kourdistoportocali.comNews DeskAποστολή στη Republic of Ghana

Nikos Dendias

Aποστολή στη Republic of Ghana

Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και στην υποσαχάρια Αφρική

O υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Ghana>

-Θεωρώ την επίσκεψη στη #Γκάνα ως εξαιρετικά σημαντική.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στη χώρα η οποία ανήκει στο “κλαμπ” των φίλων της UNCLOS και θα είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την 1/1/22.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και στην υποσαχάρια Αφρική. Και επίσης, να έχει τη δυνατότητα να αναλύει τα θέματα της Αφρικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν μια χώρα που είναι κοντύτερα στη μεγάλη αυτή αναπτυσσόμενη ήπειρο.

Παραδώσαμε σήμερα στην Άκκρα 150.000 εμβόλια για #Covid19, ως έκφραση αλληλεγγύης της Ελλάδας στη Γκάνα και τον λαό της. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τη Γκάνα στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Αυτή είναι η δική μας συνεισφορά στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε την πανδημία, η οποία μας αφορά όλους. Εάν δεν μοιράσουμε τους πόρους μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Συνέντευξη Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην τηλεόραση της Γκάνα

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Υπουργός επισκέπτεται την Γκάνα; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Λοιπόν, έχετε δίκιο. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Υπουργός έχει την τιμή και τη χαρά να επισκεφτεί τη Γκάνα. Και οφείλω να πω, ότι διαπιστώνω πως πρόκειται για μια νέα αφρικανική χώρα που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και οδεύει προς ένα εξαιρετικά λαμπρό μέλλον.

Οφείλω δε να πω ότι η χώρα μου, η Ελλάδα, θα ήθελε να αποτελέσει μέρος αυτού του μέλλοντος της Γκάνα. Επιθυμούμε να συνεργαστούμε, επιθυμούμε να οδηγήσουμε την κοινή μας φιλία σε ένα νέο επίπεδο και να την προάγουμε.
Επομένως, σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν την ερώτηση, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Γκάνα. Όπως γνωρίζετε, θα συναντηθώ με την Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο. Πραγματοποιήσαμε δε μία δωρεά, πάνω από εκατό χιλιάδες δόσεις εμβολίων, για να βοηθήσουμε την κοινωνία της Γκάνα να αντιμετωπίσει την πανδημία του COVID-19.

Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς βλέπετε να προχωρά η συνεργασία μεταξύ της Γκάνα και της Ελλάδας;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είμαστε και οι δύο ναυτικοί λαοί, ενδιαφερόμαστε για τη θάλασσα, είμαστε κοντά στη θάλασσα. Επομένως, ο κοινός αυτός παρονομαστής μεταξύ μας μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ λαμπρό μέλλον για εμάς. Μπορούμε δε, να εργαστούμε από κοινού παντοιοτρόπως, μπορούμε να συνεργαστούμε στον τομέα της ενέργειας, μπορούμε να συνεργαστούμε μέσω του ελληνικού εμπορικού στόλου, που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, μπορούμε, πραγματικά, να συνεργαστούμε προκειμένου να μεταφέρουμε στην Γκάνα την τεχνογνωσία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας και επίσης του τουρισμού, όπου διαθέτουμε μια από τις καλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πράξουμε μαζί. Υπάρχουν πολλές συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν. Αλλά αυτό απαιτεί ανθρώπινη επαφή και, επίσης, οικονομικές επαφές. Πρέπει να λάβουν σάρκα και οστά οι πολύ καλές και φιλικές μας σχέσεις. Συμμεριζόμαστε τις ίδιες αρχές, απαιτείται εντούτοις θετική δουλειά. Και, επιτρέψτε μου να πω, διαθέτετε έναν νεανικό, πολύ δυναμικό πληθυσμό. Αυτό αποτελεί το καλύτερο κεφάλαιο για το μέλλον.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός
Η μετάλλαξη Οmicron της COVID-19 και η προσπάθεια του George Soros να διασώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου