kourdistoportocali.comNews DeskΟ Κασσελάκης αποφάσισε να πηδήξει από το τρένο της Μεγάλης Επαναφοράς;

Breaking News

Ο Κασσελάκης αποφάσισε να πηδήξει από το τρένο της Μεγάλης Επαναφοράς;

Tι συμβαίνει με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ; Αποφάσισε να απαρνηθεί την Ατζέντα;

Σιγά-σιγά και μεθοδικά οργάνωσαν στη διάρκεια όλων αυτών των δεκαετιών το πολιτικό, μηντιακό, δικαστικό σύστημα της μεγάλης επαναφοράς που έχει σαν τελικό σκοπό τη μείωση του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού με την δυτική οικογένεια να αποτελεί τον κατ΄εξοχήν στόχο του εγχειρήματος.

Γράφει ο JR

Έτσι για όσους αιφνιδιάζονται που μία δικαστική λειτουργός έχοντας εκτοξευθεί σαν υπερταχεία στην ιεραρχία εμφανίζεται να απαξιώνει γονείς των οποίων τα παιδιά έγιναν σπονδή ανθρωποθυσίας και υποταγής στους εμπνευστές του οράματος δεν αποτελεί έκπληξη.

Ούτε φυσικά και το γεγονός ότι ανόητες γραφίδες αναμεταδίδουν το ρεπορτάζ των ημετέρων αμερικανικών ΜΜΕ που θέλουν την εκτόξευση των εγκεφαλικών στα βρεφοποιημένα ανεγκέφαλα θύματα ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής και όχι των εμβολιασμών ευθανασίας και κάθε είδους διατροφικής μόλυνσης.

Δεν προκαλεί επίσης έκπληξη το γεγονός ότι εγχώρια βλαχοΜΜΕ πανηγυρίζουν την νομιμοποίηση των αμβλώσεων μείωσης του πληθυσμού. Φυσικά ένα κορίτσι που πέφτει θύμα βιασμού έχει δικαίωμα στην άμβλωση.

Κι εδώ θα μπορούσαν να υπάρχουν και κάποιες άλλες εξαιρέσεις.

Εάν δει κανείς τις αμβλώσεις αποσπασματικά θα μπορούσε να τις προκρίνει ως “αριστερό προοδευτικό” μέτρο.

Εάν τις δει όμως ως ένα ακόμη εργαλείο που βρωμάει επίθεση και θάνατο στη δυτική οικογένεια θα αντιληφθεί γιατί οι αμβλώσεις έχουν γίνει ιεραποστολή για τον Joe Biden του deep state.

Eξίσου θανάσιμα εργαλεία εναντίον της δυτικής οικογένειας αποτελούν>

  • Η ελευθερία επιλογής φύλου σχεδόν από τα νήπια και η κουλτούρα να γίνονται τα κοριτσάκια και τα αγοράκια οτιδήποτε άλλο εκτός από μητέρες-πατεράδες.
  • Η τεκνοθεσία στους gay γάμους ώστε σιγά σιγά να σβήσει η παραδοσιακή κοστοβόρα δυτική οικογένεια
  • Η προπαγάνδα των γυναικοκτονιών ώστε τα κορίτσια να μισήσουν τους άνδρες και να μην κάνουν οικογένειες
  • Τα πάσης φύσεως κινήματα δικαιωματισμού και δήθεν κατά του ρατσισμού λες και είναι ευλογία να είσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από δυτικός άνδρας και γυναίκα str8. Αυτή η κουλτούρα (WOKE και απίδια μάντολες) καλλιεργείται δεκαετίες τώρα μέσα από το Holywοod, το Νetflix, τα σήριαλ, κλπ., ενώ περνάει ήδη και στα σχολεία.
  • Ο εκβιασμός των γονιών ώστε να υποκύψουν στη καμουφλαρισμένη νομοθεσία επίθεσης στη παραδοσιακή οικογένεια ως προυπόθεση να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Ήδη και στην Ελλάδα ζητούν την εν λευκώ υπογραφή των βρεφοποιημένων γονέων οι οποίοι θα ανακαλύψουν στη συνέχεια που έβαλαν την υπογραφή τους
  • Ο εμβολιασμός των παιδιών ώστε να αντιμετωπίσουν ως επί το πλείστον “εργαστηριακούς” ιούς. Αρκεί να δείτε με τη βουλιμία το ζεύγος Gates, o Blair και ο Klaus  Schwab χωρίς κανείς από δαύτους να είναι γιατρός ή σχετικός επιστήμονας απαιτούν να εμβολιαστεί κάθε οργανισμός για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της Γενοκτονίας και του ευγονισμού.
  • Οι τελετές ανθρωποθυσίας με θύματα νέους ανθρώπους όπως συνέβη στα Τέμπτη, στο Νότιο Ισραήλ με τη Ηamas και πιο πρόσφατα στο συναυλιακό χώρο της Μόσχας. Στα Τέμπη τα βαγόνια ήταν γεμάτα με σφίζουσα από ζωή νεανική σάρκα που μόλις είχε γιορτάσει στο Καρναβάλι και δεν θα μπορούσε να αποτελεί πιο ιδανική προσφορά ανθρωποθυσίας και υπακοής. Τα Τέμπη ήταν εκτός των άλλων και μία κατ΄εξοχήν επίθεση στη δυτική οικογένεια. Της θυσίασαν βίαια τα παιδιά της. Όσο για τη πρεμούρα του ανθρωπίνου λάθους και του ξεχαρβαλωμένου κράτους γιατί δεν άφηναν ήρεμα και αδειλίνωτη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της; Εάν ήταν ανθρώπινο λάθος με ένα καλό δικηγόρο το ανθρώπινο λάθος θα ήταν εκτός φυλακής σε 10 με 15 χρόνια. Ως προς όλο αυτό δείτε τι προηγήθηκε_κομμένο καλώδιο, φόρτωση με σιδερένιες λάμες καρατόμησης, εκρηκτικά υλικά, φιάλες υγραερίου, στάση στο πουθενά μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, δύο νεκροί σταθμάρχες, επιστράτευση των ΜΜΕ που εκδόθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν για να υπηρετήσουν ακριβώς την Ατζέντα 2030-παρότι και οι ανόητοι εμπλεκόμενοι δεν θα γλιτώσουν-, μονταζιέρες και αυτοαναιρούμενες πρωθυπουργικές δηλώσεις περί θεωριών συνομωσίας ειδικά από τη στιγμή που για λίγα μόλις μέτρα η τελετή σύγκρουσης δεν έγινε εντός του τούνελ ώστε να μην χρειάζονται τα μπαζώματα και οι τρεχάλες του “συντονιστή” της Ατζέντας που παρακολουθούμε να εξελίσσονται.

Εάν κάτι έχει ενδιαφέρον τα τελευταία 24ωρα είναι η σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν oι δύο εξίσου θανάσιμοι πολιτικοί κριοί Ανδρουλάκης και Κασσελάκης στο “βαθύ κράτος” όπως το αποκαλούν του Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο επιδέξιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να παίξει στο iPad και τις ανακόλουθες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ο δε Ανδρουλάκης τον οποίο παρακολουθήσε o predator (επειδή ο αρχηγός του χαζοΚΙΝΑΛ είναι ιδιαίτερα δανδής με τις γυναίκες) εξαπολύει ανοιχτή επίθεση στο πρωθυπουργό.

Μόνο που τόσο ο Ανδρουλάκης όσο και ο Κασσελάκης είναι εξίσου θανάσιμοι θιασώτες της planδημίας, των εμβολίων ευθανασίας, της κλιματικής κρίσης, του μεταναστευτικού και όλων των λοιπών εργαλείων της μείωσης του δυτικού πληθυσμού και της επίθεσης στη δυτική οικογένεια η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γιατί ξαφνικά αυτή η επίθεση Κασσελάκη στο πρωθυπουργό από τη στιγμή που τόσο ο Κασέλ όσο και ο Ανδρουά αντιλαμβάνονται ότι τα Τέμπη (όπως και το Μάτι) δεν ήταν παρά ανθρωποθυσίες-σπονδές στην Ατζέντα και πως και οι ίδιοι εάν γίνουν πρωθυπουργοί ή συγκυβερνήσουν θα υποκύψουν σε παρόμοιες τελετές εάν στο μεταξύ δεν έχουν πεθάνει και δυο τρεις ακόμη από τους υπέργηρους εμπευστές ευγονιστές και ο Larry με τον Tim αποφασίσουν να μην πάρουν το ρίσκο να χρεωθούν οι εταιρίες την Ατζέντα με αποτέλεσμα να διαλυθούν τα μαγαζιά τους.Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει μετά από τις σκληρές επιθέσεις του διδύμου Κασσελάκη-Ανδρουλάκη στο πρωθυπουργό είναι τι έκανε αυτά τα δύο σκληροτράχηλα αγόρια να αφυπνισθούν; Μήπως ο θάνατος του 87χρονου Nostredame o oποίος ευλόγησε τις εξαπολυθείσες λεγεώνες;

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Μετά το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος που απεκάλυψε τη Μονταζιέρα των Τεμπών και εν μέσω πρωθυπουργικής απόπειρας διάψευσης των “θεωριών συνωμοσίας” για το τι πραγματικά συνέβη στα Τέμπη έρχεται το in.gr να δημοσιεύσει (στις 11 Απριλίου 2024) άρθρο σχετικό με τις τελετές ανθρωποθυσίας στην Ευρώπη.

Διαβάζουμε με ενδιαφέρον…

Όταν οι ανθρωποθυσίες ήταν σύνηθες τελετουργικό στην Ευρώπη

Οι πρώτες κοινότητες γεωργών φαίνεται ότι πραγματοποιούσαν ανθρωποθυσίες με μια μέθοδο που εφαρμόζει σήμερα η ιταλική Μαφία.

Η ιστορία ξεκινά το 1984, όταν ο ανθρωπολόγος Ερίκ Κριμπεζί βρήκε τους σκελετούς τριών σκελετών σε μια νεολιθική κατασκευή στην κοιλάδα του Ρήνου στη Γαλλία.

Στην κατασκευή των 5.600 ετών, μια γυναίκα βρέθηκε ξαπλωμένη στο πλάι με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Οι άλλες δύο κείτονταν σε αφύσικες στάσεις, καλυμμένες με σπασμένες μυλόπετρες.

Ο 25χρονος τότε ερευνητής δεν ήξερε πώς να ερμηνεύσει τα μακάβρια ευρήματα. Πέρασαν 40 χρόνια μέχρι να διαβάσει ένα επιστημονικό άρθρο για το «incaprettamento», μια φρικτή μέθοδο φόνου που χρησιμοποιεί η ιταλική Μαφία: το θύμα ξαπλώνει μπρούμυτα στο έδαφος με τα πόδια λυγισμένα προς τα πάνω και ένα σχοινί δένεται γύρω από τον λαιμό και τους αστραγάλους. Το βάρος των ποδιών τραβά το σχοινί και τελικά προκαλεί στραγγαλισμό.

«Είναι πραγματική φρίκη» λέει στον δικτυακό τόπο του Science ο Κριμπεζί, σήμερα ερετυνητής του Πανεπιστημίου «Πολ Σεμπατιε». «Είναι πολύ βάρβαρο –αναγκάζεις κάποιον να αυτοστραγγαλιστεί».

Σε μελέτη που δημοσιεύουν στο Science Advances, ο Κριμπεζί και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι οι τρεις γυναίκες στην κοιλάδα του Ρήνου έπεσαν θύματα τελετουργικής ανθρωποθυσίας.

Υποστηρίζουν επίσης ότι το ίδιο τελετουργικό ανθρωποθυσίας ήταν διαδεδομένο σε μεγάλο μέρος της Νεολιθικής Ευρώπης, πιθανώς σε ιεροτελεστίες που σχετίζονταν με τη γονιμότητα της γης.

Εξετάζοντας ευρήματα ανασκαφών στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, από τη Γαλλία μέχρι την Πολωνία και την Ισπανία, οι ερευνητές βρήκαν 20 ακόμα παραδείγματα σκελετών που βρέθηκαν σε στάση «incaprettamento».

Οι θέσεις των τριών γυναικαίων σκελετών στο Σεν-Πολ-Τρουά-Σατό της Γαλλίας (Nicolas Sénégas)

Όλες οι ταφές χρονολογούνται μεταξύ 5500 και 3500 π.Χ., όταν η γεωργία διαδιδόταν στη νεολιθική Ευρώπη.

«Μπορούμε να πούμε ότι αυτό το συγκεκριμένο βασανιστήριο ήταν κοινή πρακτική σε όλες αυτές τις τοποθεσίες» δήλωσε ο Κριμπεζί.

Στη Γαλλία, στην αρχαιολογική τοποθεσία του Σεν-Πολ-Τρουά-Σατό, οι τρεις γυναικείοι σκελετοί βρέθηκαν σε μια οβάλ κατασκευή, σαν σιλό αποθήκευσης σιτηρών, μακριά από μόνιμους οικισμοί.

Η κατασκευή, όπως και άλλες όμοιες, είχαν χτιστεί μέσα σε ένα χαντάκι προσανατολισμένο σύμφωνα με το χειμερινό και το θερινό ηλιοστάσιο. Οι σπασμένες μυλόπετρες και οι ενδείξεις θυσίας ζώων που βρέθηκαν στο χώρο υποδηλώνουν πως οι τελετουργίες συνδέονταν με τη γονιμότητα της Γης, όπως συνέβαινε και με τις τελετές άλλων γεωργικών κοινωνιών.

Κατασκευές σαν αποθήκες για σιτηρά, σπασμένες πέτρες αλέσματος και οστά ζώων βρέθηκαν και στις άλλες τοποθεσίες που εξετάζει η μελέτη. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα θύματα δεν είχαν στραγγαλιστεί αλλά είχαν καλυφθεί με πέτρες, κάτι που θα εμπόδιζε την αναπνοή.

Οι ανθρωποθυσίες φαίνεται πως ήταν κοινή πρακτική παρά τις μεγάλες πολιτιστικές διαφορές των λαών που τις εφάρμοζαν σε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης.

Η ερευνητική ομάδα αναγνωρίζει πως το σενάριο της ανθρωποθυσίας δεν μπορεί να αποδειχθεί, δεδομένου ότι ο στραγγαλισμός δεν αφήνει ίχνη στα οστά.

Τη μελέτη κλήθηκε να σχολιάσει η αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Υόρκης Πένι Μπικλ, ειδική στα ταφικά έθιμα της νεολιθικής Ευρώπης, η οποία έκανε λόγο για «εξαίρετο παράδειγμα αρχαιοθανατολογίας».

«Το σενάριο ότι επρόκειτο για ιεροτελεστίες γονιμότητας που μπορεί να έφταναν μέχρι την ανθρωποθυσία δείχνει πολύ πιθανό» είπε.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή η πρακτική εγκαταλήφθηκε γύρω στο 3.500 π.Χ., όταν νεολιθικοί Ευρωπαίοι άρχισαν να χτίζουν μνημεία από ογκόλιθους, όπως το περίφημο μνημείο του Στόουνχεντζ.

«Υπήρχε μια γενική κοινωνική και οικονομική αλλαγή» σχολίασε ο Κριμπεζί. «Οι μεγαλιθικές κατασκευές έφεραν το τέλος της εποχής αυτών των τοποθεσιών όπου σκοτώνονταν άνθρωποι».

Συνεχίζουμε κάπως έτσι…

Mητσοτάκης> Δεν απαντήσαμε με πειστικότητα στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας από την αρχή. Το αφήσαμε.

Γιώργος Παπαδάκης: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε που μας υποδέχεστε στο δεύτερο σπίτι σας και μάλιστα σε έναν καινούργιο και ανανεωμένο χώρο που, αν δεν κάνω λάθος, τον εγκαινιάζουμε σήμερα εμείς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι είναι. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που κάνατε τον κόπο να μεταφερθείτε και να μεταφέρετε το στούντιό σας εδώ. Πράγματι ο χώρος έχει ανανεωθεί. Φροντίζουμε κάθε τρία χρόνια να αναδεικνύουμε σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες και να εκθέτουμε κάποια έργα τους στους δημόσιους χώρους του Μεγάρου Μαξίμου, οπότε μας κάνετε ποδαρικό με τα καινούργια έργα τα οποία έχουμε εγκαταστήσει.

Γιώργος Παπαδάκης: Να πάμε στο θέμα των Τεμπών, το οποίο δεν είναι μια ιστορία την οποία μπορούμε να ξεχάσουμε εύκολα και που έρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα με καινούργια στοιχεία. Εδώ υπάρχει από τη μία πλευρά η κυβέρνηση, η οποία κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το θέμα και από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση να λέει ότι η κυβέρνηση θέλει να συγκαλύψει το θέμα.

Εδώ όμως έχουμε και την «κοινωνική αντιπολίτευση», ας μου επιτραπεί να πω, κ. Πρόεδρε. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αν και φαίνεται ότι έχετε το προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων, στα ερωτήματα για το θέμα των Τεμπών ακόμα και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας υποπτεύονται ότι επιχειρείται η συγκάλυψη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να σας ρωτήσω εγώ, λοιπόν: να συγκαλύψουμε τι; Στο ερώτημα αυτό δεν παίρνουμε απάντηση. Σας ρωτώ, να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Τι; Ότι δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο, εκρηκτικά και ότι εμείς σπεύσαμε την ώρα του ατυχήματος…

Γιώργος Παπαδάκης: Έχετε καταλήξει ότι δεν μετέφερε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας αυτό οριστικά. Ο πρώτος πραγματογνώμονας είπε ότι…

Γιώργος Παπαδάκης: Άρα, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά εγώ πολύ καλά γνωρίζω ένα πράγμα: ότι δεν υπήρχε καμία συγκάλυψη. Αυτό το γνωρίζω πάρα πολύ καλά και θα σας επαναλάβω αυτό το οποίο είπα στη Βουλή και είναι βαριά, ξέρετε, προσβλητικό και δύσκολο για εμένα, τη στιγμή που κλήθηκα να διαχειριστώ τη μεγαλύτερη τραγωδία που μπορούσε κάποιος να διανοηθεί εκείνο το βράδυ, ότι το μυαλό μας θα ήταν στο να συγκαλύψουμε, τι ακριβώς; Κάτι το οποίο στη συνέχεια μάθαμε, χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ουσιαστικά στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης; Κάτι το οποίο δεν το έκρυψα ποτέ.

Άκουσα ότι «θέλαμε ντε και καλά να στοχοποιήσουμε τον σταθμάρχη». Ποτέ δεν το είπα εγώ αυτό. Αλλά κανείς δεν αμφισβητεί, από την άλλη, ότι υπήρξε ένα ανθρώπινο λάθος. Αλλά δεν ήταν μόνο το ανθρώπινο λάθος.

Ο ίδιος είπα και το επαναλαμβάνω ότι πάντα θα μας βαραίνει το γεγονός ότι δυστυχώς, παρότι προσπαθήσαμε, δεν προφτάσαμε να έχουμε έτοιμα όλα τα συστήματα ασφαλείας, της τηλεδιοίκησης. Τι θα γινόταν αν τα είχαμε; Πάλι δεν το ξέρουμε μετά βεβαιότητας.

Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα για τα Τέμπη. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξέρω ότι έχω απέναντί μου μία κοινωνία πολύ καχύποπτη, αλλά το μόνο το οποίο μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχει κινηθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Η δική μας δουλειά, η δική μας μέριμνα είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα τρένα μας θα είναι ασφαλή.

Μαρία Αναστασοπούλου: Κύριε Πρόεδρε, πάντως η κοινωνία, επειδή ακολούθησαν οι εθνικές εκλογές το 2023 και πήρατε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, φαίνεται ότι σας έδειξε εμπιστοσύνη προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Θέλω να σας ρωτήσω, επειδή μοιάζει σαν να βρίσκετε συνεχώς, ως κυβέρνηση, μπροστά σας ζητήματα τα οποία είτε υποτιμήσατε είτε υποβαθμίσατε είτε δεν απαντήσατε από την πρώτη στιγμή, να μας απαντήσετε με ευθύτητα. Δύο μεγάλα ζητήματα.

Πρώτον, η περίφημη «μονταζιέρα». Φαίνεται, και το είπε ο κ. Τερεζάκης του ΟΣΕ, το παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια χθες, ότι σε αυτό το περίφημο ηχητικό που έφτασε σε ένα μέσο ενημέρωσης τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, έχει υποστεί μοντάζ. Έχετε στα αλήθεια αναρωτηθεί, ψάξει, διερευνήσει ποιος και γιατί μόνταρε αυτό το υλικό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν το γνωρίζω και δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια. Και να το αποδείξει η Δικαιοσύνη, αν είναι έτσι.

Μαρία Αναστασοπούλου: Είναι μονταρισμένο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν το ξέρω, πιθανώς να είναι, αλλά δεν το ξέρω. Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι το υλικό ακέραιο έφτασε στη Δικαιοσύνη και αυτό δεν αμφισβητείται.

Όλες οι ηχητικές συνομιλίες είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Και το πώς διέρρευσαν στα Μέσα, το τι έπαιξαν μετά τα Μέσα, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αλλά σε καμία περίπτωση -και αυτό το δηλώνω κατηγορηματικά- δεν υπήρχε καμία κυβερνητική ανάμειξη σε αυτό.

Και επαναλαμβάνω: να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Ξαναθυμηθείτε το βράδυ του ατυχήματος, κα Αναστασοπούλου. Πιστεύετε πραγματικά ότι εκείνη την ώρα, που δεν είχαμε ακόμα εικόνα για το πόσοι νεκροί υπήρχαν, που το μέλημά μας ήταν να περιθάλψουμε τους τραυματίες, που πήγα στο νοσοκομείο στη Λάρισα και είδα συντετριμμένους ανθρώπους οι οποίοι είχαν χάσει τους ανθρώπους τους, ότι το μέλημά μας θα ήταν εκείνη τη στιγμή να πάμε να πειράξουμε κάποια ηχητικά;

Όχι, μισό λεπτό. Είναι βαριά προσβλητικό αυτό το πράγμα. Θέλω να το καταλάβετε. Είναι προσβλητικό για εμένα, για τους ανθρώπους οι οποίοι χειρίστηκαν την κρίση. Τα υπόλοιπα ας τα βρει η Δικαιοσύνη.

Και, στο κάτω-κάτω της γραφής, τα ηχητικά, όλα τα ηχητικά, τα πλήρη ηχητικά διέρρευσαν στα Μέσα δύο μέρες μετά. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι ειπώθηκε τελικά και για το τι έγινε. Όλοι ξέρουμε την αλήθεια.

Γιώργος Παπαδάκης: Κύριε Πρόεδρε, ενδεχομένως κάποιες τοποθετήσεις για αυτή την τραγική ιστορία να έχουν ενισχύσει το αίσθημα, αν θέλετε, της καχυποψίας για συγκάλυψη. Για παράδειγμα, το μπάζωμα. Το μπάζωμα, που είναι μια ιστορία την οποία επαναλαμβάνουν συνέχεια οι γονείς και που εσείς λέτε ότι κοντά στους γονείς η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο τους.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, και εδώ υπάρχουν στοιχεία όπου η Δικαιοσύνη προσπαθεί να διερευνήσει το θέμα του μπαζώματος. Ακούσαμε την άποψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, του κ. Φλωρίδη, ο οποίος είπε ότι «όποιος μιλάει για το μπάζωμα είναι για τα μπάζα». Αυτό δεν ηχεί άσχημα στα αυτιά, ιδιαίτερα των συγγενών;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς, οι μόνοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα σε αυτή την ιστορία να κάνουν τον θυμό τους πραγματική οργή, ενδεχομένως να πουν μια κουβέντα παραπάνω, να ζητήσουν τα ρέστα από οποιονδήποτε, είναι οι γονείς. Οι γονείς, όμως, όχι τα κόμματα που εργαλειοποιούν τον πόνο των γονέων.

Διότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό γίνεται με πάρα, πάρα πολύ συστηματικό τρόπο και είναι κάτι το οποίο είναι χυδαίο. Θα μπορούσαμε και εμείς να το είχαμε κάνει για το Μάτι. Δεν το κάναμε ποτέ και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από αυτούς οι οποίοι εργαλειοποιούν την τραγωδία.

Έρχομαι τώρα στο ερώτημά σας. Ποιο μπάζωμα; Ρωτώ εγώ: το να ρίξεις χαλίκι για να σταθεροποιήσεις το έδαφος να πάει ο γερανός να σηκώσει τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, όχι της εμπορικής, της επιβατικής… Γι’ αυτό έγινε. Ήταν μία επιχειρησιακή απόφαση, εμείς ούτε καν το γνωρίζαμε αυτό. Λοιπόν, πάρθηκε μία απόφαση να σταθεροποιηθεί το έδαφος για να σηκωθούν τα βαγόνια…

Μαρία Αναστασοπούλου: Ποιος την πήρε αυτή την απόφαση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιχειρησιακά την πήραν οι άνθρωποι στο πεδίο.

Μαρία Αναστασοπούλου: Η Πυροσβεστική;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μα, κα Αναστασοπούλου, κοιτάξτε να δείτε, όταν έχουμε μία τραγωδία, αυτή τη στιγμή… Είχατε πάει στον τόπο του δυστυχήματος;

Μαρία Αναστασοπούλου: Φυσικά. Και πρόσφατα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το είδατε, λοιπόν. Είδατε λοιπόν βαγόνια, τα οποία ήταν διαλυμένα, με υποψίες ότι από κάτω μπορεί να υπήρχαν νεκροί και τα οποία έπρεπε να σηκωθούν. Και οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονταν τον χώρο του ατυχήματος θεώρησαν ότι έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος για να σηκώσουν τα βαγόνια.

Να σας πω κάτι; Είναι πάρα, πάρα πολύ δυσάρεστο τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας να αναπαράγονται με τόσο μεγάλη συστηματικότητα και να πρέπει εμείς να καλούμαστε να αποδείξουμε ότι είναι ανυπόστατες.

Ο μόνος τρόπος που μπορώ να το κάνω δεν είναι να πείσω εσάς ή τους τηλεθεατές σας, γιατί μπορεί να μην μπορέσω να τους πείσω, είναι να έρθει η ίδια η Δικαιοσύνη, η οποία έχει αναθέσει σε δεύτερο πραγματογνώμονα -και καλά κάνει, ενδεχομένως θα μας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο- να διαψεύσει όλα αυτά τα οποία εγώ γνωρίζω, με βάση τα στοιχεία τα οποία έχω στη διάθεσή μου, ότι είναι αναληθή.

Μαρία Αναστασοπούλου: Επειδή σας έχουμε δει σε αντίστοιχες φάσεις, τώρα εδώ μιλάμε για μία μεγάλη εθνική τραγωδία, να παραδέχεστε λάθη που έχουν γίνει, κοιτάζοντας πίσω αυτόν τον χρόνο στη διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών, θέλω να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της κυβέρνησης και αν, επειδή πάρα πολλά έχουν ακουστεί και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η επιλογή να μπει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κώστας Καραμανλής ήταν τελικά μία σωστή επιλογή από την πλευρά σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα σας πω ένα λάθος το οποίο έγινε: δεν απαντήσαμε με πειστικότητα στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας από την αρχή. Το αφήσαμε.

Μαρία Αναστασοπούλου: Από την αρχή;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βεβαίως. Και ρίζωσαν όλα αυτά: το μπάζωμα, τα εκρηκτικά, το ξυλόλιο. Όλα αυτά τα οποία αναπαράγονται σήμερα, προσέξτε, από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης σε άρθρο του, σε πλήρη συντονισμό με τον κ. Βελόπουλο. Αυτοί τα λένε. Αυτοί τα λένε αυτά.

Λοιπόν, βεβαίως εκεί πραγματικά κάνω κι εγώ τη δική μου αυτοκριτική και λέω: έπρεπε να είχαμε απαντήσει με μεγαλύτερη πειστικότητα, διότι προφανώς δεν πείσαμε τον κόσμο ότι όλα αυτά είναι τερατουργίες. Πιστεύω ότι τελικά θα το αποδείξει η ίδια η Δικαιοσύνη.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι δεν πρέπει να συγχέουμε μια υπόθεση άρσης ασυλίας ενός βουλευτή με τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που μπορεί να έχει βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος, του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Είτε ήταν είτε δεν είναι βουλευτής ο κ. Καραμανλής, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά στο αν η Βουλή κρίνει ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή. Μέχρι στιγμής η αντιπολίτευση μας λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει, πλην όμως δεν έχει καταθέσει κανένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Αν το κάνει, θα το συζητήσουμε τότε.

Γιώργος Παπαδάκης: Αν καταθέσει θα…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα το συζητήσουμε τότε.

Γιώργος Παπαδάκης: Θα το συζητήσετε το ενδεχόμενο, δηλαδή;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα εξετάσουμε το κατηγορητήριο. Μέχρι στιγμής εγώ κατηγορητήριο συγκεκριμένο δεν έχω δει. Και ξέρετε ότι όταν ζητάς από τον άλλον να πάει στη Δικαιοσύνη, διότι αυτό ζητούν στην ουσία, αφήνοντας υπονοούμενα ότι εδώ υπήρχε ανθρωποκτονία με δόλο, βαριά κατηγορία, τουλάχιστον γράψ’ το, συνέταξε ένα κατηγορητήριο και πήγαινε στη Βουλή να τοποθετηθούν τα κόμματα επίσημα.

Λίγο μετά…

Ο λόγος στο ρεπορτάζ της Νατάσας Ρουγγέρη_in.gr>

Νέα πολιτική σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα Τέμπη – ένα θέμα που συνεχίζει να μονοπωλεί την επικαιρότητα και δεν θα σταματήσει μέχρι τη δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους – αυτή τη φορά, με αφορμή την «αλλαγή στάσης» του πρωθυπουργού, όπως υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αλληλοκατηγορίες για «ψέματα» δίνουν και παίρνουν μετά την συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο MEGA, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Κασσελάκης έπαιξε ζωντανά, στην εκπομπή Live News, βίντεο με δύο διαφορετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, τη βραδιά του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι «λέει ψέματα» – και μάλιστα, επανειλημμένως…

Για «αλαζονεία και επιθετικότητα» κατηγόρησε το Μαξίμου, μέσω κυβερνητικών πηγών, τον Στέφανο Κασσελάκη, παραπέμποντας στις εξηγήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη επί του θέματος.

Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός είχε μια αλλαγή 180 μοιρών

«Επειδή λέμε για εργαλειοποίηση και μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία, σήμερα το μεσημέρι άκουσα τον πρωθυπουργό να αλλάζει στάση στο θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ο πρωθυπουργός είχε μια αλλαγή 180 μοιρών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ 1, κατά τη διάρκεια της οποίας, αναφερόμενος στα Τέμπη δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε (για την εύφλεκτη ύλη), αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπήρχε καμία συγκάλυψη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπενθύμισε ότι λίγο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως δεν υπήρχε εύφλεκτο υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία, κάνοντας λόγο μάλιστα για «θεωρίες συνομωσίας».

Και προς επίρρωσιν όσων υποστήριξε, έπαιξε ζωντανά στην εκπομπή σχετικό βίντεο με τις δύο διαφορετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Για να προσθέσει πως «ο πρωθυπουργός της χώρας, στο έγκλημα που συγκαλύπτει μαζί με το άλλο τζάκι της χώρας, το τζάκι Καραμανλή, λέει ψέματα στην κάμερα, σε συνεντεύξεις, στον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει αν θα μπαζωθεί ο χώρος, αν πρέπει τα ίχνη να αφαιρεθούν; Αν δεν το γνώριζε πρέπει να το πει δημόσια».

«Γιατί προεκλογικά είπε με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχε τίποτα το εύφλεκτο και σήμερα είπε άλλα; Γιατί είπε ψέματα;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο κυβερνητικό αφήγημα περί «υποκριτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ» για τα Τέμπη και μη ύπαρξης συγκεκριμένων κατηγοριών εναντίον του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, προκειμένου να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι το κατηγορητήριο με 11 κακουργηματικές πράξεις έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι εάν η ΝΔ αμνηστεύσει κοινοβουλευτικά τον κ. Καραμανλή «δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τις ίδιες κατηγορίες εναντίον του».
Κυβερνητικές πηγές: Αλαζόνας και επιθετικός όταν πιέζεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις

«Αρκεί να δει κανείς άλλη μια συνέντευξη του κ. Κασσελάκη για να διαπιστώσει ότι αυξάνεται και η αλαζονεία του και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πιέζεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσει», ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, μέσω πηγών, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα είπε για τα Τέμπη και τα «ψέματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο για «τις νέες του διαστρεβλώσεις γύρω από τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού για τα περί ‘μονταζιέρας’ και ‘ξυλολίου’ στα Τέμπη, παραθέτουμε τις σημερινές απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών», σημείωσαν.

Και παρέπεμψαν στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το τρένο να μετέφερε στην τραγωδία των Τεμπών ξυλόλιο, ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει πώς διέρρευσαν οι λεγόμενες «μονταρισμένες συνομιλίες», αρκέστηκε να επαναλάβει τα περί «θεωριών συνωμοσίας», «όλα αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», «η αντιπολίτευση είναι τοξική» και τα λοιπά…

Αξίζει να επισημανθεί, πάντως, η άποψη του κ. Μητσοτάκη για το «μπάζωμα»: «Ποιο μπάζωμα; Ρωτώ εγώ: το να ρίξεις χαλίκι για να σταθεροποιήσεις το έδαφος να πάει ο γερανός να σηκώσει τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, όχι της εμπορικής, της επιβατικής… Γι’ αυτό έγινε. Ήταν μία επιχειρησιακή απόφαση, εμείς ούτε καν το γνωρίζαμε αυτό. Λοιπόν, πάρθηκε μία απόφαση να σταθεροποιηθεί το έδαφος για να σηκωθούν τα βαγόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι την απόφαση την πήραν τα πρόσωπα που είχαν αναλάβει την ευθύνη στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός πιάστηκε να λέει ψέματα

Την «σκυτάλη» από τον πρόεδρο του κόμματος πήρε η Κουμουνδούρου, στην ανακοίνωση της οποίας σημειώνεται ότι «ο πρωθυπουργός πιάστηκε να λέει ψέματα για πολλοστή φορά, η κατηγορηματική διαβεβαίωσή του μετατράπηκε σε κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Η επιμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη έκαμψε ακόμη μια πρωθυπουργική ‘βεβαιότητα’», υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι «η κατηγορηματική και παρατεταμένη διάψευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη μεταφορά εύφλεκτων υλικών, όπως το ξυλόλιο, από τη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία των Τεμπών, σήμερα έγινε μια θεαματική παραδοχή ότι δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».
Ανδρουλάκης: Κάθε τρεις και λίγο, πιάνουμε τον πρωθυπουργό να λέει ψέματα

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή τις αναφορές του στα Τέμπη, εξαπέλυσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικεντρώνοντας στην «μονταζιέρα», που αποκάλυψε «Το Βήμα».

«Σήμερα, μας είπε ότι αφού έχει πάει το κανονικό ηχητικό στη Δικαιοσύνη, δεν έγινε και τίποτα. Μα σοβαρά μιλάμε; Δεν έγινε τίποτα; Εκείνο το βράδυ, ένας αδίστακτος άνθρωπος πήρε τις συνομιλίες του σταθμάρχη, τις αλλοίωσε και τις έδωσε στο Πρώτο Θέμα και δεν έγινε και τίποτα; Αυτό μας έλειπε, να έχουν δώσει το χαλκευμένο στην ανάκριση!», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μάλιστα, ερωτηθείς αν πιστεύει τη δήλωση Μητσοτάκη ότι δεν υπήρξε κυβερνητική ανάμιξη στην υπόθεση των ηχητικών του σταθμάρχη, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «κάθε τρεις και λίγο, πιάνουμε τον πρωθυπουργό να λέει ψέματα».

«Εκτιμώ ότι λέει ένα ακόμη ψέμα», προσέθεσε, υποστηρίζοντας πως «εκείνο το βράδυ, μπροστά στην αγωνία της πολιτικής διαχείρισης, έστησαν ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Πήραν τα αρχεία, τα χάλκευσαν και τα διοχέτευσαν στο Πρώτο Θέμα. Για μένα, η Δικαιοσύνη πρέπει να ρωτήσει τους ιδιοκτήτες του Πρώτου Θέματος πώς έφτασαν στα χέρια τους, και αν έφτασαν χαλκευμένα ή όχι. Όλα θα αποκαλυφθούν και είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα», επέμεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τελικά τι πραγματικά συνέβη στα Τέμπη;

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Mετά και την παραδοχή του ΔΣ του ΟΣΕ ότι υπήρξε η Μονταζιέρα των Τεμπών, γεγονός που δικαιώνει το ΒΗΜΑ και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η αυτονόητη ερώτηση είναι η εξής>

-Εάν δεν επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος τι πραγματικά συνέβη στα Τέμπη;

Αυτό θα πρέπει να κληθούν πλέον να απαντήσουν-αφού το ερευνήσουν-οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων αλλά και η Δικαιοσύνη. Η ομολογία-παραδοχή του κ. Τερεζάκη αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς τα στοιχεία που δείχνουν οργανωμένη συγκάλυψη και δυστοπικές συμπτώσεις (κομμένο καλώδιο στο Σταθμό Παλαιοφαρσάλων, φόρτωση εκρηκτικών, στάση στο πουθενά μέσα στο μαύρο σκοτάδι μετά τη Λάρισα, κλπ) πριν τη σύγκρουση οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για οργανωμένο έγκλημα το οποίο έχει νόημα μόνο ως ανθρωποθυσία-ειδικά νέων ανθρώπων.

Στο μεταξύ στους δημοσιογράφους και εκδότες των εφημερίδων της κυβερνήσεως χρεώνει τη Μονταζιέρα των Τεμπών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

Σύμφωνα με το Ποντίκι σε νέες αποκαλύψεις, αφήνοντας αιχμές για το τι έχει συμβεί με το ηχητικό υλικό από το μοιραίο βράδυ του εγκλήματος των Τεμπών, προχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, δίνοντας τροφή για νέες συζητήσεις.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Τερεζάκης δεν απέκλεισε να μην έχει δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρος ο διάλογος του σταθμάρχη Λάρισας, αλλά «να έχουν κοπεί κομμάτια ή να έχουν μπει κάποια».

«Οι δημοσιογράφοι που έκαναν το ρεπορτάζ να εξηγήσουν αν κόψανε, δεν κόψανε, πέρα από το αν πήρανε και από πού το ηχητικό υλικό», είπε ο Τερεζάκης, τονίζοντας με έμφαση ότι από τον ΟΣΕ «δεν είχαμε λόγο να κόψουμε, να αποκρύψουμε, ή να παραποιήσουμε οτιδήποτε». Και εξήγησε ότι «θα ήταν τελείως ανόητο να κάνουμε κάτι τέτοιο όταν το υλικό δόθηκε στις αρχές και στις 3/3/23 και στις 13/3/23 είναι κοινό και έχει διαπιστωθεί ότι δεν αλλοιώθηκε».

«Μιλάμε για αρκετούς διαλόγους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «για το μοντάζ έχω καταλάβει πως κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών. Τι μπορεί να σημαίνει, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε, εμείς από τον ΟΣΕ δεν έχουμε σχέση, οι ανακριτικές αρχές μπορούν να διαπιστώσουν από τη έρευνα των στοιχείων επικοινωνίας μας».

Ο κ. Τερεζάκης αποκάλυψε όμως και κάτι άλλο. Ότι την επόμενη ακριβώς ημέρα του δυστυχήματος, το ηχητικό υλικό πήγε και σε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, μέσω emails από τον κεντρικό σέρβερ του Οργανισμού.

«Έχουν ζητηθεί τα emails από τα στελέχη της διοίκησης. Να ανοιχτούν και να εξεταστούν τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι όλα στη διάθεση των αρχών, για να φανεί αν, τι και προς τα πού μπορεί να έφυγε υλικό, για να λήξει αυτή η παρερμηνεία», είπε ο κ. Τερεζάκης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι από τη διοίκηση του ΟΣΕ δεν υπήρξε καμία σχέση ή εμπλοκή στη διαρροή των ηχητικών.

Ωστόσο το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι σε ποιους και για ποιο λόγο δόθηκαν τα ηχητικά από τις συνομιλίες, πέρα από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του ΟΣΕ. Με ποια διαδικασία και μέσα σε ποιο πλαίσιο στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού ζήτησαν λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και πήραν (στα email τους!!!) ένα υλικό, που κανονικά ήταν πλέον μόνο στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Και από τη στιγμή που αυτό ομολογείται τώρα από τον κ. Τερεζάκη, γεννάται και το ερώτημα εάν οι ανακριτικές αρχές έχουν ήδη ερευνήσει τι εμπλοκή έχει ο καθένας από όσους είχαν στη διάθεσή τους το συγκεκριμένο υλικό.

Ακούστε τις δηλώσεις Τερεζάκη από το 45.10:

Δείτε τι γράφει σχετικά το ΒΗΜΑ>

Για πρώτη φορά γίνεται επίσημη παραδοχή της μονταζιέρας από το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ, το οποίο μάλιστα βάζει στο «κάδρο» και άλλα πρόσωπα του Οργανισμού.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της παραποίησης των διαλόγων που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την τραγωδία των Τεμπών, γεγονός που ανέδειξε εδώ και δύο εβδομάδες το «Βήμα της Κυριακής».

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, παραδέχεται την ύπαρξη του μοντάζ καλώντας την δικαιοσύνη να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα ενώ την ίδια ώρα καλεί το μέσο ενημέρωσης που πρώτο παρουσίασε τους μονταρισμένους διαλόγους να εξηγήσει πού τους βρήκε και εάν εκείνο προέβη στην κοπτοραπτική.

«Εχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε» είπε ο κ.Τερεζάκης.

«Ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει. Αυτό ίσως θα πρέπει οι δημοσιογράφοι που έκαναν αυτό το ρεπορτάζ να εξηγήσουν εάν έκοψαν, δεν έκοψαν, πέραν από το πού το έχουν πάρει και αν έχουν πάρει. Ο Οργανισμός δεν είχαμε λόγο να κόψουμε ή να παραποιήσουμε το οτιδήποτε».

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης αποκάλυψε ότι τους επίμαχους διαλόγους είχαν λάβει μέσω email και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ, ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πρόσβαση σε αυτό το υλικό είχαν μόνο συγκεκριμένα στελέχη του Οργανισμού, τα οποία και το παρέδωσαν στην Αστυνομία για να φτάσει τελικά στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

Σε επικοινωνία του MEGA με τον κ. Τερεζάκη, ο ίδιος αποκάλυψε πως πρόσβαση στο υλικό είχαν τέσσερις υπάλληλοι του ΟΣΕ. Ο ένας εξ αυτών, την 1η Μαρτίου του 2023, το έδωσε σε τέσσερα στελέχη του Οργανισμού για να ενημερωθούν.

Κατά τον κ. Τερεζάκη, το επίμαχο υλικό δεν έχει φύγει παραποιημένο από τον ΟΣΕ. Στις 2 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί το συγκεκριμένο υλικό στις δικαστικές Αρχές, ωστόσο, επειδή ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία, το υλικό παραδόθηκε στις 3 Μαρτίου, με συνοδευτικό, με αυτοκίνητο του ΟΣΕ και υπάλληλο του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η απομαγνητοφώνηση του υλικού, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, έγινε από τον ΟΣΕ μετά τις 17 Μαρτίου του 2023.

Ο κ. Τερεζάκης την 1η Μαρτίου βρισκόταν στη Λάρισα προκειμένου να πάρει τα στοιχεία της σηματοδότησης, κινήσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί.

Οι νέες αποκαλύψεις του Παναγιώτη Τερεζάκη δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη παραδοχή της μονταζιέρας από το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ, το οποίο μάλιστα βάζει στο «κάδρο» και άλλα πρόσωπα του Οργανισμού.

Χρησιμοποιώντας τους ίδιους μηντιακούς διαύλους Μαξίμου-Εφημερίδες της Κυβερνήσεως τους οποίους αξιοποίησαν ώστε να επιβάλουν το αφήγημα της planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας COVID-19 σχεδόν ταυτόχρονα με την τελετή ανθρωποθυσίας φρόντισαν να διαρρεύσουν πέτσινους δήθεν διαλόγους ώστε να ενοχοποιήσουν τον αμίλητο σταθμάρχη (γιατί δεν έχουμε ακούσει και τη δική του εκδοχή έστω δια μέσω δικηγόρου;) και να περάσουν στο βρεφοποιημένο κοινό και τους συγγενείς των θυμάτων τη θεωρία του ανθρωπίνου λάθους ενώ οι διαρκείς αποκαλύψεις δείχνουν οργανωμένο έγκλημα-αθρωποθυσία.

Μόλις λίγες ώρες πριν ένας ακόμη υπάλληλος του ΟΣΕ κατάφερε να εξασφαλίσει 900 χιλιάδες ευρώ ώστε να πληρώσει την εγγύησή του.

Για το θέμα πληροφούμεθα ότι τουλάχιστο δύο κυριακάτικες εφημερίδες θα δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για το μυστηριώδες πρόσωπο που χορηγεί απλόχερα τις εγγυήσεις εκατομμυρίων των στελεχών του ΟΣΕ που αφήνονται ελεύθεροι. Ποιος και γιατί πληρώνει τις εγγυήσεις; Πως θα λάβει πίσω τα χρήματά του; Το θέμα παρουσιάζει εκρηκτικό ενδιαφέρον και ήδη οι ρεπόρτερς των εν λόγω εφημερίδων συλλέγουν τα στοιχεία.

Στο μεταξύ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το ΒΗΜΑ επανέρχονται στην έρευνα-φάντασμα
για την υφαρπαγή των ηχητικών αρχείων του ΟΣΕ τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών είχε ξεκινήσει εδώ κι έναν χρόνο αλλά φέρεται να χάθηκε σε συρτάρια της ΕΛ.ΑΣ.!

Οπως αποκαλύπτεται, η πολυσυζητημένη αφαίρεση των συνομιλιών από το σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν ερευνάται τώρα για πρώτη φορά, ύστερα από την αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» και τη σχετική αναφορά του προέδρου του ΠαΣοΚ στον Αρειο Πάγο.

Αντιθέτως, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», το θέμα είχε γίνει στόχος και – άγνωστης μέχρι σήμερα – έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η αναζήτηση των ενόχων φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023, με άλλη αφορμή, αλλά στη συνέχεια (και περιέργως) ο σχετικός φάκελος εξαφανίστηκε, ενώ άλλαξε και η ονομασία του. Η έρευνα του «Βήματος» αποκαλύπτει ότι ο σχετικός φάκελος ήταν καταχωρισμένος στα δικαστικά αρχεία σαν «υπόθεση του ΟΤΕ» (και όχι του ΟΣΕ). Για το θέμα δεν έγιναν ποτέ καίριες περαιτέρω ενέργειες, ενώ η σχετική δικαστική παραγγελία ξεχάστηκε στα συρτάρια.

Το μοντάζ των διαλόγων

Οπως έχει ήδη αποκαλυφθεί, οι συνομιλίες πρωταγωνιστών της τραγωδίας των Τεμπών είχαν αφαιρεθεί πρόωρα και παρατύπως τις πρώτες ώρες του συμβάντος από το σύστημα μαγνητοφωνήσεων των υπηρεσιακών συνομιλιών του ΟΣΕ. Και ακολούθως ένα τμήμα εξ αυτών δόθηκε μονταρισμένο-παραποιημένο την 1η Μαρτίου 2023 στη δημοσιότητα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τονιστεί ιδιαίτερα το «ανθρώπινο λάθος» του σταθμάρχη.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι τα εν λόγω ηχητικά ντοκουμέντα παραδόθηκαν επισήμως στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές δύο 24ωρα αργότερα.

Ποιος αφαίρεσε τις συνομιλίες;

Σαφή νεότερα δείγματα ότι σημειώθηκε αφαίρεση από στελέχη του ΟΣΕ του ηχητικού υλικού, από τις πρώτες ώρες του τραγικού συμβάντος ήδη, εντοπίζονται στη δικογραφία.

Συγκεκριμένα:

Πρώτον, από το έγγραφο 9011744 της 1ης Μαρτίου 2023, που συνέταξε ανώτερο στέλεχος του ΟΣΕ στη Λάρισα και το οποίο απέστειλε σε αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, στο οποίο καταγράφει πλημμελώς και αναλύει λανθασμένα τους διαλόγους σταθμάρχη-μηχανοδηγού. Για να συμπληρώσει ακολούθως στο έγγραφό του «δυστυχώς, σοβαρά λάθη και παραλείψεις προκάλεσαν το σοβαρό και θανατηφόρο συμβάν», προτάσσοντας το ανθρώπινο λάθος στα συμπεράσματά του. Μάλιστα, ακολούθως, αυτή η λανθασμένη ανάλυση του πρόωρα αναιρεθέντος ηχητικού αρχείου οδηγεί σε επίσης λανθασμένα συμπεράσματα και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ (επιτροπή Γεραπετρίτη), οι οποίοι θεώρησαν έτσι ότι ο μηχανοδηγός αντελήφθη υποτίθεται τη λανθασμένη πορεία του και ρωτούσε για επιβεβαίωση τον σταθμάρχη, κάτι που ουδέποτε είχε συμβεί.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο είχε οδηγήσει, τον Σεπτέμβριο του 2023, σε νομική παρέμβαση στις δικαστικές αρχές της Λάρισας του δικηγόρου Βασίλη Ζησιμάτου, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια του αποθανόντος μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα. Στο εν λόγω έγγραφό του σημειώνει ότι «ο συγκεκριμένος διάλογος όπως περιγράφεται στο εν λόγω πόρισμα, δεν περιέχεται πουθενά, σε κανένα σημείο της υπάρχουσας δικογραφίας, ούτε δηλαδή στις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών ούτε όμως και στα ηχητικά αρχεία τα οποία εδόθησαν από τον ΟΣΕ».

Επίσης, ανώτατο στέλεχος του ΟΣΕ (σκοτώθηκε αργότερα σε τροχαίο) και ένα εκ των ατόμων που είχαν δώσει το βράδυ του δυστυχήματος το παρών στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, στην οδό Καρόλου, κατέθεσε τον Μάρτιο του 2023 ότι είχε κρατήσει δύο «στικάκια» (φορητές μνήμες USB) με αντίγραφα των συνομιλιών. Επιπλέον, σύμφωνα με μεταγενέστερη άτυπη εσωτερική έρευνα που έγινε στον ΟΣΕ, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος του Οργανισμού μπήκε – το ξημέρωμα της ίδιας ημέρας – στο εν λόγω σύστημα καταγραφών, αφαίρεσε το ηχητικό αρχείο και ακολούθως το απέστειλε με email σε διευθυντικά στελέχη του. Και όλα αυτά, ενώ παράλληλες είσοδοι υπαλλήλων και αντιγραφή των μαγνητοφωνήσεων σε ψηφιακούς δίσκους υπήρξε, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, το πρώτο 24ωρο και στο σύστημα καταγραφών που υπάρχει στη Λάρισα.

Ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε

Σε συνέχεια των παραπάνω και μέχρι πριν από λίγες ημέρες, υπήρχε η γενική εικόνα ότι για αυτή την αφαίρεση των καταγραφών των διαλόγων σιδηροδρομικών το μοιραίο βράδυ δεν είχε κινηθεί καμιά δικαστική διαδικασία. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες του «Βήματος» ανατρέπουν τα δεδομένα. Και προκαλούν νέα ερωτήματα.

Οπως φαίνεται, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση – την 1η Μαρτίου 2023 – των εν λόγω συνομιλιών σε ΜΜΕ είχε διαταχθεί δικαστική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Γι’ αυτόν τον λόγο. Με βάση τις τότε (Μάρτιος 2023) καταγγελίες της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης του ΟΣΕ, που μιλούσαν για διαρροή και «κοπτοραπτική» των εν λόγω συνομιλιών.

Η απάντηση Τερεζάκη

Ο σχετικός φάκελος φαίνεται λοιπόν να ανατέθηκε τότε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος εμφανίζεται να ζήτησε – όπως ανέφεραν ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί – τη διερεύνησή του από το Τμήμα Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στην Ομόνοια, στον τομέα αρμοδιότητας του οποίου ανήκει το κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, «ο εν λόγω φάκελος κινήθηκε για μήνες μεταξύ αστυνομικών υπηρεσιών χωρίς να γίνει καμιά σημαντική ενέργεια και η έρευνα, παρότι είχαν παρέλθει 13 μήνες, φαινόταν να μην έχει ολοκληρωθεί». Ωστόσο δεν έχει αιτιολογηθεί γιατί υπήρξε αυτή η εμπλοκή και αδράνεια. Τα ερωτήματα μεγαλώνουν, γιατί αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαιναν ότι «ουδέποτε υπήρξε ανάθεση της εν λόγω έρευνας σε αστυνομική υπηρεσία της Ομόνοιας. Δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά σχετική εγγραφή και κανένας αστυνομικός δεν φέρεται να γνωρίζει ή να έχει επιληφθεί μιας τέτοιας αναζήτησης για τις διαρροές του ΟΣΕ».

Τέλος, «Το Βήμα της Κυριακής» υπέβαλε ερώτημα στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, σχετικά με την αναφερόμενη έρευνα των δικαστικών αρχών στο κτίριο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου. Η απάντηση του κ. Τερεζάκη ήταν ότι «εκ του νόμου δεν μπορεί να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα».

Μια στάση-θρίλερ στα μαύρα μεσάνυχτα του πουθενά

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Καθώς ένας μυστηριώδης εμπλεκόμενος πληρώνει τις χρυσές εγγυήσεις των στελεχών του ΟΣΕ νέα στοιχεία που δείχνουν οργανωμένο έγκλημα φέρνει στο φως η Έφημερίδα των Συντακτών και ο Άρης Χατζηγεωργίου.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 16.32: «Η αμαξοστοιχία IC56 παραμένει στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου λόγω τεχνικού προβλήματος καλωδίου ηλεκτροκίνησης. Αναμένεται σημαντική καθυστέρηση».

Ενα κομμένο(!) καλώδιο ηλεκτροκίνησης που έπεσε πάνω στην αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή της, με περίπου 450 επιβάτες, φαίνεται πως ήταν η απαρχή ενός ντόμινο που ως τραγική κατάληξη θα είχε αργά το βράδυ τη μετωπική σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Ποιος έκοψε αυτό το καλώδιο,

-Ποιος φόρτωσε τα τρένα με εκρηκτικά;

-Ποιος ακινητοποίησε για 10 λεπτά στο πουθενά την αμαξοστοιχία μετά το σταθμό της Λάρισας;

-Hταν προγραμματισμένη η σύγκρουση εντός του τούνελ ώστε να καταστραφούν ολοσχερώς και τα στοιχεία;

-Ποιος σκότωσε τους δύο σταθμάρχες;

-Ποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση;

-Ποιος έδωσε εντολή να γίνει το μοντάζ;

-Ποιος μπάζωσε τα στοιχεία της ανθρωποθυσίας;

-Ποιος πληρώνει τις τεράστιες εγγυήσεις των στελεχών του ΟΣΕ;

-Γιατί δεν έχουμε ακούσει και κυρίως δεν έχουμε δει μία συνέντευξη με αρχή μέση και τέλος του σταθμάρχη βάρδιας Βασίλη Σαμαρά;

-Γιατί τον τελικά αθώο σταθμάρχη δεν ανέλαβε ένας επώνυμος και ισχυρός δικηγόρος από εκείνους που σπεύδουν να αναλάβουν ακόμη και υποθέσεις τεράτων;

-Γιατί εφόσον πρόκειται για ένα ανθρώπινο λάθος δεν άφησαν την Αστυνομία, τη Πυροσβεστική, τη Δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους; Γιατί τόση πρεμούρα για το μπάζωμα, γιατί ο εξαφανισμένος έγκλειστος σταθμάρχης, γιατί η μονταζιέρα, γιατί τόση οργάνωση και τόση μεθόδευση σε μια εξώφθαλμη απόπειρα συγκάλυψης;

Στη φωτό ο “εξαφανισμένος” και χωρίς διάσημο δικηγόρο (οι οποίοι είθισται να σπεύδουν σε τέτοιες περιπτώσεις) σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς

Πάμε να δούμε μια νέα αποκάλυψη που φέρνει στο φως ο Αρης Χατζηγεωργίου στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Μία ανεξήγητη στάση της επιβατικής αμαξοστοιχίας στη μέση του πουθενά για δέκα λεπτά. Αγωνία και σιωπή ανάμεσα στους νεαρούς επιβάτες.

Εκ του αποτελέσματος (σύγκρουση) η στάση στο σκοτάδι του πουθενά έγινε για τον συγχρονισμό της σύγκρουσης η οποία όπως οι διαρκείς αποκαλύψεις ήταν προγραμματισμένη (από ποιους άραγε; υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις που θα μπορούσαν να οργανώσουν αυτή τη τελετή ανθρωποθυσίας;) να συμβεί εντός του τούνελ ώστε τα ίχνη να εξαφανιστούν ακαριαία και να μη χρεισθεί το μπάζωμα, η μονταζιέρα, οι νεκροί σταθμάρχες, κλπ.

Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ του Άρη Χατζηγεωργίου στην ΕΦΣΥΝ πριν συνεχίσουμε>

Οι περιγραφές επιβατών συνηγορούν με τις εξ αρχής υποψίες των μηχανοδηγών για «πειραγμένα» ηχητικά αρχεία, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο νεκρός συνάδελφός τους δεν σταμάτησε όταν είδε ότι άλλαξε πορεία από τη γραμμή ανόδου στη γραμμή καθόδου λίγο πριν βγει από τον αστικό ιστό της Λάρισας •Οι καταθέσεις των μηνυτών κάνουν λόγο για ολιγόλεπτη στάση, που πιθανόν «συμπίπτει» με το κενό 11 λεπτών στις επικοινωνίες μηχανοδηγού – σταθμάρχη στα ηχητικά αρχεία.

Ενα νέο στοιχείο στο κουβάρι συγκάλυψης και αποκαλύψεων γύρω από το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ του εγκλήματος των Τεμπών έρχονται να προσθέσουν με τις μηνύσεις που κατέθεσαν κάποιοι από τους επιζώντες του δυστυχήματος, μιλώντας για μια ανεξήγητη ολιγόλεπτη στάση «στη μέση του πουθενά» λίγο μετά την αναχώρηση της μοιραίας αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι 62 από τον σταθμό της Λάρισας.

Η στάση της αμαξοστοιχίας σε σημείο όπου δεν υπήρχε κάποιος σταθμός καταγράφεται ανάμεσα σε πλήθος άλλων γεγονότων από τέσσερις επιβάτες νεαρής ηλικίας στις μηνύσεις που κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας της Λάρισας, οι δύο εξ αυτών τον Μάιο του 2023 και οι άλλοι δύο τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Πρόκειται για μηνύσεις που στρέφονται κατά του προφυλακισμένου σταθμάρχη Λάρισας, άλλων υπαλλήλων του εκεί σταθμαρχείου αλλά και των διοικήσεων της Hellenic Train, του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και κατά παντός υπευθύνου εν όψει των δικών που θα γίνουν και των αποζημιώσεων που θα διεκδικηθούν από τα θύματα του εγκλήματος.

Οι μηνύοντες ξεκινούν τις περιγραφές τους από την ώρα που ξεκίνησαν το ταξίδι τους, με αφετηρία την Αθήνα και προορισμό τη Θεσσαλονίκη, γύρω στις 19.20 το βράδυ της Τρίτης 28ης Φεβρουαρίου 2023. Ολοι περιγράφουν τη χαρά με την οποία ξεκινούσαν μετά τις διασκεδάσεις του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας. Κάποιοι αναφέρουν και τους ενδόμυχους φόβους για το μακρύ ταξίδι, αλλά και την ασφάλεια που ένιωθαν ώς τότε ταξιδεύοντας με το τρένο.

Οπως είναι φυσικό, το μεγαλύτερο μέρος της περιγραφής αφορά τα όσα συνέβησαν από τη στιγμή της μετωπικής σύγκρουσης και μετά. Το τράνταγμα, τα χτυπήματα, το σκοτάδι, το χάος, τη φωτιά, τη μυρωδιά του καμένου, την αγωνία για τον απεγκλωβισμό από τα φλεγόμενα βαγόνια, τις σκηνές από τραυματισμένους που έστεκαν ακίνητοι, όλα όσα ζουν οι άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο. Και μετά τις πρώτες επικοινωνίες τους με γονείς και αγαπημένους που είχαν ήδη τρελαθεί από την αγωνία, τη νοσηλεία στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, τη ζωή με τους εφιάλτες έκτοτε…

Η εικόνα για το τι ακριβώς προηγήθηκε της μετωπικής σύγκρουσης παραμένει συγκεχυμένη, ειδικά μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για αλλοιώσεις και «μονταζιέρα» στα ηχητικά των συνομιλιών μεταξύ του σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού της Ιντερσίτι 62 ο οποίος περιλαμβάνεται στα θύματα του δυστυχήματος. Πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες, την 1η Μαρτίου 2023, άρχισαν να κυκλοφορούν ηχητικά αποσπάσματα που έδειχναν αφενός τον σταθμάρχη να δίνει ασαφείς οδηγίες, αφετέρου τον μηχανοδηγό να μην αναρωτιέται γιατί μπήκε ανάποδα στη γραμμή καθόδου ενώ η γραμμή ανόδου ήταν ελεύθερη.

Οι μηχανοδηγοί έθεσαν από τότε ερωτήματα για την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ανακριτικού υλικού που έμοιαζε αποτέλεσμα κοπτοραπτικής. Κυρίως δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο νεκρός συνάδελφός τους, εμπειρότατος μηχανοδηγός, δεν σταμάτησε όταν είδε ότι άλλαξε πορεία από τη γραμμή ανόδου στη γραμμή καθόδου λίγο πριν βγει από τον αστικό ιστό της Λάρισας. Για να γίνει αλλαγή πορείας πρέπει ο σταθμάρχης να δώσει γραπτή εντολή (υπόδειγμα) και αυτό δεν είχε συμβεί. Από την άλλη, εάν η αμαξοστοιχία αλλάξει πορεία που δεν είναι ανακοινωμένη, ο μηχανοδηγός οφείλει να σταματήσει και να επικοινωνήσει ζητώντας επιβεβαίωση πρωτίστως από τον τοπικό ρυθμιστή κυκλοφορίας, τον σταθμάρχη.
Ερευνες

Ομως στα ηχητικά που έχουν παραδοθεί κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών δεν υπήρχε τέτοια επικοινωνία καταγεγραμμένη. Ολοι έμεναν έως τώρα με την εντύπωση ότι το επιβατικό τρένο έφυγε από τη Λάρισα, μπήκε στην ανάποδη γραμμή και συνέχισε εκεί να τρέχει μέχρι που μετά από 18 λεπτά συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503. Υπό την έννοια αυτή η αναφορά που κάνουν οι τέσσερις επιζώντες σε σταμάτημα του τρένου προσθέτει μια νέα διάσταση.

Ας δούμε πώς το περιγράφουν:

«Οταν φτάσαμε στο σταθμό της Λάρισας μείναμε στην αποβάθρα για περίπου 10 με 15 λεπτά και σε αυτό το διάστημα, ευτυχώς επέστρεψε η κοπέλα που ήταν μαζί μας στο κουπέ, από το εστιατόριο που είχε πάει» γράφει ο πρώτος. Και συνεχίζει: «Στη συνέχεια το τρένο έφυγε από το σταθμό και συνέχισε την πορεία του για λίγα λεπτά οπότε και σταμάτησε «στη μέση του πουθενά» για περίπου 10 λεπτά και μας έκανε ενημέρωση ένας υπάλληλος από το μεγάφωνο για το χρονοδιάγραμμα της κάθε επόμενης στάσης και την άφιξη στον τελικό προορισμό για τη Θεσσαλονίκη».

Ανακοινώσεις

Πιο συνοπτικός ο δεύτερος μηνυτής, φίλος του πρώτου, καταγράφει το γεγονός: «Μετά τη Λάρισα το τρένο έκανε μια ακόμη στάση όχι σε σταθμό και όταν ξεκίνησε έκαναν ανακοίνωση με τις ώρες άφιξης σε κάθε επόμενο σταθμό!». Ο δεύτερος δεν μιλά για στάση «10 λεπτών», αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι και ο πρώτος δεν μπορεί να υπολογίσει καλά και ίσως υπερέβαλε κάπως. Πάντως και οι δύο αναφέρουν ότι έγιναν ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα. Αυτό μπορεί να συνέβη προκειμένου να δικαιολογηθεί η στάση, αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπήρξαν κάποιες συνεννοήσεις του μηχανοδηγού.
Μια στάση που έκανε η μοιραία αμαξοστοιχία «στη μέση του πουθενά» λίγο μετά τη Λάρισα και ελάχιστα λεπτά πριν από τη μετωπική σύγκρουση στα Τέμπη περιγράφουν στις μηνύσεις τους επιζώντες του δυστυχήματος. Να ήταν, άραγε, μια ύστατη προσπάθεια του μηχανοδηγού να καταλάβει γιατί μπήκε στην αντίθετη γραμμή; Πάντως, στα ηχητικά των επικοινωνιών που ελέγχονται για αλλοιώσεις, αυτή η στάση δεν καταγράφεται

Ακολουθούν οι περιγραφές που κάνουν δύο επιβάτιδες:

Η πρώτη: «Λίγη ώρα μετά τη στάση στη Λάρισα, το τρένο σταμάτησε και πάλι και ακινητοποιήθηκε για κάποια λεπτά, χωρίς να υπάρχει στάση σε κάποιον σταθμό. Κοιτάξαμε έξω, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει, αλλά δεν βλέπαμε τίποτα, παρά μόνο βαθύ σκοτάδι. Ο κόσμος στο βαγόνι άρχισε να ανησυχεί και να προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Ενιωσα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, φοβήθηκα, αλλά δεν είπα τίποτα, μη θέλοντας να αναστατώσω τις φίλες μου…».

Η δεύτερη: «Λίγη ώρα αφότου ξεκινήσαμε από τη Λάρισα, το τρένο σταμάτησε για κάποια λεπτά, χωρίς να υπάρχει στάση σε εκείνο το σημείο. Κοιταχτήκαμε και απορήσαμε, γιατί δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν, αλλά μετά από λίγο ξεκινήσαμε ξανά».

Οι δύο κοπέλες, όπως διαβάσατε, δεν αναφέρουν κάτι για ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα. Αυτό όμως μπορεί να σημαίνει ότι είχε διαγραφεί από τη μνήμη τους μετά τα όσα ακολούθησαν. Κανείς από τους επιβάτες προφανώς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εάν στη διάρκεια αυτής της στάσης υπήρξαν επικοινωνίες του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη της Λάρισας.

Ομως:

● Από τα ηχητικά αρχεία που κυκλοφορούν και ελέγχονται για πιθανές αλλοιώσεις ο σταθμάρχης εμφανίζεται σε μεταγενέστερες συνομιλίες (όταν ήδη έχει γίνει γνωστό το δυστύχημα) να λέει ότι έστειλε το τρένο στη γραμμή ανόδου. Δείχνει, μεν, σε απόλυτη σύγχυση, αλλά θα περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να παραδεχτεί ότι έστειλε την αμαξοστοιχία στη γραμμή καθόδου από την οποία ήδη κατέβαινε το εμπορικό τρένο.

● Δυστυχώς, με αφορμή και παλαιότερο περιστατικό το καλοκαίρι του 2022, έχει αναδειχτεί ότι η αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων ήταν μια πρακτική που ακολουθούσαν αρμόδιοι στον ΟΣΕ προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες τους («Τρένο… πάει η μονταζιέρα στον ΟΣΕ, στον αέρα το κυβερνητικό αφήγημα», 27/3/24). Τότε τρένο είχε συγκρουστεί με Ι.Χ. σε αφύλακτη διάβαση της περιοχής Λάρισας και οι σταθμάρχες κατηγορούνται για αλλοίωση εγγράφων προκειμένου η ευθύνη να πέσει όλη στον μηχανοδηγό.

● Στα ηχητικά των συνομιλιών που κατατέθηκαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής από τον μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, περιλαμβάνεται ένα περίεργο κενό 11 λεπτών λίγο μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας από τη Λάρισα. Το κενό αφορά τόσο τις συνομιλίες μέσω ασυρμάτου όσο και εκείνες μέσω του τηλεφώνου στο σταθμαρχείο Λάρισας, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ιστοσελίδα Data Journalists («Τέμπη: Το μυστήριο των 660 δευτερολέπτων της σιωπής», 28/3/24). Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θεωρούν τη σιωπή αυτή φυσιολογική όταν η κίνηση μειώνεται, αν και η πυκνότητα των συνομιλιών είναι σταθερή τόσο πριν όσο και μετά το κενό. Ωστόσο η έρευνα, που διεξήχθη με τρόπο προβληματικό και αντικαταστατικό -απουσία του φορέα (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) που ήταν αρμόδιος να τη διεξαγάγει- από την Τροχαία Λάρισας, θα όφειλε να σταθεί σε αυτή την ανεξήγητη στάση του Intercity «στη μέση του πουθενά», στο αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ μηχανοδηγού και σταθμάρχη και ποιο το περιεχόμενό της, όπως επίσης και το αν αυτή η ολιγόλεπτη στάση «συμπίπτει» με το κενό 11 λεπτών στις επικοινωνίες μηχανοδηγού – σταθμάρχη.

Σημειώνεται ότι οι μηνύσεις των τεσσάρων επιζώντων τραυματιών, αποσπάσματα των οποίων παραθέσαμε, έχουν ήδη προστεθεί στην ογκώδη δικογραφία που μελετά η Δικαιοσύνη μαζί με εκείνες που έχουν υποβάλει οι συγγενείς των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι που τραυματίστηκαν βαριά ή ελαφρύτερα. Αποτελούν υλικό που αξιολογούν οι ανακριτικές αρχές μαζί με τις καταθέσεις των μαρτύρων και των κατηγορουμένων, τις πραγματογνωμοσύνες και κάθε άλλο έγγραφο μέσα από το οποίο θα πρέπει να αναδειχτούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος και να καταλογιστούν ποινές και αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει επανειλημμένως γράψει η «Εφ.Συν.», η σιδηροδρομική εταιρεία (Hellenic Train) έχει ήδη πληρώσει προκαταβολές αποζημίωσης, αλλά όχι το σύνολο των αποζημιώσεων που προβλέπουν ευρωπαϊκές οδηγίες, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Εννοείται ότι αν αποδειχτεί ότι ο μηχανοδηγός ουδέποτε προσπάθησε να επιβεβαιώσει την πορεία του, θα του καταλογιστεί (σε εκείνον και την Hellenic) μέρος της ευθύνης και του βάρους των αποζημιώσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Αλλιώς η ευθύνη περιορίζεται στον σταθμάρχη και τον διαχειριστή κυκλοφορίας, δηλαδή τον ΟΣΕ.

Σύνδεση με τα προηγούμενα>

Όπως και στην planδημία έτσι και στα Τέμπη οι ασκήσεις προσομοίωσης δεν κατάφεραν να καλύψουν όλα τα πιθανά σενάρια. Πράγματι χρειάστηκε να καταλαγιάσει η σκόνη της τροφοδοτούμενης από τα ΜΜΕ αντιπαράθεσης των λογικών εμβολιασθέντων με τους ψεκασμένους ανεμβολίαστους, ώστε να συνειδητοποιήσουν και οι μεν και οι δε ότι η εκτόξευση του ιού εναντίον της ανθρωπότητας και τα εμβόλια ευθανασίας δεν ήταν παρά εργαλεία προς την επίτευξη του τελικού στόχου ο οποίος είναι η μείωση του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού.

Στο στόχαστρο λοιπόν βρίσκεται η δυτική οικογένεια. Η δυτική οικογένεια που φέρνει παιδιά στο κόσμο. Κι αυτό γιατί το American dream χρεοκόπησε και οι συνέπειες αυτής της χρεοκοπίας (την οποία απέδωσε με υποδειγματικό τρόπο ο Larry Fink της BlackRock στην ετήσια αποστολή του προς τους επενδυτές) σε συνδυασμό με την ευγονική διάθεση των εμπνευστών της μεγάλης επαναφοράς προκύπτουν ως τιμωρίες στο βρεφοποιημένο κοινό της Δύσης που αναπαράγεται χωρίς την έγκρισή τους.

Ποιοι ταξίδευσαν στην επιβατική αμαξοστοιχία; Κατ΄εξοχήν νέα παιδιά. Και ποιοι τα περίμεναν; Οι γονείς τους. Ακριβώς αυτός είναι ο στόχος. Τα παιδιά και οι γονείς της κοστοβόρας δυτικής οικογένειας. Εξίσου στόχος με τη κόρη της Μαρίας Καρυστιανού και τις κόρες και ανιψιά του Νίκου Πλακιά ήταν και οι ίδιοι οι γονείς που μετατρέπονται από τους ίδιους εμπνευστές σε Γονέας 1, Γονέας 2, Γονέας Απίδια Μάντολες.

Οι γονείς και τα παιδιά είναι ο στόχος. Η δυτική οικογένεια. Γιατί κοστίζει ακριβά και δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Το χρήμα και ο έλεγχός του ανήκει σε ιδιώτες. Σε εκείνους οι Αμερικανοί πολίτες πληρώνουν 200 δις δολάρια τη μέρα ως τόκους του χρέους των 34 τρις δολαρίων που έχουν να αποπληρώσουν από το 1835.

Σε ποιους ανήκει το δολάριο; Ρωτήστε τον Jerome Powell της FED.

Όταν εμφανίστηκε η planδημία μια παρέα στη Wall Street τόπιασε το μήνυμα και μίλησαν για σκάσιμο της φούσκας του χρέους. Εάν προσθέσουμε και την αενάως ευγονική διάθεση των εμπνευστών έχουμε την ερμηνεία και την εξήγηση που θέλει του Δίδυμους Πύργους να σωριάζονται μετά από 3 απανωτές εκρήξεις καθώς ήταν παγιδευμένοι με εκρηκτικά στη βάση τους.

Όσο για τα αεροπλάνα που είδε το αμήχανο παγκόσμιο κοινό εκτός από γεωπολιτικούς στόχους λειτουργούσαν “θεραπευτικά” και για την ψυχολογία των εμπνευστών.

Στη σπονδή των Τεμπών τώρα ένα από τα μηνύματα είναι ότι “δεν θέλουμε γονείς και παιδιά”.

Τι δεν πήγε σύμφωνα με την προσομοίωση; Το γεγονός ότι η σύγκρουση δεν έγινε εντός του τούνελ (αφού είχε προηγηθεί το κόψιμο του καλωδίου στον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων και η “αναγκαστική” πορεία δύο τρένων αντίθετης κατεύθυσης στην ίδια γραμμή) ώστε να μην χρειασθεί στη συνέχεια να μπαζώνουμε, να σκοτώσουμε δύο σταθμάρχες, να μαζέψουμε το χώμα και ανθρώπινο υλικό από το σημείο και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως στοιχεία σύνθεσης μιας οργανωμένης σύγκρουσης-σπονδής-τελετής.

Τι δεν πήγε σύμφωνα με την προσομοίωση; Η Μαρία Καρυστιανού και ο Νίκος Πλακιάς και όλοι οι υπόλοιποι γονείς που έχουν εγκαταλείψει τις ζωές τους για τα παιδιά τους. Επειδή είχαν προηγηθεί περιστατικά με γονείς που έχαναν οικογένειες σε ατυχήματα με πόρσε για παράδειγμα και αφού έκλαιγαν για λίγο στον ώμο της Τατιάνας και του Ευαγγελάτου συνέχιζαν τη ζωή τους με νέους συντρόφους και πάμε παρακάτω.

Οι εμπνευστές πίστευαν ότι έχουν αποδομηθεί κατασκευαστικά οι πραγματικοί γονείς και δεν υπήρχε περίπτωση να τους προκύψει μια Καρυστιανού, μεθοδική, υπομονετική, με πείσμα, μορφωμένη και κυρίως με πραγματική αγάπη για το παιδί της.

Η προσομοίωση λοιπόν δεν εντόπισε τη Μαρία Καρυστιανού. Πίστευαν ότι θα είχαν να κάνουν με γονείς που θα είχαν αρκεστεί να ανάβουν ένα καντήλι και να αφήνουν ένα τριαντάφυλλο στο τάφο των παιδιών τους. Θα τους βόλευαν τέτοιοι γονείς. Από τη προσομοίωση δεν τους προέκυπτε η σύγκρουση εκτός τούνελ, δεν τους προέκυπταν η Καρυστιανού και ο Πλακιάς.

Και να που τώρα καθώς η επιμονή της Καρυστιανού γρατσουνάει το σύστημα εμφανίζονται οι μονταζιέρες και μαρτυρίες που θέλουν τον νεκρό μοτοσικλετιστή-σταθμάρχη της Αθηνών-Σουνίου να στρέφει διαρκώς πίσω το κεφάλι του και να αντικρύζει ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια που τον ακολουθούσε.

Και να που εμφανίζοναι και νέες αποκαλύψεις για το πως το γερμανικό υπυργείο υγείας πίεζε τους επιδημιολόγους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ώστε να επιβληθεί το αφήγημα. Και τα στόματα που θα ανοίξουν είναι χιλιάδες καθώς καταρρέει το αφήγημα.

Ο αγώνας λοιπόν της Μαρίας Καρυστιανού και του Νίκου Πλακιά μετατρέπεται σε καταιγίδα δικαίωσης που παρασύρει την οργάνωση της τελετής καθώς και την επιχείρηση συγκάλυψης.

Αυτό που πρέπει να προσέξουν εδώ οι γονείς είναι ότι η Ε.Ε. σαν θεσμός δηλαδή η Ursula θα κάνουν ότι μπορούν να τορπιλίσουν την προσπάθεια της Καρυστιανού. Ειδικά η Ursula η οποία εξαφάνισε τα SMS της δυστοπικής συμφωνίας με τη Pfizer και φυσικά δεν θα μπορούσε να κρατήσει στη φυλακή την Εύα η οποία δεν έκανε τίποτε από μόνη της ή του κεφαλιού της.

Όπως έγραψε και ο Παπαχρήστος, ο Μπρατάκος και ο Παπασταύρου πήγαν να ζητήσουν την ευλογία και τη συγχώρεση του Μαρινάκη για λογαριασμό του Μητσοτάκη. Η Ursula και όχι η Εύα είναι το Qatargate.

Η Μαρία Καρυστιανού θα πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι Μητσοτάκης-Τσίπρας-Κασσελάκης-Σακελλαροπούλου είναι με τους άλλους. Πεκινουά της μεγάλης επαναφοράς που αισθάνοται να τους ταλανίζει βαθιά μέσα τους η κλιματική κρίση. Οπότε η ίδια σωστά παραμένει μακριά από κόμματα. Άλλωστε η Μαρία και ο Νίκος Πλακιάς θα μπορούσαν να ηγηθούν του πιο ισχυρού κόμματος που είναι το “κόμμα των γονέων”.

Όλοι οι κοστοβόροι δυτικοί γονείς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ανεπιθύμητοι και εάν ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής ήτο ειλικρινής αντί να μιλάει γενικόλογα για το δημογραφικό θα έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Ότι ζούμε τη γενοκτονία ερήμωσης του δυτικού πληθυσμού, ότι τα εμβολιασμένα κορίτσια στα 25 τους χρόνια βρίσκονται με εμμηνόπαυση, ότι οι εμβολιασμένοι νέοι πεθαίνουν ξαφνικά. Αυτά θα έλεγε ένας ειλικρινής άνθρωπος. Την αλήθεια. Και η αλήθεια θα σκότωνε την διεφθαρμένη μεταπολίτευση που δεν λέει να τελειώσει.

Όπως και νάχει οι γονείς των παιδιών που θυσιάσθηκαν στα Τέμπη ακουμπάνε επιτέλους το Ιερό Δισκοπότηρο, το ενδεχόμενο της Τελετής Ανθρωποθυσίας (και όχι εκείνο του εγκλήματος του ξεχαρβαλωμένου κράτους που αποτελεί το επίσημο αφήγημα) ως ένδειξη πίστης και προθυμίας στη Μεγάλη Επαναφορά και κατέθεσαν νέα, συμπληρωματική μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο Νίκος Πλακιάς έχασε τρία κορίτσια στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τις δύο κόρες του και την ανηψιά του. Έναν χρόνο μετά κυριαρχεί ο θυμός και είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος την υπόθεση και να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι για την πολύνεκρη τραγωδία.

Ο Νίκος Πλακιάς έχασε τις δύο κόρες και την ανηψιά του, τη Χρύσα, τη Θώμη και την Αναστασία.

Ο πατέρας και θείος που μέσα του πλέον εκτός από θλίψη έχει και πολύ θυμό μίλησε στη Μαριάννα Κρασανάκη και στο Newsbomb.gr για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής ώστε να το φτάσουν στο τέλος και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Το πόρισμα είναι αναμενόμενο από την πρώτη ημέρα κιόλας. Αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή να ξεκινήσει και είδαμε ότι είναι μια παρωδία. Στείλαμε υπογεγραμμένο υπόμνημα από 25 οικογένειες για να σταματήσει η Εξεταστική και ο κύριος Μαρκόπουλος το απέρριψε. Δεν μας άκουσαν. Αναμενόμενο… ξέπλυμα πολιτικών, καμία ευθύνη και πάνε να τα φορτώσουν όλα στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Αθλιότητες όλα. Άτοπα εντελώς.»
«Έχουμε φτάσει στο Ω και αυτοί είναι ακόμα στο Α – Το συμπληρώσαμε το παζλ»

Ο κύριος Πλακιάς αναφέρθηκε και στο μπάζωμα που έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στον Ευαγγελισμό και οι πολιτικοί ανέφεραν ότι έπρεπε να γίνει για να πατήσουν τα γερανοφόρα οχήματα και να σηκώσουν τα βαγόνια.

«Τα γερανοφόρα που μπήκαν είναι παντός καιρού με λάσπες και χιόνια και το μπάζωσαν. Τα σήκωσαν… έπρεπε να τα μεταφέρουν 15 χιλιόμετρα μακριά ή έπρεπε να τα έχουν δίπλα; Πώς έγινε αυτό χωρίς εισαγγελική παρέμβαση;

«Έχουμε φτάσει στο Ω και αυτοί είναι ακόμα στο Α – Το συμπληρώσαμε το παζλ»
Ο κύριος Πλακιάς αναφέρθηκε και στο μπάζωμα που έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στον Ευαγγελισμό και οι πολιτικοί ανέφεραν ότι έπρεπε να γίνει για να πατήσουν τα γερανοφόρα οχήματα και να σηκώσουν τα βαγόνια.

«Τα γερανοφόρα που μπήκαν είναι παντός καιρού με λάσπες και χιόνια και το μπάζωσαν. Τα σήκωσαν… έπρεπε να τα μεταφέρουν 15 χιλιόμετρα μακριά ή έπρεπε να τα έχουν δίπλα; Πώς έγινε αυτό χωρίς εισαγγελική παρέμβαση; Ανενημέρωτος ο Πρωθυπουργός. Έχουμε φτάσει στο Ω και αυτοί είναι ακόμα στο Α. Όλοι ασχολούνταν με το μνημόσυνο και θρήνους και εμείς από τον τρίτο μήνα σηκωθήκαμε από τα κρεβάτια μας και ψάχναμε τα αίτια του δυστυχήματος. Εμείς το συμπληρώσαμε το παζλ. Η μάχη θα γίνει στα δικαστήρια θα τους κάψουμε όλους»

Ο Νίκος Πλακιάς πλέον έχει αρκετό θυμό μέσα του και η λύπη έγινε οργή…

«Νομίζουν ότι θα είναι μια ζωή προστατευόμενοι. Όταν φύγουν από αυτό το αξίωμα με μη επανεκλογή ή άρση ασυλίας, θα μηνυθούν άπαντες. Είμαστε εδώ»

«Εστιάτορας είμαι. Είναι δυνατόν να γνωρίζω περισσότερα από τους πολιτικούς; Θα έπρεπε να είμαι στο κοιμητήριο και να θρηνώ τα παιδιά μου, όχι να γίνομαι ρεπόρτερ και αστυνομικός, όχι να πληρώνουμε εμείς πραγματογνώμονα. Σε ένα άλλο κράτος θα το έκαναν;»

«Δεν θα ησυχάσουμε. Μας θυμώνουν, μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς»

Για τον Νίκο Πλακιά ο προορισμός είναι ένας… να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι! Πλέον κυριαρχεί ο θυμός, δεν μπορεί να κλάψει, δεν μπορεί να λειτουργήσει με τόσο θυμό που έχει. «Δεν θα ησυχάσουμε. Μας θυμώνουν, μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Είμαστε αποφασισμένοι δεν θα σταματήσουμε. Έχω και τα τρία πράγματα που χρειάζονται. Υπομονή, χρήμα και χρόνο. Δεν θα σταματήσω. Ο όρκος είναι ένας. Δεν θα ανοίξει αστικό δικαστήριο εάν δεν δούμε να αποδίδονται ποινικές ευθύνες. Σκοπός είναι όλοι οι υπεύθυνοι να ξέρουν ότι η ζημιά δεν είναι μόνο η φυλακή. Φοβούνται μην χάσουν την ονειρεμένη ζωή τους. Να τα ξεχάσουν. Δέσμευση περιουσιών κατά παντός υπευθύνου»

Tα Τρένα της Ανθρωποθυσίας;

Όπως σχεδόν και από το ξεκίνημα της planδημίας το Κουρδιστό Πορτοκάλι έκανε λόγο για κατασκευασμένο- Made in WEST– εργαστηριακό ιό ο οποίος εκτοξεύθηκε εναντίον της ανθρωπότητας με στόχο το ξεκίνημα της επιχείρησης ελέγχου και μείωσης κυρίως του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού -λόγω του σκασίματος της φούσκας του παγκοσμίου χρέους και λόγω της εμμονής μίας elite ευγονιστών σε αυτό το εγχείρημα-έτσι και για την υπόθεση των Τεμπών βάλαμε στο τραπέζι το σενάριο της Ανθρωποθυσίας ως απόδειξη και ένδειξη πίστης στην ίδια elite η οποία το τελευταίο διάστημα γνωρίζει τεράστιες απώλειες καθώς κάποιοι επιχειρούν να πηδήξουν από το σκάφος της, όπως οι John Kerry, Victoria Nuland και Mitch McConnell.

Στα Τέμπη οι περισσότεροι είδαν μία τραγωδία λόγω του ξεχαρβαλωμένου κράτους και στη συνέχεια μία επιχείρηση συγκάλυψης.

Άλλοι μίλησαν για έγκλημα κυρίως λόγω της κραυγαλέας (και από τις κραυγές που ακουγόντουσαν ακόμη και 6 μέρες μετά) επιχείρησης συγκάλυψης.

Κάποιοι άλλοι, πιο υποψιασμένοι, που έμαθαν να ενώνουν με προσοχή τις τελείες είδαν μία οργανωμένη τελετή Ανθρωποθυσίας την οποία κανένα επιχείρημα περί θεωριών συνωμοσίας δεν μπορεί να την μπαζώσει καθώς πλέον ο δυτικός κόσμος συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση Γενοκτονίας του με εργαλεία όπως η planδημίες που προαναγγέλει το WEF (και τις προσομοιώνει με σχετικές “Ασκήσεις”), όπως το καλωσόρισμα των μεταναστών εισβολέων, όπως οι gay γάμοι, τεκνοθεσίες και woke ιδεολογία, όπως η “Κλιματική Κρίση” η οποία είχε ως πνευματικό πατέρα και Νονό διάσημο απόγονο γνωστής οικογενείας ο οποίος απεβίωσε προσφάτως, όπως οι διαβόητες πόλεις-στρατόπεδα συγκέντρωσης των 15′ και κάθε είδους εργαλείο που μειώνει τον δυτικό πληθυσμό μια “και δεν έχουμε τι να τους κάνουμε και πρέπει να τους απασχολούμε με ναρκωτικά και video games”, όπως δηλώνει ο σύμβουλος του WEF Υuval Harari.

Eπειδή η Γενοκτονία είναι παγκόσμιο κόλπο με συμμετοχή σχεδόν σύσσωμων των σχετικών εργαλείων (ΠΟΥ, ΟΗΕ, Ερυθρός Σταυρός, Ε.Ε, κλπ) γι΄αυτό είναι άδικο να κατηγορούμε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον σημερινό πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας για παράδειγμα μας έλεγε ψεκασμένους και μας καλούσε να εμβολιασθούμε ενώ κατ΄επανάληψη έκανε λόγο για κλιματική κρίση-λες και είμαστε όλοι βρεφοποιημένοι πολίτες-ψηφοφόροι και αγνοούσαμε τους γεννήτορες της “κλιματικής κρίσης” και την σημασία της σαν εργαλείο της πολυπόθητης μείωσης του δυτικού πληθυσμού.

Αντίστοιχο εργαλείο και στην ίδια κατεύθυνση θα είναι η φυλακή του ψηφιακού νομίσματος εξαιτίας του οποίου οι Έλληνες και ξένοι μαφιόζοι όλων των κοινωνικών στρωμάτων θα απωλέσουν τα κολλαριστά ναρκω500ευρα και ναρκωδολάρια και θα πάρουν το ψηφιακό τίποτα-ένα ψηφιακό μπλιμπλίκι.

Σε αυτό το ψηφιακό μπλιμπλίκι θα βρίσκονται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία-ακριβώς για να τα χάσουν-και ένα πρωί θα πέσει ξαφνικά η εφαρμογή, μετά από απανωτά blackout ή εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και στο τέλος δεν θα έχουν τίποτε και θα είναι ευτυχείς.

Είναι δε οι εγχώριοι μαφιόζοι τόσο ηλίθιοι και ανυποψίαστοι ώστε να επιτρέπουν στους αγράμματους δημοσιογράφους και στελέχη των ΜΜΕ να προπαγανδίζουν ακριβώς αυτά τα εργαλεία που θα σκοτώσουν τόσο τις οικογένειές τους όσο και τους ίδιους.

Ο ταλαίπωρος Λαζαρίδης της ΝΔ που είπε ότι μπάζωσαν τη περιοχή γιατί άκουγαν φωνές μάλλον ξέρασε την ωμή αλήθεια καθώς χωμένος και καλωδιωμένος στα έγκατα της εξουσίας και έχοντας παρακολουθήσει τον φίλο Δημήτρη Μαρκόπουλο ως πρόεδρο της επιτροπής να ξεπερνάει και τον θρυλικό Τραγάκη στο μπάζωμα μίας άλλης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει επίσης το οξυδερκές πανελλήνιο, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την αλήθεια που πετάγονταν σαν τις κραυγές των μπαζωμένων.

Aλλά

-Εμβολιασθείτε!…

παρακινούσε τους μελλοθάνατους και ο Πάστορας του Θανάτου Αλέξης Τσίπρας.

-Ερχεται η Κλιματική Κρίση…,

κραυγάζουν οι Πάστορες του Θανάτου μας Αλέξης Τσίπρας, Στέφανος Κασσελάκης, Μαρία Σπυράκη, Νίκος Ανδρουλάκης, Βασίλης Κικίλιας και ο επιδέξιος Κύπριος Στυλιανίδης…

Αυτοί οι Τελετάρχες της Ατζέντας 2030 ήταν που έδιναν άλλοθι στους επιδημιολόγους Βασιλακόπουλους τους οποίους η Τράπεζα των Θαλασσοδανείων διόριζε στην Εντατική του Ερρίκος Ντυνάν.


Αυτοί οι Τελετάρχες του Θανάτου οικογενειών επιχειρήσεων, βιομηχανίας αλλά και του ίδιου του χρηματοπιστωτικού συστήματος (με την εφαρμογή του ψηφιακού νομίσματος θα καταστούν άχρηστες οι τράπεζες) ήταν που έδιναν άλλοθι για την χορηγία με διαφημιστικό χρήμα στα κυβερνητικά ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τον θάνατό μας από τα media shops και τις ίδιες τις επιχειρήσεις-εταιρίες που χορηγούν τον θάνατό τους διαφημιζόμενες στα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Τελικά τι ήταν τα Τέμπη; Τραγωδία του ξεχαρβαλωμένου κράτους και εγκληματική συγκάλυψη ή μήπως μια καλά οργανωμένη ανθρωποθυσία;

Τι ήταν ο πνιγμός του Θεσσαλικού Κάμπου; Ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο ή ένα εργαστηριακό γεγονός;

Για πάμε να δούμε τα γεγονότα…

Δηλαδή κύριε @mvlazaridis
εδώ η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ρίχνει λουλούδια σε ζωντανούς που είναι εγκλωβισμένοι, κάτω από τα βαγόνια, λίγες ώρες μετά την δολοφονία των 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη.
Και διέκοψαν και τα συνεργεία την αναζήτηση και διάσωση των ανθρώπων, για να πετάξει ανθοδέσμες σε νεκρούς και ζωντανούς η πρόεδρος.
Γιατί, αν κάποιοι άκουσαν φωνές που ζητούσαν βοήθεια στις 6 Μαρτίου, φαντάζομαι πως θα τις άκουσε και η ΠτΔ την 1 Μαρτίου.
Αυτό μας είπατε σήμερα.


Οι σατανικές συμπτώσεις (Satan summoning his Legions ) τόσο στο (εργαστηριακό;) ατύχημα των Τεμπών όσο και στον (εργαστηριακό;) πνιγμό του Θεσσαλικού Κάμπου είναι αφόρητα πολλές και παρόμοιας “τεχνογνωσίας”.

 

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.Ένας μουγγός και δύο νεκροί σταθμάρχες

Έχουμε ακούσει τις φωνές όλων να μιλάνε για λογαριασμό του Σταθμάρχη εκτός από τον ίδιο. Πολύ βολικός Σταθμάρχης ένας Μουγγός Σταθμάρχης. Εξίσου βολική και η αποδοχή του επίσημου αφηγήματος από 9 εκατ. οξυδερκείς. Ενδιαφέρον.

Αυτός ο σταθμάρχης των Τεμπών θυμίζει τον Lee Harvey Oswald o οποίος σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα πυροβόλησε από δεκάδες μέτρα και σκότωσε τον JFK.

59 χρόνια μετά ο Tucker Carlson στο FoxNews απεκάλυψε ότι πηγή του που είχε δει τα έγγραφα (παραμένουν ακόμη σε εμπάργκο) για τη δολοφονία του δημοφιλούς προέδρου των ΗΠΑ υποστήριξε ότι την δολοφονία την οργάνωσε η CIA με τον οδηγό και τον συνοδηγό της Προεδρικής λιμουζίνας να παίρνουν μέρος σ΄αυτή.

Πάμε τώρα να ψηλαφίσουμε τα ίχνη της αλήθειας που εκ των προτέρων γίνεται ανέφικτη μια και ο σταθμάρχης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.


Παρότι λοιπόν ο σταθμάρχης είναι πλέον ένας ομιλών σάκος και ως τώρα κανείς κορυφαίος νομικός δεν έσπευσε να τον αναλάβει όπως συμβαίνει με βιαστές, παιδόφιλους serial killers, etc, με τους ποινικολόγους να πετάγονται πίσω από τους θάμνους σαν τα παπάκια των delivery boys, έχουμε ήδη δύο διαφορετικές εκδοχές από τον Lee Harvey Oswald, Σταθμάρχη των Τεμπών.

Η μία εκδοχή του>

-Έκανα λάθος κι έστειλα το επιβατικό τρένο στην ίδια γραμμή με το εμπορικό που ερχόταν από Κατερίνη.

Η δεύτερη εκδοχή του>

-Πάτησα κανονικά το κουμπί γιατί το σύστημα διαχωρισμού των τρένων είναι αυτοματοποιημένο αλλά δεν λειτούργησε.

Αντιλαμβάνεστε ότι παρά την στεγανοποίηση των πληροφοριών επειδή ήταν οι πρώτες ώρες και τα “λάθη” και οι “διαρροές” συμβαίνουν (παρά τις όποιες προσομοιώσεις) έχουμε ήδη δύο εκδοχές για το υποτιθέμενο “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη.

Μία τρίτη εκδοχή που κυκλοφόρησε ήθελε τον Σταθμάρχη να έχει αποκοιμηθεί.

Θα μπορούσε εάν είχε παραπέσει “κάτι” στο καφέ του και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση άλλοι “Σταθμάρχες”.

