kourdistoportocali.comNews DeskO Chippy, το robot της Miso Robotics μαγειρεύει ήδη chips τορτίγιας για την αλυσίδα εστιατορίων Chipotle

Εικόνες+video

O Chippy, το robot της Miso Robotics μαγειρεύει ήδη chips τορτίγιας για την αλυσίδα εστιατορίων Chipotle

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, ο Chippy εκπαιδεύεται να αναδημιουργεί την ακριβή συνταγή

Η Chipotle δοκιμάζει ένα ρομπότ που φτιάχνει tortilla chips τορτίγιας — και το όνομά του είναι «Chippy»

Οι ομάδες μαγειρικής και τεχνολογίας της Chipotle συνεργάζονται με τη Miso Robotics για να προσαρμόσουν την τελευταία της ρομποτική λύση, τον Chippy, για να μαγειρεύουν και να καρυκεύουν τα chips τορτίγιας της αλυσίδας εστιατορίων.
Η εταιρεία βασίζεται στη «διαδικασία σταδίου-πύλης» που χρησιμοποιεί για νέα στοιχεία μενού για να δοκιμάσει και να μάθει από τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες πριν αποφασίσει εάν προχωρήσει σε μια εθνική διάθεση για τον Chippy.
Τα robots της Miso Robotics χρησιμοποιούνται επίσης στο White Castle για burgers και δοκιμάζονται και από τη Buffalo Wild Wings.

Η Chipotle Mexican Grill, Inc., συχνά γνωστή απλώς ως Chipotle, είναι μια αμερικανική αλυσίδα γρήγορων χαλαρών εστιατορίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Γαλλία, που ειδικεύεται σε tacos και Mission burritos που παρασκευάζονται κατά παραγγελία μπροστά στον πελάτη. 

Οι ομάδες μαγειρικής και τεχνολογίας της εταιρείας συνεργάζονται με τη Miso Robotics για να προσαρμόσουν την τελευταία της συσκευή, που ονομάζεται “Chippy”, ώστε να μαγειρεύει και να καρυκεύει τα πατατάκια Chipotle με αλάτι και φρέσκο ​​χυμό λάιμ. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, ο Chippy εκπαιδεύεται να αναδημιουργεί την ακριβή συνταγή.

Το ρομπότ δοκιμάζεται στο Chipotle Cultivate Center, τον κόμβο καινοτομίας της εταιρείας στο Irvine της Καλιφόρνια, και θα χρησιμοποιηθεί σε εστιατόριο στη Νότια Καλιφόρνια αργότερα φέτος. Η εταιρεία βασίζεται στη «διαδικασία σταδίου-πύλης» που χρησιμοποιεί για νέα στοιχεία μενού για να δοκιμάσει και να μάθει από εργαζομένους και επισκέπτες προτού αποφασίσει εάν πρέπει να προχωρήσει σε μια εθνική διάθεση του Chippy.

Ο Curt Garner, επικεφαλής τεχνολογίας της Chipotle, είπε ότι η ιδέα προήλθε όταν η εταιρεία άρχισε να σκέφτεται τη χρήση τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης για να είναι σε θέση να γνωρίζει έγκαιρα πότε τα εστιατόριά της  μπορεί να ξεμείνουν από chips κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι επίσης δύσκολο για τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη γραμμή παραγωγής για να τηγανίσουν περισσότερα πατατάκια κατά τις ώρες αιχμής. Πέρα από αυτό, το να στηρίζεσαι στην τεχνολογία θα μπορούσε να κάνει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και λιγότερο μπελαλίδικη.

«Ρωτήσαμε τα μέλη της ομάδας μας αν θα μπορούσαμε να βρούμε μια καλύτερη λύση για οτιδήποτε στο εστιατόριο και ποια θα ήταν αυτή, και στην κορυφή της λίστας ήταν ένας καλύτερος τρόπος για να φτιάξουμε chips », είπε ο Garner σε συνέντευξή του στο CNBC.

Ο Chippy βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με το robot Flippy 2 της Miso Robotics που δημιουργεί φτερούγες κοτόπουλου, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου βραχίονα και ενός παρόμοιου πλαισίου, δήλωσε ο CEO Mike Bell.

Η πρόκληση ήταν να διασφαλίσει ότι η συνταγή για chips της Chipotle θα εκτελούνταν σωστά.

«Αυτή η μάρκα τρελαίνεται για τη φρεσκάδα και το ήθος της. Όλα πρέπει να γίνονται πολύ καλά», είπε ο Bell σε μια συνέντευξη. «Είχαμε τη μαγειρική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις μας, κάνοντας τυφλά γευστικά τεστ… το να πάρουμε υψηλούς βαθμούς και να ξεπεράσουμε αυτήν την ομάδα ήταν μια πολύ μεγάλη πίεση για εμάς».

Τα robots της Miso Robotics μπορεί να κοστίζουν έως και 3.000 $ το μήνα και συνεχίζει να τα πιλοτάρει και να τα δοκιμάζει με κορυφαίες αλυσίδες εστιατορίων. Η Chipotle δεν έχει αποκαλύψει πόσα χρήματα έχει επενδύσει στο έργο μέχρι στιγμής, καθώς βρίσκεται σε αρχικά στάδια.

Καθώς η αγορά εργασίας συνεχίζει να πιέζει τους ανταγωνιστές στον χώρο, η Chipotle είπε ότι αναζητά τρόπους για να κάνει τις δουλειές της πιο συνεπείς και αποτελεσματικές. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Brian Niccol είπε στους αναλυτές το περασμένο τρίμηνο: «Είμαστε πολύ τυχεροί, δεν έχουμε δει τη «μεγάλη παραίτηση» για την οποία διαβάσατε ή ακούσατε στην εταιρεία μας». Η Chipotle δεν συνεργάζεται με τη Miso Robotics για να αντικαταστήσει τους εργαζομένους, αλλά για να κάνει τις δουλειές τους πιο απρόσκοπτες, σύμφωνα με τον Garner.

«Πιστεύω ότι παραμένουμε σε μια πολύ δυνατή θέση όσον αφορά την εργασία», είπε ο Garner. «Δεν το προσεγγίσαμε από το πρίσμα της προσπάθειας να λύσουμε ένα εργατικό πρόβλημα. Το προσεγγίσαμε από το πρίσμα του τι θα το έκανε ευκολότερο, πιο διασκεδαστικό, πιο ανταποδοτικό και πώς αφαιρούμε ορισμένες από τις εργασίες που δεν αρέσουν στα μέλη της ομάδας και τους δίνουμε περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν στις εργασίες που κάνουν”

Η Chipotle εξετάζει τεχνολογικές λύσεις και για άλλες πτυχές της επιχείρησής της, είπε ο Garner. Χρησιμοποιεί ήδη AI με το robot συνομιλίας θυρωρού, τον Pepper, στον ιστότοπο και την εφαρμογή του. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι πραγματοποίησε μια επένδυση στη Nuro, μια εκκίνηση αυτόνομων οχημάτων παράδοσης που υποστηρίζεται από τη SoftBank, τον Μάρτιο του 2020.

Η Garner επεσήμανε επίσης εργασίες όπως το πλύσιμο των πιάτων που θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για αυτοματισμό στη πορεία, καθώς και την εξέταση νέων τεχνολογιών και τρόπων λειτουργίας των ψηφιακών κουζινών της στο μέλλον. Οι ψηφιακές πωλήσεις αποτέλεσαν το 41,6% των πωλήσεων της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Chipotle έκλεισαν με άνοδο 1,47% την Τρίτη και υποχώρησαν 14,5% από έτος μέχρι σήμερα.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK