kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΡΑHΛ-Πανεπιστήμιο Ariel> Ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε επιφάνειες μέσα σε 2 δευτερόλεπτα

Καλά νέα

ΙΣΡΑHΛ-Πανεπιστήμιο Ariel> Ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε επιφάνειες μέσα σε 2 δευτερόλεπτα

«Με την τεχνική μας, έχουμε καθαρίσει σχεδόν το 99,9% του ιού μέσα σε δύο δευτερόλεπτα»

Μια ειδική μορφή ακτινοβολίας, γνωστή ως ηλεκτρομαγνητικά κύματα μήκους χιλιοστομέτρου, μπορεί να σκοτώσει το 99% του κορωνοϊού και των ιών της πολιομυελίτιδας από τις επιφάνειες μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Ariel του Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να έχουν θετικές και σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο απολύμανσης περιβαλλόντων και εξοπλισμού με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

«Το εργαστήριό μας εστιάζει σε πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας», δήλωσε ο καθηγητής Moshe Einat από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, και συν-συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Environmental Chemistry Letters. «Αυτός ο τύπος ακτινοβολίας λειτουργεί στο καθεστώς κυμάτων χιλιοστών, που σημαίνει ότι έχουν μήκος κύματος περίπου τρία χιλιοστά. Απλώς για σύγκριση, η ακτινοβολία από ένα κινητό τηλέφωνο έχει μήκος κύματος περίπου 30 εκατοστά και εκείνη από ένα φούρνο μικροκυμάτων περίπου 12 εκατοστά.

Τα κύματα χιλιοστών έχουν πολλές εφαρμογές. Στον ιατρικό τομέα, η προκαταρκτική έρευνα έχει δείξει ότι μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά στη στόχευση όγκων και τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη χρήση καλωδίων, καθώς και στη διαδικασία κατασκευής μοναδικών υλικών όπως τα συνθετικά διαμάντια.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Einat και η ομάδα του είχαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα κύματα για να σκοτώσουν τον ιό και άρχισαν να συνεργάζονται με τον Dr Gabi Gerlitz, μια μοριακή βιολόγο. «Είδαμε ότι η ακτινοβολία θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία των φιαλιδίων και επομένως να σκοτώσει τον ιό», δήλωσε ο Gerlitz, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι η τεχνολογία αυτή τη στιγμή μπορεί να στοχεύσει τον ιό στο ανθρώπινο σώμα, «αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για δωμάτια, εξοπλισμό και όλες τις μορφές επιφανειών που πρέπει να είναι καθαρές από οποιονδήποτε ιό και συγκεκριμένα κορωνοϊό», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Garlitz, το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουν τα κύματα χιλιοστού είναι ότι μπορούν να απολυμάνουν μια επιφάνεια πολύ γρήγορα. «Άλλες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για αυτόν τον σκοπό, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, χρειάζονται λίγα λεπτά και μερικές φορές ακόμη και μια ολόκληρη ώρα, και επιπλέον, μπορεί να είναι τοξικές για τον άνθρωπο, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία απολύμανσης μη πρακτική», είπε. «Με την τεχνική μας, έχουμε καθαρίσει σχεδόν το 99,9% του ιού μέσα σε δύο δευτερόλεπτα».

Η ακτινοβολία είναι επίσης πολύ απαλή στις επιφάνειες, ούτε τις θερμαίνει ούτε τις επηρεάζει, και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευαίσθητες επιφάνειες όπως ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Οι επιστήμονες δοκίμασαν επίσης την ίδια τεχνολογία με τον ιό της πολιομυελίτιδας και έλαβαν παρόμοια αποτελέσματα. «Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η μέθοδος λειτουργεί με ιούς γενικά», είπε η Garlitz.

Για το μέλλον, οι ερευνητές επικεντρώνονται στην εφαρμογή της τεχνικής για την απολύμανση του νερού. «Η μόλυνση του νερού είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», είπε ο Garlitz.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!
[#WeRemember] VERA SHARAV-ΕΠΙΖΩΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ > Το Ποτέ Ξανά είναι τώρα. Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα [VIDEO]
ΗΠΑ-PROJECT VERITAS> Ιατρικό προσωπικό παραδέχεται λάθος αραίωση στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer [VIDEO]