Ίσως ο παραιτηθείς υπουργός με το βαρύ επώνυμο Κώστας Καραμανλής να υποψιάζονταν την αλήθεια και (όπως ο εξάδελφός του πρώην πρωθυπουργός) έντρομος υπέβαλλε παραίτηση.

Οσο για τον Σταθμάρχη του σεναρίου μας τώρα βγήκε ήδη ένας συνάδελφός του στα κανάλια (τα οποία παρακολουθεί ένα νέο ζευγάρι αφού αγοράσει με το παντρευτεί smart τηλεοράσεις αξίας χιλιάδων ευρώ οι οποίες αναλαμβάνουν στη συνέχεια την εκπαίδευση οξυδερκών γονέων και τέκνων) και είπε τα εξής>

-Ήμουν μαζί του όλη νύχτα. Τον στήριξα. Δεν μιλούσε, τα είχε χαμένα»

Ακριβώς έτσι. Τα είχε χαμένα με αυτό που του συμβαίνει και αδυνατεί να το διαχειριστεί.

Έτσι ακριβώς χαμένα τα είχε και ο Lee Harvey Oswald ώσπου τον πυροβόλησε ο Jack Rubby και έκλεισε για 60 χρόνια (και βλέπουμε) ο φάκελος της δολοφονίας Κennedy.

Στο μεταξύ εκτός από τον σαστισμένο Σταθμάρχη έχουμε τις εξής ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες>

Τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ τουλάχιστο 4 τραίνα συγκρούστηκαν ή έπιασαν φωτιά από το πουθενά.

Όπως επίσης και μεγάλες μονάδες τροφίμων.

Και επειδή ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ ως ατύχημα με κάποιο τρόπο μεταδίδεται και στην Ευρώπη (πλέον εκτός από τους εργαστηριακούς ιούς μεταδίδονται και τα ατυχήματα, εκρήξεις και λοιπά) καλούμε τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όλο αυτό το διάστημα.

Είναι πιθανό να συμβεί από “ανθρώπινο λάθος” κάποια έκρηξη στις εγκαταστάσεις τους.

Επίσης το μήνυμα που περνάει είναι να μην ταξιδεύετε με πλοία, τρένα, αεροπλάνα γιατί μπορεί να εκραγούν. Μείνετε σπίτι σας έντρομοι ώσπου να εγκαταλείψετε τα εγκόσμια.

Πάμε να δούμε τώρα κάποια “ανθρώπινα λάθη” που συνέβησαν με αντίστοιχες συγκρούσεις και εκρήξεις τρένων στις ΗΠΑ το τελευταίο μήνα τις οποίες καθώς τις παρακολουθούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή να “συμβούν” και στη χώρα μας.

Δείτε τώρα κάτι συμπτώσεις. VIDEO από ατυχήματα τρένων στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ισως οι Αμερικανικοί Σιδηρόδρομοι ζητήσουν πνευματικά δικαιώματα για τη κόπια των συγκρούσεων στα Τέμπη>
Κάντε μια μικρή έρευνα (τη ζωή σας αφορά άλλωστε) και θα δείτε τι συμβαίνει αυτό το διάστημα με τα τρένα και τις εγκαταστάσεις τροφίμων ανά το κόσμο. Όλα είναι στο φως. Τίποτε δεν είναι κρυμμένο.

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Οτι το “ανθρώπινο λάθος” έπρεπε να συμβεί. Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη “ανθρώπινα λάθη” ή “φυσικές καταστροφές” ανεξάρτητα από το πόσο καινοτόμο ή ψηφιακά προηγμένο είναι ένα κράτος.

Όπως βλέπετε συμβαίνουν στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Γερμανία είχαμε εκρήξεις σε εγκαταστάσεις και εργοστάσια τροφίμων και πάει λέγοντας. Σας καλούμε να μην κατηγορείτε το Κράτος. Αυτός είναι ο ρόλος του Κράτους ανεξάρτητα κόμματος στην εξουσία.

Στο Μάτι πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας. Μη το ξεχνάς.

Γιατί σε ένα κόσμο με παγκόσμιο χρέος 400 τρις ευρώ δεν μας χρειάζονται. Σε μια Ελλάδα με 400 δις χρέος ένας ώριμος πολίτης θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα κάνει παιδιά. Δείτε τι έγινε με την planδημία.

Aίφνης μετά το Υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ και το FBI (o διευθυντής του μάλιστα) δήλωσε ότι ο ιός COVID-19 είναι εργαστηριακός. Αυτό για το οποίο 3 χρόνια επιμένει το Κουρδιστό Πορτοκάλι. Και από τη στιγμή που ο ιός είναι εργαστηριακός μπορούν να κατασκευάσουν όσους ιούς και μεταλλάξεις θέλουν. Και ο εργαστηριακός ιός της Wuhan ήταν ακόμη πιο θανατηφόρος από τον ιό φυσικής προέλευσης.

Στο μεταξύ>

Μέσα σε λίγες ώρες δύο έμπειροι σταθμάρχες του ΟΣΕ είναι εξίσου νεκροί με τον Jeffrey Epstein και την Πριγκίπισα Diana

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

Μέσα σε λίγες ώρες δύο έμπειροι σταθμάρχες του ΟΣΕ είναι εξίσου νεκροί με τον Jeffrey Epstein και την Πριγκίπισα Diana. Ξαφνικά αποφάσισαν να πεθάνουν και οι δύο λίγο μετά τα Τέμπη οδηγώντας τα δίκυκλά τους.

Η εμπειρία και των δύο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για την διερεύνηση του ατυχήματος στα Τέμπη που σίγουρα έκανε ευτυχείς εκείνους που πιστεύουν ότι 8 δις άνθρωποι στον πλανήτη είμαστε πολλοί και δεν μας χρειάζονται.

Άσε που μόνο που αναπνέουμε και πίνουμε καφέδες (παρόλα αυτά κοιμόμαστε όρθιοι) έχουμε εκτοξεύσει το παγκόσμιο χρέος στα 400 τρις σε έναν πλανήτη που δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα.

Έτσι όταν για παράδειγμα στο Μάτι κάηκαν 100 και πλέον άνθρωποι ήτο λογικό να ανοιχτούν στην υγεία του Τσίπρα παλαιωμένα κρασιά για τον εορτασμό του γεγονότος ότι ένας ακόμη επαναστάτης ηγέτης διέβη Μεσάνυχτα τον Κήπο του Καλού και του Κακού και ως εκ τούτου θα μπορούσε να λάβει και 2η ευκαιρία διακυβέρνησης της χώρας εάν το επεδίωκε. Μόνο που ο Τσίπρας μοιάζει σαν κάτι να γνωρίζει και η αντιπολίτευσή του είναι επιπέδου των στίχοι του Νίκου Καρβέλα για τα Παρατράγουδα της Αννίτας.

Στα Τέμπη τώρα έχουμε ήδη 3 σιωπηλούς σταθμάρχες. Οι δύο είναι πλέον οριστικά σιωπηλοί μετά από τροχαία που είχαν οδηγώντας δίκυκλα.

Ο τρίτος είναι φυλακή και δεν έχουμε ακούσει τη φωνή του. Ο δε δικηγόρος του τόλμησε να ψελλίσει κάτι και έκτοκτε εξαφανίστηκε κι αυτός. Και περιέργως κανείς καλός και γλυκούλης δημοσιογράφος δεν έσπευσε να πάρει συνέντευξη ούτε από τον Σταθμάρχη, ούτε από τον δικηγόρο του, ούτε από τη σύζυγο του Σταθμάρχη, ούτε από την αδελφή του, ούτε από κανέναν από το οικογενειακό του περιβάλλον. Καλησπέρα, καλησπέρα…

Πάμε να δούμε λοιπόν τώρα πως κατάφεραν να είναι νεκροί οι δύο εκ των τριών Σταθμαρχών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Κώστας Πράσσας, συνταξιούχος σταθμάρχης του ΟΣΕ. Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή (26/3) το πρωί στα «Αϊβαλιώτικα» που είχε σαν συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 69χρονου Κώστα Πρασσά, πατέρα τριών παιδιών.

Ο εκλιπών είχε εργαστεί επί σειρά ετών ως σταθμάρχης στον ΟΣΕ στον Βόλο και ήταν συνταξιούχος.

Πως έγινε το δυστύχημα

Το ατύχημα έγινε στις 12.15 την Κυριακή το μεσημέρι, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 79χρονος, κινούνταν επί της οδού Αθηνών, με κατεύθυνση από Αγχίαλο προς Βόλο, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη που υπάρχει στη συνοικία Ν. Παγασών και ακολούθως συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο όχημα οδηγούμενο από τον 69χρονο, το οποίο κινούνταν επί της οδού Αγ. Τριαντάφυλλου με κατεύθυνση από Ανατολή προς Δύση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αμφότερων οδηγών και τις υλικές ζημιές των οχημάτων.

Ο 69χρονος οδηγός του δικύκλου Κώστας Πρασσάς τραυματίστηκε βαρύτατα και υπέστη κατάγματα πλευρών, πνευμονοθώρακα και ανοιχτό τραύμα κνήμης.

Ο βαριά τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέστη καρδιακή ανακοπή και έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να χειρουργηθεί, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία του 79χρονου που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητούμε το γεγονός ότι πρόκειται για ατύχημα.

Άλλωστε λόγω ηλικίας ούτε φυλακή δεν μπορείς να κλείσεις έναν 79χρονο.

Άλλωστε εξαιτίας ενός ατυχήματος στη Γλυφάδα με ένα άλλο δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ο Κεντέρης και η Θάνου η Ελλάδα στερήθηκε σε εκείνους τους Ολυμπιακούς Αγώνες τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Επίσης δεν γνωρίζουμε τη ψυχολογική κατάσταση του Κώστα Πράσσα το τελευταίο διάστημα και εάν ήτο αποδέκτης κάποιων γεγονότων και πληροφοριών που βάραιναν το μυαλό και τη ψυχή του.

Ως οξυδερκής κοινωνία θα δεχθούμε πως ένας 79χρονος κατάφερε και πέτυχε έναν Σταθμάρχη περνώντας με κόκκινο όπως για 60 σχεδόν χρόνια δεχόμασταν ότι τον John Kennedy τον σκότωσε ο Lee Harvey Oswald, ωσότου δύο μήνες πριν ο Tucker Carlson του FoxNews απεκάλυψε αυτό που σχεδόν όλοι υποψιάζονταν, ότι δλδ το σχέδιο δολοφονίας του JFK το οργάνωσε η CIA με τον οδηγό και τον συνοδηγό της προεδρικής λιμουζίνας να εμπλέκονται σε αυτό.

Πάμε τώρα στο Σούνιο.

Να σημειώσουμε πως νεκρός σε τροχαίο στο Σούνιο είναι κι ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ πρόσωπο-κλειδί στη διερεύνηση της υπόθεσης του δυστυχήματος στα Τέμπη καθως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης τον είχε κατονομάσει ως υπεύθυνο για τις βάρδιες όλων των σταθμαρχων.

Παρότι μάλιστα είχε κατονομαστεί από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, δεν είχε κληθεί για κατάθεση από τις ανακριτικές Αρχές!

Θύμα του τροχαίου που έγινε στο Λαγονήσι είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα του Mega, παρουσιάζει τη στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου.

Φυσικά και τα VIDEO που δόθηκαν στη δημοσιότητα έδειχναν αεροπλάνο να πέφτει σε έναν από τους Δίδυμους Πύργους 9/11.

Τελευταία ντοκουμέντα και μαρτυρίες αμφισβητούν τόσο την ύπαρξη όσο και την σύγκρουση αεροπλάνου και κάνουν λόγο για τουλάχιστο 3 απανωτές εκρήξεις.

Ο κ. Χρυσάγης, ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του Οργανισμού, επιχείρησε να κάνει προσπέραση ενός οχήματος με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του, ωστόσο χτύπησε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα βανάκι, με συνέπεια να εκσφενδονιστεί.

Kαι σε αυτή τη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέβαινε στο μυαλό του Χρυσάγη, ο οποίος δεν είχε κληθεί ακόμη να καταθέσει.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται μετά τη σύγκρουση και τον εκσφενδονισμό, να χάνεται στους θάμνους και κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα, διακρίνεται το σώμα του στον αέρα πριν καταλήξει στο έδαφος και χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε το τροχαίο, προκαλεί ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 66χρονος, που κινούνταν σε υψηλές ταχύτητες και σε ώρα που η ορατότητα ήταν καλή, ήταν ένας ήρεμος, ψύχραιμος και προσεκτικός οδηγός.

Ο κ. Χρυσάγης ήταν από τα πιο έμπειρα στελέχη του Οργανισμού, υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν και στην επιτροπή διερεύνησης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τροχαίο

Την Κυριακή το μεσημέρι 26/03/2023, επί της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό οδηγού δίκυκλης μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, και συγκρούσθηκε διαδοχικά με διερχόμενα οχήματα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Α΄Τ.Τ. Νοτιοανατολικής Αττικής, το οποίο -μεταξύ άλλων- προέβη άμεσα στην παραγγελία νεκροψίας – νεκροτομής για τον θανόντα και στη λήψη αίματος από δύο εμπλεκόμενους στο τροχαίο οδηγούς, προς ανίχνευση τυχόν αλκοόλης και τοξικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι, οι δύο εμπλεκόμενοι οδηγοί μετά την προβλεπόμενη διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου διεξάγεται ενδελεχής έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που έστειλε email σε ιστότοπο ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια παρακολουθούσε διαρκώς τον μοτοσικλετιστή σταθμάρχη στην Αθηνών-Σουνίου. Εκείνος καθώς οδηγούσε τη μηχανή φορώντας κράνος έστρεφε διαρκώς πίσω το βλέμμα του για να δει το αυτοκίνητο. Έδειχνε ανήσυχος με τη παρουσία του. Ώσπου…

(Μόλις διαβάσατε μία ακόμη θεωρία συνωμοσίας)

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK