kourdistoportocali.comNews DeskΚαλώς ήλθες στη μεγαλύτερη άσκηση επιβίωσης του Παγκόσμιου Netflix. Μάθε πως οργανώνεται το Ισραήλ

Η εθνική άσκηση Omega

Καλώς ήλθες στη μεγαλύτερη άσκηση επιβίωσης του Παγκόσμιου Netflix. Μάθε πως οργανώνεται το Ισραήλ

Eγκατάσταση ειδικών φίλτρων αέρα HEPA σε 100 νηπιαγωγεία

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός διεξήγαγε μία εθνική άσκηση στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας μάλιστα τα υπόγεια καταφύγια του κράτους. Από εδώ έκανε και τις σχετικές δηλώσεις. Η άσκηση είχε το όνομα Omega μια και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε περιγράψει μία μετάλλαξη που θα μπορούσε να ονομάζεται Omega για την οποία στο μυαλό του είχε τα χαρακτηριστικά της sexy Βotswana.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Λίγες εβδομάδες μετά ο πλανήτης εγκαταλελειμμένος στο έλεος του απόλυτου εργαλείου του τρόμου θα υποδέχοταν την sexy μετάλλαξη της Βotswana σαν την επόμενη άσκηση επιβίωσης. Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει στο παγκόσμιο Netflix.

Oι άνθρωποι, οι περισσότεροι έχοντας την άγνοια της πλήρους εικόνας, συμμετέχουν όπως μπορεί ο καθένας σ΄αυτό που ακόμη η παγκόσμια κοινότητα στην ολότητά της δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ένα test επιβίωσης αντίστοιχο με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τουλάχιστο το σενάριο είναι αυτού του επιπέδου.

Πάμε λοιπόν στο Ισραήλ. Όποιος επέστρεψε στο Ισραήλ από μια αφρικανική χώρα την τελευταία εβδομάδα θα κληθεί να απομονωθεί αμέσως, αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Naftali Bennett και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι την Παρασκευή μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής ανησυχίας στη χώρα.

Τρεις άλλες ύποπτες περιπτώσεις αξιολογούνταν την Παρασκευή.

Ο Bennett πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη και στη συνέχεια μίλησε στο έθνος για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή B.1.1.529, λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικά ανησυχητική» και ότι το Ισραήλ «υψώνει κόκκινη σημαία» και βρίσκεται «στα πρόθυρα κατάστασης έκτακτης ανάγκης. ”

Το Ισραήλ χαρακτήρισε όλες τις περιοχές της Αφρικής – με εξαίρεση τη βόρεια Αφρική – ως «κόκκινες». Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται στους Ισραηλινούς να ταξιδεύουν εκεί και κανένας αλλοδαπός δεν μπορεί να εισέλθει στο Ισραήλ από αυτές τις χώρες.
Επιπλέον, όποιος Ισραηλινός επιστρέφει στο Ισραήλ από την Αφρική θα χρειαστεί να απομονωθεί για επτά έως 14 ημέρες. Αυτή η καραντίνα, τόνισε ο Bennett, θα επιβληθεί αυστηρά.

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου θα επιφορτιστεί επίσης με τον εντοπισμό οποιουδήποτε επέστρεψε στο Ισραήλ τις τελευταίες ή δύο εβδομάδες και θα δώσει οδηγίες σε αυτά τα άτομα να κάνουν τεστ PCR και να απομονωθούν έως ότου ληφθεί αρνητικό αποτέλεσμα κορωνοϊού.

«Δεν ρισκάρουμε», είπε ο Bennett. «Θέλουμε να σταματήσουμε νωρίτερα… Θέλουμε να αποτρέψουμε ή να καθυστερήσουμε την είσοδο αυτής της παραλλαγής στο Ισραήλ».

Ομοίως, αποθάρρυνε τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέχρι να γίνουν γνωστά περισσότερα.
Η επικεφαλής των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Dr. Sharon Alroy-Preis είπε ότι ήδη όλα τα θετικά τεστ PCR που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από άτομα που εισέρχονται στη χώρα μέσω του αεροδρομίου έχουν σταλεί για γενετική αλληλουχία.
«Είμαστε σε καλό σημείο», είπε, «αλλά πρέπει να το διατηρήσουμε έτσι».
Μήνυμα από τη Femi Premium, η οποία διενεργεί δοκιμές PCR για τους εισερχόμενους επιβάτες, ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει να σταλούν όλα τα δείγματα σε ένα εργαστήριο που ξέρει πώς να αναγνωρίζει την παραλλαγή αντί για τα κανονικά τρία εργαστήρια στα οποία κανονικά εργάζεται η εταιρεία. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στη λήψη των αποτελεσμάτων των δοκιμών.
Πρόσθετοι περιορισμοί αναμένεται να τεθούν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον κορωνοϊό που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου. Μεταξύ αυτών στο τραπέζι είναι το κλείσιμο του αεροδρομίου Ben-Gurion για όλους τους ξένους-όχι ξανά!
Υπάρχει επίσης σκέψη να κλείσει η είσοδος σε άτομα που ταξιδεύουν στο Ισραήλ από την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία χρησιμεύουν ως σημεία σύνδεσης για πτήσεις εντός και εκτός Αφρικής.
«Κατά τη διάρκεια του Shabbat, θα εξετάσουμε τα δεδομένα και θα λάβουμε αποφάσεις το βράδυ του Σαββάτου», είπε ο Bennett. «Από τώρα, το κλείδωμα δεν είναι στο τραπέζι».
Είπε ότι «πριν από μερικές εβδομάδες, όταν κάναμε την εθνική άσκηση «Omega» για ένα νέο θανατηφόρο σενάριο παραλλαγής, θα φαινόταν κάπως αποστασιοποιημένο. Περιττό να πούμε ότι αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις που μας έχουν προετοιμάσει ακριβώς για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα».

Η άσκηση Omega διεξήχθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα και περιλάμβανε συμμετοχή από ανώτερους αξιωματούχους και ομάδες από διάφορα υπουργεία και τομείς. Σκοπός της ήταν να αξιολογήσει την ετοιμότητα στον τομέα της υγείας, νομικής, οικονομικής, εσωτερικής ασφάλειας, ταξιδιού και επικοινωνίας σε περίπτωση άλλης μαζικής επιδημίας COVID-19. Ο Bennett είπε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τα ευρήματα της άσκησης και ήδη τα εφαρμόζει τώρα.
Η νοτιοαφρικανική παραλλαγή ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ισραήλ αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με αναφορές που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ένα άτομο που επέστρεψε στο Ισραήλ από το Malawi.
Δύο άλλες περιπτώσεις επαναπατρισθέντων από το εξωτερικό αναγνωρίστηκαν επίσης αργότερα ως ύποπτες.
Και στις τρεις περιπτώσεις οι ταξιδιώτες-κρούσματα είχαν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ένας ταξιδιώτης εμβολιάστηκε με τρεις δόσεις του εμβολίου Pfizer, η μία με δύο εμβόλια AstraZeneca και η άλλη με δύο εμβόλια Johnson & Johnson.
Αργότερα, ένα άλλο άτομο που εισήλθε στο Ισραήλ από την Ιορδανία βρέθηκε επίσης ύποπτο για μόλυνση με την παραλλαγή.
Το B.1.1.529 προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία επειδή έχει περισσότερες από 30 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας, εξήγησε ο καθηγητής Nadav Davidovitch, επικεφαλής του Πανεπιστημίου Ben-Gurion της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Negev.
Ο Davidovitch είπε ότι η παραλλαγή εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στη Νότια Αφρική, ακόμη πιο γρήγορα από την παραλλαγή Delta, και ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η παραλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει μια πιο σοβαρή ασθένεια. Στη Νότια Αφρική, η μόλυνση είχε μειωθεί πριν από την εμφάνιση της παραλλαγής B.1.1.529.
«Η νέα παραλλαγή είναι εξαιρετικά μεταδοτική», προειδοποίησε ο Bennett σημειώνοντας ότι έχει ενημερωθεί ότι είναι πιθανότατα πιο μολυσματική από την παραλλαγή Delta. «Ενημερωνόμαστε από το σύστημα υγείας της Νότιας Αφρικής, το οποίο κάνει πολύ εντυπωσιακή δουλειά, αλλά δεν έχουμε ακόμη την πλήρη ενημέρωση.
«Τις επόμενες μέρες, οι γνώσεις μας θα επεκταθούν πολύ γρήγορα», συνέχισε, «θα ξέρουμε αν η παραλλαγή όντως αποφεύγει την ανοσία, με ποιον ρυθμό, αν είναι πιο θανατηφόρα ή όχι, πώς επηρεάζει τα παιδιά και ούτω καθεξής».
Ονόμασε τη νέα μετάλλαξη «“super variant.”».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Ισραήλ θα «δράσει γρήγορα, έγκαιρα, σκληρά και δυνατά» για να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς.
Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός συμφώνησε να αγοράσει 10 εκατομμύρια κιτ δοκιμών PCR προσαρμοσμένα για να προσδιορίσει στενά τη νέα παραλλαγή. Σημείωσε επίσης ότι η χώρα θα εφαρμόσει πιλοτικά πρόγραμμα σε περίπου δύο εβδομάδες για την εγκατάσταση ειδικών φίλτρων αέρα HEPA σε 100 νηπιαγωγεία.
Εάν ο πιλότος λειτουργήσει, εξήγησε ο Bennett, θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα.
Το γραφείο του Bennett είπε επίσης ότι η δειγματοληψία λυμάτων θα εντατικοποιηθεί προκειμένου να εντοπιστούν λανθάνουσες περιπτώσεις της νέας παραλλαγής.
Ο Bennett φέρεται επίσης να επεκτείνει την αγορά της από του στόματος θεραπείας κατά του κορωνοϊού της Pfizer, η οποία έχει δείξει πολλά υποσχόμενη θεραπεία για ασθενείς στα αρχικά στάδια της νόσου.
Μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως ήταν στη South Africa, Botswana και Hong Kong.  Αξιωματούχοι υγείας της Νότιας Αφρικής είπαν ότι η παραλλαγή αντιπροσωπεύει έως και το 90% των νέων κρουσμάτων στην επαρχία Gauteng.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί
FOXnews> Η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε ότι είναι δεκτοί οι ανεμβολίαστοι επιβάτες
Kύπριος Επισμηνίας χειριστής ελικοπτέρων πέταξε ξαφνικά στην αιωνιότητα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ζωντανός εάν υπηρετούσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
Η εταιρεία μόδας της Victoria Beckham έχει χρέη ύψους 53,9 εκατομμυρίων λιρών
Shmuel Shapira> Ο Ισραηλινός επικεφαλής του Ιατρικού Σώματος του IDF και διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας υποστηρίζει ότι η Ευλογιά των Πιθήκων προκλήθηκε από τα εμβόλια COVID-19
Klaus Martin Schwab> This Is Your Life