kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΑΚΤΟ> Μόλις στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΑΚΤΟ> Μόλις στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών

Μελέτη του Hebrew University of Jerusalem

Μια νέα μελέτη από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών έχει μειωθεί στο 80 τοις εκατό!.

Σύμφωνα με την Eκθεση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι σημαντικά χαμηλότερη και βρίσκεται περίπου στο 80% κατά των σοβαρών συμπτωμάτων και στο 90% κατά της θνησιμότητας – σε σύγκριση με πάνω από 97% αποτελεσματικότητα που είχε δύο μήνες πριν.

Η έκθεση δεν παρείχε εκτενείς λεπτομέρειες που να υποστηρίζουν τη δήλωση (ούτε αξιολογήθηκε από ομοτίμους όπως συμβαίνει με ιατρικά άρθρα που δημοσιεύονται σε ακαδημαϊκά περιοδικά).

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας και αρκετοί εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος που ξεκίνησε στο Ισραήλ γύρω στα μέσα Ιουνίου, η προστασία που παρέχει το εμβόλιο μειώνεται.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι το εμβόλιο της Pfizer coronavirus παραμένει 91% αποτελεσματικό κατά της ανάπτυξης σοβαρών περιπτώσεων της νόσου. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά της στη διακοπή της λοίμωξης μειώθηκε από 90% -95% σε 39%!

Το εμβόλιο βρέθηκε επίσης να είναι 40% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής COVID-19 και 88% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας. Επιπλέον, για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν από περισσότερο από έξι μήνες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη διακοπή της νόσου μειώθηκε τόσο χαμηλά που έφτασε στο 16%.

Μέχρι στιγμής, η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας παρέμεινε περιορισμένη – στις αρχές Ιουνίου υπήρχαν περίπου 20 σοβαροί ασθενείς με λιγότερα από 200 ενεργά περιστατικά στη χώρα, τώρα υπάρχουν 138 από αυτούς με περισσότερες από 13.000 ενεργές περιπτώσεις. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των σοβαρών ασθενών αυξήθηκε ταχύτερα περισσότερο από το διπλάσιο σε μια εβδομάδα.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών στο Ισραήλ- επί του παρόντος σε 138 – θα μπορούσε να αυξηθεί σε 200-400 έως τα μέσα Αυγούστου εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Την είδηση μεταδίδουν οι TIMES OF ISRAEL εδώ.

 

Σεβόμενοι την αλήθεια όλους αυτούς τους μήνες το Κουρδιστό Πορτοκάλι πρωταγωνιστεί στη καταγραφή της σωστής διάστασης των γεγονότων μέσα σε έναν ωκεανό προπαγάνδας από κάθε είδους συμφέροντα.

Αυτό το διάστημα και καθώς κυριαρχεί η μετάλλαξη Delta την οποία όμως δεν αντιμετωπίζουν τα εμβόλια υπάρχει μία εκτός κοινής λογικής πίεση από τις κυβερνήσεις για εμβολιασμό έναντι μία μετάλλαξης που δεν καλύπτει το εμβόλιο! Αυτή η πίεση θα είχε λογική εάν δεν κυριαρχούσε αυτή η μετάλλαξη και εάν μετά από 6 μήνες τα αντισώματα των εμβολιασθέντων δεν ξεφούσκωναν εντυπωσιακά. Στην πραγματικότητα σήμερα οι κ.κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σακελλαροπούλου που έκαναν τη 2η δόση στις 18 Ιανουαρίου 2021 είναι ουσιαστικά ανεμβολίαστοι και κινδυνεύουν!

Είχαμε σημειώσει πολύ νωρίς ότι η πανδημία θα προκαλέσει τρομακτικές πολιτικές συνέπειες. Θα έχουμε πτώσεις κυβερνήσεων σε ολόκληρο το κόσμο και ανακατατάξεις που για την ώρα δείχνουν αδιανόητες. Σε λίγο θα ξεδιπλώνονται μπροστά μας.

Στο μεταξύ…

Παγκόσμιο-σοκ προκαλούν οι αποκλειστικές δηλώσεις του Dr. Ugur Sahin στη WSJ o oποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech και ο δημιουργός του εμβολίου που διακινούν οι Pfizer/BionTech.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Η ασυλία έναντι του κοροναϊού μειώνεται σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πλήρως με τη βολή που έγινε από την BioNTech SE και την Pfizer Inc. τον Ιανουάριο λόγω της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, επιβεβαιώνοντας τα δεδομένα που προέκυψαν από το Ισραήλ την τελευταία φορά εβδομάδα.

Αλλά ακόμη και όταν τα επίπεδα αντισωμάτων μειώνονται επτά μήνες μετά την ανοσοποίηση σε ορισμένους παραλήπτες εμβολίων, οι περισσότεροι από αυτούς θα παραμείνουν προστατευμένοι από σοβαρές ασθένειες και ενδέχεται να μην χρειάζονται ακόμη μια τρίτη δόση, σύμφωνα με τον Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας που ανέπτυξε το εμβόλιο και συνεργάστηκε με την Pfizer να αναπτύξει το προϊόν για την παγκόσμια αγορά.

«H πυκνότητα των αντισωμάτων πέφτει-the antibody titers are going down», παραδέχεται ο Δρ Sahin, αναφερόμενος στη μονάδα μέτρησης αντισωμάτων κατά του ιού. «Η προστασία του εμβολίου έναντι της νέας παραλλαγής είναι σημαντικά χαμηλότερη.»(!!!)
Ο Δρ. Sahin έκανε τα σχόλια αφού προέκυψαν προκαταρκτικά στοιχεία από το Ισραήλ που έδειξαν ότι οι άνθρωποι που είχαν λάβει τις δόσεις τον Ιανουάριο είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Μάιο.

Ο Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Dr. Rochelle Walensky, δήλωσε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Πέμπτη ότι τα εμβόλια προσφέρουν υψηλό βαθμό προστασίας από λοιμώξεις, σοβαρές ασθένειες και θάνατο από την παραλλαγή Delta.

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν εάν θέλουν να κάνουν ένα τρίτο εμβόλιο για να ενισχύσουν την ανοσία ή αν θα επιτρέψουν την ελεγχόμενη μόλυνση να προχωρήσει σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα βιώσουν απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα, ισχυρίζεται πλέον ο Δρ Sahin πετώντας το μπαλάκι στις κυβερνήσεις.

Το εμβόλιο των BioNTech-Pfizer, βασισμένο σε αυτό που είναι γνωστό ως τεχνολογία messenger RNA, δημιουργεί διπλή ανοσία έναντι του ιού κοροναϊού: προστασία έναντι λοίμωξης, η οποία παρέχεται από αντισώματα και προστασία σε κυτταρικό επίπεδο, όπου τα λεγόμενα κύτταρα μνήμης εκπαιδεύονται για την ταυτοποίηση των μηχανισμών άμυνας των ιών καταστρέφοντας το παθογόνο κάθε φορά που εισέρχεται στο σώμα.

-Η αποδυνάμωση της πρώτης γραμμής άμυνας – τα αντισώματα – σημαίνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν να μολυνθούν ξανά, αλλά δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η κυτταρική ασυλία τους έπεφτε, καθώς οι περισσότερες λοιμώξεις δεν θα έληγαν σε σοβαρή ασθένεια, είπε ο Δρ Sahin.

Μικρά δείγματα από προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι μετά από δύο βολές το εμβόλιο ήταν 39% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης και 40% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου συμπτωματικής νόσου κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει τη πλειονότητα των περιπτώσεων. Το εμβόλιο ήταν 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών την ίδια περίοδο μεταξύ 20 Ιουνίου και 17 Ιουλίου, ανέφερε το υπουργείο.

Το Ισραήλ άρχισε ήδη να προσφέρει μια τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους άτομα και κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες μελετούν εάν είναι απαραίτητο για τον ευρύτερο πληθυσμό.

Σε αντίθεση (!!!) με την Pfizer, η οποία υποστηρίζει μια τρίτη δόση, ο Δρ. Sahin είπε ότι δεν θα έδινε δημόσια συμβουλές σχετικά με το αν θα χρησιμοποιήσει μια τρίτη λήψη, γνωστή ως αναμνηστική, και ότι θα ερμηνεύσει δεδομένα μόνο όταν φτάνουν από την πραγματική ζωή μελέτες όπως αυτή στο Ισραήλ.

(Σας θυμίζουμε ότι μόλις ξεμύτισε η παραλλαγή Delta κυκλοφόρησαν κατ΄επανάληψη μελέτες οι οποίες υποστήριζαν ότι το εμβόλιο της Pfizer μπορούσε να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Delta. Aυτό υποστήριζαν και στελέχη της εταιρίας ανά το κόσμο. Επίσης πρόσφατα στελέχη της Pfizer είχαν ζητήσει από τις Αμερικανικές Αρχές την έγκριση της 3ης ενισχυτικής δόσης. Έρχεται τώρα ο πατέρας του πρώτου εμβολίου να διαφωνήσει δημόσια με τη Pfizer και να θολώσει ακόμη περισσότερο το τοπίο προκαλώντας απίστευτη αγωνία σε εμβολιασθέντες και μη.

«Αυτή η συζήτηση πρέπει να προχωρήσει χωρίς εμάς: Θα παρέχουμε μόνο δεδομένα και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μας πουν τι θέλουν», δηλώνει τώρα.

Ο Dr. Sahin είπε ότι στην ιδανική περίπτωση το εμβόλιο, το οποίο επί του παρόντος πωλείται μόνο σε κυβερνήσεις, θα εγκριθεί για ευρεία χρήση και θα διατίθεται στην αγορά για ιδιωτικές αγορές. Προς το παρόν, ο πυροβολισμός έχει εγκριθεί μόνο για χρήση έκτακτης ανάγκης στη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν εάν θα θέσουν στη διάθεσή τους μια τρίτη βολή στους πολίτες τους.

«Όταν το εμβόλιο γίνει διαθέσιμο στην ελεύθερη αγορά, όλοι θα μπορούν να πάρουν αυτήν την απόφαση μόνοι τους», δήλωσε ο Dr. Sahin.

OMG!!!

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας