kourdistoportocali.comNews DeskMε υποδειγματική ανευθυνότητα επιστρέφουν οι Έλληνες σε καφέ, εστιατόρια, club

Τι γράφουν οι Times

Mε υποδειγματική ανευθυνότητα επιστρέφουν οι Έλληνες σε καφέ, εστιατόρια, club

"Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία...

Χωρίς καμία προσοχή, με πολύ χαβαλέ και ωχαδελφισμό οι Έλληνες επιστρέφουν στα καφέ και στα εστιατόρια. Ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις, ούτε σεβασμό στο διπλανό τους.

Όποιος λογικός άνθρωπος κυκλοφόρησε σήμερα σε χώρους εστίασης και παραλίες θα πρέπει να τρόμαξε από την αφασία και την απουσία ατομικής ευθύνης που μας χαρακτηρίζει.

Παρότι ο κλοιός της ασθένειας και του θανάτου σφίγγει γύρω μας η απάθεια και η αφασία δεν έχει προηγούμενο καθώς οι Έλληνες υποδύονται τους “επαναστάτες” στα καφέ και τα bar ενώ δεν είναι παρά υποψήφιοι να δουν τα ραδίκια ανάποδα με η χωρίς διασωλήνωση.

Ακόμη και οι Times της Nέας Υόρκης κάνουν αναφορά στο εκ νέου άνοιγμα της Ελλάδας τη στιγμή που τα νοσοκομεία παραμένουν γεμάτα.

“Η Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά σε πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνώντας τους περισσότερους Ευρωπαίους γείτονές της στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ακόμη και όταν τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν γεμάτα και περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται…”

Γράφει η εφημερίδα. Και συνεχίζει>

“Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία – ο τομέας αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της χώρας και περισσότερο από το 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος…”

Και παρόλο που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε πρόσφατα την Ελλάδα στον μακρύ κατάλογο των χωρών με την ονομασία «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε», οι Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι – με μέτρα κοινωνικής απόστασης και πρωτόκολλα δοκιμών, παράλληλα με τις καιρικές συνθήκες – η χώρα θα είναι ασφαλής, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνη που αποφασίζει να υποδεχθεί τουρίστες. Μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κροατία και η Κύπρος έχουν ήδη ανοίξει σε εμβολιασμένους τουρίστες με αρνητικά test συμπεριλαμβανομένων και όσων προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η χώρα θα ανοίξει στις 9 Ιουνίου σε όλους τους επισκέπτες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ένα «διαβατήριο υγείας», λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ωραία. Μόνο που εάν συνεχίσουμε να είμαστε ανεύθυνοι φλερτάρουμε στη κυριολεξία με την ολοσχερή καταστροφή…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Γιατί τώρα;
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα