kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΡΑΗΛ> Δύο πλήρως εμβολιασθέντες γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Sheba βρέθηκαν θετικοί στην Omicron. Έχουν ήπια συμπτώματα, δεν χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα

Αμφότεροι καρδιολόγοι

ΙΣΡΑΗΛ> Δύο πλήρως εμβολιασθέντες γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Sheba βρέθηκαν θετικοί στην Omicron. Έχουν ήπια συμπτώματα, δεν χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα

Η Knesset παρέτεινε τον Nόμο για τον Mεγάλο Kορωνοϊό τον οποίο ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz είχε αποκαλέσει «το τέλος της δημοκρατίας» όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση

Δύο γιατροί, και οι δύο από το Ιατρικό Κέντρο Sheba, είναι ύποπτοι για την παραλλαγή Omicron, επιβεβαίωσε το νοσοκομείο.
Τα νέα έρχονται καθώς η Knesset παρέτεινε τον Nόμο για τον Mεγάλο Kορωνοϊό και καθώς ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε τις χώρες για την εφαρμογή ταξιδιωτικών περιορισμών κατά των αφρικανικών κρατών.

Ο πρώτος γιατρός Sheba, ένας γιατρός που επέστρεψε από ιατρική διάσκεψη στο Λονδίνο πριν από λίγες ημέρες, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και πιστεύεται ότι έχει την παραλλαγή, αν και τα αποτελέσματα της γενετικής αλληλουχίας του δεν έχουν ακόμη επιστρέψει.

Ήταν σε επαφή με έναν δεύτερο γιατρό, γύρω στα 70, ο οποίος επίσης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα PCR του υποβάλλονται σε γενετική αλληλουχία, επίσης.
Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι και οι δύο έχουν την παραλλαγή.

Για τον πρώτο γιατρό, το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ανέφερε ότι «ο γιατρός είναι εμβολιασμένος με τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η κατάστασή του είναι ήπια και βελτιώνεται», προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται ιατρική φροντίδα.
Ως καρδιολόγος, ο γιατρός πραγματοποίησε αρκετούς καθετηριασμούς και παρακολούθησε τουλάχιστον άλλες δύο μεγάλες εκδηλώσεις πριν εμφανίσει συμπτώματα και εξετάσεις. Όλες οι επαφές του γιατρού έχουν ειδοποιηθεί και ελέγχονται.
Ο δεύτερος γιατρός, επίσης καρδιολόγος, ήταν επίσης πλήρως εμβολιασμένος.

Εάν διαπιστωθεί ότι αυτοί οι γιατροί έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή, θα είναι το τρίτο και τέταρτο τέτοιο κρούσμα στη χώρα.
Ένα πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο και ένα δεύτερο την Κυριακή. Άλλα 14 άτομα θεωρούνται ύποπτα για τη μεταφορά της παραλλαγής, δήλωσε το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα στην Knesset . Μερικές από τις ύποπτες περιπτώσεις είναι άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, αλλά πολλές άλλες όχι, πράγμα που σημαίνει ότι η παραλλαγή μπορεί να κυκλοφορεί ήδη στο Ισραήλ.
Η Omicron έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως, και ειδικά στο Ισραήλ, όπου η Κνεσέτ αποφάσισε τη Δευτέρα να παρατείνει τον νόμο για τον μεγάλο κορωνοϊό έως τα τέλη Ιανουαρίου 2022, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να παρακάμψει την Knesset και να εφαρμόσει επείγοντες περιορισμούς για τον COVID χωρίς να χρειάζεται έγκριση.
Η Knesset είπε ότι η απόφαση για παράταση του νόμου βασίζεται στην κατανόηση ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε «να αποτρέψει τον πραγματικό κίνδυνο εκτεταμένης επιδημίας του κορωνοϊού στο Ισραήλ και σοβαρή βλάβη στη δημόσια υγεία, η οποία μπορεί να προκληθεί εάν οι περιορισμοί και τα μέτρα για τη μείωση του δεν είναι δυνατή η εξάπλωση της νόσου».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης της Knesset, MK Gilad Kariv, δήλωσε ότι μια ολοκληρωμένη και εξαντλητική συζήτηση για το νομοσχέδιο θα διεξαχθεί στο εγγύς μέλλον με στόχο τη βελτίωση της νομοθεσίας, την οποία ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz είχε αποκαλέσει «το τέλος της δημοκρατίας» όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ, η Knesset ενέκρινε όλες εκτός από μικρές λεπτομέρειες για τους περιορισμούς ταξιδιών και συγκέντρωσης που ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο του κορωνοϊού το βράδυ του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένης της επισήμανσης “κόκκινο” σε περίπου 50 αραβικά κράτη, που σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε αυτά και σε όποιον επιστρέφει από μια τέτοια χώρα. θα πρέπει να απομονωθεί για τουλάχιστον επτά ημέρες – τουλάχιστον για κάποιο μέρος σε ένα ξενοδοχείο κορωνοϊού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres καταδίκασε χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, που επέβαλε άμεσες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε αυτές τις χώρες λόγω της παραλλαγής Omicron σε μια δήλωση το βράδυ της Δευτέρας.
«Ανησυχώ τώρα βαθιά για την απομόνωση των χωρών της Νότιας Αφρικής λόγω των νέων ταξιδιωτικών περιορισμών COVID-19», είπε ο António Guterres. «Ο λαός της Αφρικής δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το ανήθικα χαμηλό επίπεδο εμβολιασμών που διατίθενται στην Αφρική – και δεν θα πρέπει να τιμωρούνται επειδή εντοπίζουν και μοιράζονται κρίσιμες πληροφορίες για την επιστήμη και την υγεία στον κόσμο.
«Καλώ όλες τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων δοκιμών για ταξιδιώτες, μαζί με άλλα κατάλληλα και πραγματικά αποτελεσματικά μέτρα, με στόχο την αποφυγή του κινδύνου μετάδοσης, ώστε να επιτραπεί η ταξιδιωτική και οικονομική δέσμευση», είπε.
Λιγότερο από το 6% του πληθυσμού στις αφρικανικές χώρες έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές. Το χαμηλό ποσοστό τροφοδοτείται από έναν συνδυασμό έλλειψης εμβολίων και μεγάλο μέρος της αδυναμίας της αφρικανικής ηπείρου να αποθηκεύσει και να παραδώσει τα εμβόλια που διαθέτει.
Το Ισραήλ δεν ήταν η μόνη χώρα που χαρακτήρισε αυτές τις χώρες κόκκινες ή θέσπισε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αν και ήταν από τις πρώτες.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Kαθώς κορυφαίοι Εβραίοι καθηγητές και νομικοί σπάνε το σιδηρούν παραπέτασμα, οι οφειλόμενες απαντήσεις του καθηγητή Τσιόδρα και ένα κάποιο Predator που αφουγκράζονταν τους Έλληνες εμπλεκόμενους;
ΣΟΚ στο Βόλο καθώς πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος ψυχίατρος Σπύρος Ροδιτάκης
ΙΣΡΑΗΛ> Οι πολίτες γυρνάνε τη πλάτη στα εμβόλια COVID-19. Mόλις 9% έχουν κάνει τη 4η δόση ενώ λειτουργούν στη χώρα γραφεία συνοικεσίων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
 44% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή των εμβολίων της Pfizer για τον COVID έχασαν τα μωρά τους. Σοκάρουν τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που ήρθαν στο φως χάρη στον Εβραίο δικηγόρο Aaron Siri
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
The Telegraph> Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας καταγράφει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας
Ξαφνικά μία ακόμη 18χρονη, δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτή τη φορά στο Βόλο…
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Brian Moynihan (Bank of America) κατά Joe Biden> Η ύφεση είναι απλά μία λέξη. Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό τι αισθάνεται
Ακόμη και οι θαμώνες του Βάρσου που εμπιστεύονται τη Καθημερινή συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη