kourdistoportocali.comNews DeskΚωνσταντίνος Κόκκαλης> Ο ΣΕΒ έχει γίνει το σπίτι για νεοφυείς επιχειρήσεις

-Η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα success stories

Κωνσταντίνος Κόκκαλης> Ο ΣΕΒ έχει γίνει το σπίτι για νεοφυείς επιχειρήσεις

Διαδικτυακό συνέδριο καινοτομίας του ΣΕΒ> Επανευφευρίσκοντας την Ελλάδα, μέσα από επενδύσεις στην καινοτομία

Η καινοτομία στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του διαδικτυακού συνεδρίου του ΣΕΒ. Ο ΣEB φιλοξενεί μεταξύ άλλων εκπροσώπους τεχνολογικών και φαρμακευτικών εταιρειών, επικεφαλής τεχνολογικών ινστιτούτων και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών. Στο συνέδριο με τίτλο «Επανευφευρίσκοντας την Ελλάδα, μέσα από επενδύσεις στην καινοτομία» συζητείται τι έχει επιτύχει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τι χρειάζεται να κάνει, για να εναρμονιστεί με τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Ελλάδα ήταν λίγο-πολύ απούσα από τον τομέα της καινοτομίας και τεχνολογίας για δεκαετίες. Πριν έξι χρόνια “ξυπνήσαμε” και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έγινε μεγάλη πρόοδος. Θα έλεγα κάναμε σε σπριντ αυτό που άλλες χώρες κάνουν για χρόνια. Τα αποτελέσματα τώρα είναι αρκετά ορατά. Η αγορά από εκεί που δεν υπήρχε πριν πέντε χρόνια τώρα φτάνει στα 7 δισ. ευρώ η αξία των επιχειρήσεων», τόνισε μέλος του Δ.Σ του ΣΕΒ και συμ-πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Μάρκος Βερέμης.

Η Επιτροπή Καινοτομίας του ΣΕΒ ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό να προάγει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής καινοτομίας και να αναπτύξει ένα περιβάλλον για τις μεγάλες ξένες εταιρείες προκειμένου να εδραιώσουν ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα. Τα πεδία των συζητήσεων του σημερινού συνεδρίου εξειδικεύονται στην προσέκλυση των επενδύσεων, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις ευκαιρίες στην αγορά βιοτεχνολογικών φαρμάκων και την πράσινη τεχνολογία.

«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι, είμαστε όλοι θετικοί. Αυτό που ήταν ένα ενδιαφέρον, αλλά ήσσονος σημασίας θέμα έχει γίνει τώρα προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο τομέας (της καινοτομίας) οδεύει στο να αντιπροσωπεύει το 10% του εγχώριου ΑΕΠ. Έχουμε κάνει πρόοδο όμως ακόμα είμαστε αρκετά πίσω. Σε ποιες περιοχές είμαστε πίσω; ‘Αμα κοιτάξετε τις είκοσι πιο πολύτιμες επιχειρήσεις αυτές τις μέρες, είναι εταιρείες τεχνολογίας. Στην Ελλάδα καμία από τις είκοσι πρώτες επιχειρήσεις δεν είναι εταιρεία τεχνολογίας», συμπλήρωσε ο Μ. Βερέμης.

Οι δράσεις καινοτομίας του ΣΕΒ συνοψίζονται σε πέντε πυλώνες:

1ος ενδυνάμωση της καινοτόμου δυνατότητας του ιδιωτικού τομέα

2ος αύξηση της επέκτασης καινοτόμων εταιρειών σε ξένες αγορές

3ος συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα

4ος προσέλκυση προσωπικού για να δουλέψει στην Ελλάδα σε νεοφυείς επιχειρήσεις

5ος εξέταση παραγόντων επενδυτικών αποφάσεων

«Μέχρι στιγμής 4.500 Έλληνες της διασποράς ακολουθούν την πρωτοβουλία μας και 850 από αυτούς έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Αυτές οι υπηρεσίες αφορούν τη συμβουλευτική, αναβάθμιση των επιχειρήσεων σε δικτύωση και πληροφορίες και την ανάπτυξη σε ξένες αγορές. Ο ΣΕΒ έχει γίνει το σπίτι για νεοφυείς επιχειρήσεις», τόνισε ο συμ-πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Κωνσταντίνος Κόκκαλης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου περίπου 1.000 νέοι από όλο τον κόσμο έχουν υποβάλει αίτηση για εργασία σε ελληνικές startups. «Έχουμε θέσει ως στόχο έως το 2025 να έχουμε ένα οικοσύστημα κεφαλαιοποίησης πάνω από 10 δισ. ευρώ και να δημιουργήσουμε 50.000 επιπλέον θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης.

«Η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα success stories. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις χώρες στις οποίες λειτουργούμε, να τους ανοίξουμε το μέλλον σε σχέση με τις ευκαιρίες. Έχουμε συγκεκριμένα σχέδια και προβλέψεις ώστε να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία να προοδεύσει» τόνισε ο πρόεδρος της Microsoft για στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Φιλίπ Ρογκ-photo.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
VERA SHARAV-ΕΠΙΖΩΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ > Το Ποτέ Ξανά είναι τώρα. Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα [VIDEO]
Eίμαστε οι επιλογές μας και ευτυχώς η βλάβη είναι ανήκεστος