kourdistoportocali.comNews DeskΚαναδικές εβραϊκές οργανώσεις καταδικάζουν την πρόσκληση του καναδικού κοινοβουλίου σε συνεργάτη των Ναζί

Breaking News

Καναδικές εβραϊκές οργανώσεις καταδικάζουν την πρόσκληση του καναδικού κοινοβουλίου σε συνεργάτη των Ναζί

Ήταν μέλος των Waffen-SS ενός ναζιστικού στρατιωτικού κλάδου υπεύθυνου για τη δολοφονία Εβραίων

Καναδικές εβραϊκές οργανώσεις και επικριτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικρίνουν το καναδικό κοινοβούλιο επειδή χειροκρότησε έναν άνδρα που πολέμησε για τους Ναζί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy στη χώρα-μεταδίδει η Emma Colton για το FOXnews.

“Η FSWC είναι απογοητευμένη που το Κοινοβούλιο του Καναδά χειροκρότησε έναν Ουκρανό βετεράνο που υπηρέτησε σε μια στρατιωτική μονάδα των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος εμπλέκεται σε μαζικές δολοφονίες Εβραίων και άλλων. Οφείλουμε μια συγγνώμη και εξηγήσεις”, έγραψαν στο XFriends of Simon Wiesenthal Center-FSWC ένας καναδικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην εκπαίδευση των ανθρώπων για το Ολοκαύτωμα.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες δείχνουν ότι το καναδικό κοινοβούλιο ξέσπασε σε ζητωκραυγές την Παρασκευή κατά την επίσκεψη του Zelenskyy στην πρωτεύουσα της χώρας, την Οτάβα, όταν οι Καναδοί βουλευτές τίμησαν επίσης τον Yaroslav Hunka, έναν 98χρονο Ουκρανό μετανάστη που πολέμησε για την Πρώτη Ουκρανική Μεραρχία, σύμφωνα με το Τορόντο. Αστέρι. Αυτή η μεραρχία ήταν επίσης γνωστή ως Μεραρχία Waffen-SS Galicia, η οποία πολέμησε για τους Ναζί ως παραστρατιωτικό της σκέλος υπό την οργάνωση Schutzstaffel, σύμφωνα με την εφημερίδα.

“Το γεγονός ότι ένας βετεράνος που υπηρετούσε σε μια στρατιωτική μονάδα των Ναζί προσκλήθηκε και του έγινε χειροκρότημα στο Κοινοβούλιο είναι σοκαριστικό. Σε μια εποχή αυξανόμενου αντισημιτισμού και διαστρέβλωσης του Ολοκαυτώματος, είναι απίστευτα ανησυχητικό να βλέπεις το Κοινοβούλιο του Καναδά να σηκώνεται για να χειροκροτήσει ένα άτομο που ήταν μέλος μιας μονάδας των Waffen-SS, ενός ναζιστικού στρατιωτικού κλάδου υπεύθυνου για τη δολοφονία Εβραίων και άλλων και που κηρύχθηκε εγκληματική οργάνωση κατά τη διάρκεια της Δίκης της Νυρεμβέργης», συνέχισε στη δήλωσή τους το Κέντρο Φίλων του Simon Wiesenthal.

Οι σχολιαστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμπαραστάθηκαν στο Κέντρο Φίλων του Simon Wiesenthal για να καταδικάσουν το καναδικό κοινοβούλιο για τις τιμές πως τον Yaroslav Hunka, τον οποίο ορισμένοι αποκαλούσαν “literal Nazi” και “monster.”

Ο Καναδός αρθρογράφος Joe Warmington ζήτησε «πλήρη συγγνώμη» «για τον εορτασμό ενός Ναζί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βουλή των Κοινοτήτων», σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην Toronto Sun.

Τοπικά καναδικά μέσα ανέφεραν ότι το Associated Press αναγνώρισε τον 98χρονο Yaroslav Hunka,  σε λεζάντα φωτογραφίας ως βετεράνο της “Πρώτης Ουκρανικής Μεραρχίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο” και σημείωσαν ότι άλλα μέσα περιέγραψαν τον άνδρα ως Ουκρανό μετανάστη στον Καναδά που πολέμησε για την Ουκρανία ανεξαρτησία έναντι των Ρώσων.

Στη photo o Yaroslav Hunka στο κέντρο της μπροστινής σειράς

Η Σοβιετική Ένωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένης της Μάχης του Στάλινγκραντ, η οποία σηματοδότησε ένα σημείο καμπής στον πόλεμο. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ περιγράφει στον ιστότοπό του ότι «χωρίς τις αξιοσημείωτες προσπάθειες της Σοβιετικής Ένωσης στο Ανατολικό Μέτωπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία θα είχαν δυσκολευτεί να σημειώσουν μια αποφασιστική στρατιωτική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας».

Το γραφείο του πρωθυπουργού Justin Trudeau ανέφερε σε δήλωση στο Fox News Digital την Κυριακή ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε την πλήρη ευθύνη για την έκδοση της πρόσκλησης και για την αναγνώριση στο Κοινοβούλιο».

Αυτό ήταν το σωστό», συνέχισε το γραφείο. «Δεν δόθηκε εκ των προτέρων ειδοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού, ούτε στην ουκρανική αντιπροσωπεία, σχετικά με την πρόσκληση ή την αναγνώριση».

«Ο Καναδάς θα συνεχίσει να υποστηρίζει μια ελεύθερη Ουκρανία και ήμασταν υπερήφανοι που φιλοξενήσαμε τον Πρόεδρο Zelenskyy και επιβεβαιώσαμε την υποστήριξή μας».

Ο Hunka φέρεται να προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Anthony Rota, μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος του Καναδά, ο οποίος τον παρουσίασε ως ήρωα πολέμου, σύμφωνα με το Edmonton City News.

Το γραφείο του Rota σε μία δήλωση στο Fox News Digital ανέφερε ότι ο ομιλητής μετανιώνει που κάλεσε τον Hunka.

«Στη συνέχεια έμαθα περισσότερες πληροφορίες που με κάνουν να μετανιώνω για την απόφασή μου να προσκαλέσω τον Yaroslav Hunka», ανέφερε ο Rota στη δήλωσή του.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι κανένας, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων βουλευτών και της αντιπροσωπείας της Ουκρανίας, δεν γνώριζε την πρόθεσή μου ή τις παρατηρήσεις μου πριν τις κάνω».

Η τιμή και τα χειροκροτήματα ήρθαν εν μέσω της πρώτης επίσκεψης του Zelenskyy στον Καναδά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

«Έχω πολλά θερμά λόγια και ευχαριστώ από την Ουκρανία προς εσάς», είπε ο Zelenskyy στον Trudeau στο γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού. “Μας έχετε βοηθήσει στο πεδίο της μάχης, οικονομικά και με ανθρωπιστική βοήθεια… Μείνετε μαζί μας στη νίκη μας.”

Ο Trudeau ο οποίος ήταν επίσης παρών την Παρασκευή στη Βουλή των Κοινοτήτων, είπε ότι ο Καναδάς έχει παράσχει στην Ουκρανία περίπου 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη από την έναρξη του πολέμου.

“Η Μόσχα πρέπει να χάσει μια για πάντα. Και θα χάσει”, είπε ο Zelenskyy κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Kαθώς οι Zelenskyy και Trudeau αποχωρούσαν από την εκδήλωση Καναδοί πολίτες ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες εναντίον τους.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK