kourdistoportocali.comNews DeskMελέτη 500.000 εμβολιασμένων Αμερικανών> Να γιατί πέταξαν τις μάσκες τους

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)

Mελέτη 500.000 εμβολιασμένων Αμερικανών> Να γιατί πέταξαν τις μάσκες τους

Μία και μόνο δόση ήταν 82% αποτελεσματική κατά της πρόληψης των συμπτωμάτων covid-19

Εξαιρετικά είναι τα νέα από τη μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και αφορά την αποτελεσματικότητα των δύο εμβολίων που ευρέως χρησιμοποιούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, της Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα εμβόλια μειώνουν τον κίνδυνο νόσησης από το νέο κορωνοϊό κατά 94%, ενώ μόλις το 6% των περιπτώσεων COVID-19, μεταξύ περισσότερων από 1.800 εργαζομένων στον τομέα της υγείας, ήταν άτομα με μία από τις δύο λήψεις των εμβολίων mRNA.

Η μελέτη σχεδιάστηκε για να ελέγξει εάν τα εμβόλια εμπόδισαν όσους μολύνθηκαν από covid-19 να παρουσιάσουν συμπτώματα, αλλά και για το αν όσοι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

«Αυτή η έρευνα παρείχε τις πιο σημαντικές πληροφορίες μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 είχαν υψηλή απόδοση, όπως αναμενόταν, στον πραγματικό κόσμο», δήλωσε η διευθύντρια του CDC Δρ. Rochelle Walensky. «Αυτή η μελέτη, που προστέθηκε στις πολλές που προηγήθηκαν, ήταν καθοριστικής σημασίας για το CDC προκειμένου να αλλάξει τις συστάσεις του για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19».

Ήταν ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία που το CDC αξιοποίησε σχετικά με τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς προκειμένου να καταλήξει στην οδηγία ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να πάνε με ασφάλεια χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους, με μερικές εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων πολυσύχναστων χώρων όπως αεροπλάνα και λεωφορεία.

Η μελέτη στηρίχτηκε σε ένα δίκτυο περισσότερων από 500.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Ωστόσο τα δεδομένα περιορίστηκαν σε 1.843 που πιθανότατα νόσησαν από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Μεταξύ τους υπήρχαν 623 άτομα που βρέθηκαν θετικά και 1.220 που βρέθηκαν αρνητικά. Μάλιστα μόνοι οι 40 από τους 623 είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Δηλαδή μόλις το 3% των ατόμων που βρέθηκαν θετικά είχαν εμβολιαστεί πλήρως, σε σύγκριση με το 15% των ατόμων που είχαν βρεθεί αρνητικά.

Αυτό υποδηλώνει (αλλά δεν αποδεικνύει) ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα διατρέχουν πέντε φορές λιγότερους κινδύνους να νοσήσουν από κορωνοϊό και μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα εμβολίου που φτάνει το 96%. Ωστόσο, η μελέτη δεν περιελάμβανε άτομα που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και ήταν ασυμπτωματικοί. Επομένως η μελέτη δεν μπορεί να αποδείξει ότι η το εμβόλιο αποτρέπει τη μόλυνση.

Παράλληλα 64 άτομα που βρέθηκαν θετικά και είχαν κάνει μία δόση του εμβολίου της Pfizer ή της Moderna και 241 που είχαν βρεθεί αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μία μόνο δόση ήταν 82% αποτελεσματική κατά της πρόληψης των συμπτωματικών.

Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος ασθένειας από τον κορωνοϊό έχει μειωθεί κατά 94% για περισσότερα από 120 εκατομμύρια άτομα και 155 εκατομμύρια διατρέχουν 82% λιγότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν.

Μαζί με άλλες μελέτες, η νέα έρευνα ήταν αρκετή για να πείσει το CDC ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κινούνται χωρίς μάσκα διατρέχοντας τον ελάχιστο κίνδυνο να αρρωστήσουν από τον κορωνοϊό.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης