kourdistoportocali.comNews DeskΟ ανάποδος κόσμος του Βασίλη Κικίλια και η πραγματική καταιγίδα που πλησιάζει

Breaking News

Ο ανάποδος κόσμος του Βασίλη Κικίλια και η πραγματική καταιγίδα που πλησιάζει

Ο κ. Κικίλιας υπηρέτησε με προθυμία το αφήγημα

Οι κυβερνώντες νομίζουν ότι τρώμε βαλανίδια. Κανονικά θάπρεπε να ανατριχιάζουν καθώς ήδη ο The Telegraph κάνει λόγο για λαική εξέγερση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δύο ειδήσεις του τελευταίου 24ωρου που λαμβάνουν χώρα στο Κωμειδύλλιο Η Ελλάς είναι αρκούντως ξεκαρδιστικές.

Η πρώτη προέρχεται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το οποίο λόγω της φύσης του, της αποστολής του και του επικεφαλής του θα μας δίνει σπαρταριστά επεισόδια γέλιου αλλά και οδυνηρές τραγωδίες-ενδείξεις υπακοής στους εντολείς του project της Ατζέντας 2030.

Βy The Wrong Man

Πραγματοποιήθηκε λέει έκτακτη σύσκεψη (μια χούφτα τραχανοπλαγιάδες μαζεύτηκαν και φωτογραφήθηκαν ενώ έπαιζαν με τα κινητά τους) υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια (αυτό από μόνο του είναι αρκούντως κωμικό εάν το σκεφτείς) εν όψει του καιρικού συστήματος με την ονομασία “Petar” που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από αύριο το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στόχος της σύσκεψης ήταν ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων, καθώς και οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Μάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος και ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

(Είναι τρομακτικό πόσοι κρατιστές γραφειοκράτες συμμετέχουν στην αποτέφρωση της φύσης και της ζωής μας)

Δείτε τώρα το λόγο που προκάλεσε τη σύσκεψη του μπουλουκίου>

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 04 Αυγούστου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται να επηρεαστούν, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Πάμε τώρα στη δεύτερη ακόμη πιο κωμική είδηση που κι εκείνη εντάσσεται στα πλαίσια του Ανάποδου Κόσμου και η οποία έχει ως εξής> Ο Οίκος Scope Ratings αναβάθμισε λέει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος (!)

Ο οίκος Scope αξιολογούσε μέχρι τώρα την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε ΒΒ+ με θετικό outlook και πλέον τοποθετεί το ελληνικό αξιόχρεο σε ΒΒΒ- με σταθερό outlook, που συνιστά επίπεδο investment grade.

Σημειωτέον πως ο Scope, δεν αναγνωρίζεται ακόμη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για να ενταχθεί στο «κλαμπ» των κορυφαίων αποδεκτών οίκων αξιολόγησης. Όμως, δεδομένου πως η διαδικασία είναι τυπική, η ετυμηγορία του έχει σαφώς μεγάλη σημασία καθώς στέλνει ξεκάθαρο θετικό σήμα προς τους διεθνείς επενδυτές, αυτό δηλαδή, που επιζητούσε η Αθήνα.

Γιατί Ανάποδος Κόσμος>

Με φόντο τον έλεγχο και τη μείωση του οξυδερκούς πληθυσμού που βρίκσεται σε εξέλιξη λόγω του παγκοσμίου χρέους το οποίο ελέγχουν ιδιώτες, τόσο το κλίμα, η υγεία όσο και η οικονομία αποτελούν εργαλεία σε αυτή τη κατεύθυνση.

Ο κ. Κικίλιας αφού υπηρέτησε με προθυμία το αφήγημα της planδημίας ως υπουργός Υγείας έρχεται τώρα να υπηρετήσει το αδελφό project από το υπουργείο κλιματική κρίσης.

Στο μεταξύ στο κόσμο συμβαίνουν κι αυτά>

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Σκιάθου στο άκουσμα της είδησης του θανάτου Στέφανου Κυπαρισσού.

Ο 57χρονος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας αγαπητός στο νησί.

Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε ξαφνικά.

Η σελίδα μας επικοινώνησε με αναγνώστη από το νησί ο οποίος μας ανέφερε ότι ο 57χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά είχε προχωρήσει τρεις φορές τον εμβολιασμό κατά του Covid.

 

Η πραγματική καταιγίδα πλησιάζει…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK