kourdistoportocali.comNews DeskΗ Ιστορία της Omicron

Aπό τον ZeroHedge

Η Ιστορία της Omicron

H χρήση των τοποθεσιών διάσπασης της φουρίνης είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Covid θα κατασκευαζόταν γενετικά μέσα, ας πούμε, σε ένα εργαστήριο BSL-4 στον Καναδά ή στο αντίστοιχο της Wuhan της Κίνας για παράδειγμα

ΠΡΟΣΕΧΩΣ στους ελληνικούς δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο οι άνδρες της Αστυνομίας, ο Ρουβίκωνας και τα παπιά των delivery boys ενώ θα κουνιούνται μόνο οι βάρκες.

Σίγουρα αξίζει βραβείο παγκoσμίου σεναρίου και σκηνοθεσίας αυτό που ζει η οξυδερκής ανθρωπότης η οποία διαθέτει Intelligence Quotient, (IQ), ραδικιού.

Ο ZeroHedge που ήταν ευαγγέλιο για πολλά εγχώρια ΜΜΕ στη διάρκεια των μνημονίων (αλλά τώρα πλέον δεν ταιριάζει με το αφήγημα) σχολιάζει ως εξής την “έλευση” της ακόμη πιο συναρπαστικής Βotswana mutation.

“Σύμφωνα με τον Guardian, μόνο 10 κρούσματα σε τρεις χώρες έχουν επιβεβαιωθεί με γονιδιωματική αλληλουχία (και έως 100 ύποπτα), αλλά αυτό είναι υπεραρκετό για το συγκρότημα Pharma-Government να θέσει τους τροχούς του εκτεταμένου κοινωνικού πανικού και των μελλοντικών lockdowns.

Η «παραλλαγή έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε ορισμένους ερευνητές, επειδή ορισμένες από τις μεταλλάξεις μπορεί να βοηθήσουν τον ιό να αποφύγει την ανοσία». Κάτι που φυσικά είναι ένας ευγενικός τρόπος για να σας προτείνει ο Bill Gates να πανικοβληθείτε.

Το υπουργείο Υγείας της Βotswana επιβεβαίωσε σε μια δήλωση ότι τέσσερα κρούσματα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκαν σε άτομα που ήταν όλα πλήρως εμβολιασμένα. Και οι τέσσερις δοκιμάστηκαν πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι τους. Ένα δείγμα εντοπίστηκε επίσης στο Hong Kong , το οποίο μετέφερε ταξιδιώτης από τη Νότια Αφρική, δήλωσαν Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.

Με περισσότερες από 1.200 νέες μολύνσεις, το ημερήσιο ποσοστό μόλυνσης στη Νότια Αφρική είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι στη Γερμανία, όπου τα νέα κρούσματα προκαλούν κύμα. Ωστόσο, η πυκνότητα των μεταλλάξεων σε αυτή τη νέα παραλλαγή εγείρει φόβους ότι θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά μεταδοτική, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να κρούουν νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου.

«Αυτή η παραλλαγή μας εξέπληξε, έχει ένα μεγάλο άλμα στην εξέλιξη, πολλές περισσότερες μεταλλάξεις από ό,τι περιμέναμε, ειδικά μετά από ένα πολύ σοβαρό τρίτο κύμα του Delta», δήλωσε ο Tulio de Oliveira, διευθυντής της πλατφόρμας KwaZulu-Natal Research και Innovation Sequencing.

Η παραλλαγή B1.1.529 έχει έναν «πολύ ασυνήθιστο αστερισμό μεταλλάξεων», με περισσότερες από 30 μεταλλάξεις μόνο στην πρωτεΐνη ακίδας, είπε ο κ. de Oliveira. Στον υποδοχέα ACE2 – την πρωτεΐνη που βοηθά στη δημιουργία σημείου εισόδου για τον κοροναϊό για να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα – η νέα παραλλαγή έχει 10 μεταλλάξεις. Συγκριτικά, η παραλλαγή Beta έχει τρεις και η παραλλαγή Delta έχει δύο, είπε ο κ. de Oliveira.

Ο Dr Tom Peacock, ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, συμφωνεί με την Oliveira. Ο Peacock δημοσίευσε λεπτομέρειες της νέας παραλλαγής σε έναν ιστότοπο κοινής χρήσης γονιδιώματος, σημειώνοντας ότι «ο απίστευτα υψηλός αριθμός μεταλλάξεων ακίδων υποδηλώνει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικά ανησυχητικό».

Σε μια σειρά από tweets, ο Peacock είπε ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται πάρα πολύ λόγω αυτού του φρικτού προφίλ αιχμής».

Σύμφωνα με αναφορές, η νέα παραλλαγή B.1.1.529 έχει 32 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας, το μέρος του ιού που χρησιμοποιούν τα περισσότερα εμβόλια για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του Covid.

Οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη της ακίδας καθιστούν δυσκολότερο για τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να επιτεθούν στο παθογόνο, όπως τόσοι πολλοί σκεπτικιστές εμβολίων προειδοποιούσαν τον περασμένο χρόνο όταν υποστήριζαν ότι η λήψη αναποτελεσματικών εμβολίων (όπως αυτά της Pfizer και της Moderna) που δεν χρησιμεύουν ως πραγματικά εμβόλια αλλά απλώς ανακουφιστικά, θα οδηγήσουν μόνο σε πιο επικίνδυνες και οπλισμένες εκδοχές του ιού σφίγγοντας το λαιμό του παγκόσμιου πληθυσμού ακόμη περισσότερο.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα.

Η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη συναρπαστική Botswana, όπου έχουν πλέον εντοπιστεί τρεις περιπτώσεις. Έξι ακόμη έχουν επιβεβαιωθεί στη Νότια Αφρική και μία στο Hong Kong σε ταξιδιώτη που επέστρεφε από τη Νότια Αφρική.

Όμως, όπως επεσήμαναν ορισμένοι κυνικοί στο twitter, “ο Strangelove που παρείχε το βολικό κλικ στα μέσα ενημέρωσης το επίθετο “τρομακτικό” παραδέχτηκε επίσης ότι μπορεί να είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ και όχι περισσότερο κίνδυνος” και πράγματι, η έκθεση του Guardian σημειώνει ότι μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ένα «περίεργο σύμπλεγμα» που δεν είναι πολύ μεταδοτικό. «Ελπίζω να είναι έτσι», έγραψε.

Σύμφωνα με τον Peacock, αυτή η παραλλαγή περιέχει “όχι μία, αλλά δύο μεταλλάξεις στη θέση διάσπασης της φουρίνης – P681H (βλέπε σε Alpha, Mu, Gamma, B.1.1.318) σε συνδυασμό με N679K (βλέπε στη μετάλλαξη C.1.2 μεταξύ άλλων).”

Όπως σημειώνει ο Peacock, «αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω δύο από αυτές τις μεταλλάξεις σε μία μόνο παραλλαγή».

Γιατί έχει σημασία αυτό; Επειδή, όπως σημείωσε πρόσφατα ακόμη και το έγκριτο περιοδικό Nature, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η τοποθεσία διάσπασης φουρίνης του Covid – ένα χαρακτηριστικό που τον βοηθά να εισέλθει στα κύτταρα – είναι απόδειξη μηχανικής, επειδή ο SARS-CoV-2 έχει αυτές τις ιδιότητες, αλλά οι πιο στενοί συγγενείς του δεν το έχουν. Η θέση διάσπασης της φουρίνης είναι σημαντική επειδή βρίσκεται στην πρωτεΐνη ακίδας του ιού και η διάσπαση της πρωτεΐνης σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητη για να μολύνει ο ιός τα κύτταρα».

Μετάφραση: η χρήση των τοποθεσιών διάσπασης της φουρίνης είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Covid θα κατασκευαζόταν γενετικά μέσα, ας πούμε, σε ένα εργαστήριο BSL-4 στον Καναδά ή στο αντίστοιχο της Wuhan της Κίνας για παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι κάνει στην πραγματικότητα το σύμπλεγμα μετάλλαξης πρωτεΐνης ακίδας, η εικασία ότι θα οδηγήσει σε ένα άλλο κύμα παγκόσμιων μολύνσεων είναι ήδη εκεί έξω. Σίγουρα, ο Ravi Gupta, καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, είπε ότι η εργασία στο εργαστήριό του διαπίστωσε ότι δύο από τις μεταλλάξεις στο B.1.1.529 αύξησαν τη μολυσματικότητα και μείωσαν την αναγνώριση αντισωμάτων. «Φαίνεται σίγουρα μια σημαντική ανησυχία με βάση τις μεταλλάξεις που υπάρχουν», είπε. «Ωστόσο, μια βασική ιδιότητα του ιού που είναι άγνωστη είναι η μολυσματικότητά του, καθώς αυτή είναι που φαίνεται να έχει οδηγήσει πρωτίστως την παραλλαγή Delta. Η ανοσολογική απόδραση είναι μόνο μέρος της εικόνας του τι μπορεί να συμβεί».

Ο καθηγητής Francois Balloux, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής UCL, είπε ότι ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων στην παραλλαγή προφανώς συσσωρεύτηκε σε μια «ενιαία έκρηξη», υποδηλώνοντας ότι μπορεί να έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μιας χρόνιας λοίμωξης σε ένα άτομο με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πιθανώς ασθενούς HIV/Aids χωρίς θεραπεία.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Kαθώς κορυφαίοι Εβραίοι καθηγητές και νομικοί σπάνε το σιδηρούν παραπέτασμα, οι οφειλόμενες απαντήσεις του καθηγητή Τσιόδρα και ένα κάποιο Predator που αφουγκράζονταν τους Έλληνες εμπλεκόμενους;
ΣΟΚ στο Βόλο καθώς πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος ψυχίατρος Σπύρος Ροδιτάκης
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Οι πολίτες γυρνάνε τη πλάτη στα εμβόλια COVID-19. Mόλις 9% έχουν κάνει τη 4η δόση ενώ λειτουργούν στη χώρα γραφεία συνοικεσίων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
 44% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή των εμβολίων της Pfizer για τον COVID έχασαν τα μωρά τους. Σοκάρουν τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που ήρθαν στο φως χάρη στον Εβραίο δικηγόρο Aaron Siri
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
The Telegraph> Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας καταγράφει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας
Ξαφνικά μία ακόμη 18χρονη, δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτή τη φορά στο Βόλο…
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Ακόμη και οι θαμώνες του Βάρσου που εμπιστεύονται τη Καθημερινή συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη
Brian Moynihan (Bank of America) κατά Joe Biden> Η ύφεση είναι απλά μία λέξη. Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό τι αισθάνεται
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο