kourdistoportocali.comNews DeskMία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας

Το Νηπιαγωγείο στο Πέπλο του Έβρου

Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας

Παράδειγμα άριστης συνεργασίας της δημόσιας με την ιδιωτική πρωτοβουλία

Ήταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου όταν έφτασε στο γραφείο της τότε υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, ενημέρωση από την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Μπαξεβάνη Χρυσάνθη, που υπηρετεί την θητεία της στο νηπιαγωγείο του ακριτικού χωριού, στο οποίο φοιτούν 9 μαθητές ενώ συνολικά διαμένουν 50 παιδιά.

«Φαίνεται πως οι ακρίτες μας αντέχουν ακόμα και οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν στα σύνορά μας», σημείωνε η εκπαιδευτικός στην επικοινωνία τους και στη συνέχεια ζητούσε ευγενικά την προσφορά όλων όσοι μπορούν να ανταποκριθούν για «να χαρίσουμε στα παιδιά του νηπιαγωγείου, αλλά και όλου του χωριού μια παιδική χαρά με προδιαγραφές κατάλληλες και ασφαλείς».

Εξηγούσε ότι ο προαύλιος χώρος του νηπιαγωγείου παραμένει αναξιοποίητος αλλά ιδανικός, καθώς είναι μεγάλος σε έκταση με δέντρα και παγκάκια περιμετρικά ενώ βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Η κυρία Ζαχαράκη φρόντισε η έκκληση για προσφορά να φτάσει στο Πρωθυπουργικό γραφείο και πιο συγκεκριμένα στον γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς η υλοποίηση θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό σημείο συγκέντρωσης το απόγευμα για μικρούς και μεγάλους. Η μεν πρώτη ανέλαβε το πρότζεκτ συνολικά ενώ ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου επωμίστηκε τον συντονισμό, την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για προσφορά αλλά και τη γρήγορη επίλυση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έτσι ώστε όλα να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι, ο κ. Ισμαήλος, επιχειρηματίας με έντονη κοινωνική προσφορά, ειδικότερα στην περιοχή του ακριτικού Έβρου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή παρών για τα παιδιά του Πέπλου. Την προσπάθεια αγκάλιασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο και απαιτούσε ειδικές διαδικασίες για τη διαμόρφωση του εδάφους όπως, μεταξύ άλλων, καλούπωμα με τάβλες περιμετρικά, κλίση για απορροή υδάτων και οπλισμός της πλάκας με δομικό πλέγμα ενώ πραγματοποιήθηκε και σημαντική εκσκαφή ακολουθώντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Το έργο ήταν δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, όπως αποδείχθηκε στην πορεία», σημειώνει σήμερα η εκπαιδευτικός επισημαίνοντας τον κοινό στόχο όλων όσοι αγκάλιασαν την μεγάλη προσπάθεια που η ίδια ξεκίνησε και για την οποία σήμερα μπορεί να νιώθει περήφανη: «Στόχος η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου ελκυστικού, ασφαλούς, παιδαγωγικά κατάλληλου, πλούσιου σε ερεθίσματα». Τα παιδιά του Πέπλου θα έχουν να χαίρονται μια παιδική χαρά για την οποία η ίδια αγωνίστηκε, σε ένα κάλεσμα που βρήκε ευήκοα ώτα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Γιατί τώρα;
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα