kourdistoportocali.comNews DeskΟ Κασσελάκης, η 23χρονη Δάφνη Κουρκούτα, το παγκόσμιο χρέος, η Hamas και η ερήμωση του πληθυσμού

-Τόλμα να κοιτάξεις τη Δάφνη κατάματα

Ο Κασσελάκης, η 23χρονη Δάφνη Κουρκούτα, το παγκόσμιο χρέος, η Hamas και η ερήμωση του πληθυσμού

Όπως έγραψε και ο Μακιαβέλι η τύχη είναι με το μέρος των τολμηρών

Τετάρτη 22 Μαίου 2024

Η γνώση φέρνει θλίψη αλλά στη προκειμένη περίπτωση αποτελεί μονόδρομο. Καθώς ζούμε συναρπαστικούς καιρούς η νίκη ανήκει στους τολμηρούς.

Γράφει η Great Reset

Γιατί ο Κασσελάκης δεν τόλμησε να καταδικάσει τη Hamas; Γιατί τα αμερικανικά κολλέγια της elite ασφυκτιούν από αντισημιτσιμό; Γιατί ο ΠΟΥ του διαβόητου Tedros έχει τα ίδια επιχειρήματα αντισημιτισμού με τον Κασσελάκη; Γιατί ο ΟΗΕ του διαβόητου Guterres, εμφανίζεται εξίσου αντισημίτης με τον ΠΟΥ; Ποιος κινεί τα νήματα πίσω από το δήθεν Διεθνές Δικαστήριο το οποίο λίγα 24ωρα πριν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των εκλεγμένων ηγετών μιας δημοκρατικής χώρας; Ποιοι είναι οι χορηγοί του αριστερού ακτιβισμού στο δυτικό κόσμο; Ποιοι είναι οι χορηγοί των σκοτεινών ΜΚΟ; Ποιοι είναι οι χορηγοί των κλόουν του κλίματος όπως η μασκότ του αντισημιτισμού Greta Thunberg;

Ο Κασσελάκης ξέρει. Γνωρίζει τα πρόσωπα (και τα Ιδρύματα) που βρίσκονται πίσω από τη κουρτίνα του χρεοκοπημένου δυτικού κόσμου-307 τρις το παγκόσμιο χρέος.

Ένα χρέος-χρήμα που είναι ταυτόχρονα και εργαλείο παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ο Κασσελάκης γνωρίζει τη σημασία του χρέους. Τη γνωρίζει και ο Μητσοτάκης γι΄αυτό στο πρώτο διάγγελμα της εμβολιαστικής εκστρατείας ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ξεκάθαρα πως το εμβόλιο είναι το χρέος κάθε Έλληνα. Να το κάνει ο κάθε Έλληνας και ο κάθε κοστοβόρος δυτικός ώστε να πεθάνει. Οι ιδιοκτήτες του χρήματος-χρέος έχουν βάλει μπρος τη μηχανή ερήμωσης του πληθυσμού. Έχουν πετύχει νίκες, έχουν υποστεί και στραπάτσα. Ναι, η elite η οποία ορέγεται την ερήμωση του δυτικού πληθυσμού μπορεί να πέτυχε να εμβολιάσει το 72% του παγκοσμίου πληθυσμού αλλά ένα σχεδόν 30% αντιστάθηκε και κάτι μας λέει ότι ανάμεσα σε αυτούς που αντιστάθηκαν υπήρχαν πιο πολλοί άριστοι σε όλους τους τομείς. Λίγοι αλλά Άριστοι. Κάτι σαν τους 300 του Λεωνίδα. Και η elite των παγκοσμιοποιητών είναι πολλά-ηλίθια όμως δεν είναι.

Κατασκεύασαν την planδημία με εργαλείο έναν εργαστηριακό ιό που κατασκεύασε ο Αμερικανός καθηγητής Ralph Baric από κοινού με την Κινέζα Batwoman κατά παραγγελία του deep state το οποίο οργάνωσε και την σχετική προσομοίωση πανδημίας,το περιβόητο EVENT 201 στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη. Την ίδια μέρα που στη Wuhan της Κίνας βρισκόταν σε εξέλιξη η Τελετή Έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων των Στρατιωτικών-μια mini Ολυμπιάδα την οποία αξιοποίησαν ώστε να διασπείρουν τον ιό που προκαλεί τον COVID παγκοσμίως καθώς πάνω από 10 χιλιάδες αθλητές και συνοδοί επέστρεφαν στις 100 και πλέον χώρες προέλευσής τους.

Η planδημία και τα εμβόλια ευθανασίας  COVID-19 είναι ένα από τα εργαλεία ερήμωσης (μείωσης) του πληθυσμού. Οι εκλεγμένοι ηγέτες της Δύσης έλαβαν εντολή να επιβάλουν το αφήγημα της planδημίας από εντολείς οι οποίοι καμάρωναν δημοσίως για τον αριθμό των εκλεγμένων ηγετών που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Ένας από εκείνους που κινούν τα νήματα και η αίσθηση παντοδυναμίας του οποίου τον έκανε να αισθάνεται παγκόσμιος αυτοκράτορας-δυνάστης είναι ο διαβόητος Klaus Schwab ο οποίος εμφανίστηκε -κατά δήλωσή του- Αυτόπτης Μάρτυρας του χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους ενώ για την πανδημία COVID εμφανίστηκε με προφητικές ιδιότητες και με ένα βιβλίο που το είχε έτοιμο από καιρό πριν-όπως η Moderna τα εμβόλιά της.

Τα τελευταία 24ωρα η είδηση για την παραίτησή του κάνει τον γύρο του κόσμου. Όπως και η είδηση της νέας planδημίας, εκείνης της Γρίπης των Πτηνών Η5Ν1 για την οποία ο Bill Gates έχει ήδη έτοιμα τα εμβόλια και οι προπαγανδιστές του τρόμου έχουν λάβει ήδη θέσεις.

Tα πρόσωπα πίσω από τις κουρτίνες δεν είναι ανίκητα. Αυτό το διάστημα παίζουν τα ρέστα τους στην επανεκλογή του Joe Biden_το κατ΄εξοχήν εργαλείο τους χωρίς να σημαίνει ότι ο κωλοτούμπας και απρόβλεπτος Trump αποτελεί απαραίτητα θετική εξέλιξη για την ανθρωπότητα.

Ο Κασσελάκης γνωρίζει ότι οι χορηγοί της Hamas, εκείνοι που έστειλαν τα ναζιστικά τέρατα να σφάξουν και να ακρωτηριάσουν το γεννετήσιο ένστικτο του λαού του Ισραήλ μέσα από μια απάνθρωπη-κτηνώδη σεξουαλική βία είναι οι ίδιοι που εξαπέλυσαν τoν εργαστηριακό ιό και την planδημία εναντίον της ανθρωπότητας.

Γι΄αυτό κάνει αυτές τις άθλιες δηλώσεις για το δήθεν ανθρωπιστικό έργο της Hamas ενώ το παληκάρι δεν έχει βγάλει τσιμουδιά για τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 και για την προέλευση του ιού που προκαλεί τον COVID. O Kασσελάκης εμφανίζεται άτολμος και κλόουν του lifestyle, κλείνει τα μάτια στη Γενοκτονία των εμβολίων που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως κλείνει τα μάτια στις φρικαλεότητες της χορηγούμενης από το deep state Ηamas.

O Kασσελάκης φοβάται να ρισκάρει να του συμβεί ένα εργαστηριακό γεγονός Μαύρου Κύκνου στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας όπως “συνέβη” το Μάτι στον Τσίπρα και τα Τέμπη στον Μητσοτάκη. Οι ανθρωποθυσίες εξευμενισμού των εντολέων είχαν πολλές εμφάνσεις συγκλονιστικών γεγονότων στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Μόνο που δίχως τόλμη δεν έχει δικαίωμα ένας έντιμος άνθρωπος να διεκδικεί δημόσιο πολιτικό αξίωμα. Επιπλεόν ο Κασσελάκης θα πρέπει να γνωρίζει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ποσοστό κάτω του 20% στις ευρωεκλογές του Ιουνίου ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρώτος που θα τον αμφισβητήσει. Για τον Κασσελάκη-και καθώς το deep state-έχει απώλειες είναι μονόδρομος να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας για όσα διαβάσατε μόλις.

Όσο για τον εάν η elite που τους ανήκει το χρήμα-χρέος έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν την ερήμωση του πληθυσμού η θέση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού παραπέμπει στην Αρχαία Σπάρτη και στον Καιάδα. Οι γονείς οφείλουν να φέρουν στον κόσμο παιδιά-πολεμιστές και όχι θύματα. Η ανθρώπινη ιστορία είναι μια ιστορία αίματος. Μία χούφτα μελών της elite κατάφερε να συγκεντρώσει τεράστια δύναμη και να κυβερνά τον κόσμο. Αυτό αντανακλά την δική μας αδυναμία-των δισεκατομμυρίων ηλιθίων και βρεφοποιημένων εκεί έξω.

Δεν μπορέσαμε στη διάρκεια των πολλών τελευταίων αιώνων να αντικαταστήσουμε το δυτικό μοντέλο της οικονομίας το οποίο μας μαλθακοποίησε σε τέτοιο βαθμό ώστε να φθάσουμε στη σημερινή κατάντια έρμαια της άγνοιας για το τι πραγματικά συμβαίνει στο κόσμο και της πανίσχυρης προπαγάνδας που ελέγχει η elite. Δεν θα κάνουμε Δίκες Ηθικής στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Θέλουν να μας σκοτώσουν και εμείς θέλουμε να ζήσουμε όπως είχε πει η Golda Meir. Θέλουν να μας σκοτώσουν γιατί τους κοστίζουμε (κυρίως ο δυτικός πληθυσμός) ακριβά-ιδιαίτερα οι συντάξεις μας. Γι΄αυτό το λόγο οι ηγέτες που αυξάνουν το χρέος των κρατών τους είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες μια και στη συνέχεια αναγκάζονται να υπακούουν στον αφάνισμό μας.

Η Ελλάδα δεν είχε δικαίωμα στο ιλιγγιώδες χρέος που δημιούργησε. Δεν έπρεπε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Οφείλαμε να εκλέγουμε συνετούς ηγέτες και όχι λαικιστές και δημαγωγούς. Τα λεφτά υπάρχουν αλλά ανήκουν σε άλλους οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να χορηγούν δωρεάν γεύματα.

Ο Κασσελάκης γνωρίζει τους χορηγούς της Hamas. Γι αυτό εξαπέλυσε αυτή την αθλιότητα. Γνωρίζει ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα πίσω από τη κουρτίνα που εξαπέλυσαν την planδημία.

Οι χορηγοί της Hamas και οι χειριστές της planδημίας είναι τα ίδια πρόσωπα.

Εάν λοιπόν ο Κασσελάκης θέλει να δημουργήσει ρεύμα υπέρ του, το ρεύμα της αλήθειας ας πάει τις επόμενες ώρες στο σπίτι των γονιών της 23χρονης Δάφνης Κουρκούτα στην Ημαθία η οποία πέθανε μετά από δύο εμβόλια COVID. Aς πάει στο σπίτι όλων όσων πέθαναν από τα εμβόλια ευθανασίας COVID, όλων όσων βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη με turbo καρκίνους, ας μιλήσει για τα 300 και πλέον emails του Fauci που μεθόδευαν την συγκάλυψη της εργαστηριακής προέλευσης του ιού και ας βγάλει τον σκασμό για την κλιματική αλλαγή. Ο θάνατος της 23χρονης Δάφνης Κουρκούτα είναι αποκαλυπτικός της πολιτικής, της μηντιακής και της επιστημονικής σήψης του αντιστοίχου εγχωρίου προσωπικού. Καλούμε τον Κασσελάκη να κοιτάξει κατάματα τη Δάφνη και τους γονείς της. Τις Δάφνες του κόσμου που Πεθαίνουν Ξαφνικά και ας αφήσει τα καραγκιοζιλίκια με τους Λιάγκες και τους Αργυρούς.

Άλλωστε όπως έγραψε και ο Μακιαβέλι η τύχη είναι με το μέρος των τολμηρών. Ιδού η αλήθεια για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ας τολμήσει να μιλήσει τη γλώσσα της.

Τρίτη 21 Μαίου 2024

Αυτή τη φορά η αλήθεια είναι το συμφέρον. Η αλήθεια είναι επιλογή ζωής. Σε ένα κόσμο με 72% εμβολιασθέντες με τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 η μη απόκρυψη της αλήθειας είναι επιλογή ζωής. Ίσως η μοναδική επιλογή ζωής.

Είτε κάποιος είναι μεγαλοεπιχειρηματίας που κάνει μπίζνες με την εκάστοτε κυβέρνηση, είτε μπράβος της νύχτας, είτε φουσκωτός των γηπέδων, είτε δημοσιογράφος, είτε δικηγόρος, είτε αστυνομικός, είτε πράκτορας της ΕΥΠ, είτε περιπτεράς, είτε επενδυτής, είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε ιδιωτικός.

Κάθε οικογένειας και οι φίλοι της οικογένειας πρέπει να επιταχύνουν αυτή την αλήθεια που αφορά τις ζωές των ιδίων και των αγαπημένων τους.

Στη προκειμένη περίπτωση η αλήθεια σώζει.

Το γεγονός ότι η δημοσιογράφος του Mega Ρία Τσοχαντάρη (κεντρική photo) και συνεργάτης του Νίκου Ευαγγελάτου κάποια στιγμή στη ζωή της θα λάβει Βραβείο από το Ίδρυμα Μπότση- είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Το Βραβείο θα της το απονείμει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου του μέλλοντος.

Η Ρία Καφαντάρη λοιπόν, ένα νέο κορίτσι όπως ήταν η 23χρονη Δάφνη Κουρκούτα από τη περιοχή της Βέροιας η οποία πέθανε ξαφνικά-όπως 33 εκατ. Αμερικανοί που έχουν επίσης πεθάνει ξαφνικά. Όπως επίσης και χιλιάδες εμβολιασμένοι Έλληνες με τα ασφαλή και αποτελεσματικά.

Η δημοσιογράφος Ρία Τσοχαντάρη λοιπόν παρουσίασε στο Mega συνέντευξη με τους ταλαίπωρους γονείς της 23χρονης Δάφνης Κουρκούτα.

Στη συνέντευξη που προβλήθηκε δεν υπήρχαν διάλογοι, δεν υπήρχαν οι ερωτήσεις της δημοσιογράφου. Εμφανίστηκαν να μιλάνε μόνο οι γονείς του νεαρού κοριτσιού.

Η δημοσιογράφος Ρία Καφαντάρη με αυτή τη συνέντευξη έβαλε γερή υποψηφιότητα για το Βραβείο Μπότση.

Κι αυτό γιατί είτε δεν έκανε την αυτονόητη ερώτηση-έπειτα από οδηγίες του Νίκου Ευαγγελάτου- είτε σε περίπτωση που έκανε την αυτονόητη ερώτηση και έλαβε καταφατική απάντηση απλά έκανε μοντάζ στο κρίσιμο σημείο.

Η αυτονόητη ερώτηση στους γονείς ενός νέου κοριτσιού γεμάτο υγεία που δεν είχε πάρει ποτέ ασπιρίνη είναι μετά την εμβολιαστική εκστρατεία COVID-19 η εξής>

Είχε κάνει η κόρη σας τα εμβόλια COVID-19;

Αλλά βλέπετε αυτή είναι μια απαγορευμένη ερώτηση για κάποια από τα κανάλια λες και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά ή οι επιχειρηματίες που τους ανήκουν θα αποτελέσουν εξαίρεση εάν η ζωή τους συμπεριλάβει στο ποσοστό 7-10% των εμβολιασθέντων με τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 που παρουσιάζουν βαριές παρενέργειες. Ένα ποσοστό που οι ειλικρινείς ειδικοί εκτιμούν ότι θα αυξηθεί με τη πάροδο του χρόνου.

Η Ρία Τσοχαντάρη λοιπόν έκρινε λογικό να μην υπάρχει κανένα σχετικό απόσπασμα που να αφορά τον εμβολιασμό της Δάφνης.

Από τη συνέντευξη των γονιών της Δάφνης μάθαμε τα εξής>

Η Δάφνη δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας

Σπαρακτικά είναι τα λόγια των γονιών της 23χρονης Δάφνης από την Ημαθία η οποία ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, τονίζοντας πως δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.

Οι γονείς της, μιλώντας στο Mega και την Ρία Τσοχαντάρη για την εκπομπή Live News, αναζητούν απαντήσεις καθώς η κόρη τους δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. «Το παιδί μου έκανε έναν βρόγχο, κοιμότανε. Χτύπησε το ξυπνητήρι να πάει στη δουλειά του και… παρέδωσε, ”έφυγε”. Έπεσε το ξυπνητήρι της κάτω, γύρισε, το έκλεισε. Εμείς ακούσαμε θόρυβο, σηκώθηκα πρώτα εγώ», λέει αρχικά η μητέρα της.

Οι γονείς της περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές με την κόρη τους, όταν το βράδυ της Πέμπτης είχαν μαζευτεί οικογενειακώς στο σπίτι και μιλούσαν για τις καλοκαιρινές διακοπές που έκλεισε η 23χρονη με τον φίλο της. «Ήρθε την Πέμπτη το βράδυ, χαρούμενη, είχε κλείσει τα εισιτήρια να πάει Πάρο 6 Αυγούστου. Γελούσαμε, αγκαλιαζόμασταν, χορεύαμε», λέει ο πατέρας της.

Τίποτα δεν έδειχνε πως μέσα σε λίγες ώρες, ξημερώματα Παρασκευής, το 23χρονο κορίτσι θα «έφευγε» τόσο αναπάντεχα. «Να χορεύει, να διασκεδάζει, να μιλάει με τη μαμά της, να μιλάει με τη γιαγιά της, να πέφτει να κοιμηθεί και την Παρασκευή να σηκωθεί έτσι; Να χτυπήσει το ξυπνητήρι, να το κλείσει και να κάνει μια… και να μην ανοίξει ξανά τα μάτια; Μιλάμε για τρέλα», συμπληρώνει ο πατέρας της.

«Δεν είχε σύμπτωμα. Το παιδί μου δεν έπαιρνε ποτέ ούτε ασπιρίνη. Ήταν ένα παιδί, δύο μέρες πριν με τον μπαμπά της ”πάλευε”, τόσο δυνατό παιδί ήτανε. Έχω δύο διαμάντια, δύο κορίτσια, τα σπουδάσαμε με τα καλύτερα», αναφέρει η μητέρα της η οποία την βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της. «Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο από τη Βέροια, το παιδί… Τη σηκώσαμε εμείς με τα χέρια και τη μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας. Πέσανε, αλήθεια, όλοι επάνω της. Ήρθε αμέσως ειδική ομάδα, τη διασωλήνωσαν. Απλά ήθελε ειδικό γιατρό για μένα, δεν υπήρχε τώρα. Μας είπαν εκ πρώτης, πνευμονικό οίδημα αλλά περιμένουμε τώρα τα τελικά αποτελέσματα».

«Δεν ήταν απλά κούκλα, ήτανε πεντάμορφη. Είχε πάρει αυτοκίνητο πριν 2,5 μήνες, ήταν χαρούμενη. Το προηγούμενο βράδυ γελούσε μέχρι τη 1 παρά τέταρτο. Γελούσε. Ας έλεγε ”μαμά πονάω”. Τίποτε, τίποτε… Πήγαμε, ξαπλώσαμε και ”έφυγε”», συμπληρώνει.

«Ούτε χάπι έπαιρνε, ούτε πόνο να έχει στο στήθος, ούτε τίποτα. Δεν μας είπε ποτέ τίποτα. Ήταν ευτυχισμένη, ήταν χαρούμενη, θα έφευγε με το αγόρι της διακοπές. Χρυσάφι, μάλαμα. Ένα παιδί που δεν έπρεπε να ”φύγει”. Είχε να δώσει πολλά, βοηθούσε και τους άλλους. Μιλάμε για τέτοιο παιδί», λέει ο πατέρας της.

Ωσπου έκανε δύο μονοδοσικά (!) εμβόλια της Johnson & Johnson!

Αντιγράφουμε την ακόλουθη ανάρτηση του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη

ΟΧΙ !!!
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΡΑΓΙΖΟΥΝ ΚΑΡΔΙΕΣ !!!
ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ !!!
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΘΛΙΨΗ !!!
ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΤΕΛΕΣ !!!
ΚΑΙ της 23χρονης Δάφνης ,
που πέθανε “ΞΑΦΝΙΚΑ” ,
χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ !!!
“ΟΥΤΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ” ,
έλεγαν συντετριμμένοι οι γονείς της Δάφνης.
Γιατί εγώ ,
ΝΑΙ ,
μπορεί να τα ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΛΑ ,
γιατί ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ,
ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ !!!
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ;;;
ΕΚΕΙ !!!
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ !!!
Υ.Γ. Ε, θα ρωτήσω !
ΝΑΙ !
Μήπως είχε κάνει δύο δόσεις του …μονοδοσικού;
ΡΩΤΑΩ !
Γιατί ΑΥΤΟ μαθαίνω !
Λοιπόν…;
Δολοφόνοι…
Υ.Γ. Στον εισαγγελέα ΑΥΤΟΝ ήμουν σήμερα…
Θα γίνει ΚΟΛΑΣΗ…

Ρία Τσοχαντάρη> Και την Πάρο είδε και έναν σπουδαίο δάσκαλο δημοσιογραφίας συνάντησε στη καριέρα της

Κι εάν η 24χρονη Δάφνη Κουρκούτα δεν πρόλαβε να περάσει τις διακοπές της στη Πάρο, δεν συνέβη το ίδιο με την δημοσιογράφο Ρία Τσοχαντάρη η οποία στάθηκε διπλά τυχερή. Και την Πάρο είδε και έναν σπουδαίο δάσκαλο δημοσιογραφίας συνάντησε στη καριέρα της.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2023 όταν η “δυναμική δημοσιογράφος” Ρία Τσοχαντάρη θα προστίθετο στο δυναμικό του Νίκου Ευαγγελάτου μετά από 3 χρόνια παραμονής στο πλευρό της Ζήνας Κουτσελίνη.

-Πεθαίνουν σερί. Και όχι μόνο πεθαίνουν αλλά παθαίνουν και αναπηρίες!!!

Τρίτη 21 Μαίου 2024

Xρειάστηκε να μιλήσουμε με 4 διαφορετικούς οδηγούς ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που συναντήσαμε σήμερα Τρίτη 21 Μαίου στους δρόμους της Αθήνας.

Η ερώτησή μας ήταν εάν υπάρχει αύξηση των περιστατικών θανάτου στους εμβολιασμένους συμπολίτες μας με τα εμβόλια COVID-19. Kάναμε την ίδια ερώτηση και σε τραυματιοφορείς ασθενών σε Νοσοκομεία της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ το οποίο περιέργως δεν μπορεί να σκεφθεί σχεδόν κανείς αρχισυντάκτης ειδήσεων στα ιδιωτικά κανάλια.

Οι απαντήσεις που πήραμε από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής των παρενεργειών από τα εμβόλια COVID-19 ήταν αναμενόμενες για μας-σοκαριστικές όμως για το γεγονός αυτό καθευατό.

Ο οδηγός κατέβασε το τζάμι καθώς τον πετύχαμε σταματημένο σχεδόν στο φανάρι.

-Πεθαίνουν σερί. Και όχι μόνο πεθαίνουν αλλά παθαίνουν και αναπηρίες!!!

Δεν προλάβαμε να τον ρωτήσουμε τι είδους αναπηρίες εννοοούσε αλλά υποψιαζόμαστε την απάντησή του

-Κάθε είδους…

Αυτή είναι η εικόνα από τη πρώτη γραμμή του εμβολιαστικού μετώπου με τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια COVID-19, μιας εμβολιαστικής εκστρατείας που καθώς περνάει ο χρόνος ακόμη και οι ίδιοιοι εμβολιασθέντες διαπιστώνουν ότι επρόκειτο για μία σπονδή των εκλεγεμένων ηγετών της Δύσης αλλά και όσων βρίσκονται επικεφαλής στα κόμματα της αντιπολίτευσης προς το δίδυμο Klaus Schwab και Bill Gates που ανέλαβε εργολαβικά την προώθηση των σχετικών εμβολίων.
Μάλιστα οι Έλληνες πολιτικοί μετά την προτροπή από μέρους τους προς τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να αποκτήσουν την ελευθερία τους από τα βάρη του παρόντος κόσμου εμφανίζονται ανήσυχοι για την εκτόξευση των αδοκήτων μετοικήσεων και πήραν μια πραγματικά συγκινητική πρωτοβουλία.

Καθώς οι καρδιές εκεί έξω ραγίζουν με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, οι πολιτικοί αρχηγοί και η Πρόεδρος ετοιμάζουν μια πρωτόγνωρη έκπληξη στους Έλληνες ψηφορόρους ενόψει των εκλογών.

Όπως μεταδίδει η συντάκτριά μας κ. Great Reset με πρωτοβουλία του προεδρίου της Βουλής έχει ήδη ενοικιασθεί ένα ειδικό VAN στο οποίο σε τακτά διαστήματα θα επιβιβάζονται οι εγχώριοι πολιτικοί αρχηγοί όπως οι κ.κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας και φυσικά η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι προαναφερθέντες πρωταγωνίστησαν στις παροτρύνσεις προς τους πολίτες ώστε να λάβουν τα εμβόλια COVID-19.

Στο τιμόνι του VAN θα κάθεται ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν Κλιματικής Κρίσης κ.Βασίλης Κικίλιας ο οποίος αναδεικνύεται σε επιδέξιο σημαιοφόρο της Ατζέντας ερήμωσης του πληθυσμού 2030.

Το VAN θα περνάει πόρτα πόρτα στα σπίτια των ελληνικών οικογενειών που έχασαν τους εμβολιασμένους ανθρώπους τους ώστε οι πολιτικοί μας μέσα από αυτή την μοναδική για τα χρονικά της μεταπολίτευσης επίδειξη μεταμέλειας να συλληπηθούν τους συγγενείες των θυμάτων των εμβολίων ευθανασίας COVID-19 και συνάμα να τους ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για τις απώλειες των ανθρώπων τους μετά τις δικές τους παροτρύνσεις.

Οι πολιτικοί μας ηγέτες φέρονται αποφασισμένοι να περάσουν πόρτα-πόρτα σε κάθε πόρτα οικογένειας που έχει χάσει τον άνθρωπό της από τα σχετικά εμβόλια καθώς η AZ απέσυρε το ασφαλές της και η Pfizer ξεκίνησε τις συγνώμες ενόψει πιθανής Δίκης Νυρεμβέργης.

Εξίσου αποφασισμένος φέρεται να είναι και γνωστός Έλληνας εκδότης ο οποίος ετοιμάζει την ημερήσια εφημερίδα με το όνομα Πέθανε Ξαφνικά.

Το αρχείο της συγκεκριμένης εφημερίδας η οποία θα δημοσιεύει τις απώλειες και την ιστορία του οικογενειακού δένδρου των θυμάτων θα αποτελέσει ένα ιστορικό αρχείο-ντοκουμέντο χρήσιμο για την όποια συνέχεια του έθνους και του ελληνικού κράτους (δύσκολο το βλέπουμε).

Η εν λόγω εφημερίδα θα είναι ο καθρέφτης της ξιπασιάς του εγχωρίου πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης το οποίο αφού διασπάθισε όλα τα κοινοτικά πακέτα, απογείωσε το δημόσιο χρέος στα 400 δις ευρώ κατέληξε να υπακούσει στις εντολές των ιδιοκτητών του χρήματος για την ερήμωση των χρεοκοπημένων-και δώστου εμβόλια των -70 βαθμών.

Τι απέγιναν εκείνα τα ψυγεία του Χαρδαλιά;

Στο μεταξύ η είδηση του θανάτου της 23χρονης Δάφνης Κουρκούτα έχει βυθίσει στο πένθος την περιοχή της Αλεξάνδρειας και ολόκληρη την Ημαθία.

Ραγισμένες Καρδιές. Σαν τη καρδιά της 23χρονης Δάφνης

Ειδικότερα, η Δάφνη έχασε τη ζωή της το πρωί της Παρασκευής 17/5, ύστερα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Το πρωί της Παρασκευής, η Δάφνη ξύπνησε με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε σχεδόν αμέσως. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Verianet.gr, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η ανακοπή καρδιάς αναφέρεται ως η αιτία θανάτου της άτυχης κοπέλας

Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Οι φίλοι της Δάφνης την αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια στα social media, εκφράζοντας τη θλίψη και την οδύνη τους για την απώλεια. Συλλυπητήρια μηνύματα πλημμυρίζουν το διαδίκτυο, ενώ οι σκέψεις όλων μας είναι με την οικογένειά της.

Πέθανε Ξαφνικά και ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας Ανδρέας Ρηγόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε προδωμένος από την καρδιά του ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας Ανδρέας Ρηγόπουλος

Ο ιδιοκτήτης του Καραμελόκοσμου, έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο κατάστημά του στην οδό Κορίνθου.

Ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία.

Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και αμέσως έφθασε στην οδό Κορίνθου η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό, υπεβλήθη σε ΚΑΡΠΑ και διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ.

Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο αιφνίδιος θάνατος του προκάλεσε σοκ και βαθιά θλίψη στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας και σε όσους τον γνώριζαν.

Δημήτρης Κόκοτας> Σχεδόν 2 μήνες σε κατάσταση Michael Schumacher

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» αναφέρθηκε στην υγεία του τραγουδιστή τονίζοντας ότι χρειάζεται ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσει και να αποκατασταθεί η υγεία του.

(Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το Κουρδιστό Πορτοκάλι ο Δημήτρης Κόκκοτας έχει λάβει ένα τρύπημα με εμβόλιο της Pfizer)

«Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή έχει τη δική του αναπνοή. Αντιδρά στα επώδυνα ερεθίσματα, αλλά θέλει αρκετό χρόνο για να μιλήσει και να αποκατασταθεί η υγεία του. Δεν έχει καμία σημασία πόσος χρόνος πέρασε. Σε αυτές τις καταστάσεις, αυτά τα περιστατικά, ο κάθε οργανισμός είναι ιδιαίτερος. Πάντα είναι υπέρ των ασθενών ο χρόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Πριν από λίγες ημέρες η αδερφή του τραγουδιστή μιλώντας σε εκπομπή του ALPHA είχε δηλώσει ότι:

«Πήγαμε και τον είδαμε, είναι λίγο καλύτερα. Αύριο πάλι θα είναι ακόμη καλύτερα. Δεν υποστηρίζεται μηχανικά πλέον. Σιγά σιγά όλα γίνονται».

Μάλιστα η Έλλη Κόκοτα είχε τονίσει πως: «Θα εξαρτηθεί από εκείνον και από τους γιατρούς του το πότε θα βγει από την εντατική. Θα αποφασίσουν εκείνοι. Μόλις τον δουν ότι είναι καλύτερα, θα τον βγάλουν. Από ό,τι μας λένε και οι γιατροί, όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείτε».

Οι χορηγοί της Hamas και του αντισημιτισμού

Για το Ολοκαύτωμα της 7ης Οκτωβρίου η γνωστή elite της Δύσης δείχνει μία σχεδόν παγερή αδιαφορία. Οι εικόνες που θα δείτε στη συνέχεια δεν επιτρέπουν ουδεμία αμφιβολία γι΄αυτό που συμβαίνει στη Δύση και για όσα στο κοντινό μέλλον προδιαγράφονται.

Ο Λευκός Οίκος (και ο Blinken) απαιτεί να σταματήσει το Ισραήλ να πολεμά-κάτι τέτοιο θα έκανε τους εχθρούς του στραφούν εναντίον του με μεγαλύτερο μένος και να επαναλάβουν πολλές φορές το Ολοκαύτωμα της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Το Ισραήλ έχει μόνο μία επιλογή από εδώ και στο εξής. Να πολεμήσει έως την εξάλειψη του τελευταίου Ισλαμιστή και αυτό θα πράξει.

Δείτε ΕΔΩ το γιατί.

Ο Λευκός Οίκος θέλει οι πολίτες να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας και θέλει ο πόλεμος να οδηγήσει σε μια πολιτική διαδικασία προς ένα παλαιστινιακό κράτος. Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου καθώς η σχεδόν ύποπτη σιγή του deep state για όσα βίωσε εν έτει 2023 ο λαός του Ισραήλ θα μπορούσε να φωτογραφίζει τους εμπνευστές του. Την ίδια στιγμή οι εικόνες που δημοσιεύουεμε από τον ισραηλινό ιστότοπο saturday-october-seven.com θα πρέπει να σημάνουν συναγερμό στους εφησυχασμένους πολίτες της Ευρώπης για τον ρόλο της ηγετών της Δύσης οι οποίοι ανοίγουν τα σύνορα στις ορδές των ισλαμιστών εισβολέων. Το Ισραήλ αποτελεί τη πρώτη γραμμή άμυνας της Δύσης. Είναι θέμα επιβίωσης να το συνειδητοποιήσουμε άμεσα. Όσο πιο άμεσα γίνεται.

Ενώ αυτά συμβαίνουν στο Ισραήλ, στο Harvard τη καρδιά της συγκεκριμένης αμερικανικής elite, οι Εβραίοι σπουδαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανές μίσος, ενώ ο Elon Musk με απανωτές αναρτήσεις στο Twitter προειδοποιεί τους Αμερικανούς για τους μετανάστες εισβολείς που θα φθάσουν “ακόμη και στο σπίτι σου” καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μείωση του λευκού δυτικού πληθυσμού.

Μετά την παραίτηση της Claudine Gay από την προεδρία του Ηarvard στις 2 Ιανουαρίου, φοιτητές του Ηarvard αναφέρουν ότι η ανώνυμη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Sidechat της πανεπιστημιούπολης έχει πλημμυρίσει από ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο απροκάλυπτου αντισημιτισμού.

Το Sidechat απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες στην πλατφόρμα του Ηarvard να έχουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ηarvard — πράγμα που σημαίνει ότι ενώ όλες οι αφίσες είναι ανώνυμες, πρέπει να προέρχονται από τρέχοντες προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, φοιτητές συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, απόφοιτους, καθηγητές ή προσωπικό.

Τα σχόλια είναι πλημμυρισμένα από καθαρό μίσος κατά των Εβραίων.

Ο απόφοιτος του Harvard Divinity School, Shabbos Kestenbaum, δήλωσε στους Times of Israel ότι θεωρεί ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι οι θεωρίες συνωμοσίας και το μίσος των Εβραίων εμφανίζονται σε μια διαδικτυακή κοινότητα που αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές του Ηarvard, οι οποίοι υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν μέρος της ακαδημαϊκής elite.

«Στην εφαρμογή Sidechat, οι άνθρωποι βγάζουν τις μάσκες τους», είπε ο Kestenbaum. «Δεν πρόκειται πλέον για «πλαίσιο» ή αντισιωνισμό: είναι έντονο μίσος για τους Εβραίους».

Ο αντισημιτισμός ήταν ήδη σε έξαρση στο Ηarvard και σε άλλα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω έξαρσης του ακτιβισμού κατά του Ισραήλ μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία χιλιάδες τρομοκράτες υπό την ηγεσία της Ηamas δολοφόνησαν βάναυσα 1.200 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ και απήγαγαν περίπου 240 ακόμη στο Λωρίδα της Γάζας.

Η Gay, η πρώτη μαύρη πρόεδρος του Ηarvard και με τη μικρότερη θητεία, αρνήθηκε να πει ξεκάθαρα ότι οι εκκλήσεις στην πανεπιστημιούπολη για γενοκτονία των Εβραίων αποτελούν παραβίαση της πολιτικής συμπεριφοράς του σχολείου της κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο στις 5 Δεκεμβρίου 2023 για τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη. Παραιτήθηκε μόλις ένα μήνα αργότερα, στο επίκεντρο πολλών αντιπαραθέσεων που αφορούσαν την κατάθεσή της, την απάντησή της στον αντισημιτισμό της πανεπιστημιούπολης και τους ισχυρισμούς για λογοκλοπή που εμφανίστηκαν μετά την κατάθεσή της.

Ο Kestenbaum, ο οποίος είναι Ορθόδοξος Εβραίος, είπε ότι η επιστολή παραίτησης της Gay και το επακόλουθο άρθρο στους New York Times σχετικά με την παραίτηση – κανένας από τους οποίους δεν ανέλαβε ούτε την ευθύνη για οποιαδήποτε αδικοπραγία ή οποιαδήποτε ρητή θέση κατά του αντισημιτισμού – ήταν γεμάτη ασάφεια ως προς το η αιτία της παραίτησής της και έτσι άνοιξε την πόρτα «για κάθε είδους κερδοσκοπία και μίσος».

World Health Organisation headquarters in Geneva, designed by architects Berrel Berrel Kräutler

 

Ο Ραβίνος Hirschy Zarchi, ο οποίος διευθύνει το Harvard Chabad House, είπε ότι πολλοί Εβραίοι φοιτητές δικαίως «ταρακουνιούνται» από τα αντισημιτικά σχόλια και τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο Sidechat.

Οι μαθητές φοβούνται ότι ζουν ανάμεσα σε ανθρώπους που επιθυμούν και καλούν και γιορτάζουν το θάνατο των Εβραίων.

«Στον ρόλο μου ως ραβίνου σε Εβραίους φοιτητές του Harvard, είμαι μια διεύθυνση στην οποία έρχονται τακτικά για να εκφράσουν τη φρίκη τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τον φόβο τους, ότι ζουν ανάμεσα σε ανθρώπους που επιθυμούν και καλούν και γιορτάζουν το θάνατο των Εβραίων», είπε ο Zarchi, σημειώνοντας ότι του στέλνονται τακτικά παραδείγματα μίσους στο Sidechat από Εβραίους μέλη της κοινότητας.

Τα βήματα που αναφέρονται περιλαμβάνουν την προώθηση δείγματος περιεχομένου Sidechat στο Αστυνομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Ηarvard για να διαπιστωθεί εάν τυχόν δημοσιεύσεις συνιστούν άμεσες απειλές που δικαιολογούν ενέργειες επιβολής του νόμου, καθώς και επικοινωνία με την ηγεσία του Sidechat.

Το Sidechat διευθύνεται και δημιουργήθηκε από την Flower Ave Inc, ένα στούντιο προγραμματιστών εφαρμογών για κινητά που δημιούργησε επίσης το YikYak, μια άλλη ανώνυμη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Οι κοινοτικές οδηγίες του αναφέρουν ότι ο ιστότοπος δεν “επιτρέπει περιεχόμενο που διαιωνίζει την καταπίεση περιθωριοποιημένων κοινοτήτων προωθώντας διακρίσεις (ή μίσος προς) ορισμένες ομάδες ανθρώπων” ή “επιτρέπει οτιδήποτε θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως εκφοβισμός ή παρενόχληση, τόσο προς άτομα και ομάδες».

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Daniel Kelley, διευθυντής στρατηγικής και λειτουργιών της Anti-Defamation League για το Κέντρο Τεχνολογίας και Κοινωνίας, θεωρεί την πλατφόρμα, και όχι τα ιδρύματα που τη χρησιμοποιούν, υπεύθυνη για επικίνδυνο περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτήν.

«Δεν είναι πρόβλημα του Harvard, κατά μία έννοια – είναι πρόβλημα Sidechat», είπε ο Kelley στους Times of Israel.

«Η διασφάλιση της περιεκτικότητας και φιλόξενης κοινότητας στο Harvard είναι κάτι που το Harvard θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει, αλλά αν μιλάτε για το πρόβλημα του μίσους που διαδίδεται σε μια πλατφόρμα τρίτου μέρους… Λοιπόν, υπάρχει ένας ρόλος για το Harvard για να υποστηρίξει το Sidechat να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών τους, αλλά η τελική ευθύνη για τη διάδοση του μίσους στην πλατφόρμα βρίσκεται στην ίδια την πλατφόρμα».

«Πρέπει να δημιουργήσουν κανόνες, να τους τηρήσουν και να τους επιβάλουν όταν οι άνθρωποι βιώνουν μίσος», είπε η Kelley, σημειώνοντας ότι η ADL βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με το Sidechat «για να κλιμακώσει τα παράπονα περιεχομένου και να προσπαθήσει να εκπαιδεύσει την πλατφόρμα σχετικά με τη φύση των εμπειριών των ανθρώπων. .»

Το Sidechat δεν απάντησε στα αιτήματα των Times of Israel για σχολιασμό.

Ανεξάρτητα από το εάν η πλατφόρμα είναι τελικά υπεύθυνη ή όχι, όσοι βρίσκονται στο έδαφος θέλουν να δουν μια πιο προορατική προσέγγιση από τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στην αντισημιτική παρενόχληση στο Harvard, είτε στο διαδίκτυο είτε στην πανεπιστημιούπολη. Μιλάμε με διάφορα μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου, προτρέποντάς τους να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αντισημιτισμό και να προστατεύσουν τους Εβραίους φοιτητές και είμαστε εδώ για φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη», δήλωσε ο Ραβίνος Getzel Davis, ραβίνος της πανεπιστημιούπολης στο Harvard Hillel.

Ο Zarchi συμφώνησε, προσθέτοντας ότι οι Εβραίοι φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να αναφέρουν ενεργά το αντισημιτικό μίσος που βλέπουν να εμφανίζεται στην πλατφόρμα για να παρέχουν μια πληρέστερη εικόνα του εύρους του προβλήματος.

-Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να το αναφέρουν στους διαχειριστές του Harvard γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τη νοοτροπία των μελών της κοινότητας του Harvard και να κατανοούν πώς σκέφτονται, ενεργούν και δημοσιεύουν οι φοιτητές, ώστε να καταλάβουν τι ρόλο μπορούν να παίξουν ως πανεπιστήμιο.

Προς το παρόν, το διαδικτυακό μίσος συνεχίζει ανεξέλεγκτο, αφήνοντας τους μαθητές να φοβούνται ότι ένας σημαντικός -αλλά μέχρι στιγμής μη επαληθεύσιμος- αριθμός συμμαθητών τους τρέφει μια σιγανή εχθρότητα προς τους Εβραίους που απειλεί να βράσει ανά πάσα στιγμή.

«Ως Εβραίος φοιτητής, δεν αισθάνομαι ασφαλής να επιστρέψω στην πανεπιστημιούπολη σε δύο εβδομάδες από τώρα», είπε ο Kestenbaum.

Ποιοι είναι οι χορηγοί του αντισημιτισμού;

Ποιός είναι όμως ο χορηγός του αντισημιτικού μίσους στο δυτικό κόσμο και γιατί ο μαρτυρικός λαός του Ισραήλ για μια ακόμη φορά στην Ιστορία του υπήρξε στόχος της ίδιας elite και των Ιδρυμάτων-Ινστιτούτων της η οποία αιώνες τώρα ορέγεται τη παγκοσμιοποίηση με έναν απολύτως ελεγχόμενο πληθυσμό (όχι πάνω από 2 δις) στον οποίο οι κοστοβόροι δυτικοί θα αποτελούν την μειοψηφία. Το επχείρησαν τους δύο προηγουμένους παγκοσμίους πολέμους όπως επίσης και στην κατασκευασμένη πανδημία της Ισπανικής γρίπης όταν εμβολίασαν τον αμερικανικό στρατό. Η ισπανική γρίπη δεν ήταν παρά μία ακόμη απόπειρα ερήμωσης του πληθυσμού.

Γιατί το Ισραήλ και γιατί τον ισραηλινό λαό;

Ο λαός του Ισραήλ εντός του κράτους του Ισραήλ αλλά και οι Εβραίοι απανταχού της γης αποτελούν τις Θερμοπύλες της Δύσης κατά του Ισλαμισμού. Καθώς στόχος είναι ο θάνατος της παραδοσιακής δυτικής οικογένειας που αναπαράγεται (και διογκώνει το παγκόσμιο χρέος), ο λαός του Ισραήλ βρίσκεται ψηλά στη λίστα της ερήμωσης. Οι Ισραηλινοί υπερασπίζονται την οικογένεια και συνήθως αποκτούν τουλάχιστο 3 παιδιά.

‘Ενας ακόμη λόγος που ο μαρτυρικός λαός του Ισραήλ αλλά και οι Εβραίοι βρίσκεται στο στόχο της συγκεκριμένης elite των ευγονιστών είναι γιατί κάποια από τα μέλη της είναι ομόθρησκοι (κυρίως Ashkenazi Εβραίοι) μόνο που κατ΄ομολογία τους “κρατάνε την αγάπη για την οικογένειά τους” και όχι για τους ομοθρήσκους τους στο σύνολό τους. Θυσιάζουν λοιπόν ιστορικά τους ομοθρήσκους τους ώστε οι οικογένειές τους να διατηρήσουν τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως της δυτικής με εργαλείο το χρήμα και το χρέος.

Είναι οι ίδιοι που οι συμπτώσεις δείχνουν εκείνοι που έστειλαν τα τέρατα της Ηamas να σφαγιάσουν τον λαό του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023 και στη συνέχεια η ίδια elite χορήγησε τις διαδηλώσεις αντισημιτισμού και τη σχετική προπαγάνδα που συγκλονίζει τα αμερικανικά πανεπιστήμια της elite.

Eίναι η ίδια elite η οποία σπάνια τοποθετεί σε θέσεις ηγεσίας λευκούς str8 δυτικούς, άνδρες και γυναίκες αλλά επιλέγει όλες τις υπόλοιπες φυλές και ερωτικές επιλογές. Είναι η ίδια elite που ανοίγει τα σύνορα της Δύσης για να καλωσορίσει το στρατό των νέων μεταναστών. Είναι η ίδια elite που χρησιμοποιεί την LGTBQ και τις λοιπές κοινότητες εναντίον της παραδοσιακής δυτικής οικογένειας. Είναι η ίδια elite που επιδιώκει να θανατώσει τις αγελάδες του πλανήτη με το επιχείτημα ότι πέρδονται και ανεβάζουν θερμοκρασία της γης γι΄αυτό πρέπει να τις θανατώσουμε και να αγοράζουμε το κρέας του Bill Gates, και να εμβολιαζόμαστε με τα εμβόλια που εκείνος μας υποδεικνύει χωρίς καν να είναι επιστήμονας γιατρός.

Αλήθεια πόσο μαλθακός έχει καταντήσει ο δυτικός πληθυσμός ώστε να δέχεται τέτοιου είδους επιχειρήματα;

Σε έναν πλανήτη που 8 δις άνθρωποι καταλαμβάνοντας 1 τμ ο καθένας (όρθιοι) χωράμε στη Κρήτη αυτή η elite που κατασκευάζει πλέον όλα τα “φυσικά φαινόμενα” για να πουλήσει το αφήγημα του κλίματος, αυτή η elite που επιζητεί την υποταγή των ηγετών με ανθρωποθυσίες και φαινόμενα Μαύρου Κύκνου ως αποδείξεις, αυτή η elite επιχειρεί να πείσει τον καθένα εκεί έξω ότι πρέπει να πεθάνει για να σωθεί ο πλανήτης ενώ το μόνο που επιδιώκουν να διασώσουν είναι την διαχρονική διακυβέρνηση του κόσμου με εργαλείο το χρήμα το οποίο δεν πρέπει να απαξιωθεί γιατί σε αυτή τη περίπτωση θα απωλέσουν την δυνατότητα ελέγχου του κόσμου.

Ο μαρτυρικός λαός του Ισραήλ αλλά και οι Εβραίοι στο σύνολό τους αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιo στους σχεδιασμούς της συγκεκριμένης elite.

Aκόμη πιο ειδικά ο σημερινός Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahou αποτελούσε διαχρονικά έναν αντίπαλο στα σχέδιά τους καθώς είχε αποφασίσει να πριονίσει τις εξουσίες του δικαστικού deep state της χώρας του, το οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το deep state των ΗΠΑ του οποίου το κατ΄εξοχήν κόμμα εκφραστής του είναι το Κόμμα των Δημοκρατικών.

Χωρίς την ισχύ του χρήματος δεν θα υπήρχαν Gretes, δεν θα υπήρχαν αντισημίτες διαδηλωτές στα κορυφαία κολλέγια των ΗΠΑ, δεν θα κατασκευάζονταν η προπαγάνδα της planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας, δεν θα κατασκευάζονταν το ΝΕΟ Ολοκαύτωμα της 7ης Οκτωβρίου.

Δείτε τι προξένησαν για μια ακόμη φορά στον μαρτυρικό Εβραικό λαό>

Ο βιασμός σαν εργαλείο

(Gal και Nagi Abdush)

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, η εφημερίδα New York Times, η αιχμή του δόρατος του deep state, το οποίο προκαλεί συστηματικά “ιστορικά γεγονότα” όπως η planδημία και το νέο Ολοκαύτωμα σε βάρος του μαρτυρικού εβραικού λαού παρουσιάζει τους βιασμούς και τους ακρωτηριασμούς σε βάρος των Εβραίων κοριτσιών και των γυναικών τους οποίους χρησιμοποίησαν ως εργαλείο και καθ΄υπόδειξη οι ναζί τρομοκράτες της Hamas.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, οι New York Times περιέγραψαν τη συστηματική σεξουαλική βία κατά Ισραηλινών γυναικών και κοριτσιών που χρησιμοποίησαν Παλαιστίνιοι τρομοκράτες κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Hamas της 7ης Οκτωβρίου.

Η δίμηνη έρευνα περιελάμβανε συνεντεύξεις με περισσότερους από 150 μάρτυρες, ιατρικό προσωπικό, πρώτους ανταποκριτές, στρατιώτες, συμβούλους βιασμού και κυβερνητικούς αξιωματούχους μαζί με σάρωση βίντεο, φωτογραφιών και δεδομένων GPS από κινητά τηλέφωνα.

Το κομμάτι ξεκινά με την περιγραφή ενός ανατριχιαστικού βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως τις ημέρες μετά την επίθεση-σοκ της Ηamas στο νότιο Ισραήλ εκείνο το πρωί του Σαββάτου.

Το βίντεο, που γυρίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου, δείχνει τα μερικώς απανθρακωμένα λείψανα μιας γυναίκας της οποίας το πρόσωπο έχει καεί αγνώριστο, και η οποία είναι γυμνή από τη μέση και κάτω, με τα πόδια ανοιχτά, το μαύρο της φόρεμα ανεβασμένο.

Το σώμα της βρίσκεται δίπλα σε ένα αυτοκίνητο που πυρπολήθηκε στη διαδρομή 232, η οποία εκτείνεται παράλληλα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου πολλοί άνθρωποι που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το φεστιβάλ Supernova κοντά στο Kibbutz Re’im σφαγιάστηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς. Περίπου 360 από τους 1.200 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν από το πάρτυ.

Η γυναίκα στο βίντεο αναγνωρίστηκε αργότερα ως Gal Abdush, μια 34χρονη μητέρα δύο παιδιών από το κεντρικό Ισραήλ, η οποία παρευρέθηκε στο φεστιβάλ Supernova με τον σύζυγό της, Nagi Abdush, 36 ετών. Η αστυνομία πιστεύει ότι η Abdush βιάστηκε πριν τη δολοφονήσουν και το σώμα της κάηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρειάστηκε περίπου μια εβδομάδα για να ταυτοποιηθεί. Το σώμα του συζύγου της βρέθηκε μέρες αργότερα και είχε καεί τόσο άσχημα που οι αρχές χρειάστηκαν τεστ DNA για να τον αναγνωρίσουν.

(H Gal και ο Nagi Abdush στη κεντρική photo)

Οι NYT ανέφεραν ότι εντόπισαν τουλάχιστον επτά τοποθεσίες σε όλο το νότιο Ισραήλ όπου γυναίκες και κορίτσια προφανώς κακοποιήθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν σεξουαλικά και εκείνες που η εφημερίδα περιέγραψε ότι βρήκαν τα πτώματα περισσότερων από 30 γυναικών σε παρόμοια κατάσταση με εκείνη της Abdush μέσα και γύρω από την τοποθεσία Supernova rave και σε δύο κοντινά Kibbutz — «τα πόδια απλωμένα, ρούχα σκισμένα, σημάδια κακοποίησης στα γεννητικά τους όργανα».

Οι φωτογραφίες που είδαν οι Times περιελάμβαναν φωτογραφίες μιας γυναίκας σε ένα πολιορκημένο Kibbutz που βρέθηκε με δεκάδες καρφιά καρφωμένα στους μηρούς και τη βουβωνική χώρα της. Πλάνα που προβλήθηκε από την εφημερίδα έδειξαν δύο νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες σε μια στρατιωτική βάση που είχε καταρριφθεί, προφανώς πυροβολήθηκαν απευθείας στους κόλπους τους.

Ένας παραϊατρικός από μονάδα καταδρομών είπε στην εφημερίδα ότι βρήκε τα πτώματα δύο έφηβων κοριτσιών, αδελφών ηλικίας 13 και 16 ετών, σε ένα δωμάτιο στο Kibbutz Be’eri με σκισμένα τα ρούχα τους. Η μία ήταν ξαπλωμένη στο πλάι με «μώλωπες στη βουβωνική χώρα της» και η άλλη «απλωμένη στο πάτωμα μπρούμυτα, είπε, με παντελόνι πιτζάμα τραβηγμένο στα γόνατά της, το κάτω μέρος ακάλυπτο, σπέρμα αλειμμένο στην πλάτη της».

Ένας άλλος γιατρός, ο Jamal Waraki, εθελοντής της μη κερδοσκοπικής ομάδας αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης ZAKA, είπε στους Times ότι δεν μπορούσε να πάρει μια εικόνα του σώματος μιας γυναίκας που βρήκε στο rave.

«Τα χέρια της ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη της», είπε. «Ήταν σκυμμένη, μισογυμνή, τα εσώρουχά της κάτω από τα γόνατά της».

Ο Yinon Rivlin, μέλος της ομάδας παραγωγής του rave που έχασε δύο αδέρφια στην επίθεση, αλλά κατάφερε να επιβιώσει αφού κρύφτηκε, είπε στους NYT ότι αφού βγήκε από την κρυψώνα του, πήρε το δρόμο του κατά μήκος της διαδρομής 232 – όπου βρέθηκε ο Abdush – και ήρθε πάνω στο σώμα μιας νεαρής γυναίκας ξαπλωμένης με το στομάχι της, χωρίς ρούχα από τη μέση και κάτω, με τα πόδια ανοιχτά, και η οποία φαινόταν να είχε ανοίξει σε φέτες στην περιοχή του κόλπου της, «σαν κάποιος να την ξέσκισε».

Παρόμοιες σκηνές ανακαλύφθηκαν σε τουλάχιστον έξι διαφορετικά σπίτια στο Be’eri και στο Kfar Aza Kibbutzim, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 24 πτώματα γυναικών και κοριτσιών είτε απογυμνωμένα, δεμένα με φερμουάρ είτε ακρωτηριασμένα — μερικές φορές και τα τρία — σύμφωνα με οκτώ εθελοντές γιατρούς και δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που μίλησαν στους Times.

Ένας μάρτυρας από το rave ανέφερε στο ρεπορτάζ ότι περίπου 100 τρομοκράτες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του δρόμου όπου λάμβανε χώρα το φεστιβάλ κρατώντας αιχμάλωτες τραυματισμένες γυναίκες.

Η μάρτυρας είπε ότι είδε τουλάχιστον πέντε γυναίκες να βιάζονται μπροστά της ενώ προσπαθούσε να κρυφτεί.

Ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος συμφώνησε να ταυτοποιηθεί ως ο Raz Cohen, είπε στους Times ότι καθώς κρυβόταν σε μια αποξηραμένη κοίτη κοντά στο Route 232, είδε ένα λευκό βαν και άνδρες με πολιτικά ρούχα πήδηξαν έξω, σέρνοντας μια γυναίκα έξω από το ΟΧΗΜΑ.

«Μαζεύονται όλοι γύρω της… Είναι όρθια. Αρχίζουν να τη βιάζουν. Είδα τους άντρες να στέκονται σε μισό κύκλο γύρω της. Ο ένας τη βιάζει. Εκείνη ουρλιάζει. Θυμάμαι ακόμα τη φωνή της, που ουρλιάζει χωρίς λόγια».

«Τότε ένας από αυτούς σηκώνει ένα μαχαίρι», είπε, «και μόλις την έσφαξαν».

ΟShoam Gueta, φίλος του Cohen που κρυβόταν μαζί του, είπε στην εφημερίδα ότι είδε ότι οι άντρες «μιλούσαν, χασκογελούσαν και φώναζαν» και στη συνέχεια ένας από αυτούς μαχαίρωσε το θύμα επανειλημμένα, «σφαγιάζοντάς την κυριολεκτικά».

Τουλάχιστον 10 πτώματα γυναικών στρατιωτών από ένα παρατηρητήριο στη Γάζα βρέθηκαν με σημάδια σεξουαλικής βίας, είπε ένας στρατιωτικός οδοντίατρος, που ταυτοποιήθηκε ως Λοχαγός Maayan, που εργαζόταν στη στρατιωτική βάση Shura στο κεντρικό Ισραήλ όπου μεταφέρθηκαν τα πτώματα για αναγνώριση.

Η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών που βιάστηκαν δολοφονήθηκαν στη συνέχεια, αλλά τουλάχιστον τρεις γυναίκες και ένας άνδρας που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά επέζησαν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Πρόνοιας, Gil Horev.

«Κανένας από αυτούς δεν ήταν διατεθειμένος να έρθει σωματικά για θεραπεία», είπε.

Δύο θεραπευτές που περιθάλπουν μια γυναίκα που βιάστηκε ομαδικά στο rave Supernova είπαν στους Times ότι δεν ήταν σε καμία κατάσταση να μιλήσει με δημοσιογράφους ή ερευνητές για το τι υπέμεινε.

Οι Times ανέφεραν, όπως και οι Times of Israel προηγουμένως, ότι η αστυνομία συγκεντρώνει με κόπο την εκτενή τεκμηρίωση του βιασμού.

Σημείωσε επίσης, όπως και οι Times of Israel, πώς το ιατρικό προσωπικό και οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν τόσο επικεντρωμένες στη συγκέντρωση του άνευ προηγουμένου αριθμού νεκρών για ταυτοποίηση και ταφή, δεν υπάρχει τακτική ή συστηματική συλλογή αποδεικτικών στοιχείων βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

Στον Ιουδαϊσμό, οι άνθρωποι θάβονται το συντομότερο δυνατό και οι κηδείες γίνονται γρήγορα για να ξεκινήσει η περίοδος του shiva. «Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλά σώματα με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης τέθηκαν σε ανάπαυση χωρίς ιατρικές εξετάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιθανά στοιχεία βρίσκονται τώρα θαμμένα στο έδαφος», ανέφερε η έκθεση.

Η Mirit Ben Mayor, αρχηγός της αστυνομίας είπε στους Times ότι πίστευε ότι οι βάναυσες θηριωδίες που διέπραξαν οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες εναντίον Ισραηλινών γυναικών και κοριτσιών στις 7 Οκτωβρίου ήταν ένας συνδυασμός «του μίσους για τους Εβραίους και του μίσους για τις γυναίκες».

Κραυγές χωρίς λόγια

Αρχικά έγινε γνωστή απλά ως «η γυναίκα με το μαύρο φόρεμα». Μπορεί να τη δει κανείς σε ένα φλουταρισμένο βίντεο, ξαπλωμένη ανάσκελα, με σκισμένο φόρεμα και πόδια ανοιχτά. Το αγνώριστο πρόσωπό της είναι καμμένο και το δεξί της χέρι καλύπτει τα μάτια της.

Το βίντεο τραβήχτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου από μια γυναίκα που αναζητούσε έναν φίλο που ήταν αγνοούμενος στο σημείο του φεσδτιβάλ rave στο νότιο Ισραήλ, όπου, την προηγούμενη μέρα, τρομοκράτες της Hamas σφαγίασαν εκατοντάδες νεαρούς Ισραηλινούς. Το βίντεο έγινε viral, με χιλιάδες ανθρώπους να ανταποκρίνονται, απελπισμένοι να μάθουν αν η γυναίκα με το μαύρο φόρεμα ήταν η αγνοούμενη φίλη, αδερφή ή κόρη τους.

Μια οικογένεια γνώριζε ακριβώς ποια ήταν: Η Gal Abdush, μητέρα δύο παιδιών από μια εργατική πόλη στο κεντρικό Ισραήλ, η οποία εξαφανίστηκε από το φεστιβάλ εκείνο το βράδυ μαζί με τον σύζυγό της.

Καθώς οι τρομοκράτες την απέκλεισαν, παγιδεύοντας την σε έναν αυτοκινητόδρομο σε μια σειρά από αυτοκίνητα ανθρώπων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το πάρτι, έστειλε ένα τελευταίο μήνυμα μέσω του WhatsApp στην οικογένειά της: «Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε (τι συμβαίνει)».

Με βάση ενός μεγάλου αριθμού αποδεικτικών βίντεο, τα οποία επαληθεύτηκαν πλήρως από τους New York Times, αξιωματούχοι της ισραηλινής αστυνομίας είπαν ότι πιστεύουν πως η Abdush βιάστηκε. Η ίδια έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της φρίκης που βίωσαν Ισραηλινές γυναίκες και κορίτσια κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Αξιωματούχοι λένε ότι όπου βρέθηκαν οι τρομοκράτες της Hamas, στο πάρτι, τις στρατιωτικές βάσεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και στα κιμπούτς, βίαζαν τις γυναίκες.

Μία δίμηνη έρευνα από τους New York Times αποκαλύπτει νέες οδυνηρές λεπτομέρειες, αποδεικνύοντας ότι οι επιθέσεις κατά των γυναικών στις 7 Οκτωβρίου δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά μέρος ενός ευρύτερου προτύπου (σχεδίου) βίας με βάση το φύλο. Βασιζόμενοι σε βίντεο, φωτογραφίες, δεδομένα GPS από κινητά τηλέφωνα και συνεντεύξεις με περισσότερα από 150 άτομα, συμπεριλαμβανομένων μαρτύρων, ιατρικού προσωπικού, στρατιωτών και συμβούλων βιασμού, οι Times εντόπισαν τουλάχιστον επτά τοποθεσίες όπου γυναίκες και κορίτσια από το Ισραήλ φαίνεται να υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις ή ακρωτηριασμούς.

Τέσσερις μάρτυρες περιέγραψαν στην εφημερίδα με παραστατικές λεπτομέρειες ότι είδαν γυναίκες να βιάζονται και να σκοτώνονται σε δύο διαφορετικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής Route 232, στον ίδιο αυτοκινητόδρομο όπου το ημίγυμνο σώμα της Abdush βρέθηκε στο δρόμο αλλά σε μια τρίτη τοποθεσία.

Οι Times πήραν επίσης συνεντεύξεις από αρκετούς στρατιώτες και εθελοντές ιατρούς που μαζί περιέγραψαν ότι βρήκαν περισσότερες από 30 σορούς γυναικών και κοριτσιών μέσα και γύρω από το φεστιβάλ rave και σε δύο κιμπούτζ, οι οποίες σοροί ήταν σε παρόμοια κατάσταση με εκείνη της Abdush, δηλαδή με πόδια ανοιχτά, ρούχα σκισμένα και σημάδια κακοποίησης στα γεννητικά τους όργανα. Πολλές από τις μαρτυρίες είναι αδύνατον να παρατεθούν αυτούσιες και τα οπτικά στοιχεία είναι επίσης αδύνατον να δημοσιοποιηθούν μέσω της εφημερίδας.

Οι Times είδαν φωτογραφίες από το πτώμα μιας γυναίκας που ανακάλυψαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στα ερείπια ενός πολιορκημένου κιμπούτς με δεκάδες καρφιά καρφωμένα στους μηρούς και τη βουβωνική της χώρα. Οι Times είδαν επίσης ένα βίντεο, που παρασχέθηκε από τον ισραηλινό στρατό, που δείχνει δύο νεκρές Ισραηλινές στρατιωτίνες σε μια βάση κοντά στη Γάζα, οι οποίες φαίνονταν να πυροβολήθηκαν απευθείας στους κόλπους τους.

Η Hamas αρνείται τις κατηγορίες του Ισραήλ για σεξουαλική βία. Οι Ισραηλινοί ακτιβιστές έχουν εξοργιστεί που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, και η υπηρεσία U.N. Women δεν αναγνώρισαν τις πολλές κατηγορίες, παρά μόνο αρκετές εβδομάδες μετά τις επιθέσεις.

Οι ερευνητές της ανώτατης εθνικής αστυνομικής μονάδας του Ισραήλ, Lahav 433, συλλέγουν σταθερά στοιχεία, αλλά δεν δίνουν ακριβή αριθμό για το πόσες γυναίκες βιάστηκαν, λέγοντας ότι οι περισσότερες είναι νεκρές -και θαμμένες- και ότι δεν θα μάθουν ποτέ. Καμία επιζήσασα σεξουαλικών επιθέσεων δεν έχει μιλήσει δημόσια.

Η ισραηλινή αστυνομία αναγνώρισε ότι, κατά τη διάρκεια του σοκ και της σύγχυσης της 7ης Οκτωβρίου, της πιο θανατηφόρας ημέρας στην ιστορία του Ισραήλ, δεν επικεντρώθηκε στη συλλογή δειγμάτων σπέρματος από γυναικεία σώματα, ζητώντας αναλυτικές αυτοψίες ή εξετάζοντας προσεκτικά τις σκηνές του εγκλήματος. Εκείνη την ημέρα, είπαν οι αρχές, είχαν σκοπό να απωθήσουν τη Hamas και να εντοπίσουν τους νεκρούς.

Ο συνδυασμός του χάους, της τεράστιας θλίψης και των εβραϊκών θρησκευτικών καθηκόντων σήμαινε ότι πολλά πτώματα θάφτηκαν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα περισσότερα δεν εξετάστηκαν ποτέ, και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στo φεστιβάλ rave, όπου περισσότερα από 360 άτομα σφαγιάστηκαν σε λίγες ώρες, τα πτώματα μεταφέρθηκαν με φορτηγό.

Αυτό άφησε τις ισραηλινές αρχές ανήμπορες να εξηγήσουν πλήρως στις οικογένειες τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα τις τελευταίες τους στιγμές. Οι συγγενείς της Abdush, για παράδειγμα, δεν έλαβαν ποτέ πιστοποιητικό θανάτου. Ακόμα ψάχνουν για απαντήσεις.

Σε περιπτώσεις εκτεταμένης σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν περιορισμένα ιατροδικαστικά στοιχεία, λένε οι ειδικοί.

«Η ένοπλη σύγκρουση είναι εξαιρετικά χαοτική», ανέφερε ο Adil Haque, καθηγητής νομικής στο Rutgers και ειδικός σε εγκλήματα πολέμου. «Οι άνθρωποι επικεντρώνονται περισσότερο στην ασφάλειά τους παρά στη δημιουργία μιας ποινικής υπόθεσης στο πεδίο του εγκλήματος». Πολύ συχνά, πρόσθεσε, οι υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων διώκονται χρόνια αργότερα με βάση τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

«Ο αυτόπτης μάρτυρας μπορεί να μην ξέρει καν το όνομα του θύματος», τόνισε. «Αλλά αν μπορούν να καταθέσουν ότι “είδα μια γυναίκα να βιάζεται από αυτή την ένοπλη ομάδα”, αυτό μπορεί να είναι αρκετό».

«Κραυγές χωρίς λόγια»

Η Sapir, μία 24χρονη λογίστρια, έχει γίνει μία από τις βασικές μάρτυρες της ισραηλινής αστυνομίας. Δεν θέλει να ταυτοποιηθεί πλήρως, λέγοντας ότι θα την κυνηγήσουν για το υπόλοιπο της ζωής της αν αποκαλυφθεί το επώνυμό της. Παρακολούθησε το φεστιβάλ rave με αρκετούς φίλους της και παρείχε στους ερευνητές μια αποκαλυπτική και κρίσιμη μαρτυρία. Μίλησε επίσης στους Times.

Σε μια δίωρη συνέντευξη έξω από ένα καφέ στο νότιο Ισραήλ, διηγήθηκε ότι είδε ομάδες βαριά οπλισμένων να βιάζουν και να σκοτώνουν τουλάχιστον πέντε γυναίκες.

Η ίδια είπε ότι στις 8 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, κρυβόταν κάτω από τα χαμηλά κλαδιά ενός θαμνώδους αλμυρίκιου, ακριβώς έξω από τη διαδρομή Route 232, περίπου επτά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του φεστιβάλ. Την είχαν πυροβολήσει στην πλάτη. Ένιωθε έτοιμη να λιποθυμήσει. Σκεπάστηκε με ξερά χόρτα και ξάπλωσε όσο ακίνητη μπορούσε.

Περίπου 15 μέτρα από την κρυψώνα της, ανέφερε, είδε μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και φορτηγά να σταματούν. Ανέφερε ότι είδε «περίπου 100 άντρες», οι περισσότεροι από αυτούς ντυμένοι με στρατιωτικές στολές και αρβίλες και κάποιους λίγους με σκούρες φόρμες, να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα οχήματα. Είπε ότι οι άνδρες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του δρόμου και μετέφεραν μεταξύ τους όπλα, χειροβομβίδες, μικρούς όλμους και βαριά τραυματισμένες γυναίκες. «Ήταν σαν ένα σημείο συγκέντρωσης», είπε.

Το πρώτο θύμα που είπε ότι είδε ήταν μια νεαρή γυναίκα με κόκκινα μαλλιά, με αίμα να τρέχει στην πλάτη της και με το παντελόνι της πεσμένο μέχρι τα γόνατα. Ένας άντρας την τράβηξε από τα μαλλιά και την έκανε να σκύψει. Ένας άλλος τη βίασε, είπε η Sapir, και κάθε φορά που προσπαθούσε να ξεφύγει, εκείνος της έβαζε ένα μαχαίρι στην πλάτη.

[Η Sapir συνέχισε την περιγραφή αλλά είναι αδύνατον να δημοσιευτεί αυτούσια από τους Times. Είναι όμως στη διάθεση της εφημερίδας].

Περίπου την ίδια χρονική στιγμή, είπε, είδε άλλες τρεις γυναίκες να βιάζονται και τρομοκράτες να κουβαλούν τα κομμένα κεφάλια άλλων τριών γυναικών. Η Sapir παρείχε φωτογραφίες από την κρυψώνα και τα τραύματά της, και οι αστυνομικοί στάθηκαν στην κατάθεσή της και δημοσίευσαν ένα βίντεο με το πρόσωπό της θολό, αφηγούμενο μερικά από αυτά που είδε.

Ο Yura Karol, ένας 22χρονος σύμβουλος ασφαλείας, είπε ότι κρυβόταν στο ίδιο σημείο και διακρίνεται επίσης σε μια από τις φωτογραφίες της Sapir. Αυτός και η Sapir ήταν μέρος μιας ομάδας φίλων που είχαν συναντηθεί στο φεστιβάλ. Σε συνέντευξή του, ο Karol είπε ότι μετά βίας μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι του για να κοιτάξει στο δρόμο, αλλά περιέγραψε επίσης ότι είδε μια γυναίκα να βιάζεται και να σκοτώνεται.

Από εκείνη την ημέρα, είπε η Sapir, παλεύει με ένα οδυνηρό εξάνθημα που απλώθηκε στο κορμί της και μετά βίας κοιμάται, ξυπνάει τη νύχτα, πονάει, ιδρώνει. «Εκείνη την μέρα έγινα ζώο», είπε. «Ήμουν συναισθηματικά αποκομμένη, σε εγρήγορση, μόνο με την αδρεναλίνη της επιβίωσης. Όλα αυτά τα κοιτούσα σαν να τα φωτογράφιζα με τα μάτια μου, χωρίς να ξεχνώ καμία λεπτομέρεια. Είπα στον εαυτό μου: “Πρέπει να θυμάσαι τα πάντα”».

Το ίδιο πρωί, κατά μήκος της διαδρομής Route 232 αλλά σε διαφορετική τοποθεσία, περίπου ένα ενάμιση χιλιόμετρο νοτιοδυτικά της περιοχής του φεστιβάλ, ο Raz Cohen, ένας νεαρός Ισραηλινός που είχε επίσης παρευρεθεί στο πάρτι και είχε εργαστεί πρόσφατα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εκπαιδεύοντας Κονγκολέζους στρατιώτες, είπε ότι κρυβόταν σε μια ξεραμένη κοίτη. Αυτό του παρείχε κάποια κάλυψη από τους δράστες που χτένιζαν την περιοχή και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν, ανέφερε ο ίδιος σε μια συνέντευξη μιάμιση ώρας σε εστιατόριο του Τελ Αβίβ.

Ίσως 40 μέτρα μπροστά του, θυμάται, ένα λευκό βαν να σταματά και να αναοίγουν οι πόρτες του. Είπε ότι στη συνέχεια είδε πέντε άνδρες, φορώντας πολιτικά ρούχα, όλοι να κουβαλούν μαχαίρια και ένας να κρατά ένα σφυρί και να σέρνει μια γυναίκα στο έδαφος. Ήταν νέα, γυμνή και ούρλιαζε. «Όλοι μαζεύτηκαν γύρω της», είπε ο Cohen. «Σηκώθηκε όρθια. Ξεκίνησαν να τη βιάζουν. Είδα τους άντρες να στέκονται σε μισό κύκλο γύρω της. Ο ένας τη βίαζε. Εκείνη ούρλιαζε. Θυμάμαι ακόμα τη φωνή της, ούρλιαζε χωρίς λόγια». «Τότε ένας από αυτούς σήκωσε ένα μαχαίρι», είπε, «και την έσφαξε».

Ο Shoam Gueta, ένας από τους φίλους του Cohen και σχεδιαστής μόδας, είπε ότι οι δυο τους κρύβονταν μαζί στην κοίτη του ρέματος. Είπε ότι είδε τουλάχιστον τέσσερις άνδρες να βγαίνουν από το βαν και να επιτίθενται στη γυναίκα, η οποία κατέληξε «ανάμεσα στα πόδια τους». Είπε ότι «μιλούσαν, γελούσαν και φώναζαν» και ότι ένας από αυτούς τη μαχαίρωσε επανειλημμένα με ένα μαχαίρι, «στην κυριολεξία την έσφαξε».

Ώρες αργότερα, έφτασε στην περιοχή του φεστιβάλ το πρώτο κύμα εθελοντών της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης. Σε συνεντεύξεις τους, τέσσερις από αυτούς είπαν ότι ανακάλυψαν σορούς νεκρών γυναικών με τα πόδια ανοιχτά και τα εσώρουχα να λείπουν, μερικές (σοροί) με τα χέρια δεμένα με σχοινί και με πλαστικές λωρίδες, στον χώρο του πάρτι, κατά μήκος του δρόμου, στο χώρο στάθμευσης και στα ανοιχτά χωράφια γύρω από την τοποθεσία.

Ο Jamal Waraki, ένας εθελοντής γιατρός της μη κερδοσκοπικής ομάδας αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης ZAKA, είπε ότι δεν μπορούσε να βγάλει από το κεφάλι του την εικόνα μιας νεαρής γυναίκας με ένα γιλέκο από ακατέργαστο δέρμα που βρέθηκε μεταξύ της κεντρικής σκηνής και του μπαρ. «Τα χέρια της ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη της», είπε. «Ήταν μπρούμητα, μισογυμνή, με τα εσώρουχά της κάτω από τα γόνατά της».

Ο Yinon Rivlin, μέλος της ομάδας παραγωγής του φεστιβάλ, ο οποίος έχασε δύο αδέρφια στις επιθέσεις, είπε ότι αφού κρύφτηκε από τους τρομοκράτες, βγήκε από ένα χαντάκι και πήγε στο χώρο στάθμευσης, ανατολικά του πάρτι, κατά μήκος της διαδρομής Route 232, ψάχνοντας για επιζώντες. Κοντά στον αυτοκινητόδρομο, είπε, βρήκε το σώμα μιας νεαρής γυναίκας, ανάσκελα, χωρίς παντελόνι ή εσώρουχο, με τα πόδια ανοιχτά. Είπε ότι η περιοχή του κόλπου της φαινόταν σαν να έχει ανοίξει σε φέτες, «σαν κάποιος να την ξέσκισε».

Παρόμοιες ανακαλύψεις έγιναν σε δύο κιμπούτζ, το Be’eri και το Kfar Aza. Οκτώ εθελοντές γιατροί και δύο Ισραηλινοί στρατιώτες είπαν στους New York Times ότι σε τουλάχιστον έξι διαφορετικά σπίτια, είχαν συναντήσει συνολικά τουλάχιστον 24 πτώματα γυναικών και κοριτσιών γυμνών ή μισογυμνών, μερικών ακρωτηριασμένων, δεμένων και συχνά μόνων τους. Ένας διασώστης μίας ισραηλινής μονάδας κομάντο είπε ότι βρήκε τα πτώματα δύο έφηβων κοριτσιών σε ένα δωμάτιο στο Be’eri.

Η μία ήταν ξαπλωμένη στο πλάι, είπε, με το μποξεράκι σκισμένο, με μελανιές στη βουβωνική χώρα της. Η άλλη ήταν απλωμένη στο πάτωμα μπρούμυτα, είπε, με το παντελόνι-πιτζάμα της τραβηγμένο μέχρι τα γόνατά της, το κάτω μέρος ήταν ανοιχτό, το σπέρμα είχε λερώσει την πλάτη της.

Επειδή η δουλειά του ήταν να ψάχνει για επιζώντες, είπε, συνέχισε να κινείται και δεν κατέγραψε τη σκηνή. Οι γείτονες των δύο κοριτσιών που σκοτώθηκαν, οι οποίες ήταν αδερφές, 13 και 16 ετών, είπαν ότι τα πτώματά τους βρέθηκαν μόνα τους, χωρισμένα από την υπόλοιπη οικογένειά τους. Ο ισραηλινός στρατός επέτρεψε στον διασώστη να μιλήσει με δημοσιογράφους με την προϋπόθεση ότι δεν θα ταυτοποιηθεί επειδή υπηρετεί σε μια επίλεκτη μονάδα.

Πολλοί από τους νεκρούς μεταφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση Shura, στο κεντρικό Ισραήλ, για αναγνώριση. Και εδώ, μάρτυρες είπαν ότι είδαν σημάδια σεξουαλικής βίας.

Η Shari Mendes, μια αρχιτέκτονας που κλήθηκε ως έφεδρη στρατιωτίνα προκειμένου να βοηθήσει στην προετοιμασία των σορών γυναικών στρατιωτών για ταφή, είπε ότι είδε τέσσερις με σημάδια σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με «πολύ αίμα στις περιοχές της λεκάνης τους».

Μία οδοντίατρος, η λοχαγός Maayan, που εργάστηκε στο ίδιο κέντρο ταυτοποίησης, είπε ότι είδε τουλάχιστον 10 πτώματα γυναικών στρατιωτών από θέσεις παρατήρησης της Γάζας με σημάδια σεξουαλικής βίας.

Η Maayan ζήτησε να αναγνωριστεί μόνο από τον βαθμό και το επώνυμό της λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Είπε ότι είδε πολλά πτώματα με κοψίματα στους κόλπους τους και με εσώρουχα βουτηγμένα στο αίμα και ένα του οποίου τα νύχια είχαν βγει.

Η έρευνα

Οι ισραηλινές αρχές δεν στερούνται αποδεικτικών βίντεο από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Έχουν συγκεντρώσει πλάνα πολλών ωρών από κάμερες σώματος μελών της Hamas, κάμερες ελέγχου, κάμερες ασφαλείας και κινητών τηλεφώνων που δείχνουν τρομοκράτες να σκοτώνουν αμάχους και πολλές εικόνες ακρωτηριασμένων σορών. Αλλά ο Moshe Fintzy, αναπληρωτής επιθεωρητής και ανώτερος εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας του Ισραήλ, είπε: «Έχουμε μηδέν αυτοψίες, μηδέν», δημιουργώντας ένα O με το δεξί του χέρι.

Στον απόηχο της επίθεσης, είπαν αξιωματούχοι της αστυνομίας, ιατροδικαστές στάλθηκαν στη στρατιωτική βάση Shura για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των εκατοντάδων σορών —Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα.

Οι ειδικοί εργάστηκαν με ταχύτητα προκειμένου να δώσουν στις οικογένειες των αγνοουμένων μια σαφή εικόνα ποιος ήταν νεκρός και ποιος κρατούνταν όμηρος στη Γάζα.

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, οι κηδείες πρέπει να γίνονται αμέσως. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλά σώματα με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στάλθηκαν άμεσα προς ταφή χωρίς ιατρικές εξετάσεις, κάτι που σημαίνει ότι τα πιθανά στοιχεία βρίσκονται τώρα θαμμένα στο έδαφος. Διεθνείς ιατροδικαστικές υπηρεσίες είπαν ότι θα ήταν δυνατό ακόμα και τώρα να ανακτηθούν κάποια στοιχεία, αλλά ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Fintzy είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να βρίσκουν εικόνες που δείχνουν ότι οι γυναίκες υπέστησαν βαναυσότητα.

Καθισμένος στο γραφείο του σε ένα επιβλητικό αστυνομικό κτίριο στην Ιερουσαλήμ, άνοιξε το τηλέφωνό του, πληκτρολόγησε και έδειξε στους New York Times βίντεο των δύο γυναικών στρατιωτών που πυροβολήθηκαν στον κόλπο, το οποίο, όπως είπε, καταγράφηκε από ένοπλους της Hamas και το οποίο ανακάλυψαν πρόσφατα Ισραηλινοί στρατιώτες.

Μια συνάδελφος που καθόταν δίπλα του, η Mirit Ben Mayor, αρχηγός της αστυνομίας, είπε ότι πιστεύει πως η βαρβαρότητα κατά των γυναικών ήταν ένας συνδυασμός «του μίσους για τους Εβραίους και του μίσους για τις γυναίκες».

Ορισμένοι ιατροί έκτακτης ανάγκης θα ήθελαν τώρα να είχαν τεκμηριώσει περισσότερα από αυτά που είδαν. Σε συνεντεύξεις τους είπαν ότι είχαν μετακινήσει πτώματα, είχαν κόψει σχοινιά και είχαν καθαρίσει τις σκηνές σφαγής. Προσπαθώντας να σεβαστούν τους νεκρούς, κατά λάθος κατέστρεψαν τα στοιχεία.

Πολλοί εθελοντές που εργάζονται για τη ZAKA, την ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, είναι θρησκευόμενοι Εβραίοι και λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες που απαιτούν βαθύ να δείχνουν σεβασμό για τους νεκρούς. «Δεν τράβηξα φωτογραφίες γιατί δεν επιτρέπεται να βγάλουμε», είπε ο Yossi Landau, εθελοντής της ZAKA. «Εκ των υστέρων, το μετανιώνω».

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις γυναίκες και ένας άνδρας που υπέστησαν σεξουαλική επίθεση και επέζησαν, σύμφωνα με τον Gil Horev, εκπρόσωπο του Υπουργείου Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ισραήλ. «Κανένας από αυτούς δεν είναι διατεθειμένος να έρθει για θεραπεία», είπε. Δύο ιατροί ανέφεραν ότι δούλευαν με μια γυναίκα που βιάστηκε ομαδικά στο φεστιβάλ και πως η ίδια δεν είναι σε κατάσταση να μιλήσει σε ερευνητές ή δημοσιογράφους.

Το τραύμα από τη σεξουαλική επίθεση μπορεί να είναι τόσο βαρύ που μερικές φορές οι επιζώντες δεν μιλούν για αυτό επί χρόνια, είπαν αρκετοί σύμβουλοι βιασμού. «Πολλοί αναζητούν τα πολύτιμα στοιχεία από μια γυναίκα που θα καταθέσει για αυτό που της συνέβη. Αλλά μην το ψάχνετε, μην ασκείτε πίεση σε αυτή τη γυναίκα», είπε η Orit Sulitzeanu, εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Κέντρων Κρίσης Βιασμού στο Ισραήλ. «Τα πτώματα λένε την ιστορία».

Η γυναίκα με το μαύρο φόρεμα

Μία από τις τελευταίες εικόνες της Abdush ζωντανής, που καταγράφηκε από μια κάμερα ασφαλείας τοποθετημένη στην εξώπορτά της, τη δείχνει να φεύγει από το σπίτι με τον σύζυγό της, Nagi, στις 2:30 π.μ. στις 7 Οκτωβρίου με προορισμό το φεστιβάλ rave.

Φορούσε τζιν και μαύρο μπλουζάκι. Ήταν ντυμένη με ένα μαύρο κοντό φόρεμα, είχε ένα μαύρο σάλι δεμένο στη μέση της και φορούσε αρβύλες. Καθώς έβγαινε έξω, πήρε μια μεγάλη γουλιά από ένα ποτήρι με ποτό (ο κουνιάδος της θυμάται ότι ήταν Red Bull και βότκα) και γελούσε.

Πρέπει να ζεις τη ζωή σαν να είναι οι τελευταίες σου στιγμές. Αυτό ήταν το μότο της, είπαν οι αδερφές της.

Το ξημέρωμα της ίδιας ημέρας, εκατοντάδες τρομοκράτες εισέβαλαν στο φεστιβάλ από πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις, αποκλείοντας τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούσαν προς τα έξω. Το ζευγάρι επιβιβάστηκε στο Audi του, στέλνοντας μια σειρά από μηνύματα καθώς κινούνταν.

«Είμαστε στα σύνορα», έγραψε η Abdush στην οικογένειά της. «Φεύγουμε». «Εκρήξεις».

Ο σύζυγός της έκανε τις δικές του κλήσεις στην οικογένειά του, αφήνοντας ένα τελευταίο ηχητικό μήνυμα στον αδερφό του, Nissim, στις 7:44 π.μ. «Να προσέχεις τα παιδιά», είπε. «Σ’αγαπώ». Ακούστηκαν πυροβολισμοί και το μήνυμα διακόπηκε.

Εκείνο το βράδυ, η Eden Wessely, μία μηχανικός αυτοκινήτων, οδήγησε προς την περιοχή του φεστιβάλ με τρεις φίλους της και βρήκε την Abdush ανάσκελα, ημίγυμνη στο δρόμο δίπλα στο καμένο αυτοκίνητό της, περίπου 14 χιλιόμετρα βόρεια της τοποθεσίας του πάρτι. Δεν βρήκε το σώμα του συζύγου της. Είδε όμως άλλα καμένα αυτοκίνητα και άλλα πτώματα και η Wessely τράβηξε βίντεο πολλών, ελπίζοντας ότι θα βοηθούσαν τους ανθρώπους να εντοπίσουν τους αγνοούμενους συγγενείς τους. Όταν δημοσίευσε το βίντεο της γυναίκας με το μαύρο φόρεμα στο story της στο Instagram, κατακλύστηκε από μηνύματα.

«Γεια, με βάση την περιγραφή σου για τη γυναίκα με το μαύρο φόρεμα, είχε ξανθά μαλλιά;» υπήρχε η ερώτηση σε ένα μήνυμα.

«Eden, η γυναίκα που περιέγραψες με το μαύρο φόρεμα, θυμάσαι το χρώμα των ματιών της;» έγραψε ένας άλλος.

Μερικά μέλη της οικογένειας Abdush είδαν αυτό το βίντεο όπως και μια άλλη εκδοχή του που τραβήχτηκε από έναν από τους φίλους της Wessely. Αμέσως υποψιάστηκαν ότι το σώμα ήταν της Abdush και με βάση τον τρόπο που βρέθηκε, φοβήθηκαν ότι μπορεί να είχε βιαστεί. Αλλά κράτησαν ζωντανό ένα τρεμόπαιγμα ελπίδας ότι κατά κάποιο τρόπο, δεν ήταν αλήθεια.

Τα βίντεο μαγνήτισαν το ενδιαφέρον και των Ισραηλινών αξιωματούχων.

Πολύ γρήγορα μετά τις 7 Οκτωβρίου άρχισαν να συγκεντρώνουν στοιχεία για τις φρικαλεότητες. Τα βίντεο περιλάμβαναν πλάνα από το σώμα της Abdush σε μια παρουσίαση που έγινε σε ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας την Abdush ως απόδειξη της βίας που διαπράχθηκε κατά των γυναικών εκείνη την ημέρα.

Μια εβδομάδα αφότου βρέθηκε το σώμα της, τρεις κυβερνητικοί κοινωνικοί λειτουργοί εμφανίστηκαν στην πόρτα του σπιτιού της οικογένειας στο Kiryat Ekron, μια μικρή πόλη στο κεντρικό Ισραήλ. Μετέφεραν την είδηση ότι η 34χρονη Abdush ήταν νεκρή.

Αλλά το μόνο έγγραφο που έλαβε η οικογένεια ήταν μια μονοσέλιδη επιστολή από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Isaac Herzog, που εξέφραζε τα συλλυπητήριά του και έστελνε μια αγκαλιά. Το σώμα του 35χρονου Abdush αναγνωρίστηκε δύο ημέρες μετά της συζύγου του. Ήταν καμμένο και οι ερευνητές προσδιόρισαν σε ποιον ανήκε με βάση ένα δείγμα DNA και τη βέρα του.

Το ζευγάρι ήταν μαζί από την εφηβεία.

Στην οικογένεια, φαίνεται σαν μόλις χθες που ο κύριος Abdush πήγαινε στη δουλειά για να φτιάξει θερμοσίφωνες, με μια σακούλα με εργαλεία κρεμασμένη στον ώμο του και την κυρία Abdush να μαγειρεύει πουρέ πατάτας και σνίτσελ για τους δύο γιους τους, τον 10 ετών Eliav και τον 7χρονο Refael.

Τα αγόρια είναι πλέον ορφανά. Κοιμόντουσαν σε μια θεία τη νύχτα που σκοτώθηκαν οι γονείς τους. Η μητέρα και ο πατέρας της κυρίας Abdush έχουν κάνει αίτηση για μόνιμη επιμέλεια και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν.

Νύχτα με τη νύχτα, η μητέρα της κυρίας Abdush, Eti Bracha, ξαπλώνει στο κρεβάτι με τα αγόρια μέχρι να αποκοιμηθούν. Πριν από μερικές εβδομάδες, είπε ότι προσπάθησε να φύγει ήσυχα από την κρεβατοκάμαρά τους όταν το μικρότερο αγόρι τη σταμάτησε.

«Γιαγιά», είπε, «θέλω να σου κάνω μια ερώτηση».

«Αγάπη μου», είπε, «μπορείς να ρωτήσεις οτιδήποτε».

«Γιαγιά, πώς πέθανε η μαμά;».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK