kourdistoportocali.comNews DeskΜε ταχύτητες Tesla και Ferrari η Πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Ισίδωρος Κούβελος επιχειρούν να τορπιλίσουν την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Μαρκοπούλου

Breaking News

Με ταχύτητες Tesla και Ferrari η Πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Ισίδωρος Κούβελος επιχειρούν να τορπιλίσουν την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Μαρκοπούλου

Σε μία χώρα με 400 δις δημόσιο χρέος και άλλα τόσα ιδιωτικό

Η Πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι το πιο γρήγορο μέλος της ελληνικής δικαιοσύνης.

Εργάζεται μάλιστα αγόγγυστα και στη διάρκεια της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η δε Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας κινείται πιο γρήγορα από Τesla και Ferrari εάν πρόκειται να καταστρέψει αποτελεσματικά μία επένδυση.

Πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η κ. Σίσσυ Χρυσικοπούλου.

Ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας είναι ο κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Ο συνδυασμός των δύο, εκρηκτικός.

Αμφότεροι επιδιώκουν να ακυρώσουν την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής σε μία χώρα με 400 δις δημόσιο χρέος και άλλα τόσα ιδιωτικό.

Eπιδιώκουν επίσης να συντρίψουν το επενδυτικό προφίλ της κυβέρνησης λίγο πριν τις εκλογές προκαλώντας καίριο χτύπημα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ.

Κι αυτό γιατί βρέθηκαν επενδυτές που είναι πρόθυμοι να βάλουν τα ωραία τους λεφτά στο υποβαθμισμένο Μαρκόπουλο και όχι στη Μύκονο. Μόνο που δεν φρόντισαν να πάρουν την άδεια της κ. Χρυσικοπούλου, η οποία εργάζεται πυρετωδώς ακόμη κα τη Πρωτομαγιά, και του κ. Κούβελου. Εάν δεν επρόκειτο για την Ελλάδα η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσε να παραπαίμπει σε ρυθμούς που θα ζήλευε και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ποια Τεχνητή Νοημοσύνη και απίδια μάντολες! Γατάκια, ε γατάκια.

Όσο για τον κ. Κούβελο που είναι αιώνιος ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας Ιππασίας θυμίζει κάτι ιδιαιτέρες που επιμένουν να γράφουν σε γραφομηχανή, ή περιπτερά που δεν καπνίζει μια και οι Ιπποδρομίες παγκοσμίως- και όχι μόνο στη χώρα μας- κατεβάζουν ρολά καθώς το κοινό και οι χορηγοί για πολλούς λόγους εγκαταλείπουν το άθλημα.

Προτείνουμε να δωθούν μερικά παράσημα στον κ. Κούβελο, εάν χρειασθεί να του κάνουμε και ένα έφιππο άγαλμα ή ένα πορτραίτο όπως αυτό του Βασιλιά Καρόλου και να ησυχάσει ικανοποιώντας το έφιππο εγώ του.

Όπως και νάχει πρόκειται για μία ακόμη γκροτέσκα ιστορία της μεταπολίτευσης. Μετά από αυτό θα περιμένουμε να δούμε εάν η κ. Χρυσικοπούλου εκτοξευθεί στην ιεραρχία όπως η κα Αδειλίνη των Τεμπών.

Ακολουθεί σπαρταριστό επεισόδιο ταχύτατης ελληνικής δικαιοσύνης. Ναι δεν πρόκειται για ανέκδοτο του στυλ Αλβανός τουρίστας στην Ομόνοια μια και ζούμε στους καιρούς που ακόμη και ο Ράμα μας απειλεί εντός έδρας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας επιδιώκοντας, ουσιωδώς, να ακυρώσει την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής, μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο ανήκει κατά κυριότητα το Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως:

α) κατά της, από Ιουλίου 2022, πρόσκλησης του ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή προσφορών για την αξιοποίηση του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου,

β) κατά της, από 09.03.2023, απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε πλειοδότης του διεθνούς διαγωνισμού η εταιρεία APLEKTON HOLDINGS CO. LIMITED, καθώς και

γ) κατά της εκδοθησομένης πρόσκλησης για την υπογραφή σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και APLEKTON.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, με ισχυρό άνδρα τον Α΄Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. αυτής Ισίδωρο Κούβελο, κατέθεσε, επίσης, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση αναστολής για την αναστολή ισχύος των προσβαλλομένων πράξεων, τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου από το Δικαστήριο καθώς και για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης.

Η αίτηση ακυρώσεως κατατέθηκε ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος ΟΣΔΔΥΔΔ [Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικών Δικαστηρίων], από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Ομοσπονδίας Ιππασίας αργά το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου 2024 και συγκεκριμένα στις 19.44’.

Στις 19.56’ της ίδιας ημέρας κατατέθηκε και η αίτηση αναστολής, επίσης, ηλεκτρονικά.

Την επόμενη κιόλας ημέρας, Τετάρτη 1 Μάιου 2024, καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς είχε μεταφερθεί, η Πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογράφει τις πράξεις ορισμού δικασίμου και εισηγητή τόσο για την αίτηση ακυρώσεως όσο και για την αίτηση αναστολής. Μάλιστα, οι πράξεις αυτές επιδόθηκαν την ίδια κιόλας ημέρα (01.05.2024) στον πληρεξούσιο δικηγόρο της Ομοσπονδίας.

Τα ρεκόρ, όμως, της Ομοσπονδίας, δεν σταματούν εδώ.

Δικάσιμος της αιτήσεως ακυρώσεως προσδιορίστηκε σε λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2024. Προς τούτο, κατέστη, μάλιστα, αναγκαία και η σύντμηση, με πράξη της Προέδρου του Δικαστηρίου, της προθεσμίας που καθορίζεται στον νόμο (π.δ. 18/1989) για την κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού δικασίμου και την αποστολή του φακέλου με τις απόψεις της Διοίκησης επί των προβαλλόμενων λόγων ακυρώσεως. Και τούτο διότι, κατά νόμο, η Διοίκηση υποχρεούται να αποστείλει το σχετικό φάκελο τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη δικάσιμο που έχει ορισθεί. Τέτοια δυνατότητα, όμως, δεν υφίστατο εκ των πραγμάτων στην αίτηση ακυρώσεως της Ομοσπονδίας Ιππασίας, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί μέσα σε 28 ημέρες από την κατάθεσή της, προφανώς λόγω κατεπείγοντος.

Για τους ίδιους λόγους, η συναφής αίτηση αναστολής της Ομοσπονδίας Ιππασίας αναμένεται να εκδικαστεί από τον αρμόδιο σχηματισμό του Συμβουλίου της Επικρατείας ακόμη γρηγορότερα.

Πρόκειται αναντίρρητα για ρυθμούς απονομής Δικαιοσύνης, που όλοι επιθυμούμε για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας μας…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK