kourdistoportocali.comNews DeskΟ Νίκος Φίλης απεκάλυψε στον Τάκη Χατζή ότι ο Τσίπρας παρακολουθούσε το κινητό του Πολ Τομσεν (και στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε την επισύνδεση στον Julian Assange)

Βreaking news

Ο Νίκος Φίλης απεκάλυψε στον Τάκη Χατζή ότι ο Τσίπρας παρακολουθούσε το κινητό του Πολ Τομσεν (και στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε την επισύνδεση στον Julian Assange)

Ένας εντοιχισμένος Αριστερός ποτέ δεν παρεμβαίνει τυχαία

Ο Νίκος Φίλης δεν είναι τυχαία φιγούρα. Είναι εντοιχισμένος αριστερός. Πως τοποθετείς μία εντοιχισμένη συσκευή στη κουζίνα; Έτσι ακριβώς εντοιχίστηκε ο Νίκος Φίλης σε αυτό το ρόλο από νεαρά ηλικία. Οι κατά καιρούς παρεμβάσεις του επί κυβέρνησης Σύριζα θα μπορούσαν να του κοστίσουν τη διαγραφή του. Όμως ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν τόλμησε να προχωρήσει στη διαγραφή του. Αμφότεροι γνωρίζουν τους λόγους. Ο Ν.Φ. είναι εντοιχισμένος στο βαθύ στρατόπεδο των λεγεώνων της Αριστεράς στη χώρα μας.

Γράφει η Εργασία

Λίγες ώρες πριν στην διάρκεια της χθεσινής εκπομπής του Tάκη Χατζή στο ONE Channel ο Νίκος Φίλης παραδέχτηκε ότι η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εν επιγνώσει του κ. Τσίπρα παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ τα τηλέφωνα των μελών της τρόικας.

Και όχι μόνο τα παρακολουθούσε αλλά φρόντισε να φθάσουν και στη κατοχή του φίλου του Γιάνη Βαρουφάκη Julian Assange-WikiLeaks.

(Επιστροφή στο παρελθόν)

Την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης προκάλεσε η αποκάλυψη διαλόγου μεταξύ του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αντιπροσωπίας του ΔΝΤ στο κουαρτέτο Ντέλια Βελκουλέσκου αλλά και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, τον οποίον δημοσιεύει σήμερα ο ιστότοπος WikiLeaks.

Είναι χαρακτηριστικό ότι άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου θα μετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυθημερόν, πρωί Σαββάτου, ενόψει και της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση, που αρχίζει το πιθανότερο τη Δευτέρα. Ήδη αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Σύμφωνα με το έγγραφο οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό πρόγραμμα, στις 19 Μαρτίου, οπότε και ο Πολ Τόμσεν διατύπωσε αφενός μεν σχέδιο πίεσης προς την καγκελάριο Μέρκελ ώστε συνδέοντας το χρέος με το προσφυγικό να επιτύχει την ελάφρυνση χρέους που επιδιώκει το Ταμείο και αφετέρου αποκλείει να κάνει ο ίδιος δεκτό «ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται».

Ο διάλογος Τόμσεν-Βελκουλέσκου

Τόσμεν: Το γεγονός για το οποίο ανησυχώ είναι ότι θέτουμε μία ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, τη στιγμή που μπορεί να μην έχουμε συμφωνία εντός της Τρόικας για το πώς να συνεχίσουμε

Βελκουλέσκου: Αλλά Πολ, εσύ το πρότεινες, επομένως είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουμε σε αυτό

Τόμσεν: Πώς μπορούμε να το περάσουμε αυτό; Τι θα κάνουμε;

Βελκουλέσκου: Δεν ξέρω. Φυσικά δε θέλω να επιστρέψω τόσο σύντομα. Δεν πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες ή σε δέκα ημέρες θα μπορεί να σημειωθεί περισσότερη πρόοδος από αυτή που βρισκόμαστε τώρα. Αλλά πιστεύω, ότι σε κάθε περίπτωση θα ήμασταν κολλημένοι στην κατάσταση. Και πιστεύω ότι στην επόμενη αποστολή, τουλάχιστον οι Ευρωπαίοι αυτό σχεδιάζουν… να έχουν μία καταληκτική ημερομηνία, σωστά; Σχεδιάζουν να τελειώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέχρι τις συνομιλίες της Άνοιξης διότι αυτές οι υποτιθέμενες συνομιλίες θα σημειωθούν μέχρι τις συναντήσεις της Άνοιξης. Επομένως, δεν ξέρω. Νιώθω ότι αυτή η πίεση θα επιστρέψει κατά κάποιο τρόπο σε εμάς, έτσι… δεν ξέρω. Δεν βλέπω πώς αυτό θα μπορεί να εξελιχθεί, αλλά θα πρέπει να έρθουμε εδώ σε κάποιο σημείο

Τόμσεν: Αλλά γιατί; Εννοώ, μπορούμε… θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ακόμα συνάντηση όπως αυτή που είχαμε στις Βρυξέλλες και να συμφωνήσουμε πώς να προχωρήσουμε

Βελκουλέσκου: Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, και μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα έγγραφο, αλλά ξέρουμε ότι δε λειτουργεί Πολ, γιατί αυτοί οι τύποι συμφωνούν σε κάτι και μετά την επόμενη ημέρα το εγκαταλείπουν. Το είπαμε ξανά και ξέρουμε ότι δεν κάνουν αυτό που λένε. Απλώς δεν λειτουργεί. Για αυτούς όλα υπόκεινται σε αλλαγή, αν οι αρχές το θέλουν

Τόμσεν: Μπορείς να το αλλάξεις ώστε να μην έχει συγκεκριμένη ημερομηνία; Φερ’ειπείν αρχές Απριλίου;

Βελκουλέσκου: Αυτό θα είναι καταστροφή, αν προσπαθήσω να το κάνω αύριο. Δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε

Τόμσεν: Λοιπόν, σε έχουν ήδη αφήσει να φύγεις, άρα… χαχαχα

Βελκουλέσκου: Πιστεύω Πολ ότι πρέπει να το συζητήσεις (με ανθρώπους) στο δικό σου επίπεδο. Εννοώ ότι θα επανέλθει… πιστεύω… Δεν ξέρω αν μπορούμε να το αποφύγουμε σε αυτό το σημείο

Τόμσεν: Εννοείς να επιστρέψουμε;

Γιατί όμως ο κ. Φίλης προχώρησε σε μία τέτοια παραδοχή; Προφανώς πρώτον γιατί ποντάρει στο έντονο αντιευρωπαικό ρεύμα που φουντώνει εκεί έξω όπως επίσης για να στείλει μήνυμα στον Τσίπρα για τον ρόλο που θα του αναθέσει σε περίπτωση εκλογικής νίκης του κόμματος.

Η ομολογία δια στόματος Νίκου Φίλη αποκαλύπτει την Οργουελιανή υποκρισία των κορυφαίων στελεχών του Σύριζα με κορυφαίο του θιάσου τον κ. Τσίπρα, ειδικά μετά την 17ωρη εκπαίδευσή του.

Όταν η κυβέρνησή του έκανε τις υποκλοπές, όχι μόνο όλα ήταν καλώς καμωμένα αλλά δεν είχε διαρρεύσει και τίποτα! Απολύτως λογικό διότι όλοι τους και στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονταν τη διεθνή θύελλα που θα επακολουθούσε αν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο γνώριζαν ότι οι άνθρωποί τους στις διαπραγματεύσεις παρακολουθούνταν μυστικά.

Μάλιστα ο κ. Φίλης για εκείνες τις παρακολουθήσεις με αλαζονεία δήλωσε στην εκπομπή ότι είναι και υπερήφανος.

Το γεγονός ότι ο Ν.Φ. επέλεξε την εκπομπή του Τάκη Χατζή για τις αποκαλύψεις του δείχνει τόσο τη παρεμβατικότητα του δημοσιογράφου όσο και τη στοχοπροσήλωση του Φίλη στους κανόνες του παιγνιδιού. Ένας από αυτούς είναι η αξιοποίηση των ΜΜΕ που δεν ανήκουν στο χώρο του Σύριζα για να παρεμβάσεις σου.

Ο N.Φ. είναι εντοιχισμένος αξιωματικός στις λεγεώνες της Αριστεράς.

Καλημέρα και καλές επισυνδέσεις…

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK