεφάλαια με δείκτη ESG που αποκλείουν ορισμένες εταιρείες, οι οποίες «επιτρέπουν στους επενδυτές να εκφράσουν τις αξίες και τις προτιμήσεις τους», αλλά αυτό «πρέπει να είναι επιλογή του μεμονωμένου επενδυτή», είπε ο Buckley.

Ο Buckley, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη Vanguard το 1991 ως βοηθός ερευνητής του ιδρυτή της Jack Bogle, είναι επίσης δύσπιστος σχετικά με τις προοπτικές για τις λεγόμενες εναλλακτικές στρατηγικές, όπως το private equity και το private credit. Προειδοποίησε ότι οι εναλλακτικές στρατηγικές «δεν αποτελούν πανάκεια στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές».

«Οι συνολικές αποδόσεις χαρτοφυλακίου δεν βελτιώνονται αυτόματα από τις κατανομές σε ιδιωτικά κεφάλαια ή ιδιωτικές πιστώσεις, καθώς η καλή επιλογή διαχειριστή είναι απαραίτητη», είπε. “Οι εναλλακτικές λύσεις μπορεί να παρέχουν μια εξαιρετική ροή εσόδων για έναν διαχειριστή κεφαλαίων, αλλά μπορεί να μην είναι μια εξαιρετική λύση για έναν επενδυτή.”

Ο Buckley θέλει τώρα να προωθήσει περισσότερο τον ανταγωνισμό τιμών στον κλάδο των χρηματοοικονομικών συμβουλών για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στη συμβουλευτική επιχείρηση της Vanguard, η οποία αυξάνεται κατά 15 έως 20% ετησίως. Έχει θέσει ως στόχο την παροχή συμβουλών σε 1 εκατομμύριο πελάτες έως το τέλος του 2025. Ο όμιλος παρέχει επί του παρόντος συμβουλές σε περίπου 650.000 πελάτες λιανικής που συνολικά αντιστοιχούν σε 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.


Friday 9 July 2021. Ο γερουσιαστής John Kennedy (R-La.) ρώτησε τον Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Anthony Fauci, σχετικά με το εάν τα χρήματα που έχουν δοθεί από τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έρευνες Gain Of Function, κέρδους-λειτουργίας όπως λέγονται, στο εργαστήριο ιολογίας της Wuhan.

Βy The Clockwork Orange Times Team

Ο γερουσιαστής John Kennedy (R-La.) είναι το 2ο μέλος της μυθικής οικογένειας Kennedy το οποίο εμπλέκει τους Fauci, Gates και Peter Daszak στην εργαστηριακή προέλευση της πανδημίας.

Ο πρώτος εκ των Kennedy που βάλει συστηματικα εναντίον του φιλάνθρωπου Bill Gates και του ρόλου του στους εμβολιασμούς είναι ο Robert F. Kennedy, Jr. και το ίδρυμά του Children’s Health Defense.

Ο Robert F. Kennedy, Jr είναι αυτός που παρουσίασε πρόσφατα στον ιστότοπο της οργάνωσής του την απόλυτη θεωρία συνωμοσίας για την πανδημία υιοθετώντας την σχετική ανάλυση του Dr. Joseph Mercola-εδώ.

Σύμφωνα με αυτή ο κόσμος ανήκει σε μία εταιρία, την Vanguard Group. Την ίδια στιγμή ο κόσμος μας είναι καταχρεωμένος.

Το Παγκόσμιο Χρέος ξεπέρασε το 2020 τα 281 τρις δολάρια.

Κι αυτό είναι μεγάλο Παγκόσμιο Πρόβλημα που απαιτεί Παγκόσμια Λύση.

Πάμε να δούμε αρχικά πως πήγε μία από τις πλέον πρόσφατες συναντήσεις του Γερουσιαστή John Kennedy με τον Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Anthony Fauci.

Κένεντι: «Δρ. Fauci, γνωρίζω ότι έχετε καταθέσει πως δεν δώσατε χρήματα στο εργαστήριο της Wuhan για να πραγματοποιηθούν πειράματα κέρδους-λειτουργίας. Σωστά;».
Fauci: «Αυτό είναι σωστό».

Κένεντι: «Πώς γνωρίζετε ότι δεν σας είπαν ψέματα και χρησιμοποιούσαν τα χρήματα για έρευνα κέρδους-λειτουργίας;».

Fauci: «Λοιπόν, έχουμε δει τα αποτελέσματα των πειραμάτων που έγιναν και δημοσιεύθηκαν και οι ιοί μελετώνται σε δημόσιες βάσεις δεδομένων αυτή τη στιγμή. Κανένα από αυτά δεν ήταν στα πλαίσια των πειραμάτων Gain of Function, έτσι…».

Kennedy: «Πως ξέρετε ότι δεν έκαναν την έρευνα και ότι δεν την ανέβασαν στον ιστότοπό τους;».

Fauci: «Δεν υπάρχει τρόπος να το εγγυηθούμε αυτό, αλλά από την εμπειρία μας με τους δικαιούχους των χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων, με τους οποίους έχουμε σχέσεις και αλληλεπιδράσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ ικανοί, αξιόπιστοι και επιστήμονες άξιοι εμπιστοσύνης».

Κένεντι: «Νομίζετε ότι όλοι οι επιστήμονες έχουν πει την αλήθεια για την προέλευση του ιού της Wuhan και ότι δεν έχουν επηρεαστεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, έτσι;».

Fauci: «Δεν έχω αρκετή εικόνα για το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κίνα για να γνωρίζω τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών και των επιστημόνων, κύριε».

Κένεντι: «Εδώ θέλω να καταλήξω: Τους δώσατε χρήματα και τους είπατε, “Μην κάνετε έρευνες Gain of Function”».

Fauci: «Σωστά».

Κένεντι: «Και είπαν, “Δεν θα κάνουμε”».

Fauci: «Σωστά».

Κένεντι: «Και δεν έχετε κανέναν τρόπο να ξέρετε αν το έκαναν ή όχι, εκτός από το γεγονός ότι τους εμπιστεύεστε. Σωστά;».

Fauci: «Λοιπόν, γενικά εμπιστευόμαστε πάντα τους δικαιούχους των επιχορηγήσεων σε αυτά που λένε, και κοιτάμε τα αποτελέσματα».

Κένεντι: «Σας έχει πει ποτέ ψέματα ένας επιχορηγούμενος;».

Fauci: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο δικαιούχος δεν μας είπε ψέματα γιατί ποτέ δεν ξέρεις…».

Κένεντι: «Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αν πάρετε τον Πρόεδρο Xi Jinping και τον αναποδογυρίσατε και τον ταρακουνήσετε θα… πέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την τσέπη του;».

Fauci: «Δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, κύριε. Συγγνώμη».

 

Το ρεπορτάζ στον ιστότοπο του Robert F. Kennedy, Jr για την Vanguard Group αρχίζει ως εξής>

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των Μεγαλοφαρμακευτικών και ΜεγαλοΚαναλιών; Δεν θα μαντέψετε ποτέ!

Οι BlackRock και the Vanguard Group οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσίας στον κόσμο, ενωμένες έχουν στην ιδιοκτησία τους τους The New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης μαζί με ΜεγαλοΦαρμακευτικές.

Η ιστορία σε μία ματιά:

ΜεγαλοΦαρμακευτικές και γνωστά μέσα ενημέρωσης ανήκουν σε δύο εταιρείες διαχείρισης περιουσίας:

Την BlackRock και την Vanguard.

Οι Φαρμακευτικές καθοδηγούν τις αντιδράσεις για την COVID-19 – όλες εκ των οποίων μέχρι στιγμής, έχουν θέσει σε κίνδυνο αντί να καλυτερέψουν την υγεία του κοινού- και τα γνωστά μέσα ενημέρωσης είναι οι εκούσιοι σύμμαχοι στην διάδοση της προπαγάνδας, ένα ψευδές επίσημο ιστόρημα που παραπλανεί το κοινό και καλλιεργεί το φόβο βασισμένο σε ψέματα.
• Οι Vanguard και BlackRock είναι οι κορυφαίοι δύο ιδιοκτήτες των Time Warner, Comcast, Disney και News Corp,τέσσερις από τις έξι εταιρείες μέσων ενημέρωσης που ελέγχουν το 90% του Αμερικάνικου τοπίου ενημέρωσης.

• Οι BlackRock και Vanguard συγκροτούν ένα μυστικό μονοπώλιο που έχει στην ιδιοκτησία του ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Συνολικά, έχουν συνιδιοκτησία σε 1600 Αμερικάνικες εταιρείες, οι οποίες το 2015 είχαν συνολικά έσοδα 9,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Όταν προσθέσεις στον τρίτο μεγαλύτερο ιδιοκτήτη του κόσμου την State Street, η συνδυασμένη ιδιοκτησία τους περικλείει σχεδόν το 90% όλων των S&P 500 εταιρειών.

• Η Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock. Η Vanguard, από την άλλη, έχει μία μοναδική δομή που κάνει το καθεστώς ιδιοκτησίας της πιο δύσκολα διακριτό, αλλά πολλές από τις πιο παλιές, πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου μπορούν να συνδεθούν με τα κεφάλαια της Vanguard.

Τι έχουν κοινό οι The New York Times και η πλειοψηφία άλλων μεγάλων μέσων ενημέρωσης με τις ΜεγαλοΦαρμακευτικές;

Απάντηση: ανήκουν κατά μεγάλο ποσοστό στο BlackRock και Vanguard Group, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσίας του κόσμου.
Επιπρόσθετα, αποδεικνύεται ότι αυτές οι δύο εταιρείες συγκροτούν ένα μυστικό μονοπώλιο που έχει στην ιδιοκτησία του ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Mortimer “Tim” Buckley, o σημερινός CEO του Vanguard Group.

Mortimer J. Buckley is chairman and chief executive officer of Vanguard.

Previously, he was Vanguard’s chief investment officer, overseeing the company’s internally managed stock, bond, and money market portfolios as well as its investment research and methodology.

Mr. Buckley joined Vanguard in 1991 and has held a number of senior leadership positions, including chief information officer from 2001 to 2006 and head of the Retail Investor Group from 2006 to 2012.

Outside of Vanguard, he served as chairman of the board of Children’s Hospital of Philadelphia from 2011 to 2017.

He holds an A.B. in economics from Harvard College and an M.B.A. from Harvard Business School.

Διαδέχθηκε στο τιμόνι του Ομίλου μια θρυλική φυσιογνωμία, τον John Clifton “Jack” Bogle, Ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο του The Vanguard Group o οποίος ήταν Αμερικανός επενδυτής, μεγαλοπρεπής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος.

Οι μετοχές των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κόσμου ανήκουν στις ίδιες επενδυτικές εταιρείες. Ο ένας ανήκει στον άλλον. Αυτό σημαίνει ότι «ανταγωνίστριες» μάρκες όπως η Coke και η Pepsi δεν ανταγωνίζονται καθόλου, εφόσον οι μετοχές τους ανήκουν στις ίδιες ακριβώς επενδυτικές εταιρείες, επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και σε μερικές περιπτώσεις κυβερνήσεις.

Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν σε μεγαλύτερους επενδυτές. Αυτοί σε ακόμα μεγαλύτερους. Η ορατή κορυφή αυτής της πυραμίδας δείχνει μόνο δύο εταιρείες των οποίων τα ονόματα βλέπουμε συχνά…Είναι οι Vanguard και BlackRock.

Η δύναμη αυτών των δύο είναι πέρα από τη φαντασία σας. Όχι μόνο τους ανήκει ένα μεγάλο μέρος των μετοχών σχεδόν όλων των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και οι μετοχές αυτών που επενδύουν σε αυτές. Αυτό τις δίνει το ολοκληρωμένο μονοπώλιο.

«Ένα ρεπορτάζ του Bloomberg δηλώνει ότι και οι δύο αυτές εταιρείες το 2028 μαζί θα έχουν επενδύσεις στο ποσό των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα τους ανήκουν σχεδόν τα πάντα.»

Ποιοι είναι οι Vanguard;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock από το 2021. Η ίδια η Vanguard, από την άλλη, έχει μία μοναδική εταιρική δομή που κάνει το καθεστώς ιδιοκτησίας της πιο δύσκολα διακριτό. Ανήκει σε διάφορα κεφάλαια, τα οποία με τη σειρά τους ανήκουν στους μετόχους.

Πέρα από αυτούς τους μετόχους, δεν έχει εξωεταιρικούς μετόχους και δεν πουλιέται δημόσια. Όπως αναφέρεται και στο video: “ Στην ελίτ στην οποία ανήκει η Vanguard προφανώς δεν αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτούς που είναι διατεθειμένοι να σκάψουν.

Έρευνες από Oxfam και Bloomberg λένε ότι το 1% του κόσμου έχει στην κατοχή του όσο κατέχει όλο το υπόλοιπο 99% μαζί. Ακόμα χειρότερα, το Oxfam λέει ότι το 82% όλων των χρημάτων που κερδήθηκαν πήγαν σε αυτό το 1%.

«Με άλλα λόγια, αυτές οι δύο επενδυτικές εταιρείες, Vanguard και BlackRock έχουν το μονοπώλιο σε όλες τις βιομηχανίες του κόσμου, που με τη σειρά τους ανήκουν στις πιο πλούσιες οικογένειες του κόσμου, μερικές από τις οποίες είναι βασιλικές και είναι πλούσιες από πριν την Βιομηχανική Επανάσταση.»

Καθώς θα έπαιρνε χρόνο να ψάξει κανείς στα κεφάλαια της Vanguard για να ταυτοποιήσει τους μετόχους, και συνεπώς τους ιδιοκτήτες της Vanguard, μια γρήγορη ματιά δείχνει ότι η Rothschild Investment Corp. και η Edmond De Rothschild Holding είναι δύο τέτοιοι μέτοχοι.

Το video παραπάνω ταυτοποιεί επίσης την οικογένεια των Ιταλών Orsini, την οικογένεια των Αμερικάνων Bush, τη Βρετανική Βασιλική οικογένεια, τους du Pont, τους Morgans, τους Vanderbilts και Rockefellers σαν ιδιοκτήτες.

Οι BlackRock/Vanguard είναι ιδιοκτήτριες Μεγαλοφαρμακευτικών

Σύμφωνα με το Simply Wall Street, το Φεβρουάριο του 2020, οι BlackRock και Vanguard ήταν οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της GlaxoSmithKline, με 7% και 3.5% των μετοχών αντίστοιχα.

Στη Pfizer, η ιδιοκτησία αντιστρέφεται με τη Vanguard να είναι ο κορυφαίος επενδυτής και τη BlackRock ο δεύτερος μεγαλύτερος.

Έχετε υπόψιν σας ότι οι αναλογίες ιδιοκτησίας μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή, καθώς οι εταιρείες αγοράζουν και πουλούν σε καθημερινή βάση, έτσι μη μένετε στα ποσοστά. Η ουσία είναι ότι οι BlackRock and Vanguard, από μόνες τους και συνδυαστικά, έχουν στην κατοχή τους αρκετές μετοχές σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή έτσι ώστε μπορούμε να πούμε ότι εύκολα ελέγχουν και τις Μεγαλοφαρμακευτικές και τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Γιατί αυτό έχει τόση σημασία;

Οι Φαρμακευτικές καθοδηγούν τις αντιδράσεις για την COVID-19 – όλες εκ των οποίων μέχρι στιγμής, έχουν θέσει σε κίνδυνο αντί να καλυτερέψουν την υγεία του κοινού- και τα γνωστά μέσα ενημέρωσης είναι οι εκούσιοι σύμμαχοι στην διάδοση της προπαγάνδας, ένα ψευδές επίσημο ιστόρημα που παραπλανεί το κοινό και καλλιεργεί το φόβο βασισμένο σε ψέματα.

Για να έχουμε οποιαδήποτε πιθανότητα να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είναι οι κεντρικοί παίχτες, από που προέρχονται οι λανθασμένες υπαγορεύσεις, και γιατί αυτές οι ψευδείς ρητορικές δημιουργούνται εξ αρχής.
Όπως σημειώθηκε στο ρεπορτάζ του Global Justice Now’s το Δεκέμβριο του 2020 «Η απαίσια ιστορία των Μεγαλοφαρμακευτικών» απλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις φαρμακοβιομηχανίες- « οι οποίες έχουν ένα μακροσκελή φάκελο προτεραιοποίησης του επιχειρηματικού κέρδους εις βάρους της υγείας του κοινού»- να συνεχίσουν να υπαγορεύουν τον τρόπο αντίδρασης κατά της COVID-19 .

Στο ρεπορτάζ κάνουν αναφορά στην χυδαία ιστορία των επτά κορυφαίων φαρμακευτικών του κόσμου που τώρα αναπτύσσουν και παρασκευάζουν φάρμακα και εμβόλια βασισμένα σε γονίδια κατά της COVID-19, ενώ τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης βοήθησαν να καταπνιγούν οι πληροφορίες για τα έτοιμα και διαθέσιμα παλιότερα φάρμακα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν δείξει υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας κατά της λοίμωξης.

Οι BlackRock/Vanguard έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Όσον αφορά τους The New York Times, από τον Μάιο του 2021, η BlackRock είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με 7,43% των συνολικών μετοχών, ακριβώς μετά την The Vanguard Group, η οποία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό (8,11%)
Εκτός από τους The New York Times οι Vanguard and BlackRock είναι οι κορυφαίοι ιδιοκτήτες των Time Warner, Comcast, Disney and News Corp, τεσσάρων από τις 6 εταιρείες ενημέρωσης που ελέγχουν το 90% του ενημερωτικού τοπίου των ΗΠΑ.

Δεν χρειάζεται να πούμε δε ότι, αν έχεις τον έλεγχο τόσων καναλιών ειδήσεων, μπορείς να ελέγξεις ολόκληρα έθνη με προσεχτικά ενορχηστρωμένη και οργανωμένη κεντρικά προπαγάνδα με τη καλυμμένη με τη μάσκα της δημοσιογραφίας.
Αν γυρίζει το κεφάλι σας ήδη, δεν είστε οι μόνοι. Είναι δύσκολο να περιγράψεις κυκλικές και σφιχτά πλεγμένες σχέσεις με τρόπο ευθύ.

Ο κόσμος της εταιρικής ιδιοκτησίας είναι λαβύρινθος, όπου όλοι μοιάζουν να είναι ιδιοκτήτες όλων, σε ένα βαθμό.
Παρόλα αυτά, το μήνυμα κλειδί που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι δύο εταιρείες ξεχωρίζουν πάνω από όλες τις άλλες, και αυτές είναι οι BlackRock and Vanguard.

Μαζί, σχηματίζουν ένα κρυμμένο μονοπώλιο σε παγκόσμια περιουσίες, και μέσω της επιρροής τους στα κεντρικά μας μέσα ενημέρωσης, έχουν τη δύναμη να χειραγωγούν και να ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, και πως βλέπει όλα τα πράγματα ο κόσμος γενικά.

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η BlackRock το 2018 ανακοίνωσε ότι έχει «κοινωνικές προσδοκίες» από τις εταιρείες στις οποίες επενδύει, ο εν δυνάμει ρόλος της ως κεντρικός κόμβος στη Μεγάλη Επαναφορά και στο σχέδιο «ανάκαμψης μετά τη καταστροφή» δεν πρέπει να παραβλεφθούν.

Προσθέτοντας σε αυτήν την πληροφορία που δείχνει ότι «υπονομεύει τον ανταγωνισμό μέσω της ιδιοκτησίας μετοχών σε ανταγωνίστριες εταιρείες» και « θολώνει τα σύνορα μεταξύ κεφαλαίου και κυβερνητικών υποθέσεων με το να συνεργάζεται στενά με τους ρυθμιστές» κάποιος θα ήταν πολύ πιεσμένος για να μην δει ότι οι BlackRock/Vanguard και οι παγκόσμιοι ιδιοκτήτες τους θα είναι ικανοί να διευκολύνουν την Μεγάλη Επαναφορά και την φερόμενη ως «πράσινη» επανάσταση, όντας και οι δύο κομμάτι του ίδιου σχεδίου πλούτου-κλεψιάς.

Οι BlackRock/Vanguard είναι ιδιοκτήτριες του κόσμου

Ο παραπάνω ισχυρισμός θα γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρος μόλις συνειδητοποιήσετε ότι η επιρροή αυτού του διδύμου δεν περιορίζεται στις μεγαλοφαρμακευτικές και στα μέσα. Το σημαντικό είναι ότι η BlackRock συνεργάζεται στενά με τράπεζες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της U.S. Federal Reserve, η οποία είναι ιδιωτική οντότητα, όχι ομοσπονδιακή. Δανείζει χρήματα στην κεντρική τράπεζα, ενεργεί ως σύμβουλός της και αναπτύσσει το λογισμικό της κεντρικής τράπεζας.
BlackRock/Vanguard also own shares of a long list of other companies,

Οι BlackRock/Vanguard είναι ιδιοκτήτριες μετοχών μιας μεγάλης λίστας από άλλες εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Apple, Amazon, Facebook and Alphabet Inc.

Όπως απεικονίζεται στο γράφημα του δικτύου της ιδιοκτησίας των BlackRock and Vanguard παρακάτω, το οποίο εμφανίστηκε στο άρθρο του 2017 με τίτλο «Αυτές οι τρεις εταιρείες είναι ιδιοκτήτριες της Corporate America» στο The Conversation, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να τις κατονομάσουμε όλες.
Συνολικά, έχουν συνιδιοκτησία σε 1600 Αμερικάνικες εταιρείες, οι οποίες το 2015 είχαν συνολικά έσοδα 9,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Όταν προσθέσεις στον τρίτο μεγαλύτερο ιδιοκτήτη του κόσμου την State Street, η συνδυασμένη ιδιοκτησία τους περικλείει σχεδόν το 90% όλων των S&P 500 εταιρειών.

Ένα παγκόσμιο μονοπώλιο για το οποίο λίγοι γνωρίζουν

Για να αντιληφθείτε την κυρίαρχη επιρροή των BlackRock και Vanguard στην παγκόσμια αγορά, φροντίστε να παρακολουθήσετε το βίντεο διάρκειας 45 λεπτών που εμφανίζεται στην αρχή αυτού του άρθρου. Παρέχει μια περίληψη του κρυμμένου μονοπωλιακού δικτύου εταιρειών Vanguard και BlackRock, και του ρόλου τους στο Μεγάλη Επαναφορά. Ένα δεύτερο πολύ πιο σύντομο βίντεο (παραπάνω) προσφέρει μια πρόσθετη ανασκόπηση αυτών των πληροφοριών.
Πως μπορούμε να συνδέσουμε τις BlackRock/Vanguard -και τις «παγκοσμίστριες» οικογένειες στις οποίες ανήκουν- με την Μεγάλη Επαναφορά; Εξαιρώντας μία δημόσια εξομολόγηση, πρέπει να κοιτάξουμε στις σχέσεις ανάμεσα στις εταιρείες μαμούθ που ανήκουν σε «παγκοσμίστριες» επιχειρήσεις και να αναλογιστούμε την επιρροή που μπορούν να ασκήσουν μέσω αυτών των σχέσεων. Όπως σημείωσε ο Lew Rockwell:

«Όταν η Lynn Forester de Rothschild θέλει η ΗΠΑ να γίνουν μία μονοκομματική χώρα (σαν την Κίνα) και δεν θέλει να περνάνε νόμοι για τις ταυτότητες των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να διαπράττεται περισσότερη εκλογική απάτη για να το πετύχει, τι κάνει?»

Κάνει ένα συνέδριο με τους 100 κορυφαίους CEO και τους λέει να κατακρίνουν δημόσια έναν νόμο κατά της διαφθοράς στην πολιτεία της Georgia ως νόμο «Κατά των Μαύρων» και διατάζει τους πιστούς της CEO να μποϊκοτάρουν την πολιτεία της Georgia, όπως είδαμε να γίνεται με την Coca-Cola και την Major League Baseball ακόμα και με τον σταρ του Hollywood, Will Smith.

Σε αυτό το συνέδριο, βλέπουμε σκιές της Μεγάλης Επαναφοράς, Ατζέντα 2030, την Καινούργια Τάξη Πραγμάτων. Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να βεβαιωθούν, όπως θέλει και ο[Ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus] Schwab το 2030, η φτώχεια, η πείνα, η μόλυνση και η ασθένεια να μην μαστίζουν τη γη.
Για να το πετύχουν αυτό τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν οι φόροι από τις Δυτικές Χώρες να μοιραστούν σε μεγα-επιχειρήσεις των ελίτ για να δημιουργήσει μία ολοκαίνουργια κοινωνία. Για αυτό το σχέδιο, λένε τα Ηνωμένα Έθνη χρειαζόμαστε μία παγκόσμια κυβέρνηση-τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη».

Όπως έχουμε πει σε πολλά προηγούμενα άρθρα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πανδημία της COVID-19 ενορχηστρώθηκε για να φέρει αυτή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων-Την Μεγάλη Επαναφορά- και το 45λεπτο βίντεο στην αρχή του άρθρου κάνει καλή δουλειά εξηγώντας πως έγινε αυτό. Και στην καρδιά όλων αυτών, στην καρδιά προς την κατεύθυνση της οποίας όλος ο παγκόσμιος πλούτος ρέει, βρίσκουμε την BlackRock and Vanguard…”

Aυτό είναι το σενάριο της Πανδημίας που υπογράφει ο Dr. Joseph Mercola και ασπάζεται ο Robert F. Kennedy.

Εκτός από τους Kennedy, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Rupert Murdoch και τα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας του με αιχμή του δόρατος το FOXnews και το Αυστραλιανό SKYnews όλους αυτούς τους μήνες επιμένουν να αναδεικνύουν τις ευθύνες των Gates-Fauci-Daszak στη συγκάλυψη της προέλευσης της πανδημίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποκαλύψεις έχει ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής του FOXnews Τucker Carlson, ο οποίος ζητεί την ποινική δίωξη των Fauci-Daszak.

Έχει σημασία εάν μετά τον Rupert Murdoch και τα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας του προστίθεται και ο Jeff Bezos στο στρατόπεδο εκείνων που τους απασχολεί ο ρόλος του Fauci και του Εργαστηρίου της Wuhan. Kι αυτό γιατί δύο ρεπόρτερς της Washington Post με πρόσφατο βιβλίο τους έρχονται να προσθέσουν νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις επιχορηγήσεις του αμερικανικού δημοσίου προς την μη κερδοσκοπική οργάνωση EcoHealth Alliance, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών ότι είχε στενές σχέσεις και μετέφερε κεφάλαια για έρευνες που διεξήγαγε το εργαστήριο ιολογίας της Wuhan που ερευνάται για το αν αποτέλεσε την πηγή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nightmare Scenario: Inside the Trump Administration’s Response to the Pandemic That Changed History», δύο δημοσιογράφων της Washington Post, των Yasmeen Abutaleb και Damian Paletta, ο Δρ. Anthony Fauci, τον Απρίλιο του 2020, είχε αντιταχθεί στο αίτημα του πρώην Προέδρου Donald Trump να ακυρωθεί μια επιχορήγηση έρευνας στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, του οποίου επικεφαλής είναι ο Βρετανός Peter Daszak.

Όπως αναφέρεται σε ένα απόσπασμα του βιβλίου που δόθηκε στο Fox News, ο Fauci και ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Υγείας (NIH) Francis Collins δεν ήταν σίγουροι ότι η NIH είχε τη νομική δυνατότητα να τερματίσει την επιχορήγηση στη μέση ενός κύκλου προϋπολογισμού. Ο γενικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών κατέστησε σαφές στους Fauci και Collins ότι η παραγγελία προήλθε απευθείας από τον Trump. Η επίπτωση για το αν δεν το έκαναν, αναφέρεται στο βιβλίο, θα ήταν όταν οι δουλειές τους θα ήταν υπό αμφισβήτηση.

Η επιχορήγηση είχε δοθεί στη μη κερδοσκοπική EcoHealth Alliance για τις μελέτες του εργαστηρίου της Wuhan που αφορούσαν το πώς οι κορωνοϊοί μεταπηδούν από μολυσμένες νυχτερίδες στους ανθρώπους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, η EcoHealth Alliance δεν συνεργάζονταν πλέον με το εργαστήριο όταν η NIH έκοψε τα χρήματα.

Ο Trump είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Απριλίου ότι είχε δώσει εντολή στους αξιωματούχους των ΗΠΑ να εξετάσουν εάν τυχόν δολάρια φορολογουμένων θα έπρεπε να πάνε στο Ινστιτούτο της Wuhan για έρευνα και ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση θα ακυρωθεί. Ο Trump ήθελε οι δύο αξιωματούχοι να ανακοινώσουν στις 5 μ.μ. συνέντευξη τύπου στις 24 Απριλίου 2020 ότι η επιχορήγηση είχε λήξει. Ο Fauci και ο Collins ήταν απρόθυμοι.

Πράγματι, στις 24 Απριλίου, το NIH ενημέρωσε την EcoHealth Alliance ότι τα κεφάλαια είχαν τερματιστεί. Μάλιστα, η EcoHealth Alliance ενημερώθηκε να μην ξοδέψει το υπόλοιπο των 369.819 δολαρίων της επιχορήγησης του 2020.

Ο γενικός σύμβουλος του HHS αποφάσισε αργότερα ότι το ινστιτούτο πιθανώς δεν είχε την εξουσία να τερματίσει την επιχορήγηση, οπότε το NIH έπρεπε να το επαναφέρει, αλλά σταμάτησε την πληρωμή. Οι συγγραφείς γράφουν ότι ο μακροχρόνιος φίλος του Fauci, ακτιβιστής του HIV/AIDS, Peter Staley, τον ενθάρρυνε να επιμείνει ενάντια στο αίτημα του Trump, ακόμη και προτείνοντας του να παραιτηθεί.

Ο Staley ανησυχούσε για την πολιτική που εισέβαλλε στην επιστημονική έρευνα. «Θέλετε και οι δύο να παραιτηθούμε για την επιχορήγηση των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων»; Ο Fauci έκανε πίσω. Το βιβλίο αποκάλυψε ότι ο Fauci και ο Collins άκουσαν τις ίδιες συμβουλές από πολλά άλλα μέλη της επιστημονικής κοινότητας. Στη συνομιλία του Fauci με τον Staley, ο ακτιβιστής τελικά έκανε πίσω. «Έχεις δίκιο, έχεις δίκιο», είπε στον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ. «Δεν είναι αυτό για το οποίο θα πρέπει να παραιτηθείς».

Άναυδη η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ παρακολουθεί τον πλέον “συστημικό” παρουσιαστή της χώρας να καταγγέλει ότι τον παρακολουθεί η NSA!

Ο Tucker Carlson ίσως ο παρουσιαστής (FOXnews-ιδιοκτησίας Rupert Murdoch) με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ανάμεσα στις ενημερωτικές εκπομπές στις ΗΠΑ απεκάλυψε ότι ένας πληροφοριοδότης της NSA του παρείχε αποδείξεις ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) τον κατασκοπεύει.

“Χθες ακούσαμε από έναν καταγγέλλοντα την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο οποίος πλησίασε για να μας προειδοποιήσει ότι η NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας) παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες και σκοπεύει να τις διαρρεύσει σε μια προσπάθεια να φιμώσει αυτό το σόου”, ” είπε ο Carlson.

“Ο πληροφοριοδότης, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει, μας επανέλαβε πληροφορίες σχετικά με μια ιστορία που επεξεργαζόμαστε, που θα μπορούσε να προέρχεται μόνο απευθείας από τα κείμενα και τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου. Δεν υπάρχει άλλη πιθανή πηγή για αυτές τις πληροφορίες. Η NSA συνέλεξε αυτές τις πληροφορίες χωρίς να το γνωρίζουμε και το έκανε για πολιτικούς λόγους.

Ο Tucker Carlson είναι ο δημοσιογράφος που με σειρά εκπομπών του στο FOXnews κατήγγειλε τον Fauci για συγκάλυψη της εργαστηριακής προέλευσης του ιού. Δείτε ΕΔΩ. Έκανε αποκαλύψεις για τις σχέσεις Fauci-Daszak και αναρωτιόταν δημόσια μετά την δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Fauci γιατί ο τελευταίος, στη διάρκεια της πανδημίας, επικοινωνούσε τόσο συχνά με τον επιχειρηματία Bill Gates “ο οποίος δεν είναι καν γιατρός” όπως σχολίαζε.


-The Biden administration is spying on is. We have confirmed that. This morning we filed a FOIA request asking for all information that the NSA and other agencies have gathered about this show.”

«Στις 28 Ιουνίου 2021, ο Tucker Carlson ισχυρίστηκε ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες μας και σκοπεύει να τις διαρρεύσει σε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτό το σόου.» Αυτός ο ισχυρισμός είναι αναληθής. Ο Tucker Carlson δεν ήταν ποτέ στόχος πληροφοριών του Οργανισμού και η NSA δεν είχε ποτέ σχέδια να προσπαθήσει να βγάλει το πρόγραμμά του από τον αέρα. NSA has a foreign intelligence mission. Στοχεύουμε ξένες δυνάμεις για τη δημιουργία πληροφοριών σχετικά με ξένες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με περιορισμένες εξαιρέσεις (π.χ. έκτακτη ανάγκη), η NSA δεν μπορεί να στοχεύει πολίτη των ΗΠΑ χωρίς δικαστική απόφαση που επιτρέπει ρητά τη στόχευση. ”
Τhe NSA and Central Security Service said:

“On June 28, 2021, Tucker Carlson alleged that the National Security Agency has been ‘monitoring our electronic communications and is planning to leak them in an attempt to take this show off the air.’ This allegation is untrue. Tucker Carlson has never been an intelligence target of the Agency and the NSA has never had any plans to try to take his program off the air. NSA has a foreign intelligence mission. We target foreign powers to generate insights on foreign activities that could harm the United States. With limited exceptions (e.g. an emergency), NSA may not target a US citizen without a court order that explicitly authorizes the targeting.”

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK