kourdistoportocali.comNews DeskO Boris Johnson απελευθερώνει το Ηνωμένο Βασίλειο από την τυραννία των πιστοποιητικών εμβολιασμού και σπέρνει το σαράκι της αμφιβολίας για το ρόλο της Ε.Ε. Κόμμα ετοιμάζει πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας

Βreaking news

O Boris Johnson απελευθερώνει το Ηνωμένο Βασίλειο από την τυραννία των πιστοποιητικών εμβολιασμού και σπέρνει το σαράκι της αμφιβολίας για το ρόλο της Ε.Ε. Κόμμα ετοιμάζει πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει κάθε λόγο να φοβάται μία πολεμική σύρραξη με την Τουρκία

Λοιπόν πάμε να δούμε πως έχουν τα πράγματα σήμερα 17 Ιανουαρίου 2022. Ξεκινάμε από τις συγκλονιστικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ όπου ο Boris Johnson αναμένεται να ανακοινώσει την κατάργηση σχεδόν όλων των περιορισμών εκτός από τη light χρήση της μάσκας.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού, test, πρόστιμα και πάσης τυραννικής εμπνεύσεως περιορισμοί θα πάψουν να ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία αναθερμαίνοντας έτσι στο υποσυνείδητο των υπολοίπων λαών της Ευρώπης τις αμφιβολίες για το που οδηγείται η δημοκρατία εντός της Ευρωπαικής Ενωσης.

Το τελευταίο οχυρό ισχύος και η τελευταία άμυνα της Ε.Ε. είναι οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει κάθε λόγο να φοβάται μία πολεμική σύρραξη με την Τουρκία, ένα κατ΄εξοχήν ιμπεριαλιστικό κράτος που δεν θα μπορούσε να βρει πιο ιδανικές συνθήκες από τις σημερινές με την ελληνική κοινωνία να είναι ένα διχασμένο κορμί, τους πολίτες αιχμάλωτους του τρόμου χωρίς εμπιστοσύνη στο κράτος και τους θεσμούς.

Μια επίθεση της Τουρκίας θα μπορούσε να ανάψει και το φυτίλι του εμφυλίου πολέμου.

Στο μεταξύ πασίγωστος Έλληνας επιχειρηματίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πολιτικό φορέα-έκπληξη με αιχμή του δόρατος της έξοδο από την Ευρωπαική Ένωση!

Στη Βρετανία λοιπόν το Σχέδιο Β αναμένεται να καταργηθεί την επόμενη εβδομάδα, αποδυναμώνοντας τους περιορισμούς του Covid. Η τηλεργασία επίσης.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού επεσήμανε τις «ενθαρρυντικές» ενδείξεις ότι η Βρετανία έχει ξεπεράσει την καμπούρα του Omicron.

Δύο ανώτεροι υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου έριξαν τους ισχυρότερους υπαινιγμούς ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να τερματίσει τους περιορισμούς του Σχεδίου Β την επόμενη εβδομάδα. Σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Nadhim Zahawi είπε ότι «οι αριθμοί φαίνονται θετικοί» στον αγώνα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του Covid.

Και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι όταν το αναθεωρήσουμε αυτό στις 26 Ιανουαρίου, τότε θα είμαστε σε πολύ καλύτερο μέρος για να άρουμε ορισμένους από αυτούς τους περιορισμούς.

«Πιστεύω ότι γινόμαστε μάρτυρες της μετάβασης αυτού του ιού από πανδημικό σε ενδημικό.

«Ελπίζω ότι θα είμαστε μια από τις πρώτες μεγάλες οικονομίες που θα δείξουν στον κόσμο πώς το μετατρέπετε από πανδημικό σε ενδημικό».

Πρότεινε επίσης ότι η απαίτηση για μάσκες στις τάξεις θα μπορούσε να αποσυρθεί ως μέρος της χαλάρωσης των περιορισμών.

Αντίθετα, από την ερχόμενη Τετάρτη μπορεί να απαιτούνται καλύμματα προσώπου μόνο σε κοινόχρηστους χώρους σχολείων, όπως διαδρόμους και καντίνες.

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, στη διάρκεια του πρωινού εργασίας που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή επίσης των πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ. ενώ παράλληλα σημείωσε πως: «Στη συζήτησή μας με τους πρέσβεις της ΕΕ αναφέρθηκα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας στα προβλήματα των Βαλκανίων, αλλά ιδίως στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής, η οποία έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο ευθείας αμφισβήτησης κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».


ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

Πέρα από κάθε έλεγχο τείνει να εξελιχτεί η σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ μετά το πέρας των επαφών τις Βρυξέλλες από το οποίο δεν προήλθε κάτι θετικό.

Η Δύση εξακολουθεί να εξωθεί την Ρωσία προκειμένου αυτή να εισβάλλει στην Ουκρανία, ενδεχομένως και με κάποια προβοκάτσια, όπως επιθέσεις κατά ρωσοφώνων από αγνώστους, προκειμένου να ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κυρώσεων κατά της Μόσχας και την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της η Ρωσία αν και διαψεύδει τα σενάρια περί εισβολής δεν σταματά να λαμβάνει τα μέτρα της στα δυτικά της σύνορα, καθώς οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ είχαν πάντα ως βασική προτεραιότητά τους την σύγκρουση με την Ρωσία και τον Πούτιν προσωπικά.
Σύμφωνα με βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από την Ρωσία στρατιώτες ή έφεδροι επιβιβάζονται σε συρμούς προκειμένου να αναχωρήσουν για τις μονάδες τους. Βέβαια δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για έκτακτες μετακινήσεις ή για συνήθη διαδικασία, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες όλα έχουν διαφορετική βαρύνουσα σημασία, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της συγκέντρωσης δυνάμεων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις δυνάμεων (τεθωρακισμένων οχημάτων, συστημάτων πυροβολικού κ.α.) αυτές είναι συνεχείς και χωρίς διακοπή.

Σύμφωνα με ρωσικό λογαριασμό στο twitter η Ρωσία συγκεντρώνει μονάδες κατά μήκος του συνόλου των συνόρων με την Δύση μιλώντας για σύνολο 1 εκατομμυρίου ανδρών, κάτι που βέβαια δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από κάποια άλλη πηγή.

https://twitter.com/simonovkvramble/status/1482687276677218306?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1482687276677218306%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2F1049822_rosia-efedroi-anahoroyn-me-sidirodromikoys-syrmoys-pros

Από την πλευρά του Κρεμλίνο εμφανίζεται μετρίως καθησυχαστικό.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως «η Μόσχα θεωρεί τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως “ανεπιτυχείς”, αλλά δεν υπάρχει λόγος για στρατιωτική δράση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για να συμπληρώσει:

«Η Ρωσία δεν έχει σχέδια να επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά δεν θα μπορούσε να πει ότι δεν θα αναπτύξει και δυνάμεις κοντά στα σύνορα με τον νότιο γείτονά της»

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Μόσχα είναι μεν πρόθυμη να συνομιλήσει ξανά με το ΝΑΤΟ, αλλά μόνο εάν αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που έχει για την δική της ασφάλεια.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK