kourdistoportocali.comNews DeskΟ Πούτιν κατακτά το Βόρειο Πόλο και οι υπόλοιποι απλώς παρακολουθούν

Τους πρόλαβε;

Ο Πούτιν κατακτά το Βόρειο Πόλο και οι υπόλοιποι απλώς παρακολουθούν

Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν μία σειρά εγκαταστάσεων και αποθηκών [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Στη δημοσιότητα ήρθαν σήμερα μία σειρά δορυφορικών εικόνων που δείχνουν ότι η Ρωσία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική, λίγες ημέρες μετά από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών με πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων της Μόσχας που ερμηνεύτηκε ως επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Κρεμλίνου.

Οι νέες εικόνες δείχνουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει ανοικοδομήσει και επεκτείνει πολλές εγκαταστάσεις σε όλη την Αρκτική τα τελευταία χρόνια. Από την διάνοιξη διαδρόμων έως την ανάπτυξη πρόσθετων στοιχείων παρακολούθησης και αεροπορικής άμυνας, οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν μια συνεχή προσπάθεια επέκτασης των δυνατοτήτων της Μόσχας στη χερσόνησο Κόλα, κοντά στην πόλη του Μούρμανσκ.

Έπίσης έχουν δημοσιοποιηθεί και φωτογραφίες από υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και οι ειδικοί φοβούνται ότι θα χρησιμοποιηθούν για την τορπίλη Poseidon 2M39, η οποία μπορεί να εκτοξευθεί από ένα υποβρύχιο drone και να φέρει ακόμα και πυρηνικές κεφαλές.

Οι δορυφορικές εικόνες, που ήρθαν στην κατοχή του CNN από την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar, αποκαλύπτουν επίσης στρατιωτικά τζετ και βομβαρδιστικά καθώς και νέα συστήματα ραντάρ κοντά στην Αλάσκα.

«Υπάρχει σαφώς μια στρατιωτική πρόκληση από τους Ρώσους στην Αρκτική», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο CNN. «Αυτό έχει συνέπειες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, κυρίως επειδή δημιουργεί την αίσθηση υπεροχής ισχύος στον Βόρειο Ατλαντικό».

Οι εικόνες αποκαλύπτουν επίσης την ενίσχυση των αεροδρομίων σε διάφορες βάσεις στις αρκτικές ακτές της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι ενώ αυτές οι προσπάθειες βρίσκονται εντός της ρωσικής επικράτειας, η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις βάσεις για να αποκτήσει έλεγχο σε άλλες περιοχές της Αρκτικής. Αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό καθώς ο πάγος λιώνει στην περιοχή λόγω της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι ειδικοί.

«Το λιώσιμο των πάγων κινείται γρηγορότερα από ό, τι οι επιστήμονες είχαν προβλέψει ή πίστευαν ότι θα ήταν δυνατό πριν από πολλά χρόνια», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών. «Θα είναι ένας δραματικός μετασχηματισμός τις επόμενες δεκαετίες όσον αφορά τη φυσική πρόσβαση».

«Η Ρωσία ανακαινίζει τα αεροδρόμια και τις εγκαταστάσεις ραντάρ της σοβιετικής εποχής, κατασκευάζει νέα λιμάνια και κέντρα αναζήτησης και διάσωσης και αναπτύσσει το στόλο πυρηνικών της και συμβατικών παγοθραυστικών της», ανέφερε ο συνταγματάρχης Thomas Campbell, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Επεκτείνει επίσης το δίκτυο πυραυλικών συστημάτων άμυνας και παράκτιας άμυνας, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες κατά της πρόσβασης και της άρνησης περιοχής σε βασικά τμήματα της Αρκτικής», πρόσθεσε.

Πράγματι, τα τρία πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων που έσπασαν τους πάγους την περασμένη εβδομάδα δείχνει ότι η Ρωσία αναπτύσσει το στόλο των παγοθραυστικών της.

Να σημειώσουμε ότι η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Δανία και η Νορβηγία προσπαθούν να διεκδικήσουν κομμάτια της Αρκτικής, καθώς ο συρρικνωμένος πολικός πάγος ανοίγει νέες ευκαιρίες για αξιοποίηση πόρων και άνοιγμα νέων ναυτιλιακών λωρίδων.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Εις το όνομα του πατρός
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!