kourdistoportocali.comNews DeskΟ Γερμανός Πλεύρης παραδέχεται σοβαρές αναπηρίες από τα εμβόλια COVID και σοκάρει τους συμπολίτες του μέσα από το κρατικό πρόγραμμα ZDF Heute Journal

Βreaking news

Ο Γερμανός Πλεύρης παραδέχεται σοβαρές αναπηρίες από τα εμβόλια COVID και σοκάρει τους συμπολίτες του μέσα από το κρατικό πρόγραμμα ZDF Heute Journal

Υπήρξε ένας από τους πλέον σκληρούς επιβολείς των εμβολίων

Tετάρτη 15 Μαρτίου 2023.

Εθνικό (και παγκόσμιο) σοκ προκαλεί στους Γερμανούς πολίτες η παραδοχή του Γερμανού Πλεύρη για τις συνέπειες των εμβολίων COVID και μάλιστα μέσα από το κρατικό πρόγραμμα ZDF Heute Journal.

Ο Karl Lauterbach μίλησε για σοβαρές αναπηρίες και για την ανάγκη να δημιουργηθεί

Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά για τον κορυφαίο “ιό” της Γερμανίας, τον υπουργό Υγείας Karl Lauterbach. Τα ποσοστά αποδοχής του έχουν μειωθεί και σχεδόν δεν κάνει tweet πια. Όλο και περισσότερο αποφεύγει εντελώς τα ιολογικά θέματα, πιθανότατα για να ξεφύγει από την αδυσώπητη κοροϊδία που προκαλεί κάθε παρατήρησή του σε αυτό το μέτωπο.

*του eugyppius*  0minus.substack

Το Σάββατο, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα γι ‘αυτόν, καθώς η Welt ανέφερε ότι είχε παραποιήσει το βιογραφικό του, ενώ έκανε αίτηση για καθηγητής στο Tübingen το 1997. Από την κυβέρνηση συνασπισμού, όπου ίσως περίμενε σθεναρή άμυνα ήδη από πέρυσι, υπάρχει μόνο εκκωφαντική σιωπή.

Κάτω από αυτά τα σύννεφα που μαζεύτηκαν γύρω του, ο Lauterbach παραχώρησε χθες μια συνέντευξη στο κρατικό πρόγραμμα ZDF Heute Journal, σχετικά με τους τραυματισμούς από τα εμβόλια. Κατά τη διάρκεια της αξιοσημείωτης συνομιλίας, ο Lauterbach βρέθηκε αντιμέτωπος με και αναγκάστηκε να αποκηρύξει τους προηγούμενους ισχυρισμούς του από το 2021, ότι τα εμβόλια είναι “χωρίς παρενέργειες”.

Αναγνώρισε ότι κάθε τραυματισμός είναι υπερβολικός και χαρακτήρισε αυτές τις περιπτώσεις “απογοητευτικές”. Παρομοίασε το λεγόμενο “μεταεμβολιαστικό σύνδρομο” (Post-Vac) με τη Long Covid. Τόνισε ότι δεν ήταν υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση των συμβάσεων που εξαιρούν τα φαρμακευτικά προϊόντα από ευθύνη και χαρακτήρισε τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών “υπερβολικά”, συμφωνώντας ότι πρέπει να χρηματοδοτήσουν ένα ινστιτούτο, για να βοηθήσουν όσους έχουν τραυματιστεί από τα προϊόντα τους.

Αυτό δεν είναι μια ολική ανατροπή: ο Lauterbach δεν καταγγέλλει τον μαζικό εμβολιασμό και δεν αμφισβητεί τις επίσημες εκτιμήσεις, που αναφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς σε ποσοστό μικρότερο από 1 στους 10.000 εμβολιασμούς. Να θυμάστε ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην αρχή, παρά στο τέλος μιας σταθερής διαδικασίας αποκήρυξης εδώ.

Επειδή η συνέντευξη θα αποκοπεί επιλεκτικά, παρέχω αυτήν την πλήρη μετάφραση:

Christian Sievers του ZDF Heute Journal (εφεξής S): Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας είναι μαζί μας. Ευχαριστώ πολύ και καλησπέρα, κύριε Lauterbach.

Karl Lauterbach (στο εξής L): Καλησπέρα, κύριε Sievers.

S: Τι λέτε σε όσους έχουν πληγεί [από τα εμβόλια];

l: Πρώτα απ ‘όλα, αυτό που συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους είναι απολύτως απογοητευτικό και κάθε περίπτωση είναι υπερβολική. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν σοβαρές αναπηρίες και κάποιες από αυτές θα είναι μόνιμες. Οπότε είναι δύσκολο. Αυτό που κάνουμε ως πολιτεία είναι ότι οι εταιρείες ασφάλισης υγείας πληρώνουν το κόστος της θεραπείας και, ναι, οι ομοσπονδιακές διαμονές επιβαρύνονται με το κόστος υποστήριξης, εάν η υποστήριξη είναι απαραίτητη. Αλλά στην πραγματικότητα έχουμε προβλήματα και από τις δύο πλευρές, γιατί δεν έχουμε ακόμη τα φάρμακα για τη θεραπεία τους. Αυτά ερευνώνται πυρετωδώς. Το δικαίωμα σε παροχές εμπλέκεται επίσης συχνά γραφειοκρατικά. Οπότε καταλαβαίνω πραγματικά τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται εδώ.

S: Τώρα το κάνετε να ακούγεται ότι όλα έχουν τακτοποιηθεί. Αλλά όταν μιλάς με αυτούς τους ανθρώπους, ακούς ακριβώς το αντίθετο. Ένας χρόνος μάχης, απομάκρυνσης ξανά και ξανά – πολλοί αξιωματούχοι απλά δεν τους πιστεύουν, μερικές φορές δεν παίρνουν ποτέ καμία απάντηση και μετά αφού ιδρώσουν για να αναγνωριστούν τα τραύματα από εμβόλια, το μόνο που λαμβάνουν είναι ένα μικρό ποσό. Αυτό δεν μπορεί να είναι το μόνο που έχει να προσφέρει το κράτος σε αυτούς τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή, έτσι δεν είναι;

L: Απολύτως όχι και δεν θέλω να δώσω αυτή την εντύπωση, γιατί δεν βλέπω έτσι τα πράγματα. Αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να αναγνωρίζονται πιο γρήγορα, αυτοί οι τραυματισμοί από τα εμβόλια και τώρα σιγά σιγά έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αλλά θα πρέπει επίσης να επισημάνω, για να μην αφήσω λανθασμένη εντύπωση: σοβαροί τραυματισμοί από εμβόλια συμβαίνουν σε λιγότερους από 1 στους 10.000 εμβολιασμούς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Paul Ehrlich ή τις ευρωπαϊκές αρχές αδειοδότησης. Άρα δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Αλλά επειδή η κατανόησή μας γι’ αυτούς τους τραυματισμούς γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη, θα πρέπει επίσης να είναι δυνατό στο μέλλον να εντοπίζουμε αυτούς που επηρεάζονται πιο γρήγορα, ώστε να μπορούμε να τους δώσουμε γρηγορότερη βοήθεια.


S: Γιατί, κύριε Lauterbach, ισχυριζόσασταν το καλοκαίρι του 2021 ότι τα εμβόλια δεν είχαν παρενέργειες;

L: Λοιπόν, αυτή ήταν μια υπερβολή που έκανα κάποτε σε ένα άστοχο tweet. Αλλά δεν ήταν βασικά η θέση μου. Είχα ήδη σχολιάσει πολύ-πολύ συχνά τις παρενέργειες των εμβολιασμών. Για παράδειγμα, εγώ…

S: Αλλά συχνά λέγατε μετά ότι δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου ή πρακτικά καθόλου [παρενέργειες]. Το είπατε ξανά στην [τηλεοπτικό talk show] Anne Will. Έτσι, πάντα δίνατε την εντύπωση ότι οι παρενέργειες δεν είναι πραγματικά καθόλου θέμα.

L: Λοιπόν, αυτό δεν είναι σωστό, όπως μόλις είπα. Γνώριζα τα στοιχεία εκείνη την εποχή και παρέμειναν σχετικά σταθερά. Αυτά τα εμβόλια έχουν χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως, 1 στους 10.000 [τραυματίζεται], οπότε μπορείτε να πείτε ότι είναι πολλοί ή μπορείτε να πείτε ότι δεν είναι τόσο πολλοί. Αλλά το εμβόλιο πραγματικά προστατεύει από σοβαρές ασθένειες και, παρεμπιπτόντως, πολύ συχνά μειώνει επίσης τον κίνδυνο της Long Covid. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ, με το σύνδρομο Post-Vac, επομένως οι εμβολιασμοί – υπάρχει ένα μεγαλύτερο όφελος, αλλά είναι αλήθεια, 1 στις 10.000 είναι η συχνότητα σοβαρών παρενεργειών.

S: Τώρα εκκρεμούν οι πρώτες αγωγές κατά της BioNTech, αλλά και εναντίον άλλων κατασκευαστών εμβολίων. Πώς πιστεύετε ότι θα πάει;

L: Δεν μπορώ να κάνω εικασίες, δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Ως υπουργός πρέπει να είμαι προσεκτικός. Είναι αλήθεια ότι στο πλαίσιο αυτών των συμβάσεων της ΕΕ, οι εταιρείες εξαιρούνταν σε μεγάλο βαθμό από την ευθύνη και ότι η ευθύνη βαρύνει επομένως το γερμανικό κράτος, ας πούμε έτσι, όπως μόλις περιγράφηκε, τα ομοσπονδιακά κράτη … αλλά το πιο σημαντικό είναι, κοιτάζοντας το μέλλον, ότι χρειαζόμαστε θεραπείες και ως εκ τούτου θα δημιουργήσω ένα πρόγραμμα με το Υπουργείο Υγείας, όπου θα διερευνήσουμε τις συνέπειες της Long Covid, καθώς και του συνδρόμου Post-Vac, όπου θα το εξετάσουμε και θα βελτιώσουμε τη φροντίδα. Αυτή είναι μια συμβολή που μπορούμε να κάνουμε.

S: Πότε θα γίνει αυτό, με συγκεκριμένους όρους; Είναι ακριβώς αυτοί οι επηρεασμένοι άνθρωποι που υποφέρουν από όλες αυτές τις καθυστερήσεις, που θέλουν να μάθουν.

L: Αυτό είναι αλήθεια, αλλά διαπραγματεύομαι με την επιτροπή προϋπολογισμού και πράγματι είναι ένα πρόγραμμα που θα ήθελα να ξεκινήσω το συντομότερο δυνατό και είμαι σε διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό για αυτά τα χρήματα. Επομένως, είναι κάτι που πρέπει επίσης να πραγματοποιήσουμε, είναι υποχρέωση και θα δικτύωνε τους ειδικούς σε αυτόν τον τομέα με τέτοιο τρόπο, ώστε η πιθανότητα καλής θεραπείας στη Γερμανία να αυξηθεί.

S: Τώρα, μόλις αναφέρατε την απαλλαγή από την ευθύνη για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Σημαίνει ότι οι φαρμακευτικές μπορούν, ας πούμε, να χαλαρώσουν σε όλες αυτές τις δίκες, γιατί το κράτος έχει αναλάβει τον κίνδυνο. Είναι λοιπόν το κράτος -δηλαδή εσείς, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση- που πρέπει να λογοδοτήσει για τυχόν αξιώσεις αποζημίωσης που μπορεί να προκύψουν. Νιώθετε καλά με αυτό;

L: Τι σημαίνει να νιώθω καλά; Καταρχήν δεν διαπραγματεύτηκα εγώ τα συμβόλαια. Όσον αφορά το Υπουργείο μου, τα κληρονόμησα και πιστεύω ότι λόγω της κατάστασης εκείνης της εποχής, ο κόσμος ήθελε να κάνει τα εμβόλια όσο το δυνατόν γρηγορότερα και έτσι το κράτος ανέλαβε την ευθύνη. Ίσως αυτό να ήταν το σωστό, γιατί καλύτερα να ευθύνεται το κράτος, παρά να χρειαστεί να περάσει από μακροχρόνιους διακανονισμούς ή αγωγές με εταιρείες.

S: Αλλά μόλις είδαμε πόσο δύσκολο είναι να πάρεις χρήματα από το κράτος. Τι πιστεύετε ότι θα γίνει τώρα; Πιστεύετε ότι ενόψει της κατάστασης, για παράδειγμα, οι φαρμακευτικές θα μπορούσαν να βάλουν οικειοθελώς χρήματα σε ένα ίδρυμα; Θα ήταν μια ιδέα αν δεν έχουν καμία ευθύνη;

L: Σίγουρα θα ήταν καλή ιδέα αν οι εταιρείες έδειχναν προθυμία να βοηθήσουν εδώ, γιατί τα κέρδη ήταν υπέρογκα – υπέρογκα κέρδη. Οπότε αυτό δεν θα ήταν απλώς μια καλή χειρονομία, θα πρέπει να το περιμένουμε. Αλλά με ρωτάτε, τι θα ακολουθήσει; Θα έλεγα ότι το αισιόδοξο σενάριο είναι να μάθουμε επιτέλους πώς να αντιμετωπίζουμε την Long Covid και το σύνδρομο Post-Vac, πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε και ότι επιπλέον αναγνωρίζουμε πιο γρήγορα περιπτώσεις, ώστε οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να περιμένουν τόσο πολύ για να αναγνωριστούν έχοντας το σύνδρομο Post-Vac εξαρχής.

S: Αυτή είναι μια υπόσχεση από τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας, Karl Lauterbach. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη απόψε.

L: Ευχαριστώ.

ΔΕΙΤΕ  ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η PLANΔΗΜΙΑ-ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Παραδομένος στην ηδυπάθεια του ναρκισσισμού του, ο οποίος διαχέεται από τα αναμφισβήτητα οξυδερκή χαρακτηριστικά της σμιλεμένης με ενσυναίσθηση φυσιογνωμίας του, ο Ελληνας υπ. Υγείας απολαμβάνει τον υπερχειλίζοντα αισθησιασμό της Ευλαμπίας Ρέβη, η οποία με τη σειρά της, εάν δεν έφερε αυτό το όνομα και αυτό το επώνυμο θα έπρεπε να τα είχε εφεύρει. Της ταιριάζουν απόλυτα.

To Focus συντρίβει τον (και) πλαστογράφο υπ. Υγείας. O Karl Lauterbach από σκληρός επιβολέας των εμβολίων COVID κάνει τρομακτική κωλοτούμπα και παραδέχεται αναπηρίες από τα εμβόλια COVID

Tρίτη 14 Μαρτίου 2023.

Ο Κλοιός σφίγγει. Ο Ιστός δεν ξεχνά, όπως γράφει ο Ulrich Reitz στο γερμανικό Focus.

Οι νεκροί από τα εμβόλια COVID είναι χιλιάδες και στη χώρα μας. Είναι χιλιάδες “Τέμπη”. Και οι άνθρωποι εξακολουθούν να σωριάζονται καθημερινά στην αιωνιότητα. Στη Γερμανία τώρα οι δημοσιογράφοι δεν αστειεύονται. Ιδιαίτερα όταν αισθάνονται ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έχουν εξαπατηθεί.

Καθώς διαβάζετε την ανάλυση του Ulrich Reitz είναι σαν να βλέπετε το ίδιο έργο που παίχθηκε στη χώρα μας.

Γράφει λοιπόν ο Ulrich Reitz>

Ο Karl Lauterbach έχει να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες του εμβολιασμού, αν και τις αρνήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας δεν μπαίνει μόνο σε μπελάδες με αυτό. Το αφεντικό του, ο Olaf Scholz, έχει τώρα ένα ακόμη πρόβλημα.

Ο Karl Lauterbach ανέλαβε την εξουσία ως ένα είδος λαϊκού ήρωα, οι περισσότεροι πολίτες ήθελαν αυτόν τον ακούραστο αναγνώστη της μελέτης του COVID και συντονιστή της γερμανικής ανταπόκρισης στη πανδημία ως διάδοχο Jens Spahn (Ο Spahn ήταν Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας στην τέταρτη κυβέρνηση της Merkel και υφυπουργός Οικονομικών στην τρίτη κυβέρνηση Μέρκελ). Και ο Olaf Scholz σέρφαρε με αυτή την ελπιδοφόρα, ηρωική διάθεση.

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2021 όταν ο καγκελάριος ανακοίνωσε τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό ήταν ένα τυπικό γεγονός, όπως ξέρατε ήδη από τον Olaf Scholz. Όλα άλλαξαν, ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Karl Lauterbach.

Ο Scholz αυτήν την ημέρα του Αγίου Νικολάου: Φυσικά, «οι περισσότεροι πολίτες ευχήθηκαν ο επόμενος υπουργός Υγείας να ήταν ένας ειδικός που είναι πραγματικά καλός σε αυτό και να ονομαζόταν Karl Lauterbach. Αυτός θα…”

Το όλο θέμα παρουσιάσθηκε σαν κάτι αντίστοιχο με την αποθεωτική υποδοχή του Rocky Balboa στον αγώνα πυγμαχίας εναντίον του Clubber Lang.
Το όλο θέμα αισθάνθηκε, αυτό για τους παλαιότερους αναγνώστες, όπως η κραυγαλέα εισαγωγή του Rocky Balboa στον αγώνα πυγμαχίας εναντίον του Clubber Lang.

Σε κάθε περίπτωση ήταν το δημοψηφιστικό μήνυμα του Καγκελαρίου προς τον κόσμο: Τον ήθελες, τώρα θα τον έχεις!

Λοιπόν, τώρα πλέον – ο ηρωισμός έχει γίνει αίσθηση του χθες. Και ο λαϊκός ήρωας έχει γίνει κορυφαίος πολιτικός που δεν τον εμπιστεύονται πολλοί, όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι εμβολιασμένοι, όχι μόνο γιατροί αλλά τώρα και δικηγόροι. Αυτό οφείλεται στο πολύπλοκο γραφείο, στις δύσκολες εργασίες, στο ισχυρό λόμπι. Αλλά πάνω από όλα υπεύθυνος γι΄αυτό είναι ο ίδιος Lauterbach.


Από αυτήν την Κυριακή υπάρχει μια κατηγορία ότι ο Lauterbach “διόρθωσε-αλλοίωσε-πλαστογράφησε” το βιογραφικό του για να πάρει επιτέλους τη θέση του Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Tübingen στην Κολωνία.

Η συντακτική ομάδα της Welt κυκλοφόρησε αρχεία για αυτό και ό,τι βγήκε δεν μπορεί πλέον να σβήσει τόσο εύκολα από το τραπέζι. Για την προώθηση κεφαλαίων τρίτων που δεν υπήρχαν. Ένα επιστημονικό έργο που στη συνέχεια απέτυχε. Ένα έργο βιβλίου που χρηματοδοτήθηκε από ένα ίδρυμα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.


Το επικριτικό κοινό το γνωρίζει εδώ και χρόνια από παρόμοιες υποθέσεις – και η «πλαστογραφία» έχει γίνει μια άκρως τοξική λέξη φόβου για τους πολιτικούς, ειδικά σε συνδυασμό με το «βιογραφικό». Ή «διδακτορική διατριβή». Το γεγονός ότι ο Lauterbach ήταν ένας από τους πιο αδίστακτους επικριτές της λογοκλοπής της διδακτορικής διατριβής του Theodor zu Guttenberg πριν από δώδεκα χρόνια κάνει τη δική του υπόθεση ακόμη πιο επικίνδυνη.

Τα πρότυπα αξιοπιστίας που φαίνεται ότι έχετε θέσει στους άλλους με ηθικά σίγουρο τρόπο μπορούν εύκολα να σας γυρίσουν μπούμερανγκ όταν επηρεάζεστε. Ακόμα κι αν είναι του 2011. Ο Ιστός δεν ξεχνά ποτέ.

Την ίδια μέρα που ο Lauterbach έρχεται αντιμέτωπος με ισχυρισμούς για τη ζωή του που περιμένουν να ξεκαθαρίσουν σαν αγκάθι, ο Lauterbach βγαίνει στην τηλεόραση.

Και μετά κάνει μια κωλοτούμπα που κόβει την ανάσα.

Ας πάμε ένα χρόνο πίσω.

 

Στην αλλαγή του έτους 2021/22 γίνονται έντονες συζητήσεις για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Είναι ηθικά πολύ φορτισμένες, πρόκειται για τον κρατικό καταναγκασμό και την ατομική ελευθερία, για την ισορροπία μεταξύ του ατόμου και του κοινού καλού. Και τελικά πρόκειται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όχι μόνο ο Karl Lauterbach το θέλει αυτό, αλλά και ο σοσιαλδημοκρατικός φίλος του, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Olaf Scholz.

Μία μικρή τότε αλλά θορυβώδη ομάδα δημιουργεί μια διάθεση ενάντια στον εμβολιασμό – μεταξύ των οποίων: η Sahra Wagenknecht – και το AfD. Προειδοποιούν δυνατά για τις παρενέργειες του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού – και έτσι υπονομεύουν την εκστρατεία εμβολιασμού του Lauterbach και της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από την Ένωση, δηλαδή στον πυρήνα ενός πολύ μεγάλου συνασπισμού. Σε αυτή τη θερμή διάθεση, εξαπλώνεται άβολη κατασκηνωτική σκέψη. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για διαφοροποίηση. Και, το είπε κάποτε ο ίδιος ο Lauterbach σε μια συνέντευξη στο WDR, η αλήθεια γίνεται ξαφνικά ένας προσωπικός κίνδυνος.

Για τους Scholz και Lauterbach, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ήταν πάντα «χωρίς παρενέργειες»

Παραδομένος στην ηδυπάθεια του ναρκισσισμού του, ο οποίος διαχέεται από τα αναμφισβήτητα οξυδερκή χαρακτηριστικά της σμιλεμένης με ενσυναίσθηση φυσιογνωμίας του, ο Ελληνας υπ. Υγείας απολαμβάνει τον υπερχειλίζοντα αισθησιασμό της Ευλαμπίας Ρέβη, η οποία με τη σειρά της, εάν δεν έφερε αυτό το όνομα και αυτό το επώνυμο θα έπρεπε να τα είχε εφεύρει. Της ταιριάζουν απόλυτα.

Σε αυτή την κατάσταση, ο Lauterbach δίνει την εντύπωση ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι «χωρίς παρενέργειες». Και, δυστυχώς για αυτόν, δεν το λέει μόνο μια φορά, σε ένα tweet, όπως υποστηρίζει τώρα· αλλά το επαναλαμβάνει – με τον Markus Lanz, με την Anne Will. Σε εκείνα τα talk show στα οποία ο Lauterbach είναι μόνιμος και σταρ καλεσμένος εκείνο το διάστημα.

“Αυτή ήταν μια υπερβολή που έκανα κάποτε σε ένα αποτυχημένο tweet.”, θα ισχυριστεί ο ίδιος εκ των υστέρων.

Αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι αλήθεια, δεν ήταν απλώς ένα “αποτυχημένο tweet” – ήταν η επικοινωνιακή στρατηγική του Lauterbach. Και ο υπουργός Υγείας δεν ήταν μόνος σε αυτό. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εμβολιασμού είναι «εξαιρετικά απίθανες», δήλωσε η πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Δεοντολογίας, Alena Buyx.

Και μετά ο καγκελάριος. Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2021, ο Olaf Scholz είναι χαρούμενος: Στη Γερμανία, σχεδόν 60 εκατομμύρια πολίτες έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως – προσοχή – «χωρίς να έχουμε μάθει για σοβαρές παρενέργειες ή μακροχρόνιους περιορισμούς». Ο Scholz ακολουθεί επίσης αυτή τη γραμμή επικοινωνίας στο Κοινοβούλιο. Ακόμα κι όταν έρχεται αντιμέτωπος.

Κι όμως όμως οι παρενέργειες του εμβολιασμού δεν είναι τόσο «απίθανες» όσο αρχικά διαφημίζονταν

Ο Martin Sichert, ο εκπρόσωπος της πολιτικής υγείας του AfD, αντιμετώπισε τον Scholz στη Bundestag με στοιχεία από τη δική του ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τα οποία παρενέργειες από τον εμβολιασμό εμφανίστηκαν σε μία στις 5.000 περιπτώσεις. Είναι αριθμός της κυβέρνησης. Ο Scholz αφήνει τον Sichert να στάζει με μια σκωπτική παρατήρηση, η οποία λειτουργεί επειδή αυτή είναι μια κοινή, διακομματική μέθοδος στο κοινοβούλιο για να ωθήσει το AfD σε έναν χώρο αμφιβολίας. Αλλά οι αριθμοί είναι αριθμοί.

Και γι’ αυτό ο Lauterbach έχει πλέον πρόβλημα. Γιατί το 1:5000 είναι διπλάσιο από το 1:10000 (στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich η αναλογία σοβαρών παρενεργειών είναι ακόμη και 1:3333) και ούτε ένα πράγμα είναι: εξαιρετικά απίθανο.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: η φαρμακοβιομηχανία απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη

Στο μεταξύ, περισσότερες από 333.000 περιπτώσεις παρενεργειών εμβολίου έχουν συσσωρευτεί στο PEI. Οι πολίτες έχουν προσλάβει δικηγόρους, η έκκληση για αποζημίωση γίνεται όλο και πιο δυνατή – για να μην αναφέρουμε την προσωπική ταλαιπωρία, η οποία πλέον καταγράφεται σε όλο και περισσότερες υποθέσεις. Και ξαφνικά, η υπάρχουσα ομοσπονδιακή κυβέρνηση βλέπει το έδαφος να σωριάζεται κάτω από τα πόδια της καθώς τα συμβόλαια απάλλαξαν ουσιαστικά τη φαρμακοβιομηχανία από κάθε ευθύνη.

Ήταν έκτακτη ανάγκη, έπρεπε να γίνει γρήγορα, τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα γρήγορα, ήταν μια μάχη ενάντια στα lockdown. Σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έκαναν πολλές παραχωρήσεις στη φαρμακοβιομηχανία, την απάλλαξαν από την ευθύνη για τις συνέπειες του εμβολιασμού – ο υπολογισμός τους θα χρειαζόταν πολύ χρόνο. Και κανείς δεν είχε.

Η ευθύνη δεν βαρύνει πλέον τις εταιρείες, αλλά τα ομοσπονδιακά κράτη.

Σε κάθε περίπτωση: ο Lauterbach δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό, αυτό το δισκοπότηρο περνάει από την προηγούμενη κυβέρνηση στο δρόμο για τις Βρυξέλλες, στην οποία όμως συμμετείχε το SPD. Ο Lauterbach ήταν αφοπλιστικά ανοιχτός σχετικά με αυτό: «Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες απαλλάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την ευθύνη βάσει αυτών των συμφωνιών της ΕΕ εκείνη την εποχή και η ευθύνη βαρύνει επομένως το γερμανικό κράτος.»

Και τώρα ακολουθεί η πλέον εντυπωσιακή κωλοτούμπα του Lauterbach!

Ο Lauterbach συνιστά τώρα σε φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Biontech να διοχετεύουν τα «υπερβολικά κέρδη» τους σε ένα Ιδρυμα προς όφελος των θυμάτων του εμβολιασμού. Ο ίδιος δήλωνε ανάμεσα στα άλλα ένα χρόνο πριν>

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα πλουτίσουν με τα εμβόλια».

Αν η εντύπωση δεν είναι απατηλή, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε έναν λαϊκό ήρωα να απομυθοποιείται. Μετά τον τρόπο που το εισήγαγε, ο Scholz μπορεί στο τέλος να πλύνει τα χέρια του από αυτό, σύμφωνα με το μότο: Όχι εγώ – εσείς οι πολίτες το θέλατε.

Στο προηγούμενο επεισόδιο>

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Η Die Welt απεκάλυψε το Σαββατοκύριακο ότι ο υπ. Υγείας Karl Lauterbach πλαστογράφησε το βιογραφικό του.

Οι καταγγελίες είναι οι εξής: Ο πολιτικός φέρεται να έχει υποβάλει αίτηση για καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Tübingen το 1995. Στη συνοδευτική επιστολή του, ο Lauterbach ανέφερε τρία παραδείγματα τρεχόντων έργων. Σύμφωνα με την έρευνα, ένα από αυτά αφορούσε τη «διασφάλιση ποιότητας στην πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη μετέπειτα φροντίδα του καρκίνου του μαστού»

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση λέγεται ότι το χρηματοδότησε με δύο εκατομμύρια γερμανικά μάρκα.

Λέγεται ότι η Lauterbach προσφέρθηκε να μπορεί να μεταφέρει ένα “σημαντικό μέρος” της χρηματοδότησης του έργου (τα λεγόμενα κεφάλαια τρίτων) στην Tübingen. Δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο ήταν σε επισφαλή οικονομική κατάσταση, αυτό θα ήταν ένα πλεονέκτημα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση, δεν υπάρχουν έγγραφα για το έργο σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση γνώσης. Επιπλέον, ο Lauterbach φέρεται να έχει καθορίσει μια δημοσίευση στην εφαρμογή που είναι αποθηκευμένη στη Βιβλιοθήκη της πόλης του Βερολίνου. Φέρει τον ίδιο τίτλο με το έργο του, αλλά ο Lauterbach δεν εμφανίζεται ως συγγραφέας.

Στο άρθρο, η εφημερίδα κατηγορεί επίσης τον υπουργό Υγείας ότι ισχυρίστηκε ότι ήταν επικεφαλής μιας μελέτης. Μάλιστα, φέρεται να συμμετείχε μόνο ως βοηθός, σύμφωνα με τις καταγγελίες. Λέγεται επίσης ότι έδωσε την εντύπωση ότι συμμετέχει στην άντληση κεφαλαίων τρίτων για μια μελέτη στο Ίδρυμα Robert Wood Johnson Princeton.

Ο Alan B. Cohen, διευθυντής της μελέτης, είπε στη Welt: «Ο Καρλ δεν συμμετείχε στη λήψη της επιχορήγησης».

Τελικά, ο Lauterbach λέγεται ότι δήλωσε στα έγγραφα της αίτησής του ότι η μελέτη «Ηθική και οικονομία στο σύστημα υγείας» χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Robert Bosch με 20.000 DM.

Λέγεται ότι ο Lauterbach ήταν συγγραφέας. H Welt παραθέτει το ίδρυμα μόνο έμμεσα. Τα λεφτά δεν κυλούσαν, ο Lauterbach δεν τελείωσε το βιβλίο, λέγεται. Υπάρχουν και ελλείψεις στον κατάλογο των δημοσιεύσεών του.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK