kourdistoportocali.comNews DeskΟ αφοσιωμένος φιλάνθρωπος και η διαβολεμένη σύμπτωση

To Event-μαντεψιά του Coronavirus

Ο αφοσιωμένος φιλάνθρωπος και η διαβολεμένη σύμπτωση

Ο Bill Gates, η προσομοίωση πανδημίας και η παραίτηση από το ΔΣ της Microsoft

Κι ενώ ουδείς από τους διασήμους ανά τον πλανήτη Έλληνες αστρολόγους δεν κατάφερε να συμπεριλάβει την πανδημία στις προβλέψεις για το εξοντωτικό 2020, ένας δισεκατομμυριούχος (περιουσία τουλάχιστο 70 δις) και η σύζυγός του σε συνεργασία με το Ιδρυμα Johns Hopkins, τον Οκτώβριο του 2019 διεξήγαγε μια άσκηση προσομοίωσης πανδημίας.

Aπό την Iόλη Πιερίδη

Το «Event 201», όπως ονομάστηκε η προσομοίωση, παρουσιάζει ανατριχιαστικές, που λένε και οι δημοσιογράφοι, ομοιότητες με τον νέο κορονοϊό SARS–CoV-2. Το ζεύγος που χορήγησε το εν λόγω πείραμα [Event 201] ήταν o Bill και η Μelinda Gates.

Το Event 201 ξεκινάει με την εμφάνιση ενός νέου κορονοϊού που προέρχεται από τις νυχτερίδες. Η διαφορά είναι ότι εμφανίζεται στη Βραζιλία αντί για την Κίνα, αλλά κατά τα λοιπά η εξέλιξή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες εξαπλώνεται παγκοσμίως. Όταν πια ο πλανήτης περνάει σε πανδημική φάση, οι μεταδόσεις είναι ανεξέλεγκτες, με τα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα. Περίπου οι μισοί ασθενείς έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιποι εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα και αρκετοί από αυτούς θα χρειαστεί να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς περίπου το 14% πεθαίνει μέσα σε 10 ημέρες.

Οι κυβερνήσεις παραμένουν αναποφάσιστες για το αν πρέπει να απαγορεύσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τα ταξίδια προς και από τις περιοχές που πλήττονται από τον ιό. Η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις διαχέονται ταχύτατα μέσω των social media, με αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης και την κοινωνική αναταραχή.

Η κάμψη της πανδημίας έρχεται μετά από 18 μήνες, όταν οι ειδικοί υποθέτουν ότι θα έχει αναπτυχθεί αποτελεσματικό εμβόλιο. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το σενάριο της προσομοίωσης, 65 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει (με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να ξεπερνάει το 10%, ενώ σε πολλές χώρες να φτάνει και το -40%) και οι επιπτώσεις στις κοινωνίες είναι αδιανόητες.

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι δεν προβλέπει αντίστοιχο αριθμό θυμάτων από τον SARS–CoV-2.

Πάμε τώρα στον πραγματικό και όχι την προσομοίωση.  Το πρωί της 9ης Μαρτίου 2020, το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε 110.087 κρούσματα με 3.830 θανάτους, ενώ 62.283 έχουν επιβεβαιωμένα αναρρώσει. Στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί 80.735 κρούσματα και 3.119 θάνατοι και ακολουθεί η Νότια Κορέα με 7.382 κρούσματα και 53 θανάτους.

Όσο για τον Bill Gates εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας του (Microsoft) και να ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Bill Gates παρόλα αυτά θα εξακολουθήσει να υπηρετεί την Microsoft ως «σύμβουλος τεχνολογίας» του σημερινού Διευθύνοντα Συμβούλου της Satya Nadella, έναν ρόλο που ανέλαβε το 2014, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, όταν βεβαίως παραιτήθηκε από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft.

«Ήταν τεράστια τιμή και προνόμιο να δουλέψω μαζί με τον Bill και να μάθω από αυτόν όλα αυτά τα χρόνια. Ο Bill ίδρυσε την εταιρεία μας με πίστη στον εκδημοκρατισμό του λογισμικού και είχε πάθος για την επίλυση των πιο πιεστικών προκλήσεων της κοινωνίας μας. Και η Microsoft και ο κόσμος είναι καλύτεροι χάρη σε αυτά» δήλωσε ο Satya Nadella. «Το συμβούλιο επωφελήθηκε από την ηγεσία και το όραμα του Bill. Και η Microsoft θα συνεχίσει να επωφελείται από το διαρκές πάθος του για τη τεχνολογία και τις συμβουλές του για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Είμαι ευγνώμων για τη φιλία του Bill και ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω κοντά του για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας που είναι να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη να επιτύχει περισσότερα».

Αν και ο Bill Gates θα συνεχίσει να διατηρεί κατά κάποιο τρόπο επαφή –εξάλλου είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της κατέχοντας ποσοστό 1,36% στην εταιρεία- με την εταιρεία που ίδρυσε έστω και ως σύμβουλος σε θέματα τεχνολογίας του τωρινού Διευθύνοντα Συμβούλου, η κίνηση του σηματοδοτεί το μεγαλύτερο βήμα που έχει κάνει μακριά από την εταιρεία που ίδρυσε (μαζί με τον Paul Allen το 1975) από τότε που εγκατέλειψε το ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου το 2008.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK