kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΡΑHΛ-Πανεπιστήμιο Ariel> Ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε επιφάνειες μέσα σε 2 δευτερόλεπτα

Καλά νέα

ΙΣΡΑHΛ-Πανεπιστήμιο Ariel> Ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε επιφάνειες μέσα σε 2 δευτερόλεπτα

«Με την τεχνική μας, έχουμε καθαρίσει σχεδόν το 99,9% του ιού μέσα σε δύο δευτερόλεπτα»

Μια ειδική μορφή ακτινοβολίας, γνωστή ως ηλεκτρομαγνητικά κύματα μήκους χιλιοστομέτρου, μπορεί να σκοτώσει το 99% του κορωνοϊού και των ιών της πολιομυελίτιδας από τις επιφάνειες μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Ariel του Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να έχουν θετικές και σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο απολύμανσης περιβαλλόντων και εξοπλισμού με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

«Το εργαστήριό μας εστιάζει σε πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας», δήλωσε ο καθηγητής Moshe Einat από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, και συν-συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Environmental Chemistry Letters. «Αυτός ο τύπος ακτινοβολίας λειτουργεί στο καθεστώς κυμάτων χιλιοστών, που σημαίνει ότι έχουν μήκος κύματος περίπου τρία χιλιοστά. Απλώς για σύγκριση, η ακτινοβολία από ένα κινητό τηλέφωνο έχει μήκος κύματος περίπου 30 εκατοστά και εκείνη από ένα φούρνο μικροκυμάτων περίπου 12 εκατοστά.

Τα κύματα χιλιοστών έχουν πολλές εφαρμογές. Στον ιατρικό τομέα, η προκαταρκτική έρευνα έχει δείξει ότι μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά στη στόχευση όγκων και τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη χρήση καλωδίων, καθώς και στη διαδικασία κατασκευής μοναδικών υλικών όπως τα συνθετικά διαμάντια.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Einat και η ομάδα του είχαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα κύματα για να σκοτώσουν τον ιό και άρχισαν να συνεργάζονται με τον Dr Gabi Gerlitz, μια μοριακή βιολόγο. «Είδαμε ότι η ακτινοβολία θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία των φιαλιδίων και επομένως να σκοτώσει τον ιό», δήλωσε ο Gerlitz, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι η τεχνολογία αυτή τη στιγμή μπορεί να στοχεύσει τον ιό στο ανθρώπινο σώμα, «αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για δωμάτια, εξοπλισμό και όλες τις μορφές επιφανειών που πρέπει να είναι καθαρές από οποιονδήποτε ιό και συγκεκριμένα κορωνοϊό», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Garlitz, το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουν τα κύματα χιλιοστού είναι ότι μπορούν να απολυμάνουν μια επιφάνεια πολύ γρήγορα. «Άλλες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για αυτόν τον σκοπό, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, χρειάζονται λίγα λεπτά και μερικές φορές ακόμη και μια ολόκληρη ώρα, και επιπλέον, μπορεί να είναι τοξικές για τον άνθρωπο, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία απολύμανσης μη πρακτική», είπε. «Με την τεχνική μας, έχουμε καθαρίσει σχεδόν το 99,9% του ιού μέσα σε δύο δευτερόλεπτα».

Η ακτινοβολία είναι επίσης πολύ απαλή στις επιφάνειες, ούτε τις θερμαίνει ούτε τις επηρεάζει, και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευαίσθητες επιφάνειες όπως ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Οι επιστήμονες δοκίμασαν επίσης την ίδια τεχνολογία με τον ιό της πολιομυελίτιδας και έλαβαν παρόμοια αποτελέσματα. «Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η μέθοδος λειτουργεί με ιούς γενικά», είπε η Garlitz.

Για το μέλλον, οι ερευνητές επικεντρώνονται στην εφαρμογή της τεχνικής για την απολύμανση του νερού. «Η μόλυνση του νερού είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», είπε ο Garlitz.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Kαθώς κορυφαίοι Εβραίοι καθηγητές και νομικοί σπάνε το σιδηρούν παραπέτασμα, οι οφειλόμενες απαντήσεις του καθηγητή Τσιόδρα και ένα κάποιο Predator που αφουγκράζονταν τους Έλληνες εμπλεκόμενους;
ΣΟΚ στο Βόλο καθώς πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος ψυχίατρος Σπύρος Ροδιτάκης
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Οι πολίτες γυρνάνε τη πλάτη στα εμβόλια COVID-19. Mόλις 9% έχουν κάνει τη 4η δόση ενώ λειτουργούν στη χώρα γραφεία συνοικεσίων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
 44% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή των εμβολίων της Pfizer για τον COVID έχασαν τα μωρά τους. Σοκάρουν τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που ήρθαν στο φως χάρη στον Εβραίο δικηγόρο Aaron Siri
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
The Telegraph> Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας καταγράφει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας
Ξαφνικά μία ακόμη 18χρονη, δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτή τη φορά στο Βόλο…
Ακόμη και οι θαμώνες του Βάρσου που εμπιστεύονται τη Καθημερινή συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Brian Moynihan (Bank of America) κατά Joe Biden> Η ύφεση είναι απλά μία λέξη. Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό τι αισθάνεται