kourdistoportocali.comNews DeskΜεταλλάξεις Covid> Η Φλόριντα ξεκινά να πληρώνει τώρα ακριβά το τίμημα της ανεμελιάς

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Μεταλλάξεις Covid> Η Φλόριντα ξεκινά να πληρώνει τώρα ακριβά το τίμημα της ανεμελιάς

Η Πολιτεία των 9 εκατομμυρίων έχει έως τώρα 35.731 θανάτους από επιπλοκές της Covid-19

Επίκεντρο των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει γίνει η Φλόριντα λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η Πολιτεία πλημμύρισε από νεαρούς τουρίστες του Spring Break. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία, κρατικοί αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν περισσότερες από 11.800 περιπτώσεις παραλλαγών COVID-19 την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun Sentinel.

Στα μέσα Μαρτίου είχαν αναφερθεί μόλις 753 περιπτώσεις από τρεις «ανησυχητικές παραλλαγές», τις B.1.1.7, P.1 και B.1.3.5.1. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 5.177 περιπτώσεις από πέντε τύπους παραλλαγών στις 15 Απριλίου και μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, ο αριθμός των παραλλαγών εξερράγη σε 9.248 (27 Απριλίου), σύμφωνα με στοιχεία υγείας που επανεξετάστηκαν από την WFTV. Στη Φλόριντα, 243 άτομα έχουν νοσηλευτεί με παραλλαγές του κορωνοϊού και 67 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Και καθώς μόνο το 1% όλων των περιπτώσεων COVID-19 στη Φλόριντα υποβάλλονται σε τεστ γενετικής κωδικοποίησης, ο αριθμός των παραλλαγών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος από ό,τι αναφέρεται. Υπάρχουν μάλιστα φόβοι ότι η εξάπλωση των παραλλαγών θα μπορούσε να κάνει τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά και να παρατείνει την πανδημία, καθώς τα άτομα που είχαν ήδη την ασθένεια ή έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν να ξαναμολυνθούν.

Την 1η Μαΐου, η κομητεία Miami-Dade ηγείται ολόκληρη της πολιτείας με 2.279 κρούσματα παραλλαγών, ακολουθούμενη από την Broward County με 1.950 παραλλαγές, ανέφερε η Sun Sentinel. Το στέλεχος B.1.1.7, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτιμάται ότι είναι 60% πιο μολυσματικό από το αρχικό κυρίαρχο στέλεχος της COVID-19, ενώ πιστεύεται ότι οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσηση και υψηλότερα ποσοστά νοσηλείας. Η πιο πρόσφατη εκτίμηση είναι ότι το παραλλαγμένο στέλεχος είναι 67% πιο θανατηφόρο.

Υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές για τις παραλλαγές της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας. Η χρονική στιγμή της εμφάνισης των παραλλαγών συμπίπτει με το Spring Break, όταν χιλιάδες φοιτητές και παραθεριστές συγκεντρώθηκαν στην Φλόριντα για διακοπές και διασκέδαση.

Ωστόσο, παρά την αύξηση των παραλλαγών, οι συνολικές περιπτώσεις COVID-19 στη Φλόριντα μειώνονται καθώς οι κρατικοί αξιωματούχοι της υγείας ανέφεραν το ποσοστό θετικότητας 4,67% την Παρασκευή, τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που βρίσκεται κάτω από το 5%, ανέφερε το ABC News 7. Συνολικά, η Φλόριντα έχει έως τώρα 2.269.806 κρούσματα COVID και 35.731 θανάτους.

Περίπου το 40% των κατοίκων της πολιτείας, 9 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Η Δρ. Aileen Marty, καθηγήτρια μολυσματικών ασθενειών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ανέφερε στην Orlando Sentinel ότι η άνοδος των λοιμώξεων COVID μπορεί να αποδοθεί στη χαλαρή στάση έναντι του ιού.

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι όλοι ενεργούν σαν η πανδημία να έχει τελειώσει», είπε. «Αν το κάνουμε αυτό, οι παραλλαγές μπορεί να ξεπεράσουν κάποια από την ανοσία που έχουμε αναπτύξει και μπορεί να βρεθούμε ξανά σε μια πολύ κακή κατάσταση» πρόσθεσε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης