kourdistoportocali.comNews DeskΜεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη

Η απόφαση του Harvard

Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη

Στην Ελλάδα οι αριθμοί παραμένουν σταθεροί πάνω από 7. Στην Ιταλία μειώνονται σταθερά. Στη Μεγάλη Βρετανία και τη Δανία έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Εν αρχή ην ο Στέφανος Μάνος

Οι θάνατοι από COVID-19, εδώ και αλλού IV

Για τέταρτη συνεχή εβδομάδα αναρτώ πίνακα με τον μέσο όρο των ημερήσιων θανάτων από COVID-19, ανά εκατομμύριο κατοίκους, στην Ελλάδα σε σύγκριση με μερικές επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Θα παρατηρήσετε ότι οι αριθμοί για την Ελλάδα παραμένουν σταθεροί πάνω από 7.

Στην Ιταλία μειώνονται σταθερά. Στη Μεγάλη Βρετανία και τη Δανία έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Όπως έχω επανειλημμένως θυμίσει δεν είμαι ειδικός στα θέματα της δημόσιας υγείας. Παρατηρήσεις κάνω και λογικούς, ελπίζω, συλλογισμούς.

Σύμφωνα με στατιστικές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στην Ελλάδα περισσότερο από αλλού, άνθρωποι άνω των 80 κατά μεγάλο ποσοστό δεν εμβολιάζονται.

Στη Δανία η ομάδα αυτής της ηλικίας είναι φαίνεται κατά 100% εμβολιασμένη.

Μετά είναι και το άλλο παράδοξο, το υγειονομικό προσωπικό είναι και αυτό σε όχι ασήμαντο ποσοστό ανεμβολίαστο. Παράδοξο είναι επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού υποχρεωτικό.

Ελπίζω ότι η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και ο εμβολιασμός των νεοτέρων ηλικιών θα συμπαρασύρει και τους αρνούμενους να εμβολιαστούν ηλικιωμένους.

Οι θάνατοι από COVID-19, εδώ και αλλού IV

Για τέταρτη συνεχή εβδομάδα αναρτώ πίνακα με τον μέσο όρο των ημερήσιων…

Δημοσιεύτηκε από Stefanos Manos στις Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Ελπίζω δηλαδή να υπερνικήσουν τις ανόητες φοβίες που φύτεψαν στην ψυχή τους οι περιοδεύοντες κομπογιαννίτες της πολιτικής σκηνής.

Η διαφορά μεταξύ των θανάτων στην Ελλάδα και στη Δανία είναι 2.000 Έλληνες νεκροί. Μηνιαίως!

Στη συνέχεια ο Διανέλος Γεωργούδης>

Απαντήσεις σε δυο λανθασμένα επιχειρήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση ότι το γνωστό πανεπιστήμιο του Harvard αποφάσισε να ζητήσει όλοι οι φοιτητές του να είναι εμβολιασμένοι πριν την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς, μέτρο που μπορεί να γενικευθεί. Είναι γνωστό ότι στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να εμβολιάζουν και τα παιδιά μεταξύ 12 και 18 ετών καθώς σε αυτή την ηλικία τα παιδιά κολλούνε και μεταδίδουν τον ιό περίπου το ίδιο όπως οι ενήλικες, πέραν του ότι το long covid κτυπά κυρίως τους νέους. Οπότε τίθεται και το θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους μαθητές της δευτεροβάθμιας.

Στην Ελλάδα θα πάρουμε αρκετά εμβόλια ώστε να έχουμε την δυνατότητα να εφαρμόσουμε μια τέτοια πολιτική, οπότε είναι ένα θέμα που καλό είναι να συζητηθεί. Όλη η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι ο σχεδόν καθολικός εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει το κακό που ζούμε.

Η λογική ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πλήττει την προσωπική ελευθερία δεν ισχύει, καθώς στο όνομα της ελευθερίας δεν μπορούμε να βλάψουμε το κοινωνικό σύνολο. Έτσι δεν έχουμε την ελευθερία να ληστέψουμε το σπίτι του διπλανού μας, ούτε να οδηγούμε μεθυσμένοι. Δεν έχουμε ούτε καν την ελευθερία να μην βάζουμε προστατευτικά κάγκελα (κιγκλιδώματα) στα μπαλκόνια του σπιτιού μας παρότι εκεί κινδυνεύει μόνο η δική μας ζωή.

Όμως σε αυτό το πλαίσιο συζήτησης ακούγονται δυο επιχειρήματα στα οποία θέλω να απαντήσω:

1. “Ας εμβολιαστεί όποιος φοβάται, εγώ έχω δικαίωμα να αποφασίσω για τον εαυτό μου.”

Εδώ οι απαντήσεις είναι προφανείς: Πρώτον όποιος κολλήσει covid ακόμα και ελαφριά μπορεί να το μεταδώσει σε άλλους που μπορεί να αρρωστήσουν βαριά ή και να πεθάνουν (πέραν της σημαντικής πιθανότητας να μείνουν με κάποιο κουσούρι του long covid). Παράλληλα με το να συμβάλει κανείς στην διασπορά του ιού κάνει ζημιά στην οικονομία και έτσι συμβάλει και στην καταστροφή που ζει μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα. Τέλος αυτοί που αρρωσταίνουν και χρειάζονται νοσοκομειακή βοήθεια κοστίζουν πολύ ακριβά στο κοινωνικό σύνολο – π.χ. μια μέρα σε ΜΕΘ κοστίζει περί τα 10.000 ευρώ. (Ως προς αυτό το τελευταίο υπάρχει η ιδέα όποιος θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί και δεν το έκανε και τώρα χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη να επιβαρυνθεί με το λογαριασμό, όπως συμβαίνει και όταν π.χ. ένας ψαράς που δεν φοβάται τον καιρό και παραβιάζει απαγορεύσεις απόπλου πρέπει μετά να πληρώσει το κόστος της διάσωσής του.)

2. “Αφού το εμβόλιο ΔΕΝ εμποδίζει την μετάδοση του ιού, γιατί να το κάνουν όσοι δεν θέλουν;”

Το εμβόλιο εμποδίζει σημαντικά την μετάδοση του ιού. Απλώς δεν είναι ότι αυτός που εμβολιάζεται αποκλείεται να κολλήσει και αν κολλήσει αποκλείεται να μεταδώσει τον ιό στον διπλανό του. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Για την ακρίβεια, ο εμβολιασμένος θα κολλήσει πιο δύσκολα τον ιό, αν τον κολλήσει θα αρρωστήσει πιο ελαφριά (η πιθανότητα να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη μειώνεται κατά δεκάδες φορές και η πιθανότητα να πεθάνει ακόμα περισσότερο), και τέλος αν κολλήσει μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να το μεταδώσει σε τρίτους (έχω ακούσει για 70% μείωση).

Έτσι, αν εμβολιαστούμε όλοι τότε θα κτίσουμε την λεγόμενη ανοσία αγέλης οπότε ο κίνδυνος κάποιου νέου κύματος θα σταματήσει και θα μπορέσουμε να γυρίσου9με στην κανονικότητα. Όπως ήδη έχουν εν πολλοίς καταφέρει Ισραήλ και ΗΒ (αν και εκεί πρώτα εμβολίασαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και μετά χαλάρωσαν τα μέτρα). Πόσοι πρέπει να έχουμε ανοσία (οι ανεμβολίαστοι που πέρασαν την ασθένεια καθώς οι εμβολιασμένοι) για να κτιστεί η ανοσία αγέλης;

Είναι ένα δύσκολο θέμα αλλά πρέπει να το συζητήσουμε

https://www.facebook.com/antiantimnimonio/posts/6146706922021440

Δημοσιεύτηκε από Dianelos Georgoudis στις Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Έχουμε ακούσει συχνά για 70% όμως φέτος επικρατεί η σημαντικά πιο μεταδοτική Βρετανική παραλλαγή οπότε το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται 85%. Πρακτικά πρέπει να εμβολιαστούμε σχεδόν όλοι – και εδώ οι επιδόσεις μας είναι πολύ κακές σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και δη στα συναφή Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.
Οι πηγές στο πρώτο σχόλιο.
Διανέλος Γεωργούδης, 7 Μαίου 2021

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ (upd)
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης