kourdistoportocali.comNews DeskΙδού γιατί το Κολλέγιο Αθηνών είναι πράγματι το Κολλέγιο των Αρίστων. Στο 99% το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές

Δείτε αναλυτικά

Ιδού γιατί το Κολλέγιο Αθηνών είναι πράγματι το Κολλέγιο των Αρίστων. Στο 99% το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές

Εξαιρετικά ήταν και τα αποτελέσματα των τελειοφοίτων του IB DP (International Baccalaureate Diploma Programme)

Oι άνθρωποι του Κολλεγίου Αθηνών έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για τη δουλειά που γίνεται εδώ.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι μετρήσιμο και αντανακλά στην διαχρονική αξία του Κολλεγίου.

By The Clockwork Orange Times Team

Εξαιρετικές λοιπόν ήταν και φέτος οι επιδόσεις των μαθητών του Κολλεγίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έφθασε το 99%, με 131 μαθητές να πετυχαίνουν την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης, σε ποσοστό 69%.

Από αυτούς, το 90,4% σε σχολές Θετικών-Τεχνολογικών Επιστημών, το 77,5% εισήχθη σε σχολές Ανθρωπιστικών-Νομικών-Κοινωνικών Επιστημών, το 46,2% σε σχολές Επιστημών Υγείας και Ζωής και το 41% σε σχολές Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Παράλληλα, το 53,4% του συνόλου των μαθητών κατάφερε να εισαχθεί σε σχολές της Αθήνας και του Πειραιά.

Την ίδια στιγμή εξαιρετικά ήταν και τα αποτελέσματα των τελειοφοίτων του IB DP (International Baccalaureate Diploma Programme) από την εξεταστική περίοδο του Μαΐου 2021.

• Ο μέσος όρος επίδοσης του Σχολείου είναι 39,2/45 με μέσο όρο παγκοσμίως 33,0/45 (ο αντίστοιχος μέσος όρος του Σχολείου τον Μάιο 2020 ήταν 38,2 με μέσο όρο παγκoσμίως 31,4).

• Και οι 134 τελειόφοιτοι αποφοιτούν έχοντας αποκτήσει το Διεθνές Aπολυτήριο (99% από τους 146 αποφοίτους απέκτησαν το Διεθνές Απολυτήριο τον Μάιο 2020).

• Το 50% των μαθητών έλαβε βαθμολογία 40 και άνω/45 (38% τον Μάιο 2020).

• Τέσσερις μαθητές έλαβαν το απόλυτο άριστα 45, που συνιστά ύψιστη επιβράβευση σε παγκόσμιο επίπεδο (2 μαθητές με βαθμολογία 45 τον Μάιο 2020).

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, για μία ακόμη χρονιά, τα αποτελέσματα αποτύπωσαν την εξαίρετη προσπάθεια των μαθητών  και των καθηγητών τους. Τα παιδιά εισήχθησαν σε κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα και οι λεπτομέρειες εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα επικαιροποιηθούν με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπει το International Baccalaureate και θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο 2021.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Αντώνης Σαμαράς> H διαχειρίστρια Μέρκελ και η ΝΔ ως ΠΟΤΑΜΙ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο